93
  • semmikozod
    #93
    Ezzel teljes mértékben egyetértek.

    #87: Nem igazán erről beszéltem, de mindegy. :)

    Apropó a Chrome-ba megoldották már, hogy az a tetves google update ne fusson állandóan? :)
  • zord
    #92
    Aki nem Chrome-ot használ, az hülye.
  • Ability
    #91
    Tudod, ez első kommented lekezlő volt, ezen nincs mit magyarázni, számomra az volt, lehet számodra ezek a szelengek, és ez megfogalmazás nem volt az, de számomra igen. És mivel tájékozottságban nem vagyok szar, ezért nem vettem jó néven. Aztán meg szépen eldumáltunk egymás mellett. De szerintem mindketten ki tudunk egyezni abban a véleményeben, hogy a Google nagyon jó felvásárlásokat lépett meg, a felszín alatt a böngésző nagyon fejlett technológiákat alkalmaz, ami engem személy szerint érdekel, mivel fejletsző vagyok. A felszín felett, meg kaptunk egy kicsi, gyors, letisztult, egyszerű, könnyen használható böngészőt, ami nekem nagyon is tetszik. Azt el kell ismerni, hogy lehetőségek terén a Chrome kicsit még el van maradva, de azt is leírtam, hogy gőzerővel fejlesztik, és én már olyan buildet használok, amiben már elég jelentőség előrelépések vannak, illetve minden nap látom a daily build-ekenek hála, hogy gőzerővel folyik a fejlesztés, szóval ez a böngésző nagyon jó úton halad, és idővel minden apró hiányoságát pótolni fogják. Ez az én véleményem, szerintem Te is egyet tudsz érteni vele.
  • Ability
    #90
    Safari Windows fronton elég kényelmetlen. Nem lehet beállítani, hogy csakis kizárólag füleken nyisson linkeket, inkább nyit magának több ablakot. Aminek még OSX alatt Exposé mellett van értelme, de Win alatt idegesítő. Amúgy Safari csak azért a legjobb, mert a legfejlettebb JS és render motor van benne. Leggyorsabban tölti be az oldalakat, legjobban kezeli a szabványokat, leggyorsabban renderel, stb stb, csupa olyan dolog, ami az átlagfelhasználót nem nagyon érdekel, mert hát teszem azt a ClearBox másik böngészőben is jól fut.
  • Ability
    #89
    Ugyan kérlek, hagyjuk már egymást. Felfogom én mit mondasz, csak nem értek vele egyet. A primitív ugyan úgy jeletheti, hogy kis tudású. Erre írtam, hogy bizony a Chrome nem volt egy nagyon felszerelt böngésző, de amit tudott, azt nagyon jól tudta, végezte. A puritán meg nálam nem igazán tisztát jelent, hanem ezt, hogy úgy általában a linux világban gyakran megesik, hogy elnagyolt, kidolgozatlan egy program kezelőfelülete.

    OMGLOL és társait nem kell megmagyarázni, nekem abszolút nem volt baráti az a megnyilvánulás, és olyan dolgokkal oltottál, amit most már így utólag azt mondod, hogy nem is hitted, hogy én olyat gondoltam. Ha elolvastad volna az összes kommentem, akkor lejött volna neked is, hogy milyen jelzőt mire használok, és nem hitted volna, hogy ez fikázás, vagy leminősítés.
  • Epikurosz
    #88
    Igen, igen.
    Én egyébként, ha már itt a kolléga felmagasztalta, akkor bele fogok kukkantani a Safariba is. Feltelepítettem, használtam is eccer-kéccer, de nem horgonyoztam le nála. Igazából nem árt, ha az ember váltogatja a böngészőket, mert nem unja meg őket.

