The Witcher 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

enlightened
Belátom, de mondom leglowabb configon játszom, és a dobozon elfogadják, azért elvárható lenne így egy 30 fps legalább.

Ha valamelyikkel sikerült normalizálni a helyzetet kérlek jelezd vissza! Remélem megoldódik!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

The Protector
Azért ide is beírom.

Amd x2 5200+,2gb ram,Nvidia 9800Gt vel megy agme nagyszerûen.

A börtönnél stabil 50-60fps-t hoz.A nagy csatában 23-40fps el fut mindezt mediumon és eléggé sok xtra efektre rányomtam.Valamit elbasztak pöttyet ha másnak ennél jobb gépen szarabbul fut vagy ugyan így.
Amit hozátennék h mindez tökéletesen karban tartott,szarrá defragolt WIN7 64biten.
Aki meg azt mondja h minek 64 2Gb ramhoz azt nyakon csapom.Azért mert....

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

4670 nem egy erõmû, azt azért belátod gondolom te is. Akkor viszont várnod kell egy újabb ati driverre, vagy a játékot jobban optimalizáló patchre!

Esetleg ha nem raktad még fel a legfrissebb ati driver-t akkor azt tedd meg, vagy esetleg ha azt már megtetted, akkor tedd fel ezt is: Ati 11,5a Hotfix Másoknak már a hotfix segített!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Köszi

enlightened
Nem tudom miért kell azt mondani hogy 4670-el ne csodálkozzak, hogy szaggat. Ha rá lett volna írva a dobozra hogy nem jó, akkor nem csodálkoznék, de a minimum requirements fölött van a kártya és hangsulyozom mindent az ég egy adta világon leszedtem low-ra és kikapcsoltam, ha így szaggat, akkor hazudtak a dobozon, mást nem tudok mondani. A proci az quad és erõsebb mint itt sokaknak szal azzal nem lehet gond. A kártya meg eléri a minimumot fölötte van és leszedtem mindent disable meg lowra. Eredmény csata közben 20 fps 😞

Na csak sikerült megoldani.. ha valaki hozzám hasonlóan szeretné arrow gombokkal irányítani az írja át az input_qwerty fileban a key-eket ilyenre:

IK_Up=(Gamekey=GI_AxisLeftY,Value=1.000000)
IK_Down=(Gamekey=GI_AxisLeftY,Value=-1.000000)
IK_Left=(Gamekey=GI_AxisLeftX,Value=-1.000000)
IK_Right=(Gamekey=GI_AxisLeftX,Value=1.000000)
wedge31
Spoilerbe tedd az ilyet.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

gerey
Nekem mondod én csütörtökig várhatok az enyémre, és még vizsgáim is vannak a héten. 😞

az elsõ fõbossnál (Kayran) tart vki már? lezúzom a csápjait de utána kõtömböket dobál, fedezékbe megyek, de egyszerûen semmit se lehet csinálni, már körbejártam mindent...ötlet?

wedge31
Sehogy.

Kongy! Ne idegesíts már! Ilyeneket kérdezel én meg még meg sem kaptam a játékot! Ne csigázz már ennyire...<#smile>

ubersampling lesz az szerintem, ami baromira lassítja a játékot!

Kongy
Hogyan kell kinyerni egy fûfajtából egy alkímiai összetevõt??

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Lóf*szt. Hagyd figyelmen kívül és kapcsold ki a picsbe. Nevetséges a különbség, ha bekapcsolod.

A legjobb mintavétel grafikai opció mit takar?Mert ha kikapcsolom,sokat javul az FPS...

tnx
DOF kikapcsolása egyébként nem sokkal befolyásolja a látványt, de mégis hatalmasat dob a játék futási teljesítményén... remélem valamelyik kikapcsolása segít!

No meg mentést importálni csak úgy tudott hogy létre kellett hozni egy witcher mappát a my documentsben és oda betenni.. nem túl felhasználóbarát..
(btw maga a játék tetszik és egész jól megy a minimum alatti konfigommal (amit upgradelek 1 héten belül)- wasd-el is végigjátszom max normál fokozaton és nem hardon mint terveztem)
Jah igen és az árnyékokat is érdemes levenni, mint ahogy xido kolléga is mondja!

