1222

NBA 2K10
  • donpedro
    Mindenesetre én most be is fejezem, feleslegesen vitatkozunk, ha a te álláspontod az, hogy az ilyen durva hibák nem számítanak, mert azok természetes velejárói a játékoknak.

Ha olyasmiről panaszkodnék, hogy nem lehet változtatni a fejpántok színét, akkor igazad lenne. De itt arról van szó, hogy egy nagy csinnadrattával beharangozott játékmód élvezhetetlen a durva hibák miatt - a vásárlók nagy többsége számára.
  • grizzly21
    Abba a hibaba esett az NBA2k10 is, mint az EA-s loszarok: mivel minden evben ugyanakkor meg akarjak jelentetni a jatekot, ezert egy felkesz szart adnak ki...kar erte, az elozo nagyon jo volt.
  • donpedro
    Illetve bocs, átfogalmazom, 70-80 olyan hiba van a játékban, amit ígértek, és mégse működik, és a fejlesztők is tudnak róla.

Csak a PS3 verzió patch fix listje 70 javítást tartalmaz, és immár 69 oldalon panaszkodnak az emberek arról, hogy mi nincs rajta a listán.

A My Player mód jelen állás szerint emberek ezreinek játszhatatlan a klón-bug miatt, vagy azért, mert a te csapatod 5 perces negyedeket játszik, miközben az összes objective 12 percre van kiszámolva, és a többi meccset is 12 percre szimmeli a játék, stb, stb.
  • donpedro
    Te most szórakozol velem? Most írtam, hogy 70-80 olyan hiba van benne a játékban, amit ígértek, és mégse működik.
  • Richardix
    Mondtak a fejlesztők BÁRMIT is amiben hazudtak? Az h te nem iylennek képzelted a játékot nem azt jelenti h ők hazudtak volna.
  • donpedro
    Akkor írják azt a játék dobozára, hogy 3 hétig ne nyissa ki, mert addig nem használható. Aztán nézzük meg, hogy ez hogyan befolyásolja az eladási adatokat.

A lottószelvényes hasonlatod meg nagyon durván sántít, ott ugyanis nem ígéri senki, hogy BIZTOSAN nyerni fogsz. A konyhagépen viszont rajta van, hogy MOST, EBBEN A PILLANATBAN BIZTOSAN lehet vele salátát csinálni. Aztán mégse. Ez a nem mindegy. Inkább akkor stimmelne a hasonlatod, ha azt írtad volna, hogy megvetted a lottószelvényt, eltaláltad a számokat, aztán mégse fizetnek, mert bár ez nem volt ráírva a szelvényre, de csak azok nyerhetnek, akik elmúltak 72 évesek.

Persze lehet azt mondani, hogy ez van, így jártam, na de nem is vásárolok többet olyan konyhagépet, amit az a cég gyártott, és azért engedtessék már meg nekem, hogy panaszkodjak, és leszóljam őket. Ha a fejlesztők is azt mondanák, hogy ez van, gy jártál, akkor lenne csak nagy zúgolódás, még jó, hogy ők legalább szégyellik magukat annyira, hogy igyekeznek javítani a hibákat.

20 órája került ki a hivatalos fórumra a ps3 patch fix listája, ezalatt 68 OLDALNYI hozzászólást írtak a panaszkodó játékosok csak ebbe az egy topikba, és így első ránézésre kb. az 50%-uk a my player miatt mondja a magáét (ebben pl én még benne se vagyok). Sok játék hivatalos fórumán vannak panaszkodók, de 68 oldal kevesebb, mint egy óra alatt azért árulkodó, nemde?
  • Richardix
    egy apróságot kihagytál. A konyhagéphez nem adnak rendre új alkatészeket, hogy jobbá tegyék, a játékhoz viszont adnak ki patcheket!
    Másfelől, akik itt vannak mind jól elvannak a játékkal, elfogadták a dilis dolgait, és lám, még élvezik is! a játékipar (főleg a PC) manapság elég zsákbamacska. ez van. a lottószelvényt se úgy veszed, hogy "de ezért a pénzért aztán nyerjek is!"
  • donpedro
    Azért kell leszólni, mert pl engem eleve CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a my player mód miatt érdekel a játék. Plusz így van még ezzel mondjuk 100 000 másik játékos (a hasamra ütöttem, de abban biztos lehetsz, hogy a nagyságrend stimmel). Rajtuk keres mondjuk 150-200 millió forintot a cég, miközben a termék pont azt nem tudja, amit ígértek. Mondok még egy metaforát, őrülten szereted a gyümölcssalátát, ezért eltervezed, hogy veszel egy konyhagépet, amivel gyümölcssalátát lehet csinálni. Rá van írva a dobozára, hogy erre alkalmas, alig várod, hogy végre kanalazhasd a finom csemegét. Kipróbálod, beindítod, és mindent lehet vele csinálni, húst darálni, zöldséget hámozni, stb, stb, csak gyümölcssalátát nem.