    Csak egy kívánságom lenne: legyen egy hely a neten, ahol UNIVERZÁLIS szabványban eltárolhatom a kedvenceim, a könyjelzőim, és azokat onnan bármelyik böngésző tudja beolvasni, KEZELJE A UNICODE UTF-16-OT (TETSZETT HALLANI?), és ne úgy importálja be nekem a másik böngésző kedvenceit, hogy teszem azt:
    E-sz÷mla, Elektronikus sz÷mla, Elektronikus sz÷ml÷z÷s, Esz÷mla, E sz÷mla
  • MacropusRufus
    #87
    "Teljesen jó a linux egyébként csak az a kérdés, hogy mire."
    hát ez a win-re is igaz....
    Ha játszani akarsz akkor Win, ha meg akarod mutatni, hogy a géped mire is képes valójában akkor a wines játékot linux alatt erőlteted (csomó gém már a wine-al is gyorsabb mint az eredeti windows-al, mást ne modnja nekem a win98se alatt sol.exe kilépéskor memória címekre hivaktozva fagyott le, wine-al nem tette... még jó, hogy a meóriához való hozzáférést az op. határozza meg...) Ha atz adataidat biztonságban akarod tudni akkor linux. Viszont az igaz, hogy a linux kicsit több gótyit igényel mint a windows. Ez utóbbira éppen ezért 1xübb is vírust írni... :)
  • SSJmeszes
    #86
    caprocorno
    Senki nem fog megkövezni. Úgyanis senkit nem érdekel te mit is használsz. Azt használsza mit akarsz! Senki nem mondta meg neked, hogy ne használd. Ha tetszik használod, ha nem akkor használsz másikat! De nem értem miért kövezne meg ezért bárki is! Senkit se érdekel szerintem te mit használsz!
  • savior
    #85
    nekem az opera es a firefox kicsit olyan, mint az uj mobil telefonok. lehet veluk sms-t, mms-t kuldeni, internetezni, van bennuk fenykepezogep, kamera, rendelkeznek szamologeppel, szovegszerkesztovel, kepszerkesztovel, jatekokkal, szines erintokepernyovel, windows szintu operacios rendszerrel. na de konyorgom, en csak telefonalni akarok!
  • caprocorno
    #84
    Mondjon bárki-bármit, a Chrome igenis jól sikerült, és az átlagos mindennapi használatra a leg ideálisabb. Persze tudom én, hogy divat szídni, meg mindenféle galádságokkal vádolni, akkor is ezt fogom használni a böngészések 98%-ához. És igen barátaim, vessetek meg érte, de a fennmaradó 2% pedig az IE8-é. Mégpedig azért, mert egy csomó állami és bankos portál csak azzal működik megfelelően. Én sajna nem vagyok szakmabeli, nem tudok itt idegen szavakkal érvelni, de a Chrome rettenetesen gyors (kipróbáltam már mind az 5 itt emlitettett, d4e messze a chrome jött be, mégah mégannyira puritéán is. Mondjuk az újat már lehet skinezni is, meg is próbáltam, de mégis a puritán tetszett a legjobban:) Ez nem egy örök igazság, ez ccsak az én véleményem....
  • Epikurosz
    #83
    Így van, és így van!
    Egy művésznek is idő kell, amíg eljut a letisztult formákig. Utána záporoznak a díjak. :-)
  • Big_Apple
    #82
    Fake
  • tacsaby
    #81
    Lehet, hogy a Chrome még nem egy teljesen kiforrott böngésző, de a Google-s srácok nagyon ráéreztek valamire amikor kitalálták. Szüleimnek nem sok lövése van az internethez, meg a számítógépekhez általában, mondhatom, hogy tipikus clickbot-ok. A múltkor próbaképp feltettem a gépükre a Chrome-ot az Opera meg a Firefox mellé, és most azt látom hogy csak azt használják. A többi böngészőben zavarja őket a sok menüpont, szolgáltatás és ikon, a fülekkel meg végképp nem tudnak mit kezdeni. Ugyanez a Chrome-ban előtérben van, nagyon intuitív, ösztönösen ráéreztek a használatára. A többi csicsa és szolgáltatás meg egyáltalán nem hiányzik nekik. Az átlagemberek számára annál jobb egy program, minél kevésbé van megcifrázva. A puritánság lehet komoly erény is!
  • semmikozod
    #80
    Mikor esik már le, hogy csak a szóhasználatodat nehezményeztem? Egyébként a puritán és a primitív két teljesen különböző szó, te a primitívet használtad a Chrome-ra, a puritánra egy árva szót nem szóltam volna. Egyébként a linux minden csak nem puritán, ha már itt tartunk. De ez a primitíves beszólásod fasság vagy mondjuk úgy, primitív mindettől függetlenül.

    VLC: Gui amióta ismerem nem sokat változott, vagy csak én nem látok változást. Ez nem zárja ki amit mondtál, de én elég régóta ismerem, hogy amit mondtam, teljes meggyőződésben mondjam. Az elején tényleg voltak problémák, de elég hamar sikerült kiküszöbölniük őket. Egyébként ritkán használom, mert néhány dolgot nehezményezek benne.

