The Witcher 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Ui.: Csak Szerintem használok túl sok szerintem-et???? <#nevetes1>#nevetes1>
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Egy újabb barlangba lementem, egy szajha kémügyének tisztázása miatt, de a szörnyek másodpercek alatt ledarálnak, annyi van belõlük, elõre sem lehet futni, mert az utat elálllják...
Mit lehet itt csinálni?
Qwerty4
Qwerty4
Viszont a tárgylerakás opció a kocsmárosnál nem jelenik meg nekem, legalábbis a legelsõ városban ami felet a kupleráj van.
Valakinek megvan ez az opció?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Rosszabb a grafika, akkor ez van, így is tetszeni fog a dolog, ha a játék jó lesz...
Qwerty4
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
Qwerty4
[merlinw.org]
(Köszi St a letiltás gombot)
[merlinw.org]
Vannak hc crpg-ék mint a NWN, BG vagy a DA😮 és vannak akció crpg-ék mint az TES sorozat vagy a Witcher.
A hack & slash crpg-ég meg még ennél is kevesebb rpg elemet tartalmaznak, lásd Sacred vagy Diabló.
Egyértelmü a különbség a vak is láthatja. A kalandjátékok meg, hogy a fenébe jöttek a képbe azt nem értem.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Na mármost, ha ragaszkodunk az RPG címkéhez, akkor igazi RPG kizárólag olyan játék lehet, amiben mi alkotjuk meg a karakterünket. Witcher, Dragon Age 2, Mass Effect, Gothic, stb kiesett. Oblivion, NWN, DA1 bent maradt.
Az megint más, hogy vannak a szerepjátéknak olyan kellékei, mint a karakterlap, tapasztalati pontok, egyéb fejleszthetõ elemek. Azonban, attól, ha felszerelek egy kereket a ágyam lábára, még nem lesz belõle autó.
Magyarul vannak az RPG szerû játékok, mint az NWN és vannak az RPG elemeket tartalmazó játékok, mint a Witcher. Konkrét RPG játék, pedig nincs, mert kivitelezhetetlen😊
Tehát felesleges ezen vitatkozni. Lement már pár kör ebben a témában a DA/ME topikokban, akkor is totál értelmetlen volt.
Witcher 2 egy teljesen jó kalandjáték, van újrajátszási faktor benne, remek története, karaktere, stílusa, hangulata. Vannak hibái, de minek nincsenek?
[merlinw.org]
Azaz egy kalandjáték, ami RPG-nek adja ki magát, de messze van attól, bár görcsösen próbálták az sok szállal és sztori komplikálással RPG-ssé tenni, csak éppen a karakterfejelsztés és a felszerelés fejlesztés gyakorlatilag egy nagy nulla. Gondoljunk csak bele! Közel 10 évvel ezelõtt a Morrowind-ben pl, még a fegyverek és a legalább 10-20 különféle részbõl álló felszerelésünk, még kopott is a használattól, amit rendszeresen javítani kellett, mert vesztett a jellemzõibõl (ill teljesen tönkre tudott menni). És akkor még nem beszéltem az MMO-kban jelemzõ sokgféle fegyverzet és felszerelés fejlesztések, jellemzõk, plusszolások; több tucat klán, titkos társaságok, kémkedés stb stb stb
Igaz, abszolút érthetõen - a grafika rovására ment, de szofisztikáltságban a vérbeli RPG-k fényévekre járnak...
Úramisten, egy Witcher ezekhez képest szombat délutáni shooter szint... Hiába a hardverzabáló és tényleg bekakilás szintû grafika valójában be kell látni, a Witcher 2 nem valódi RPG játék, ha tetszik, ha nem...
Jól elválaszolgatok magamnak.<#idiota>#idiota>
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
De a mentéseket hogyan lehet törölni?
Az számit melyik patch-et teszem fel, honnan töltöm le a magyar verzióra?
Mert az 1.1-nél találtam hu kiterjesztésût, de az 1.2 és 1.3-nál nem.
És az 1.3 fel sem megy😞
Qwerty4
Én nem fogok op-rendszerekkel kísérletezgetni, az biztos, nincs hozzá türelmem, de azért kösz a tippet.
A gépem régi, 2007 októberében vásároltam, ez mintha akkor is középkategória lett volna.A jelenlegi videókártyát pedig 2009 januárjában szereztem be.