Várd az új Ati driver-t! Egyébként Depth of Fieldet (DOF=mélységélesség?) és Ubersampling kikapcsolására írják külföldi oldalakon, hogy sokat javít a teljesítményen!

árnyékok le..ubersampling vagy mi a rák le..
Igen az ua mint amit a launcher behoz. Mint írtam erõsen megszabott milyen gombokat használhatunk, arrow gombokat és numpadot pl biztosan nem
Mivel nekem a 2 éves konfigurációmmal sikerült úgy beállítanom hogy közepesnél valamivel jobban zökkenésmentesen fut és közben gyönyörû játék így sztem be lehet jól lõni a grafikát.

Tetszik még a Ökölharc minijáték is. Jól be van kamerázva + jók mozdulatok és sokkal élvezetesebb mint az 1-ben.
A szkander is jónak tûnik csak nekem le kellett venni a az egész érzékenységét hogy normálisan lehessen játszani.
Ja, sose sikerült wasd-ot megszokni, de olyan billentyûzetem van aminek nem szokványos a gomb elrendezése az arrow gombok környékén, közelebb vannak, így egyész jó.. lenne.. ha használhatnám itt is
configurator.exevel találkoztál már? bin könyvtár

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

nálam minimumon is szaggat valamennyire, javaslat van ?
(az hd5470, intel core i3)
Ismert hiba a CD Projektnél (túl sokan próbálnak egyszerre regisztrálni szerintem), hamarosan korrigálják a hibát sztem!

Ha hülye lennék is lenne jogom átkonfigurálni a gombokat, de itt még lehetõségem sincs.. valamiért a config ini file átírása sem oldotta meg :/
wedge31
Ez most komoly, te nyilakkal szoktál játszani billen ?

Hát 4670-el ne is csodálkozz, hogy szaggat! Esetleg próbáld meg majd, ha lesz valamikor új ati driver, aminek leírásában már a játékra is kitérnek! Holnap én is leírom, hogy az én 5770-esen hogyan fut a legújabb driverrel!

Nem tudom merre van az. ha a launcherre gondolsz ott van lehetõség átkonfigurálni a gombokat, de nem akármire. arrow gombok pl nem használhatóak, sea numpad.. 😞
középkori ésszel a középkorba repít

nézd meg jobban a configuratort

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

grebber
Nem gond tedd fel!

Next PC upgrade: 2022

mzprox.Kép és nyelv---beviteli beállítás

wedge31
Sokat javit, tedd fel nyugodtan.

Kongy
Különbözõ növényekbõl h lehet kinyerni alkímiai összetevõket? Lehet egyáltalán ilyet?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Én is ma vettem meg a Witcher 2-t,és a gépigény tényleg magas...Szerintetek érdemes feltenni a GeForce v275.27 beta drivert?Állítólag sokat javul tõle a játék...Nem gond az,hogy csak beta verzió?

Witcher úgy érzem tényleg a középkorba repít.. már ami az ócska beállításait illetve azok hiányát illeti 😊

Legfontosabb: miért nem tudom szabadon konfigurálni az irányítást.. soha nem játszottam wasd kontrollal most se szeretnék :/

Geralt motyog, csata közben alig értem mit mond, de nem lehet külön állítani a szövegelés hangerejét meg az egyebeket

fps számlálót hogy teszitek ki egyébként? valami 3rd party program?
wedge31
Nehezen kezdtem és fözetek, jelek meg bombák nélkül esélytelen lenne a harc. Sokat kell gurulni meg védekezni remélem ez késöbb se változik és nem lesz sokkal könnyebb a harc.

Külön tetszik az a realitás ami sok játékból hiányzik hogy ha öten körbe állnak akkor ötfelöl fognak ütni és nem várakoznak irreálisan egyhelyben mig az egyikel végzek.

Összeségében szerintem nehezebb lett a harc mint az elsõ részben volt.