    OMG=édesjóistenkém
    LOL=nevetés
    A személyeskedés az, amikor valakire azt mondod, hogy te hülye. Ha azt mondod amit én "hülyeséget beszélsz" az nem személyeskedés. :)

    "Letisztultság: nem írtam oda azt is, hogy nekem pont ez tetszik?"
    Ha nem tűnt volna fel én magasról leszarom neked mi tetszik és mi nem. Arról beszéltem, hogy mi primitív és mi nem az. Arról sem akartam "kiselőadást tartani", hogy jobb lesz a Chrome, a kommenteidből egyértelműen kiderült, hogy te ezzel tisztában vagy. Fasságot írtál és ezt emeltem ki, hogy lásd. Kiemelem a #77-re adott válaszodban is.

    "Amúgy meg a primitív jelző alatt nyilván azt értem, hogy egyáltalán nem lehet testreszabni a kinézetét, kezelőfelületét, alig van pár beállítási lehetőség, és sokan még mindig nem tudják, hogy hogyan lehet lementés nélkül egyből megnyitni fileokat."
    Nem primitív, hanem puritán.
    Primitív= elmaradott
    puritán= tiszta

    Kezdetektől nem ellened voltam.
  • Ability
    #79
    Linuxot leszarom, idiótaságokat mondasz, szerintem az utóbbi időben biztos nem használtál egyet sem olyan sokáig, hogy kiismerd. VLC HD filmekkel igen nehezen bírkózott meg annak idején, és elég ocsmány is volt az első GUI.

    Lesz majd olyan funkciógazgad: szerinted én miről beszélek, amikor hangoztatom, hogy én már használtam is addonokat? Meg hogy nap mint nap látom, hogy hogyan fejlődik?

    Személyeskedés: ha nem jöttél volna ide az OMGLOL kommenteiddel, netán még fel is tudtad volna dolgozni az eddig általam elhangzott összes postot, majd nem reagálsz ilyen idióta módon és írsz le olyan dolgokat amit én sosem mondtam, akkor lehet megspóroltam volna. Mellesleg nekem a OMGLOL és társai eléggé személyeskedés szagúak, max nem olyan mértékben mint a "tajprimitív".

    Letisztultság: nem írtam oda azt is, hogy nekem pont ez tetszik? Persze beidézni már nem akartad, mert akkor nem mutat olyan jól az ellentétes reakcióval.

    Utcsó: már eljutott oda, csak még ki kell forrnia, azt is leírtam, hogy szerintem használhatóbb lesz, ne nekem akarj már kiselőadást tartani erről, mert tuti jobban követem az eseményeket és jobban tisztában vagyok a tervekkel.

    A puritán jelző meg nálam nyilván nem negatív értelmeben vett megfelelője volt, javaslom értelmezni és elolvasni a legutolsó kommentem, amiben ki is fejtettem.
  • semmikozod
    #78
    OMG LOL :D
    A linuxból maximum akkor lesz alternatív desktop operációs rendszer, ha a fejlesztők elfelejtenek linuxos fejjel gondolkodni. Erre nem sok esély van. A linuxosok olyan geekek, akik szeretik az oprendszert buherálni. Én olyan geek vagyok, mint egy átlagfelhasználó, aki elvárja hogy az oprendszer magától tudjon mindent, hogy én más feladatokra koncentrálhassak. Elismerem még a windows sem ilyen, de a linux és tsai. ettől nagyon messze vannak. Az OSX pedig egy másik téma, az csak apple-re jó, az nem desktop az apple. Fosalma.
    A VLC már kezdetektől az egyik legjobb lejátszó volt, de sajnos csak sebesség terén.
    Ubuntu netbookra szánt verzóját nem láttam, ahogy netbookot sem, mert nem érdekel.
    Teljesen jó a linux egyébként csak az a kérdés, hogy mire.

    Észrevettem, hogy Chrome párti vagy, attól még fasságot nem kéne mondani. A chrome is lesz olyan funkciógazdag, mint a konkurensek, egyelőre még fejlesztés zajlik.

