The Witcher 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
A Full Combat Rebalance 2-őt használta valaki?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Az első részben gyönyörű zenék voltak és míg ott csak egyedül voltunk, vadászgattunk, utazgattunk vidéki helyeken, addig a vizimai felkelésen és a Wild Hunt King-es harcon kívül nem történt semmi epic a játék alatt.

Itt, a második részben végig egy nagy politikai összeesküvés részese vagy, ami epic és szerintem ennek a résznek teljesen más hangulata van mint az elsőnek.

A harmadik rész már más tészta, ott visszaköszönt az első rész hangulata, aminek én szintén csak örülni tudok, hiába tetszett a második rész.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.06.01. 13:37:02

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

molnibalage83
Mi az az EE patch? Én eleve EE-ben vettem meg, gondolom ezért nekem ilyesmivel nem kell vesződni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Meg lehet szokni, legyen fent az EE patch és gyakorolj kicsit. Spec normál fölé nem vittem, pont az irányítás miatt de ez akció rpg. Így nem reklamálok 😊 A 3. részben már egyszerűbb, könnyebb. ha nem a legnehezebb fokozaton nyomod. Mindenképp nyomd végig mert az utolsó etapban az állad is leesik olyan logikai móka került bele. 😊 Mind a 10 ujjadat megnyalod utána 😊 Meg amúgy is, 2 hétig ez után, nem tudtam elindítani semmit annyira magasra került a mérce 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.06.01. 13:31:24

molnibalage83
Attól mert valaim epic, attó lehetne más zene. Az 1. részben is volt epic jelenet, csak mivel NWN1 motorral nem volt lehetséges ilyen háttér. Ha a W1 OST szólna alatt, egy szót sem szólnék...

Itt számíts arra hogy minden epic lesz. Epic zene , epic jelenetek, epic csaták, epic politika. És mindvégig ilyen lesz. Nekem személy szerint tetszett, mert én oda vagyok az epikusságért. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Szerintem a 2. rész menürendszere egy kis megszokás után nagyon kézre áll. Viszont W3-ban az egészet kukázták. Benne van már 40 akárhány órám, de ott még nem éreztem rá, nem is tetszik.
bardocz
Mint egy Doom2 nightmare speedrunnál.
molnibalage83
Ami még nekem furcsa. Az 1. rész zejénét imádtam. Ezt eddig nem komálom. Már az intro alatti vinnyogásnál éreztem, hogy bajok lesznek... A csata alatti zene sem tetszik.

Akkor a Dark nehézséghez tényleg nagyon ki kell ismerni a játékot. Egyszer talán megpróbálkozok vele, de az se ma lesz. 😄

IMYke2.0.0.0
"viszont legnehezebb szinten aki meghal: meghal. Game over. "

Diablo 1-2-3, Van Helsing és sok más követőik esetében ezt a nehézséget Hardcore-nak hívják.
A Hardcore nehézség ezekben a játékokban az 1 esélyt jelentik. Több mint 20 éve.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Alkímia az minden szinten van, viszont legnehezebb szinten aki meghal: meghal. Game over. Aminek nem értem én mi az értelme...de biztos.
Nekem olyasmi rémlik hogy a legkönnyebb behézségi szinten nincs alkmia??? De nem emlékszem hogy Darkon lenne bármi plusz. (kicsit rég volt bocs)

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

molnibalage83
A játék elején azt írja, hogy vannak olyan tárgyak, amik csak ezen a nehézségi szinten érhetőek el.

Szerintem maga a content nem változik, max csak többet szenvedsz érte, talán kapsz valami acsit hogy te ilyen kemény vagy.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

molnibalage83
A Dark nehézségi szinten tényleg van olyan content, amiért megéri azt tolni? (Utólag nem is engedi azt a szintet választani.)

molnibalage83
A W1-ben 99%-ban leütős jelet használtam, a maradék 1% a tűz és a pajzs volt. Kiprószálom majd.

Én jelek közül az yrdent ajánlom, a 3ban alig használható de itt szte ma legjobban használható jel. Nagyban megkönnyíti a csatákat, még a legdurvább ellent is le lehet vele kötni.
molnibalage83
Időbe telt megszokni. De abban legalább volt pause. Itt nincs pause és a konzolos irányítás miatt a kamera kezelés őrület. Maga az egész mozgasa a menüven is olyan, hogy agyfaszt kapok tőle akárhogy állítom az érzékenységet. Olyan karakterisztikája van az kitérés + gyorsulásnak a kurzorra, hogy az valami borzalom. Baromi lassan indul, aztán meg meglódul a francba. Csak nem a konzolos analóg kontrollernek köszönhető ez...?