És ezek után jönne valaki, aki közölné veled, hogy minek szólod le, hisz ez egy remek gép...
  • donpedro
    Ezt szerintem nem gondoltad át túl alaposan:

- a játék készítői maguk törekednek arra, hogy a játékuk az igazi NBA-re hasonlítson, nem véletlenül beszélünk szimulációról - ergo ha az NBA Jam nevű játékról beszélnénk, akkor senkinek nem jutna eszébe a realisztikusság számonkérése. A mezőnygólok százaléka nem valami mellékes, félresöpörhető adat, hanem alapvetően fontos eleme a játékmenetnek, és semmi más nem szükséges a pontos beállításához, csak 2 hét tesztelés a játék megjelenése előtt. Ez a jelek szerint elmaradt.

- a játékok nyilván nem tökéletesek, de azt erősen kétlem, hogy az lenne a fejlődés útja, ha azt mondom, hogy jó ez így ahogy van, majd a játékosok kijavítják maguknak azt, amit mi elcsesztünk... És lám, a fejlesztők is másképp látják, mint te, ezért lesz patch - szerencsére.

- a sliderek azért vannak, hogy ha valakinek speciálisak az igényei, akkor a saját képére formálhassa a játékot, és nem azért, hogy játszhatóvá tegyék azt, ami alapból el van rontva. Kiveszed a lemezt a tokból, beteszed a meghajtóba és játszol. Ez a cél, nem pedig az, hogy lejátszol 20 meccset, majd rájössz, hogy a statisztikák egy része teljesen rossz, és kezdheted előről az egészet, miután napokon át próbálgatod a megfelelő slidereket.

- Nem csak egy meccsről beszélünk, hanem kb. 50 meccs átlagáról, ergo teljesen mindegy, hogy hány percesek a negyedek, az AI messze túl magas százalékkal értékesíti a dobásait és pont. Ez egy hiba, amit ki kell javítani. Jah, és természetesen nem csak az ellenfél AI által vezérelt játékosairól van szó - a saját csapatom erőcsatárai és centerei is messze túl pontosak, fölényesen vezetik is a ligát FG%-ban, mivel a többi csapatnak értelemszerűen pontos statisztikákat számol ki a gép, csak én vagyok az, aki a meccseket a 3D engineben le is játsza.

- MY PLAYER MÓDBAN NEM LEHET A SLIDEREKET ÁLLÍTANI, tehát azok, akik csak ezzel játszanak, cseszhetik. Bármibe le merném fogadni, hogy azok közül akik megvették a játékot, nagy részük csak a my player mód miatt tette, párszázezer dollárnyi bevételt generálva a készítőknek. Azért szerintem te is pampognál erősen, ha mondjuk a frissen vásárolt autódon nem lenne ablaktörlő, és valaki erre azt mondaná neked, hogy akkor ne menj vele esőben és kész...

- az elmúlt kb. egy hétben nagyjából 25-30 órán át olvasgattam az összes létező 2k10-zel foglalkozó fórumot, és tájékozódtam kicsit (Betegen vagyok itthon, sok a szabadidőm). A PR-oson kívül a fejlesztők egyike is beugrott néha, és biztosított mindenkit, hogy ezerrel dolgoznak a patchen, mert tisztában vannak vele, hogy sok a gond a játékkal. Alig egy héttel a játék megjelenése után kb. 70-80 bugról és egyéb beállításbeli problémáról jelezték vissza a fejlesztők, hogy tudnak róla, és megpróbálják olyan gyorsan kijavítani, ahogy csak lehet.

