74
-
#34 értelmetlen írni ilyennek. Ez elmebeteg. Látni a megnyilvánulásaiból mi a helyzet.
Az ő lyukacsos elméjükben ez van: sony az isten, minden más szar fos. -
#33 Mi köze is van a fogyasztásnak vagy a teljesítménynek ahhoz, hány V-ról megy a cucc?
Én nem ismerek olyan PC-t, amely névlegesen 200-220V-ról megy. Főleg nem az USA-ban. -
pixx #32 Az minősül eladott gépnek, ami a Live-on be van regizve tudtommal, így sokkal több box van, mint azt a statisztika állítja, csak akik módosítatják a boxot, és felmennek a netre, annak általában küld az ms egy szép ajándék csomagot, mint tette ezt januárban, amikor több ezer box füstölt el, ám hivatalos szervízbe nem kerültek. Vajon miért? :) -
pixx #31 Nem tudom hány éves vagy, de a nagy sony gépe a PS2-es mikor kijött 3 millióból 2,4 milliót kellett visszahívni egy tervezési hiba miatt...ezek fényében csak mosolygok azon, amit írsz...
A pc-s notik, és a Macbookok is ugyanarról a sorról gördülnek le...ugyanaz az is van a legtöbben, csak az egyiknek ilyen frimwire meg bios-sza van a másiknak meg olyan.
Amúgy a procit az IBM gyártotta az Xboxba...
Lehet az új PS3-ban nincs annyi hiba, de barátom xbox nem akkor mint egy ház, míg a PS3 1,5-szer nagyobb mint, hanem kétszer, úgy könnyebb hűteni... -
#30 Ez csak egyszer szerepel benne, mert a garanciális javitás és csere az nem eladás, teljesen más csatornán megy. -
Szefmester #29 hülye kérdés, de vajon az eladási statisztikába bekerülnek a cseregépek is? szal én veszek egy boxot és cserére szorul, szal kapok egy másikat, az is megdöglik, és egy újat.. akkor ez azt jelenti hogy eladtak 3 gépet? vagy hogy eladtak egy jót? -
Naridar #28 Igazából az okozza a nagy különbséget, hogy egyrészt a japánban tervezett technológia egy nagy fokkal jobb, mint a tengerentúli (Microsoft azért elsősorban szoftvert gyárt, ezt ne felejtsük el), másrészt a PS3 drágább alkatrészekből van (ezért is kerül másfélszer annyiba). A Wiinél pedig nem melegszik annyira a processzor meg a többi, mert nincs akkora erő benne: 18 volttal működik, míg az Xbox 100-zal, a PS3 pedig 120-szal (egy átlag PC 200-220 voltos feszültséget használ, de nagyobb is meg jobb is a hűtése). Amelyik Wii elromlik, ott 90 százalékban az ún. brickelés a baj, ami szoftverhiba és abból adódik, hogy
a./ a szerencsétlen megpróbálta meghekkelni a konzolt, ezerféle softmod (és buktató) van Wii-re.
b./ Valamilyen moddal elindított egy más régiós játékot. -
gyuri12 #27 Ezt a japán gameinformer írta,tehát csak Japánra vonatkoznak az adatok. Kedves cikkíró kiírhatta volt.:)
(ha írták már előttem bocs,ha írta a cikkíró,csak nem vettem észre,akkor is bocs) -
#26 "Több mint fele hibás az Xbox 360-konzoloknak" Na igen, nem is csoda, hogy több mint kétszer annyi wiit vesznek az emberek, mint x360at. -
#25 Ezen nem kell csodálkozni, a drága cuccokat is ugyanazokon a gyártósorokon gyártják, mint az olcsóbbakat. A tervezett (rövid) élettartam is erősen játszik, elvégre fogyasztói társadalomban élünk, vagy mi.
Erről eszembe jut Frederik Pohl A Midász-csapás (The Midas Plague, in: Galaxy, 1954) c. novellája, magyarul a Galaktika 53. számában jelent meg. -
puntocsento #24 amúgy szerintem kár azon vitatkozni melyik a jobb. pl. havernak van xbox360, és ps3 is. mondta hogy nem feltétlenűl jobb a ps3 játékok "minősége". szerinte van olyan játék ami az xbox, valamelyik pedig a ps3-on szebb. sőt neki már több éve van x360. nagy játékos. 200db játékból már végig vitt 150-et. de persze a többivel is játszott (eltudjátok képzelni hogy ez hány ezer óra játék). és eddig egyszer se volt 3ledes. 2x volt meghajtó hibás. (ennyi üzemóra mellett nem csodálom). -
puntocsento #23 KillerBee: semelyik. csak leírtam, hogy pl. egy közel félmiliós sony tv-ios milyen sz.ar. -
#22 Én vagyok aki anyukádat hátulról telibe,tudod te azt(komálta) -
#21 vettem egs canont 400.000 ft-ért
az még 450.000ft volt
nekem egy 1milliós tv-m van
Te most panaszkodsz vagy dicsekszel, vazzeg?? - szerintem inkább az utóbbi -
#20 Az a gáz, hogy amikor a trend arra megy, hogy a gyártók minőségre hajtanak, akkor ebben egymás fölé licitálnak, ha meg a profitra hajtanak és szarnak a minőségre, akkor simán el tudnak bújni egymás mögé.