    "ha nem lennél ennyire tajprimitív, akkor tudnád"
    Köszönjük, ezennel megjelent az SG fórum elengedhetetlen kelléke: "személyeskedés"

    Fog a f@szom egy böngészőt levelezésre használni. F@szom se akar böngészőbe irc-ni, és még sorolhatnám. Böngészöbe böngészni akarok.

    "Ugyanakkor mondhatom, hogy a Chrome egy primitív program, mert az a célja, hogy letisztult, könnyen kezelhető legyen."
    Ez az ami egy fasság, ezáltal nem értek vele egyet. Az egyszerűsítés és letisztultság a jövő, nem pedig primitívség. Sehol sem az a fejlesztés, hogy bonyolítanak rajtam, épp az ellenkezője. Ezért fejlett böngésző a Chrome.

    "Szóval nem igazán egy kategória azzal, hogy valaki telenyomja az FF-t addonsokkal, bár az én Chromiumomban is van már pár extension."
    A firefox addonjai sem azonnal jelentek meg. ÉVEK múltán csak. Erre irtam, hogy a Chrome még kezdetleges, de nem primitív.
  • Ability
    #77
    Amúgy meg a primitív jelző alatt nyilván azt értem, hogy egyáltalán nem lehet testreszabni a kinézetét, kezelőfelületét, alig van pár beállítási lehetőség, és sokan még mindig nem tudják, hogy hogyan lehet lementés nélkül egyből megnyitni fileokat. Ellenben FF-et eléggé lehet alakítani mindenféle beépülőkkel, stb. A felszín alatt meg már elmondtam, hogy az egyik leghatékonyabb böngésző, Safari 4 után az Operával holtversenyben végez a második helyen kb. Az Operás példához meg annyit, hogy nem a legjobb, mert egy másik böngészőben nincs mail kliens, ugyanakkor van itt sok dolog, ami szinte már alapkövetelmény, a Chome meg mégsem tudja. Reklámszűrés, könyvjelzők szinkronizálása és még lehet sorolni. És ne írja be senki, hogy mindketőtt tudja, mert nem volt mindig így, és sok dolgot még mindig külső program végez, mint pl. a reklámszűrés.
  • Ability
    #76
    Egyrészt olvasd el mit írtam lentebb, mert kiderül belőle, hogy eléggé Chrome párti vagyok, másrészt tartogasd meg magadnak az OMGLOL beszólásokat, mert szerintem nem te vagy az aki folyamatosan olvassa a Google Group-ot, és nem te vagy az, aki naponta kétszer frissít a fejlesztői változatra. Nem azokra, amit kiadnak stabilabb béta állapotként, hanem a daily build-eket. Szerintem én vagyok az, aki olvassa, hogy milyen kísérleteik vannak, és én vagyok az, aki minden nap látja, hogy megint átvariáltak valamit, aztán elvetették, mert nem volt népszerű.

    Amúgy meg ha nem lennél ennyire tajprimitív, akkor tudnád, hogy egy böngésző nem csak böngészére jó. Példának említve az Operába rakott mail klienst. Ugyanakkor mondhatom, hogy a Chrome egy primitív program, mert az a célja, hogy letisztult, könnyen kezelhető legyen. És nekem pont ez tetszik. Szóval nem igazán egy kategória azzal, hogy valaki telenyomja az FF-t addonsokkal, bár az én Chromiumomban is van már pár extension.
  • Ability
    #75
    Mert külön folyamatként kezeli a flashplugint és társait is.
  • Ability
    #74
    Linuxból lehet várat építeni, könnyebben mint Windowsból, csak nincs mögötte egy nagy marketinggépezet, az emberekbe meg beleivódott a jól bevált Windowsos szokások, aztán képtelenek megbarátkozni mással, mert nem találnak jó alternatívákat programok terén, stb... Sokszor bepróbálkoztam sokféle Linux disztóval, ideig használtam, aztán mindig Windowsnál kötöttem ki. Mostanában ért el oda az Ubuntu és az egész UNIX szoftverfejlesztés, hogy méltó alternatíva legyen, végre jönnek ki olyan appok amiket ugyan olyan örömmel tudok használni, mint a Windowsos megfelelőjét. Példának említve a VLC 1.0-t, ami annak idején egy foskazal volt, Win alatt KMPlayer párti voltam, de most már a VLC is nagyon jól kikupálódott. Meg kell várni a köv LTS kiadást, addig sok program felzárkózik, nagyon sok érdemi fejlesztés megy most, amit aktívan nyomon követek, talán addig kapunk egy Gnome 3.0-t (aminek nem 3.0 lesz a verziószáma és valszeg semmi újítás nem lesz benne :D) GTK3-at, jobb Compiz integrálódást, stb, aztá' lesz öröm és bódottá amit persze csak a linux geekek értékelnek nagyra, mert mindenki megmarad a jól bevált Windows mellett.