Kongy
Vitriol kéne egyedül. És nem tudok semmi biztos lelõhelyet. :S

Igénytelen fo... A serialt 10. alkalomra kegyeskedett elfogadni a DLChez tartózó kódot viszont már 20x is visszadobta. Ugyan az mint serialnal: kis nagybetü csere , o 0 próba, de lófasz. Mennyire imba ez az árus megéri szenvedni vele?

Molamoth - lvl 55 Sentinel http://inconsistency.enjin.com

látni még nem láttam elsõ kézbõl,de volt itt egy 10 perc az elejébõl,az alapján sokkal összeszedettebb,mint az 1.részben volt...
gyûjteni is tudsz,szedj amit csak lehet..
Sziasztok!

valaki tudja mik a változások az elsõ rész importálása után?
Van valami fontosabb?
Kongy
Mongúz fõzethez milyen összetevõk kellenek? Van már homályvirágom, viszont még 2 cucc kéne hozzá. Ezeket hol lehet beszerezni? Cedricnél esetleg?

Szerintem nem nagyon. Nvidiára már dobtak ki egy drivert ami óriási javulást hozott, reménykedjünk hogy ATI-n is jön valami hasonló.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Valaki leírná, hogyan kell harcolni? W1 után nekem szokatlan. Amikor többen támadnak, akkor mindig meghalok; biztos én vagyok a béna, azért megköszönöm a segítséget! Amúgy mennyi a különbség a könnyû és közepes nehézségi fok között? Mert az 1-ben a könnyû az túl lájtos volt, én akkor is mediumon toltam végig!
Rage47
jó lett a magyarítás?
Na akkor Witcher 2 vélemény...

Most vagyok túl prológuson ( jó hosszú volt majdnem 3 óra ) és elérkeztem a az 1 felvonás falujába mocsárban. Eddig elégedett vagyok játékkal.

Harc.
A harc ( legalábbis szerintem ) nehéz. Jó párszor elhaláloztam fõleg amikor több ellenféllel harcoltam. Nem ilyen tipikus hack and slash mert ha csak vaktában vagdalkozunk akkor bizony hamar meghalunk. Jól ki ki kell szmítani minden vetõdést, minden védést minden jelhasználatot. Elég egy kis félrenézés és már annyi is. Ennek ellenére élveztem harcokat. Nehezek voltak de nem azon a szinten hogy az ember újra és újra megpróbálja. aki a gyors gyõzelmeket szereti (legalábbis az elején)az ki se próbálja. Külön tetszik hogy harc igyekszik reális lenni. AZ ellenfelek a nagy súlyos kardokkal végrehajtott csapás után megtántorodnak + védés után is hátratántorodnak, védekeznek szóval nem pörögnek,forognak,ugrálnak a karakterek mind a Dragon Age 2-ben hanem mintha egy igazi középkori, súlyos fegyverekkel és nehéz páncélokban vívott harc lenne.

Grafika
Nagyon szép. Bár olyan közepes szintél valamivel jobbra álítottam de így is lenyûgözõ. ráadásul jó 2 éves konfigomon röccenés nélkül fut. Hangulatosan a rajzol távezetõk is. Nagyon ismerõs a stílusuk sztem már láttam valahol.

Történet és Hangulat
Bár még csak most indult be az úgynevezett free game ( hiszen a prológus lineáris ) de a történet érdekes és hangulatos volt. A Karakterek dumái Triss-GRealt, Geralt-Király-Triss amikor menekülnek a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sárkány
elõl Triss és Segítõnk párbeszéde falu (seggfogdosás) elõtt Dandelion + Király megmozdulásai nagyon ott vannak. Életbelibbek karakterek mint az 1-ben és pl Triss is sokkal szimpatikusabb. Jobbak a dumáik stb.
Egy szó mint száz jobban megszerettem õket 2 óra alatt mint az elõzõ Witcherben 40 óra alatt.

Komolyabb bugot nem vettem észre és az irányításba is belejöttem a Prológus alatt.

Eddig nagyon nagy pozitív csalódás a Witcger 2 és még csak most kezdõdik el az igazi játék, küldetésekkel stb... Kíváncsian nézek elébe.

Eddig 9/10