The Witcher 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ráadásul 4 ilyen szoba is van,jelekkel a falakon..
kezdj a könyvvel,abban mindig van valami versike,amiben a 4 jel is benne van,utána már csak dekódolnod kell,melyik mi 😊
Utoljára szerkesztette: xido, 2016.02.08. 18:07:05
3 fejezetben van egy földalatti lángoló láda amit gargolyeok és egy talán földelementál őriz, a falon és és a földön 2-2 szimbólum lángol, ezeket el lehet oltani. Gondolom megfelelő sorrendben kell eloltania láda hozzáféréshez, tudnátok ebben segíteni?

Megoldva az ital.

Nem mondja nincs meg a recept, mégis mit kéne elkészítenem, milyen főzetet, van sok receptem.

Ha beszélsz vele, mondja. Ha nincs meg a recept, a táborban árulják ha jól rémlik.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.02.08. 08:19:45

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Királyok gyilkosai feladatsorban mikor megpróbálták megölni a királyt, Dethmoldnak kell segíteni a nekromancia varázslatnál, nem tudom milyen főzetet kell meginnom.

Meg van a kijárat, benéztem.

SzirmosSzisza
Van oldalt is egy kijárat, lootolj ki mindenkit, kell, hogy legyen ott egy kulcs.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Elakadtam az összeesküvés-elmélet feladatnál. legyőztem Vinson Trautot, de nem tudok sehogy továbbmenni, van egy zárt ajtó amihez nincs kulcsom. A helységbe a bordélyból leugorva jutottam be, de ott nem lehet vissza menni?

W2-ben a legjobb pénzkereseti lehetőség a szkanderozás, van király táborában a szkanderes quest végén legyőzendő ipse, akivel végtelen mennyiségű menetet lehet játszani, körönként 100 coin, amíg meg nem unod ő mindig kiáll ellened. Én ott pumpáltam fel a pénztárcámat jó kövérre, csak figyeljünk, mert a quest lánc egy pontja után már nem lesz elérhető.

Ha már a 2. felvonásnál tartasz, akkor utána már nem tudsz visszamenni Flotsamba. De egyébként vannak olyan küldetések, amiket továbbviszel, és majd csak később fogsz teljesíteni.

A páncélodat mindenképpen érdemes fejleszteni. A legegyszerűbb, ha megveszed a fejlesztés ábráját, mert utána annyit készítesz belőle, amennyit csak akarsz. Én általában a gyémánt- és a törp páncélfejlesztéseket használtam. És folyton arra törekedtem, hogy a lehető legjobb fegyverem és páncélom legyen, ami az adott helyen elérhető, mert én úgy tapasztaltam, sokat jelent. Ehhez persze nem kevés pénz kell, de azt meg lehet szerezni bizonyos küldetésekkel, kereskedéssel, valamint pókerrel és társaival.
A páncélokat érdemes fejleszteni? 2 fejezet elején vagyok, tegyem rá most fejlesztéseket vagy várjak míg jobb felszerelésem lesz és arra tegyem? Az 1 fejezetben maradt küldetésem, de már 2 fejezetbe kerültem, vissza lehet még majd menni, vagy azok elvesztek?

Meg van a válasz méhkas bomba kell hozzá

SzirmosSzisza
Bombát kell belerakni, az amit alapból kapsz/tudsz csinálni nem jó. Ha jól rémlik a város mellett tudsz vásárolni receptet, valami olyat vásárolj ami fire damaget tol, az jó lesz.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

genndy
Kartács vagy mi. Robbanós, kettő is van. Nem dobni kell, hanem közel belerakni (bal egér).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

A nekker fészkeket mivel lehet elpusztítani? Bal egérgombra nem csinál semmi, valami kéne hozzá. Számummal próbáltam, nem megy.

sokszor olyan gyorsan vált a betük között, képtelen vagyok követni. W3 ségagalopp volt, pihentetem pát napot és neki futok még egyszer.

Kicsit valóban nehéz megérteni, engem is lealáztak az elején az akasztófáknál párszot. Az a lényeg, hogy ha a képernyő tetején jelenik meg akkor az előre gombot, ha az alján a hátra, ha bal akkor bal ha jobb, akkor meg tippelj 😊 Pár pofon után már ráérzel, melyik terület melyik iránynak felel meg, és akkor már menni fog, de őszintén ezután én se csináltam meg pl. a bunyós questline-t. A w3-ban lényegesen egyszerűbb lett sok minden, ez is pl. Nálam kezelés szempontjából messze a w2 a legrosszabb, a w1 szimplán tök más volt, de a w2-w3 között nagyon nagy javulás van.