    Amúgy csak példának említve majd nézd már meg az Ubuntu netbookokra szánt verzióját, mert szerintem nagyon letisztult és szép, csináltak neki egy teljesen eltérő GUI-t, sokkal szívesebben használnék olyat, mint a Windowos megfelelőjét. Terjednek is ezek a netbookok, készülőben is van egy nagy átállás. Ott van akkor az Android mobil platform ami szintén linux, az más kérdés, hogy egyelőre annyire nem kiforrott, de látszik, hogy tényleg jó lesz majd. De mondhatnám az iPhone-t is, az egész OSX is egy "UNIX szerű" rendszer, igazából BSD, de hasonló. Az Apple ki tudta kupálni az OSX-et annyira, hogy szép is és könnyen használható is legyen? Gondolj bele, ez csak pénz és marketing kérdés, Linux is teljesen jó, csak kicsit puritán még, majd beér a fejlesztés, csak nem olyan nagy ütemben zajlik, mint az MS-nél.
  • semmikozod
    #73
    "hogy a Chrome egy primitív böngésző, de arra amire kitalálták tökéletes."
    Mégis mire találták ki, böngészésre, nem? :D OMG LOL :D
    A Chrome-ban azért nincs még sok funkció, mert egy korai program. OMG LOL Stimm?
  • Epikurosz
    #72
    Mondjuk, azt sem értem, hogy ha megvan nyitva a chromeban 2 fül, akkor a Win' Feladatkezelő szerint miért fut 6 példány a chrome.exe-ből? bár az tény, hogy össz-vissz csak kb. 120 kB memót esznek.
  • semmikozod
    #71
    Hát bevallom, láma módon az operát nem ismerem, valamiért távol tartottam magam tőle mindig is. Ezért számomra nem megfelelő alternatíva. Chrome-ot próbáltam még a legelső bétát és csak az update-elő program nem tetszett, hogy állandóan fut.
    Linuxból katonai bázist lehet építeni, ami egy célt lát el és azt jól. Ilyenformán várat lehet belőle építeni, de kastélyt már nem. :P
  • Ability
    #70
    Nekem volt, hogy 3 hétig nem volt kikapcsolva a gép, sem restart, semmi, mégsem akadtam ilyen hibába. Amúgy lehet benne valami, de erősen kétlem, hogy Chrome vagy Opera alatt ilyen bekövetkezne. Egyébként ez meg az én esetem volt, gondoltam inkább ezt tálalom elfogadhatóbb változatként, mint mondjuk a sok haverom esetét, ahol 1 nap aktív használat, kilépés nélkül a 2 giga rendszermemóból 1.5-öt használ, majd ez után nyitva egy Photoshop-ot szinte behal a gép, mert a Windows nem tudja kilökni a memóriából a lefoglalt cuccosokat, aztá' az egész gép onnantól kezdve picsalassan, lapozófile-ból élt. Persze ez a régebbi idők, szerintem 3.5-tel nem fordulna már elő. Vagyis nem tudom, Linux alatt 3.6-ot kipróbáltam, nem akadtam ilyen hibába, de mondjuk ott alapból máshogy működik az egész. De mint lentebb látható, nem egyedi az eset, szóval ha én fanboy vagyok, akkor legalább annyira fanboy a másik srác is. Mondjuk én legalább megmondom, hogy a Chrome egy primitív böngésző, de arra amire kitalálták tökéletes.
  • Sanyix
    #69
    ff könyvjelzőkezelése olyan mint a többié. Firebugnak megfelelője van az operának, beépítve a dragonfly, helyesírásellenőrzője is van beépítve, na meg nem hal be, ellenben az ff nálam is gyakran behal. Linuxból lehet várat építeni, épült is csak azt nem nyomják az arcodba.
  • Sanyix
    #68
    a google os linux te okos...
  • Gabo
    #67
    Miért ne lehetne az?
    Ez egy cél rendszer. Azoknak készül, akik másra nem akarják használni a gépüket, mint netezés, levelezés. Legalábbis ennyit lehet az eddigiek alapján tudni. Olcsó kis teljesítményű vason vagy egy régi gépen is el fog futni. A nagymamát pedig nem fogja érdekelni, hogy megy-e rajta a legújabb fps vagy sem.
  • semmikozod
    #66
    Nagyon várom már amikor a Chrome végre használható alternatíva lesz. Egyelőre FF-ot használok. Ez a program egy fos. Nem érdekelnek a FF fanok véleményei. Ez egy FOS. De én is használom. Ennek két oka van. Fejlett könyvjelzőkezelés ami legkényelmesebb nekem a többinél, illetve firebug és flashgot. Meg persze a helyesírás ellenőrző. Többször fagy ki, mint a win95 fénykorában. Több memóriát eszik mint a fotosop. Többet használja a procit, mint a quake.