Én igényes vagyok a saját munkámra, és mástól is ezt várom el. Hogy téged idézzelek, "faszkivan", hogy csak azért, mert megteheti valaki, ezért olyan terméket dob piacra, amelyik hibás, selejtes. Szerinted mennyi ideig élne meg egy olyan repülőgépgyár, amelyik 70-80 hibával rendelkező gépet gyártan és el is kezdené azt árulni, anélkül, hogy megfelelően tesztelnék előtte? A különbség csak az, hogy egy repülőgépgyár ezt nem teheti meg, a játékok piacán meg sajnos igen, mert monopolhelyzetben vannak a hivatalos licencek miatt - ha NBA kell, akkor vagy ez, vagy semmi. Na nekem ezzel van tele a tököm.
  • Matt07
    fölösleges az online. meg kell fogni áthívni pár haverodat, egyből kellemesebb őket bezúzni némi sör társaságában
  • Richardix
    Miért akarsz te mindenáron online játszani? Sztem senki enm tolja itt online. Offline is elég "kellemes" :)
  • Legend Killer
    20dik meccs is megvolt és semmilyen nba csapat nem érdeklődik irántam, átlag team grade-m B.
  • Solo83
    Sráccok valaki hm ondja má meg hogy lehet online játszani! Próbáltam online ligát is és az lett az eredménye csak hogy meg volt mind a húsz játékos és már csak a shedul generation-re kellet várni! Na arra várhattam! Aztán ott hagytam gondoltam majd reggelre megcsinálja! Azt közbe a lófaszt! Még játékosra is várni kellett! Próbáltam a my player-t is de annál meg nem látott senkit! Deutóbbiakban mindegy mire megyek mert azt írja hogy nem elérhető a szerver, ellenőrízzem a net kábelt meg a beállításokat és kicsit később próbáljam újra! SZÓVAL KÉRLEK BENNETEKET VKI ÍRJA MÁR HOGY A RÁKBA KELL ONLINE JÁTSZANI ÉS HOGY MI A GOND NÁLAM, MIÉRT VAN EZ A SZERVER PROBLÉMA!!!! Előre is köszi!
  • Matt07
    de ezt most nem értem, h a my player mód miatt miért kell leszólni az egész játékot. az egész egy újítás ami gyerekcipőben jár, idővel lesz majd sokkal jobb.

minden másban iszonyat nagy előrelépés a '9-hez képest,még az olykor irritáló bugok ellenére, majd jönnek hivatalos és nem hivatalos javítások.

összességében a játék nálam 10-es skálán, minimum 15-ös, ha nem több
  • grizzly21
    a lofaszt. azert kerultem oda mert a jatek szerint nem voltam eleg jo...pedig az insider csak dicsert vegig..szoval ez igy elegge el van baszva
  • Legend Killer
    én má kábé20dik meccsemet nyomom d ligában és hírét se láttam nba-s csapatnak :(.
  • liizard
    azért nem teljesen így van.én elmentem a suns edzőtáborába és bent maradtam, a lényeg a+-os meccsek, ill küldetéseket teljesítsd, akkor nem tesz ki d-ligaba
  • Richardix
    6 meccs után mindenképp a D-ligába kerülsz, szóval.. am meg, gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás... és akkor lesz jobb is
  • grizzly21
    hmm nem tom mitmondjak.. nem lett jo a jatek... a my player jatszhatatlan...minden meccsen jo voltam, es egyszer csak egy "FAIR" -t kaptam, ami szinten nem rossz, es rogton kibasztak D ligaba
  • Legend Killer
    :D
  • Legend Killer
    yes sir!

:D
  • Neoncsoves
    nem vok nyelvtan tanár :D
  • bodesz
    jah és látom nincs leírva sehova.
    ide kell kicsomagolni azt a 3fájlt
    C:\Documents and Settings\your name\Application Data\2K Sports\NBA 2K10\Saves\
    vagy
    C:\Users\[User Name]\AppData\Roaming\2K Sports\NBA 2K10\Saves

• bodesz
    Találtam egy kis okosságot,roster meg sliderek.Hasznos lehet javít a cpu faszságain.
    ITTITT
    - kick out cpu tendency basically fixed ( until a patch come out to fix it definitely)
    - increased superstar scoring production and drive the lane tendency: now they are finally dominant...try to play against melo or wade...you will be definitely "rewarded".
    - reduced freaky amount of assists
    - reduced cpu 3pt consistent shot due to the insane "drive and kick" cpu tendency
    -gameplay much smoother and realistic pace tempo.
    - superstars sliders related to the new player tendencies.
  • bodesz
    Faszkivan hogy nba 2k10 et hasonlítgatjátok az igazi NBAhez.12 perces negyedek kellenek ahoz hogy hasonló statisztikák jöjjenek ki mint az nba-ben,de ehez még kell állítgatni a slidereket:help.Ez sem elég ám,olyan nehézségi fokozaton kell játszani ahol kicsit mindig küzdeni kell.
    A My Player mód egyenlőre szerintem még nem tart ott hogy realisztikus legyen az nbahez képest.Esetleg a patch segít majd rajta valamit.Nem is tudom hogy ott lehet e állítgatni slidereket.ha nem akkor az nagyon OFFOS.
  • TaRka0107
    Nem mind1:) Ma vettük nyelvtanon! Egyenlőre=arányosan (szétosztani)
    Egyelőre=még egy ideig
  • genory
    Az mé van, hogy védekezésnél (ember,ember)rádobja az ellen a labdát és ha nem én szedem le akkor az egész csapat megy csapdázni! Ez tök jó,mert a center kiosztja és egy csomó 3pontost kapok....
  • Solo83
    Aki tud válaszoljon már a korábban feltett 2 kérdésemre! Amúgy donpedro a patch amiről beszéltél az miket javít?
  • Legend Killer
    nem egyenlőre? :S namind1 :D, ebbe mindig belebukok.