SzirmosSzisza
Meg kell nyomni a gombokat amik megjelennek a képernyőn, nem olyan nehéz az.

Nagyon béna lehetek, nem sikerül ez az öklözés. Az őrön túl jutottam párszor, a hóhérral nem bírok.
Nincs valami trükk pl. lassítás?

Köszönöm

genndy
QTE. Azt kell megnyomni a WASD közül ami felvillan, ennyi. Néha kétszer villan, akkor kétszer kell nyomni <#vigyor2>

Witcher 3 végigjátszottam, gondoltam a 2 is végigjátszom és utána még 1x a 3at. Sajnos a kézi harc itt nekem nem megy. Nem tudom milyen billentyűre mit csinál. Daidelon kiszabadításánál 5x haltam meg, csak véletlenszerűen vittem be találatot, fogalmam sincs hogy kell harcolni ököllel. Valaki nejm írná le röviden?

No, lejátszottam, továbbra is csak egy lehetőséget találtam nyitva, igaz én a pontokat aránylag szétszórtam, nem egy ágat erősítettem végig. Nem volt rossz, bár azt reméltem, lesz némi elősztori a W3-hoz, de asszem ahoz inkább a könyvek kellenek. A W3 kiegig legalább lesz időm elolvasni azokat 😊

SzirmosSzisza
A training képességeknél van egy csomó, arra figyelj, hogy lehet választani is (én nem tudtam és mindenhova az első felajánlottat raktam 😄)

Aha, erre gondoltam én is, hogy talán a ráköltött pontokkal nyílik meg a slot. Köszi!

genndy
Nincs sok, de biztos hogy nem csak egy hely van. Áganként 3-4 asszem, de van olyan skill ahol nem jelenik meg rögtön csak ha pár pontot ráköltöttél.

Nem tiszta a mutagén használat, jelenleg egy helyet találtam, ahová berakhattam. Ez akkor ennyi? A Kézikönyv is csak annyit ír, keressek olyan képességet ami bővíthető. Köszi.

SzirmosSzisza
3 után tényleg marha rossz az irányítás, főleg, hogy harc után kell várni 5 másodpercet a lootra (mert ugye azzal támad is). Könyvekben amúgy más történet van.

Azt nem tudja valaki lvl 35-höz mi kell? Kb 32-es lettem csak a végére, de ha jól emlékszem max 2-3 küldetést hagytam ki. (Részeg Odin keresése, meg Gólemeset tuti). Esetleg nehezebb nehézségen több XP-t ad?

Ez a baj, hogy nem volt jelölve sehol. Illetve volt - a neten a quest leírásában 😊
Igen, a barlangban aprítottam őket, ott adta be, ezért gondoltam, hogy a barlanggal van kapcsolatba. No sebaj.

Valószínűleg a barlangban vágtál le elég nekkert, hogy megismerd őket és a gyengéiket, így akkor került be a bestáriumodba, ezért adhatta ott be (frissítette) a küldetést.

Ha megveszed a könyvet, ami a nekkerekről szól, akkor hamarabb beadja, de így spóroltál némi pénzt :-)
Oh szerintem mindenki az erdőben kereste őket ha ott voltak jelölve 😊

Oké, szóval a megoldás az volt, hogy a nekker járatok NEM a barlangban vannak, ahol a küldetést beadja, hanem ki kell menni az erőbe megkeresni őket. Bazz, jó pár órát anyáztam ezzel, végül gugli barátom súgott, én teljesen abban a hitben voltam, hogy ott bent kell a bejáratokat elintézni.

Köszi, megyek akkor még egy kört a barlangba, amúgy is jó áron veszik a nekker alkatrészeket, lehet keresni rajtuk 😊

Ahogy genndy is mondta, nem mindegy, milyen bombád van. Méhkast használj, az működik! 😊
genndy
Nem rádobni kell hanem közel menni és akkor van interakció. A piros pötty szerintem csak az ellenség, a fészket nem jelzi a térkép, de witcher érzékkel jól látszik. Az se mindegy hogy milyen bombád van, nem mind jó.

Megcsinálod a bombát és rádobod de lehet nekem volt interakció ha van nálad a kütyüből.