    Chrome OS biztos nem lesz túl népszerű. Az Ubuntut majd lenyomja, de linuxból nem lehet várat építeni sajnos.
  • Gabo
    #65
    Csak egy bolond és elvakult ember nem képes felfogni, hogy ha az M$-nek akadnak végre valódi versenytársai az egyedül a felhasználóknak jelentene valódi előnyt.
    A piac működési sajátossága, hogy aki monopol helyzetben van az lényegében bármilyen árat elkérhet a termékéért és semmi nem kényszeríti valódi fejlesztésre.
    Szóval pont a Windows "rajongóknak" kellene leginkább örülni, ha a bármelyik másik konkurens rendszer piaci részesedése emelkedik. A verseny egyrészt az árakat is szabályozza, másrészt a fejlesztésekre is előnyösen hat.
  • Gabo
    #64
    Az, hogy 3 nap alatt teleszemetelte a memóriát szerintem nem elsősorban FF problémára, hanem sokkal inkább a Windows memória kezelésének "működési sajátosságára" vezethető vissza. Valószínűleg bármilyen alkalmazást aktívan használva előbb-utóbb bekövetkezett volna a dolog. (Sőt, be is következik. Ha nem 3 nap akkor hamarabb vagy később...)
  • [HUN]FaTaL
    #63
    Te el vagy tévedve. :D Átemeli a win alatt telepített programokat. megalol :D
  • [HUN]FaTaL
    #62
    Aki Vistat vagy Win 7et használ az a superfetch miatt a lassú indulásról nem hallott, én sem. 2sec alatt betölt az FF.
  • TeDDyRuSh
    #61
    Én most kattantam rá a chromra. Én is azok az meberek közé tartozom, akik a könyvjelzőkön kívül nem bonyolítja túl a böngésző kérdést. Mivel sok apró kis hasznos ötlet volt a chromba, ami kényelmi funkciókat szolgált és ez pont megfelel a netezők sok százalékának. Pont ezért nehezebb betörni a piacra, mert sokan megszokásból használjhák a böngészőjüket. Mindenesetre a borzalmas gépleterhelés a FF-nál új böngészők keresése felé hajtott.

    A Crome OS sikere most még közelebb kerülhet, bár csak ilyen foszlány infókat kapunk. Egy tuti a Google mindig is abból élt, hogy tudta mi kell a felhasználónak, mindennel kompatibilis, azt jól és egyszerűen megcsinálta, majd ingyenesen odaadta. Mi kell még egy jó Op. rendszer beindításához? Jó marketing, és lehető legkönnyebbé tenni az átállást. Pl. Windows alatt letöltöm a Crome OS-t, majd a telepítő annyit kérdez, hogy egymás mellett fusson a két op. rendszer vagy cserélje le egyből, utána 15 perc-re otthagyom a gépet, újraindúl és megköszönve az egy giga helyet a C-men rákérdez, hogy melyik OS-t választom. Nekem már csak a finomhangolásokat kell csinálnom utána, vagyis tűzfal, skinek stb. Ha át tudja emelni egy az egyben a win alatt telepített cuccokat, akkor csak az első teszterek között akarok lenni.
  • [HUN]FaTaL
    #60
    Nem fikázom a chromeot, csak egyelőre FF (a kiegészítők miatt) jobban megfelel az igényeimnek.
  • Ability
    #59
    Kíváncsi lennék mennyire vagy high-end user, de hidd el, a régebbi foxyk megtették. Meg gondolom nehéz elképzelni a koncepciót, hogy 3 napig nem kapcsolom ki a gépem, max leteszem sleep-be és a memória nem ürül ki, de hidd el megteszi. Amúgy meg éppen szarom le, mert van elég ramom, újraindítom azt kész. Egyébként meg nézz már körbe a Mozilla házatáján, mert mintha náluk szabvány lenne a lassú indulás és erőforrás igény, összes programjuk ezt játsza, bár az új FF tényleg javít ezen.