Most éppen az utóbbira hajtanak. A M$ simán lekommunikálta a 30-40-50%-os meghibásodási arányt, és a Sony-nak is volt már 1-2 hibás terméke régebben is, amit vissza kellett hívni. Az amit ebben a generációban művelnek kb szégyen, mert egy minőséginek mondható terméknél a meghibásodási arány 1%-körüli!!! -
wackydog #19 Morphy torvenye : ami elromolhat el is romlik!!!! :D
(Majd ha egyszer a Sony is kozelit a 30 millas konzoleladashoz(amit ketlek :D soha nem fognak ennyi szart eladni) talan elojonnek ott is a hibak hisz telizsufolt mindenfele kutyuvel.
Igaz a wii nem er fel teljesitmennyel a nagyokhoz de toltam neki 72 orat hetvegente (Medal of Honor -Heroes 2 + Wii zapper,na az tutijo buli volt online :D se ps3 se xbox fel sem er vele) kikapcs nelkul es eddig ugynezki hogy mintha a csapagy recsegne egy kicsit de ezenkivul kutya baja,de mindennek lejon az ideje...... -
neoG #18 OFF valami förtelmes a helyesírásod OFF -
puntocsento #17 Mcsiv: azt én is tudom hogy direkt csinálják. (pl. olasz autók) á ez vicc volt. nekem is az van. de így elpártólnak az emberek attól a márkától. pl. nekem van egy régebbi sony kamerám 2 hibája is van. most vettem egy újjat és nem mertem megint sony-t venni, ne hogy az is elromoljon, inkább vettem egs canont 400.000 ft-ért. talán az jobb lessz. vagy van egy síkképcsöves, 16:9-es, 100Hz-es, stb. sony tv. az még 450.000ft volt. és nincs rajta egy egyenes vonal. úgy tórzít. elmehetnek a fenébe annyi pénzért. na mindegy többet nem is gondolkodtam sony tv-n. utána egy LG plazma volt, meg egy samsung 102cm, a végén meg a jelenlegi 140cb samsung. de rájöttem mostmár mindegy hogy egy japán, kínai, vagy egy török vestel tv-t vesz az ember kb. ugyan annyira megbízhatóak. ezzel szerintem elvesztették a nagy gyártók a az emberek bizalmát. nézd meg pl. az autóknál most hogy a válság van a fiat nak alig volt vizsszaesése a többi gyártókhoz képest. vagy hogy a kínai autók, vezetik az eladási lisatát, vagy hogy a hunday a világ 5. legnagyobb autó gyártója. mert az emberek rájöttek hogy minek vegyékmeg drágán az ugyan olyan sza.rt, mint ha azt megvehetik olcsón. -
cateran #16 Ezen agyalok én is...vagy Vantulok PS3-as megtestesüláse... -
xXwilliamsXx #15 "Ja de ez úgy 10,6% hogy az Xfosnál 2×erősebb"
Öcsém,szaladgálnak még ilyen hülyék a neten?Vagy te vagy az Dzsoni? LOL -
InterFoxSOFT #14 ""Ötször anny Xbox 360-as videojátékgép romlik el, mint a konkurens Sony Playstation 3 készüléke""
Talán azért mert a 360 egy, 'telibe vert fos!' -
Mcsiv #13 Lentebb olvastam ezt az (új dolgok nem fognak 10 évig menni). Ez így igaz, persze nem azért mert ma hülyébbek lettek a fejlesztők, hanem szimpla geciségből. Míg 20 éve a gyártók képesek voltak 12V-os feszre 150V-os elkókat rakni, vagyis jelentősen túlméretezték a dolgokat, addig ma ugyanerre egy soványabb alkatrész kerül. 10 éve egy szovjet tv-ből buherált trafóval csináltam hegesztő gépet, mert a jelentősen túlméretezett alkatrész tökéletes volt a célra. -