Eheh, hát nálam a W1 is az atomdebil irányításával vágta el magát.
molnibalage83
Pillanatnyilag az alap mozgást nem értem. Geralt néha fogja magát és nekifutásból messziről is suhint, néha meg nem. Ettől függetlenül azért hardon tolom, mert tehet alatt nő a pálma.. 😊

A játék menürendszere és a tárgyak felszedése stb. egyelőre nagyon körülményes. Ok, hogy konzolos (?) is, de ennyire konzolos felületet csinálni PC-n... Nincs erre valami MOD, mint a Skyrimnél? Egyszerűen katasztrófa első ránézésre

(Az 1. rész menüredszere is az volt, de nem hittem, hogy az fogom visszasírni...)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.01. 09:55:42

Lesznek kombók, egyes mozdulatok és lehetőségek csak akkor jönnek majd elő ha: a skill fán fejlesztetted adott képességet. A hárításból is egyből visszatámadás is egy ilyen képesség, nyíl hárítás, tördobálás vagy a csoportos támadás, csoportos kivégzés.

A játék elején még elég "gyenge", vagy úgyhogy óvatosan. Igen a páncélos, pajzsosokkal vigyázni. Jó a bénító jel vagy a csapda is. Ha többen vannak jó még az axii jel is, egyet átállítasz saját oldalra, de ahhoz kis időre van szükség, ha nyakadon vannak azt nehéz alkalmazni. Figyelni kell az energiádat is (a 2 csík), ami kell eredményes hárításhoz és jel használathoz. A nagy harc közbe sokszor nem is láttam, hogy "kifogytam belőle" aztán se jel se sikeres hárítás, azt le is vágtak. Idővel ezt is fejleszted. A kitérés is sokkal jobb lesz (nagyobb körű) idővel. Mert most még sokszor van, hogy kivetődsz épp egy másik ellenfél elé aki lecsap rád.

Kifejezett hárítás kombód még nincs. Véd ki a csapást és támadj vissza. Ez fog majd felfejlődni, akkor jelenik majd meg az ikon(akkor lesz, hogy védés nyomva tartás és rányomd a támadást asszem) Egy gyors "szamurájvágás" és ha épp kritikus, akkor azonnal le is vágod az ellenfelet.

genndy
Ha fejleszted a kardozásod, akkor hosszabb meg erősebb támadásaid lesznek, de olyan időre kattintás nincs mint az 1-ben. Ettől még érdemes időzítve kattintgatni, és akkor az ellenfél nem tud támadni. Csoportokat leverni viszont nagyon nehéz, egy-egy ellenféllel szabad csak egyszerre foglalkozni.
Visszatámadás a játékban már nincs alapból (tutorial szól is, de én is beleszaladtam), ki kell fejleszteni, de csak a 8-10. szint környékén lesz elérhető.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

molnibalage83
Itt is lesznek majd kombók később? Vagy alapból is van? A páncélosokat jelenleg csak úgy tudom levágni, hogy a bénító jelet használom vagy mögéjük ugrálok elkerüléssel.

Egyébként félelmetesen filmszerű élményt ad eddig. Ha ennek ilyen szép grafikája van el nem tudom képzelni, hogy a 3. részben mi vár majd.
A hárításos vissatámadást viszont nem értem. Meresztem a szemem, de semmiféle jelet nem látok, a tutorialban is véletlenül sikerült csak megcsinálni...

Szerintem konfiguráld át a gombokat kényelem szerint.

Én azt mondom tedd a védekezést a jobb klikkre, az erős támadás meg legyen "E". A hirtelen, gyors védésre nagyobb szükséged van és sokkal nehézkesebb (nekem legalábbis) billent matatni érte. Na meg a hárítás visszatámadás is könnyebb egéren. Az erős támadás úgyis tudatos, már ott "pihenhet" az ujjad a gombon mikor alkalmazod.

Arénaharcon kicsit gyakorolhatsz is mielőtt belevágsz komolyabban. Az eleje itt is nehéz, 2-3 vágásból kivégeznek minket. Ha 3-an ugranak oda akkor ez egy fél másodperc. 😊

Jah igen. a Ctrl lenyomod akkor belassul minden, és itt válogathatsz a jelek szerint is. Így kiválaszthatod, ami kell és csak Q-t használod.

Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.06.01. 09:30:57

molnibalage83
Aha, a jel használat megvan, én voltam hülye...

molnibalage83
Beszarok a játékon, olyan szép, pedig "csak" high beállításon van. A harcrendszer újratanulása meg sokba lesz. Mire megtanultam az első részt, ez jól megszivat. Az arénaharc alapján könnyűre taksál.

Végig ez az egy kameranézet elérhető ezzel a default zoomal? Alig látok valamit a képernyőből a sok ikon miatt. Ha meg kikapcsolom a HUD-ot, akkor meg infó nincs... A jeleg használata tényleg csak a gombokkal megy és nem úgy, hogy kiválasztasz és az adott jelet használod, mint az 1-ben? Kinek van olyen hosszú ujja, hogy csata közben eléri a legtávolabbit? Még a védekezéssel is egyelőre hadilábon állok.