A játék elején az első városban egy egy nekker feladat, ahol be kell robbantani 4 járatot. Hogy? Sehol nem látok erre interakciót mint pl. a w3-ban a fészkeknél, látok pár gyanús piros pöttyöt a minimapon ahol van is a földön valami, de semmit nem tudok vele csinálni. Próbáltam lökéssel, dobtam oda bombát, nem sikerült.

A story, grafika lehet jobb, de a kezelése és a működése borzalmas szerintem. Nem jött be túlzottan az 1-ben alkalmazott harcrendszer (pedig 3rdpersonban volt), de ez ha lehet még szörnyűbb. De ami igazából zavar az a tárgyak, és az npc-kel való interakció.

mooo
Én még csak az első kettővel játszottam,de messze jobban tetszett a második rész,mint az első.
Na azzal én is futottam pár kört, mire rájöttem, hogy soha nem fog adni semmit. Őszintén szólva én witcher 3-1-2 sorrendben játszom, de egyenlőre pár óra után messze a witcher 2 a legrosszabb tagja a triónak. Nagyon nem tetszik se az irányítás, se a kijelzések, szóval borzasztó. Ha nem érdekelne a story - bár olvasom a könyveket, szóval ott úgyis megkapom - és nem érnék rá marhára, hát már tuti abba hagytam volna.

Csomószor előfordult nekem is, biztos bug. Pl. még a Flotsami fogadóban is ott van a szerzetes, de nem ad semmit, elvileg valami promós cucc volt a küldi és már nem aktív...
SzirmosSzisza
Ez valami hülye feature, hogy a ládák nem lootolhatóak csak a zsákok?

bardocz
Igen igen erre gondoltam, hm, akkor valószínű, hogy anno Iorveth oldalán vittem végig. Köszi. Mondjuk már nem emlékszek rá, szóval lehet végigviszem mindkét oldalt, nyáron meg egy W3 újrajátszás a kiegészítőkkel.
benőmenő
A chapter 2 különböző helyszínen játszódik, illetve a sztori minden részletét csak újrajátszással ismerheted meg.
Roach-al a kadweni táborban, míg Iorveth-et követve a törp városban kell mászkálni nagyrészt.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.12.28. 13:29:53
bardocz
Aki végigvitte Iorveth meg Roche oldalán is, mi a fő különbség? Úgy emlékszem régen Roche oldalán vittem végig, de most kezdek elbizonytalanodni. Most is meg anno is kimentettem az elfeket a toronyból amikor flotsam-ot elhagytam, aztán szerintem utána is ugyan az ment. Akkor főleg egy városban mászkáltam a chapter 3-ban. Lehet rosszul emlékeztem, és Iorveth oldalán vittem végig az egészet? 😄
sadface
félreérthetően fogalmaztam. Levettem de teljesen ugyanolyan maradt az egész. Mintha teljesen ultrán lenne a játék.

I decide when I'm done.

benőmenő
Elég bitang cpu igénye van a játéknak, annak ellenére, hogy a minimum követelményekben core 2 duo van.
AMD Phenom II 950-el nekem is elég gyakran ment 30 fps alá minden lowon, i5 4690-el pedig közel betonfix 60 fps volt ugyan azzal a 270X-es Radeonnal high-ultra beállításokkal.
sadface
Még anno, beszereztem steam salen, de mintha a játék nem reagálna a launcheres beállításokra. Szóval hiába vettem le a grafikát ugyanúgy 30fps~ maradt. Valaki ötlet? 😊

I decide when I'm done.

A Vadak 2 alakban tudnak átjönni a saját világukból másikakba: "szellem" alakban, valamint teljes valójukban.

Előbbiben nem lehet őket megölni, mert ugye csak egy kivetített formájuk jön el ilyenkor, annak meg nem lehet ártani. Ezt valamilyen mágiával érik el.
Amikor Yen megmentésére ment Geralt és csapata, akkor teljes valójukban voltak jelen a vadak, azért tudtak közülük sokat megölni, ezt Letho el is mondja.

Az, hogy az első rész végén meg lehetett vele küzdeni (nem volt kötelező, de közepes szinten simán lenyomtam), az lehet, hogy részben az illúzió miatt is volt, de az tényleg a Vadak ura "szellemképe" volt, nem csak az illúzió része. Ott lényegében nem megöltük, hanem véget vetettünk az egész illúziónak, vagy ha nem harcoltunk vele, akkor meg magától odébbállt.
Én pontos részletekre már nem emlékszem a felbukkanását illetően, de akkor is már az Ősi Vér Gyermekét kutatták.