Mcsiv #12 de a sony nem 50% hiba rátát generált. Tudom, tisztában vagyok vele, az én samsung tv-m is az ólom mentes forrasztásnak köszönhetően adta meg magát, de ha azt nézem hogy a szintén ólom mentes forrasztással készült monitorom, ami szintén samsung és 6 éve gond nélkül üzemel, sejtet valamit. Egyébként az ólom mentes forrasztásban azt élvezik a gyártók, hogy egy új kiszámítható tényező van a gyártásban, amivel gari időn túl el lehet baszni valamit (mint ahogy eddig bepakolták a kondik felét a trafók mellé, csak azért, hogy kiszáradjon. Van rá jó képlet amivel +/- 1 hétre be lehet lőni az időtartamot). -
puntocsento #11 Mcsiv: tévetsz a sonynak sem sikerűlt. az előbb említett szervíz sony, samsung és mind a 2 tipust mondták. de azt is mondta a szerelő, hogy ha javítani kell ők a jól bevált ólmozott ónt használják, avval még nem volt gond. -
puntocsento #10 pixx: "Ólómmentes forrasztást használnak". ja ja igazad van. múltkor voltam egy tv szervízben (mini hdmi kábelt vettem). és a szervizes is mondta hogy a mostani lcd, plazma tv-k kb. 5évig működnek. a fa.sz európaiúnió beszüntette az ólommentes forrasztást, és ezért nagyon hamar elengednek. a jó k.va annyukat. nekem egy 1milliós tv-m van ilyen faxság miatt menne tönkre -
Mcsiv #9 ólom mentes forrasztóón, én kb 7 éve azt használom. Ezt hívják legjobb emlékezetem szerint RoHS-követelménynek. Az eu-ban 3 éve csak olyan eszközöket lehet árusítani, ami ennek megfelel, vagyis ólom mentes forrasztóónnal oldják meg a kontaktusokat. A sony-nak sikerül, csak az ms-nek nem?;) -
#8 Ja de ez úgy 10,6% hogy az Xfosnál 2×erősebb/wii meg hagyjuk!
Azt hogy többet játszanak Xfoson kijelentés” eléggé szánalmas vigasz ,és meglehetősen nevetséges főleg ha gc2009 után teszi azt!!
Pixx írd le légy szíves melyik az a gyár,hadd keressek rá a neten!10% alatt” idáig mit olvastál a kommenteken kívül?
Még mielőtt bármit hozzá szólnál /game informer/ elsők között van!!!
-
pixx #7 Ólómmentes forrasztást használnak hozzá, a linkek el tudsz olvasni egy tanulmányt
ólom kivonás a gyártásból
Egyébként a két konzol már rég ugyanabban a gyárban készül, és a x-is veszteséges, de volt, főleg az első időkben, de a játékokkal nagyot kaszáltak...
És már a box 10%-os hiba arány alatt van:) -
#6 Beszélsz itt hülyeséget össze vissza,azért romlik el mert spórolnak az előállításon.Nagyobb nyereséget akarnak.Semmi köze a környezet tudatossághoz...a ps3-mamra 2 év garanciát kaptam.....de felesleges többet adni,mert a sony ezen nem spórolt....eddig minimális a meghibásodás.ha letelik a 2 év a sony még utánna is cseréltetheti ha jól tudom.... -
coolbboy83 #5 manapság már semmi nem időálló......... egy mai TV nem fog 20 évig menni.... -
#4 viszont az pont nem kornyezetbarat, ha nem idotallo vmi.. -
coolbboy83 #3 Szarúl is néz ki....... meg szar is..... meg vagyok nélküle.
Inkább adok többet a PS3ért. vagy egy jó gépért, ha játszom. -
pixx #2 30 millió xbox van, 5000 embert kérdeztek meg...:) ez most vicc.Ja azt hadd kérdezzem, meg mi az a "más" hiba...
Amúgy a vörös kör, azért jelenik meg sokszor, mert a "zöld gyártási" technológia, vagyis a környezet barát technika miatt lettek, lesznek hibásak, a gépek, és nem időtállóak...3 év gari van a vörös körre, PS3-ra csak 1 év van :) -
#1 Amúgy ezek nem reprezentatív felmérések.
Másrészt akinek elromlott, annak személy szerint 100%-ban elromlott és így is ítéli meg.
Ennek a statisztikának max a cég veszi hasznát, ha veszi.
Kb nem jelent semmit.
Az emberek eddig is vettek boxot, pedig nagyjából tudták a meghibásodás kockázatát.