    Fanboyságról annyit, hogy használtam már FF-t is sokáig, Chrome-ot is sokáig, OSX alatt Safari-t, de a legtöbbet Operát, és kurvára azt gondolom, hogy a Google csak felvásárolt mindent, és készített a GUI-t azt annyi, ha már fanboy vagyok, akkor Operához húzna a szívem, mert tényleg egy innovatív banda.
  • Justil
    #58
    "de Windows alatt a régebbi verziók lazán megettek 3 giga ramot"

    aha, és azt elfelejtetted leirni, hogy a FF roncsolja a winyót, túlhevíti a procit, emelett látáskárosodást és impotenciát okoz.

    idióta google fanboy
  • Ability
    #57
    Jaja, nagyon valószínű, hogy egy nyílt forrású program, amibe bárki belenézhez majd a tudtod nélkül ment el adatokat. Nem ment el többet, mint a google.hu, vagy használd akármelyik keresőt. Omnibar küld csak annyi adatot, hogy előre kidobja a Google találatokat, amit amúgy bármelyik böngésző kiküld. Incognito módban meg merem állítani, hogy ez az egyetlen böngésző, amit tényleg teljesértékűen töröl mindent, nem küld ki semmit, stb. GMail meg lol, azt hiszed hogy majd a Google egy ilyen jelentéktelen személlyel fog foglalkozni mint te vagy én? Más szolgáltatásnál ugyan úgy megörzik az adatokat, ugyan úgy kiadják hatóságoknak. Amúgy meg kb. a Google-t szabályozzák legszigorúbban az erre szakosodott szervek, hogy meddig tárolhatnak rólad adatokat.
  • Ability
    #56
    Itt jön képbe, hogy kinek milyen igényei vannak. A konepció egyáltalán nem rossz, email címe mindenkinek van, ki gyakrabban, ki ritkábban levelezik, de nem rossz dolog, hogy ha gép elé kerülsz úgyis elindítod a böngészőt, és akkor rögtön jelez neked. Egy programmal kevesebb. Ráadásul a levelezőkliens nagyon fejlett és jó benne. De neked nem kell, pont, nincs mit magyarázni rajta, kinek milyen igényei vannak. Sosem szoktam magyarázni másoknak, hogy xy program miért jobb, neki az jön be, kész, max saját véleményem elmondom. És ezért állok ki a Chromium mellett, mert amúgy lehet a többség leszarja, hogy alkalmazott technológiák alapján nagyon fejlett, de nekem tetszik, amellett kiállok, hogy nagyon jó kis böngésző, az hogy más nem akarja használni nem érdekel. És amúgy akik beírták, hogy semmilyen változás nem történik, csak pörög a verziószám... félig igaz, de aki használ daily build-eket, esetleg követi a google group-ot, az tudja, hogy mennek itt a kíséletezések keményen. Múltkor frissítettem az új build-ra, teljesen új főképernyő volt benne, aztán másnap reggel kijött egy új verzió (a verziószám legutolsó számjegye ugrott egyet), és az egészet eltüntették. Szoktak lenni elég nagy változtatások benne, aztán amikor a júzerek visszajeleznek, akkor gondolnak egyet és vagy megtartják, vagy elvetik.
  • szily3
    #55
    Hát, azért én még nem fogok leborulni Google (Nagy) Testvér előtt.
    A keresője jó, de jobb lenne, ha nem mentene el rólunk mindent, a GMailt pont emiatt nem használom, a Chrome az Operámhoz (Beta 3) képest olyan, mint fapados kisgép a magánrepülőhöz. Kösz nem kérek belőled, Google-Mindennapok
  • [HUN]FaTaL
    #54
    Operában minden benne van alapból, nekem ez nem kell. Nekem nem kell levezelőkliens, nem kell torrentkliens és ilyen egyéb szarok sem. :D