mostani d ligás géjmem tökéletesre sikeredett.

milyen a karakterem, vagány, mi? :D jó kis tetkók vannak mindkét karján :D.

amúgy Neoncsoves te nyelvtan tanár vagy, vagy mi, hogy kijavítasz? :D mondjuk én is kiszoktam másokat, de ebbe a szóba mindig belebukok asszem, elfelejtem.
  • A file
    ha feltolom a csúszkákat,a megkezdett májpléjerben is megváltoznak az értékek,vagy újat kell kezdenem h működjön?
  • Neoncsoves
    egyelőre*
  • Legend Killer
    én nem nyomom online, mert nem is akarom egyenlőre :P :D.
  • Solo83
    Hali! Ez nem igazság mindenki tolja online csak én nem! Sráccok miért nem tudok online játszani! Már próbálkoztam nem egyszer a My Player-rel és nem lát egy játékost se! Próbálkoztam már online ligával is! Egyszer eljutottam odáig hogy meg volt mind a húsz játékos és már csak a shedul generation-re kellett várni! Na arra várhattam! Ez éjjel volt egyébként. 1 óra múlva is Waiting for shedul generation! Nem volt idegesítő, á dehogy! Aztán ott hagytam gondoltam reggelre majd csak meg csinálja! Meg a fenét! Sőt még játékosra is várt! Megpróbltam egy másikat és annak is hasonló volt az eredménye, csak nem vártam 1 órát! Azóta semmi! Bármit próbálok mindíg azt írja hogy a szerver nem elérhető ellenőrizd a net kábeled és a beállításokat! Ez mind miért van? Valaki válaszoljon már és írja már le részletesen hogy hogy lehet online játszani meg hogy miért nem érem el mostanában a szervert!
  • Legend Killer
    aha, hát kurvajó. egy géjmben nem szabad ilyen bugnak lennie. tökön kéne vágni a készítőket, vagy elbeszélgetni velük mindenképpen. és az a patch warezon is jó, crack nélkül, vagy lesz az is?
  • donpedro
    Utánanéztem, az NBA rekord FG%-ban egy meccsen 70.7%, és ez már 26 éves csúcs. Vajon mennyivel dobnák, ha feltolnám a slidereket? Ráadásul azóta körülnéztem a hivatalos fórumon, és mint kiderült, még ennél durvább százalékok is előfordulnak. Nagyon remélem, hogy a patch javít ezen, mert ez teljesen tönkreteszi a my player módot - a többi egyéb bug mellett.
  • donpedro
    Na most kihúzta nálam a gyufát a játék... A Knicks ellen játszottunk, és az ellenfél 21/17 triplát dobott!!! Nem tudom mi az NBA rekord, de gyanítom, hogy alaposan megdőlt. Egyébként is összesen 74%-kal dobtak mezőnyből, ami szintén rekordgyanús lehet. Eközben én minden tempómat kihagytam, és a csapattársaim is, a meccs legvégéig szinte csak a palánk alatt tudtunk betalálni, persze 40 pontos hátrányban már beakadt pár tripla is. 138-95 lett a vége oda. Jah, és persze mindez úgy, hogy A+-szal, és dupla-duplával zártam, ráadásul az Insider külön dícsérte a védekezésemet, ami eddig összesen kétszer fordult elő 25 meccsből.

Ennek így nincs sok értelme, lehet, hogy nekem is meg kéne várnom a patchet, mert ez így hülyeség, csak felbosszantom magam.
  • donpedro
    Lehet, hogy jobban jársz, ha vagy előről kezded, vagy megvárod a patchet (Kb. 2-3 hetet írt az egyik mod a hivatalos fórumon), mert azóta találtam olyan "élménybeszámolót", amelyben valaki leírta, hogy pont- és lepattanókirályként tolta végig a D-ligás szezont, és mégse hívta egy csapat sem. A szezon végén sem, a második évet is a D-ligában kezdte. Aztán indított egy új karaktert, és már a training campet is sikerült túlélnie.

Szóval a lényeg, hogy ez valami bug lehet, néha elfelejtkezik rólad a játék...

Bár a helyedben talán még 6-8 meccset letolnék, mert mint mondtam, engem a 15. meccs körül hívtak az első karakteremnél, de olvastam már 19-et is.
  • Legend Killer
    illetve16.
  • Legend Killer
    13meccs után is d ligában szenvedek még.
  • genory
    Hi!

Azt hol kell beállítani, hogy a playak ne fáradjanak ilyen hamar el? A Lakersel tolom és Kobe már 3 perc után 80-on van. Meg kéne valami fasza roster mert a közé és a kinti dobásaim nagyon nem sülnek. Eddig egyszer se dobtam 90 pont felett, pedig 7 perces negyedeket játszok.