A Witcher elsõ részét azt kijátszottam (egyébként nagy kedvencem).Az Obliviont is próbáltam, de lila színûek voltak valamiért az utak és elment tõle a kedvem.A Two Worlds-hoz eddig még nem volt szerencsém.
És hogy mennyire vagyok gamer? Szerintem az vagyok, eddig 141 teljesen végigjátszott játékkal, közülük 13-at kétszer is végigtoltam, ez azért nem kevés.Plusz az a sok tucat félbehagyott játék, amivel dolgom volt eddig...
De nem volt érdemes eddig a pontig új hardveren gondolkoznom, hiszen még mindig, ezzel a géppel is több 2011-es játék tökéletesen, szépen, gyorsan fut.
Hardverfrissítés már nálam csak akkor lesz, ha itt minden bedöglik. 😊
Qwerty4
Nézz szembe azzal, hogy a hardvered elavult ehhez! Ha nem lehet most beruháznod, inkább várd ki és ne add alább! Megéri várni. Addig játsz régebbi játékokkal! Vannak nagyon szépek és hasonlók, amiket visz a hardvered, pl a Witcher elsõ része vagy az Oblivion, Two Worlds 1.
Pont az elõbb írtam, hogy még az erõs vasakat is megfingatja ez a game...
Annyit próbálhatsz meg hogy felraksz egy 64 bites windows7-et. (ha nincs még fent) Talán nyersz vele néhány fps-t, de nem biztos...
Illetve ilyesmikkel kisérletezhetsz, hogy variálgatsz oprendszereket, driververziókat, directx verziókat stb.
Csinálj egy teljesen offline környezetet a játéknak! Legjobb ha külön telepítesz egy oprendszert neki, egy másik partícióra (a meglevõ gondolom, netes rendszered mellé).
Az offline oprendszeredben, tilts le minden szükségtelen komponenst, a hálózati csatolót is, semmi rezidens folyamat ne legyen játék közben (fõleg ilyenek, hogy biztonsági központ, MS tûzfal, auto frissítések, ütemezett feladatok, víruskeresõ)
Ha a 64 bites win7 nem segít, akkor nézd végig (a meglévõdön kívül értelemszerûen) mind a 6 oprendszer lehetõséget! (win7 32 és 64, Vista 32 és 64 ill XP 32 és 64) ezeknél külön külön próbálgasd végig, az összes hozzáférhetõ meghajtóprogrammal és néhány különbözõ directx és physx verzióval! A rendszer virtuális memória file-nak csinálj egy külön kb 10 gigás partíciót és irányítsd oda, a nagy- ill a rendszerpartíciódon ne legyen swap file!
Mondjuk ha gamer vagy (amit kétlek ilyen hardverrel), akkor biztos hogy van eleve min 2-4 különbözõ környezeted, de ha nincs akkor biztos pár nap melóba beletellik... Jók kisérletezgetést!
(de ha van kis spórolt pénzed, erõsen ajánlott a beruházás...)
😉
Qwerty4
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Inkább arra szeretnék választ kapni, hogy hogyan gyorsíthatnám fel a játékot?!
A gépem ez: MSI K9N Neo V2 alaplap, Athlon 4000+ proci, Galaxy 9600GT kártya, 1GB+1GB Kingston+Kingmax DDR2, a táp pedig RaidMax 500.
A beállításaim jelenleg a következõk: KATT!!!
Mit változtassak, hogy érdemi javulás legyen?
Jelenleg 10-15 FPS-sel megy az elsõ városban.Az akasztásos jelenetig értem el.
Qwerty4
Amúgy engem kifejezetten az új harcrendszer volt az egyik ami miatt kíváncsi voltam rá. Másrészrõl a gyártók zseniálisan egy konkrét szereplõ, konkrét story-val eleve kihúzták hogy hasonló támadásoknak legyen kitéve mint a DA2. És még megpakolták egy kis választási lehetõségekkel is. Összevetve a többi eddigi felhozatallal messze a legjobbak között van. 😊 Az meg egész extrém hogy a minimum is messze meghaladja grafikailag a jó szintet evvel egész egyedi a dolog. Így is lehet nézni 😊
Kösz az ajánlatot, de sok évig nyomtam shooter-eket, sok tucatot toltam végig, mire rádöbbentem, akármilyen még ha némelyiknél, akármilyen csicsa is a dizájn, már nem ad újat, untat, ugyanaz. Pláne a katonások. Akkor már inkább STALKER...