Lehet igazad van.

Csak azért tűnt bugnak (vagy tényleg az), mert az ostromtorony alján beszáll Geralt a sima ruhájában és cutscene után már ebben támadja a falat. Plusz raktam bele egy páncél erősítést, mentettem abbahagytam a játékot...köv alkalommal sehol a plusz beépítés. Na mondom itt vmi gáz van.

fejnelkuli
Hello!
Hogy kell finish move-t csinálni? Végig csináltam a trainert, de kis szünet után elfelejtettem. 😊

Azon a Lesbomancy beszóláson sírtam anno. xD

Ez egy bónusz a játékhoz. (DLC, minden kieg ingyenes hozzá, ezért van rajtad)
Később lesznek még ilyenek pl. bónusz küldi stb....
Szerintem nem éri meg eldobni, elég jó kis kabát volt, bár ahogy olvastam kicsit gyengítettek rajta. <#zavart2>

"I've won every battle, but I'm losing this war."

A Lesbomancy - my favourite type of magic! <#pias>

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Sajnos hiába dobod el, prolog végéig megmarad, max az utolsó felvonásban dobhatod el, akkor végleges lesz.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2015.05.22. 14:36:08
Köszi én is így fogok tenni.

Próbából raktam bele 1 páncélfejlesztést abbahagytam a játékot. Újra betöltésnél már nem volt meg a fejlesztése sem. Úgyhogy lehet én el is dobom a fenébe, mert meg van átkozva.

Egen, ez egy bug szerintem. Én mindig visszacseréltem gyorsan az alap cuccokra. Aztán elő alkalommal eladtam őket.
Hi.

Az normális, hogy rögtön az ostromnál, mikor kilépünk a várfalra már kékszalagos harci kabát van Geralton a bőrkabát helyett? (még bőrkabátba ment fel a ostromtoronyba)
Nem volt semmiféle importálás, steam-es verzió. Újrakezdtem próbából és ismét.

Megvan az alap kabát is, nem akkora probléma ez, de inkább attól félek, hogy ha bugzik akkor lesznek más problémák és ne 30 óra múlva jöjjön elő.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.05.22. 14:08:25

IMYke2.0.0.0
Én konkrétan sírva örülnék, ha olyan gépem lenne, mint az aláírásodban - s nem, most sem, akkor sem hajszolnám a 60 FPS-t, hanem még önfeledtebben játszanék, mint most... nem egyszer 12-14 FPS-sel, vagy alulról nyaldosva a 30-at.
Hozzáteszem, nagy ritkán futtatom már képlopásra a Dxtory-mat, mert bár tetű lassú, de ott a STEAM F12-re bindelt opciója.
Amikor reflex képekre vágyom, azért fut a Dxtory - és az ugye FPS-értékeket ír a bal sarokba.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Pontosan, írtam is, hogy irigylem azokat, akiknek 60 alatt is elfogadható.
IMYke2.0.0.0
Ja - fordítva is elvárható, hogy még pedig vannak (és garantáltan lesznek is még), akik rád a mániákus 60 FPS üldözésed miatt.
Így szép az élet.

Nem kell egyetérteni, csak elfogadni, hogy van ilyen is.
IMYke2.0.0.0
Olvastalak is ott. Nagyon nem értek veled egyet ezzel a 60 FPS-mániával.

Jajmá 😄 Nem akarok itt is flémet kezdeni mint W3 topikban. Kíváncsi vagyok ennyi. Nekem fontos a 60 fps a tökéletes élményhez.
IMYke2.0.0.0
Tudom, ne vau-vau, de nem inkább játszani kéne, az FPS-számlálás helyett?<#nemtudom>

970-en Übersaplingal is megy mindenhol fix 60-al? Nálam pl 2. fejezetben a csatatéren eléggé visszaesett mindig, de érhető mivel sok az objekt, kyrannal is belassul sajnos, pedig elég sok minden ki van kapcsolva így is. Ja meg múltkor panaszkodtam, hogy Philippa lakosztályában is durván leesik az fps, ha kijárt felé nézek. 😄 Azon azért meglepődtem.
MerlinW
Közepes beállítások mellett játszhatónak kell lennie. Ultrához nekem is kellett a 970.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Akkor: Nem jól.

Biztos <#confused>
Ugyanezen a konfigon két éve low grafikán, felbontást levéve szaggatott... pedig az ajánlottnál jobb gépem van.
Igaz, akkor még csak 32 bites Windows-om volt.

IMYke2.0.0.0
Jól.

Sziasztok! Régen próbálkoztam megjelenéskor a játékkal, akkor szaggatott mint állat, de vajon az EE hogy menne ezen a konfigon? Válaszokat előre is köszönöm! <#awink>
Win 7 64
Intel Core i5-2400 3.1Ghz
4GB RAM
AMD Radeon HD 6670

<#nyes>