Egy biztos, amikor shooter-ezgettem fõleg, és pl Tomb Raider, Thief, POP és hasonló kalandjátékokkal nyomultam, akkor az RPG-k, re pláne az MMO-ra hánytam. Nem csak azt rühelltem, hogy túl van komplikálva, gyártás, mágia stb és nyálasnak tartottam, nem elég férfiasnak; de a fõ bajom a vizuális élmény volt; általában nem vot FPS mód vagy legalábbis nem tudtam elég közel hozni a karaktert (ami pl a Witcherben ugyebár már fixált), hogy meglegyen az FPS élmény a virtual reality, és amúgy is gyengébb volt mindig a grafikájuk. A Gothic hozott be a lájtos RPG (vagy ha tetszik kaland-akció RPG világába).
De.
Aztán elmélyültem e világban és semmi bajom a több szállal, több személyiséggel, kaszttal-fajjal-klánnal stb stb; sz elágazásokkal, döntések következményével, sõt, pontosan azt mondom, hogy ezek kellenek, ezek adnak SOKKAL többet az egysíkú autóversenyzõs, shooter, vagy a fixált sztoris kalandjátékoknál.
Nem egészen értettél meg, lehet nem jól fogalmaztam a hajnali órán félig aludva (5 sör után 😉 ).
A Witcher2-vel az a bajom, hogy bármelyik sztorivonalon mész, bármilyen befejezésed lesz, egyformán rövid egyfelõl, másfelõl viszont a rövidekbõl túl sok van és eléggé zavaros némelyik. Elmentek a mennyiség irányába a minõség rovására szerintem. Azt mondom, és ezt nem az ex-shooter-es mondja hidd el (A Morrowind-et 1 évig játszottam pl, az Obliviont fél évig, a Neverwintert is, szóval nincs bajom a hosszú megbonyolított szotrivonlakkal), elég lett volna 3-4 konzisztens szál, nem ez a káosz. S ez a túlbonyolítás szerintem elvett annyi energiát, kapacitást a fejlsztõktõl, hogy összecsapott lett ajáték.
"Csak tényleg döntsük már el, hogy mit akarunk egy jó Rpg-tõl! Mert mindenki sír, hogy fúúú már megint meg kell menteni a világot, és azt is csak egyféleképp, mekkora izzé már!"
Én is sírnék ezesetben is... (pl Fable, de ott még sok minden mástól is sírok)
"Meg ütlekborulsz van, ergó nincs kihívás a játékokban."
De pont ez az hogy nagyon jó lenne a kihívás, de így hogy az ellenfelek 90% komolytalan, 10% szinte legyõzhetetlen, ezt én nem nevezném kihívásnak, hanem átgondolatlanságnak a fejlesztõk részérõl.
Vagy legyen az egész nagyon nehéz vagy pedig egy mozizás, amiben sétálgatok és látszatharocolgatok. (mellesleg a witcher2 interaktivitása is problémás; a játék közel felét passzivan tölthetjük, filmecskék nézegetésével)
"És itt a Witcher, van benne jó story, ami elsõre talán zavaros, dehát ez a többszörvégigjátszos fajta, van többféle választási lehetõség, ami kihat a játék további folyására. "
Nekem a véleményem az, hogy az elsõ résznél sztori és ötlet csúcs, eredeti, forradalmi. A második rész izzadtságszagú, látszik hogy kényszerbõl bizniszbõl írt sztori... De persze lehet hogy tévedek.
"Ha neked ebbõl a játékból csak a grafika, meg egynémely játéktechnikai elem jött be. Akkor a fenti javaslatom fogadd meg! 😊"
A Witcher elõzõ része szinte mindent vitt. Nekem az jött be, de nagyon (a Neverwinter-es harcrendszere se zavart) és vártam hogy méltó folytatása lesz. Azt mondom, kizárólag grafikailag lett méltó a folytatás.
De egyébként igazad van lehet, hogy még párszor végig kell tolni és akkor javul a kép...
Még valami, a hardverigénye sem eléggé optimalizált a W2-nek. Csúcskártyákat is kihajt max-grafikán. Ez persze nem baj, hiszen kicsit emelünk a venti RPM-en, csak éppen azok akik nem engedhetnek meg maguknak erõs vasat, azok szívhatják a fogukat, középgrafikán is szaggató "játékélménnyel"...
Amúgy nem szóltál be egyáltalán, köszi a kulturált, értelmes választ, ami ma már ritkaság a - mint most is látható - hemzsegõ kis idóta agyhalott kocka tinédzser kölykök trollkodása közepette...
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
Mit kell itt csinálni?<#falbav>#falbav>
Qwerty4
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Ott egyszerû a történet, nincsenek elágazások a storyban, csak néha néha bukkan fel egy nehezebb enemy a vicc kedvéért.
Félreértések elkerülése végett én nem a játékot féltve õrzõk közé tartozom, hiszen vannak hibái, te is említettél párat, rövid és kevés a helyszín! Bár véleményem szerint a helyszínek egybekötése a hangulat rovására ment volna, illetve a minõségére. Az elsõ részben is így volt megoldva mint most, és szerintem ez így is van jól a Witcher esetében!
Viszont a többi kifogás...
Sok a szál? Persze egy egysíkú átlag rpg sokkal jobb lett volna.. Egy rpg egy fontos, ha nem a legfontosabb eleme, hogy sok szálon fussanak a dolgok, hogy kellõen jó legyen a történet. De hát ezek szerint téged az üsdvágd jobban érdekelt, persze az meg nem tetszett neked a nehézség miatt..:\ Tény, hogy volt egy két hely ami elég nehézre sikerült, de szerintem ez többeknek tetszett mint fordítva, és bár én is szentségeltem, néhány helyen, összességében jó, hogy nem csak elõre kell menni oszt döl mindenki jobbra balra.. Mondjuk vége felé, már ez is elõfordult, és itt cáfollak meg megint, hogy nincs értelme a karakterfejlesztésnek... Szerintem nagyon jól meg van oldva, és igenis látszik, hogy van értelme.
Bocs nem beszólni akartam vagy valami, ha mégis így jött le az lehet a kései óra hatása..
Csak tényleg döntsük már el, hogy mit akarunk egy jó Rpg-tõl! Mert mindenki sír, hogy fúúú már megint meg kell menteni a világot, és azt is csak egyféleképp, mekkora izzé már! Meg ütlekborulsz van, ergó nincs kihívás a játékokban.
És itt a Witcher, van benne jó story, ami elsõre talán zavaros, dehát ez a többszörvégigjátszos fajta, van többféle választási lehetõség, ami kihat a játék további folyására. Ha neked ebbõl a játékból csak a grafika, meg egynémely játéktechnikai elem jött be. Akkor a fenti javaslatom fogadd meg! 😊
A legnagyobb baj szerintem, hogy rövid. Kb olyan érzése van az embernek mintha félbeszakadna a közepén a sztori (pedig többféle befejezést is megcsináltam).
Összecsapták, ill túlvariálták, a sok szál, a sok sztorizás, és filmezés a játékélmény és a játékmenet rovására megy, de nagyon.
Hangulatban is fényévekre lemarad az elsõ résztõl, ami forradalmi volt és szenzációs; és teljesen ésszerûtlenül van az ellenfelek erõssége összekavarva, (továbbra is csak ezt írhatom) egy sor nevetségesen könnyû ellenfél és néha meg egy-egy olyan amitõl vért hugyozol, easy szinten is... A karakterfejlesztés komolytalan és a felszerelés-fejlesztés is nesze semmi fogd meg jól. A történet pedig kissé bugyuta és zavaros.
Sok évig írták, de hiába; nem sikerült befejezni normálisan sajnos... Ha nem tömték volna tele fölöslegesen sok video-val, sztori-szállal, elágazásokkal és nem csicsázták volna túl, akkor a belefecölt enegia és idõt a szoftver más oldalaira fordíthatták volna, és lehetett volna belõle egy nagy RPG, sõt akár a legnagyobb; ha inkább legalább még 2-3 további helyszín van és nem csak összevissza 3 (amibõl az utolsó, az elf romváros, midnen tekintetben siralmasan össze van csapva)... Illetve jobb lett volna, ha a ezt 3 nagy terepet "összenyitják" ahogy a régi Gothic vagy az Elder Scrolls sorozatokban van és szabadon jöhetne-mehetne az ember vissza az elõzõ városokba).
Szóval összértékben sajnos egy közepes RPG lett a sok közül, ami ugyan grafiailag ultra, de felejthetõ. Kb mint a Gothic 4. Kár érte...