2454
Silent Hunter 5
-
#2214 Tudna valaki segíteni?A játék pillanatokra meg-megakad,pedig a gépigényem 100 százalékosan megfelel a játéknak,mi lehet a probléma? -
Blackfoot #2213 Sziasztok. Hogyan lehet az SH5 ben a legénységet elküldeni mondjuk aludni? Mert az állóképességük csökkeni kezdett. De nem igazán tudom hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy lazítsanak mondjuk. Mivel itt nincs pl orrkörlet ahová eltudnám őket küldeni.
Kössz a segítséget. -
#2212 Az a kiszámított pozíciója a bejelentett konvojnak. Amint megváltozik a konvoj iránya és/vagy a sebessége, akkor már fabatkát se ér az egész (egy logikátlan embernek). A logikus megpróbálja kitalálni a célállomását és arrafelé kezd menni. -
#2211 Akkor passz! -
jocking #2210 Eddig ok. De nem is arra a hajóra gondoltam, ami felvillan, hanem arra, ami áttetsző, és akkor látszik, amikor az útvonalat tervezem. Gondolom az mutatja, hogy az észlelt hajó hol lesz az adott pillanatban. Viszont hiába megyek oda, nincs ott. -
#2209 Gondolom ez mindenkinél így van. Az a hajó ami "felvillan" a térképen az nem fogja megvárni hogy elsüllyeszd. Gondolom írja az útirányát és a sebességét. Ha nem olyan túl gyors és nincs annyira messze tőled, (és nem változtat közben irányt) akkor van esély hogy megtalálod. Ha gyorsan halad és messze is van,akkor ne is erőlködj. Ha ez egy konvoj akkor bizonyos időnként fogja jelezni a térképen. A többi a távolságon és a sebességen múlik. -
jocking #2208 Hali!
Lenne egy kis gondom a játékkal. Az a helyzet, hogy a hajók megtalálása nálam mindig csak a véletlenen múlik. Hiába jelenik meg a térképen egy felfedezett egység, és hiába mutatja halványabban, hogy hol lesz egy bizonyos idő múlva, amikor odamegyek, soha nincs ott semmi. Mit csinálok rosszul? -
#2207 Valószínű, hogy más MOD-ot is használsz.
Amúgy mivel a hadjárat motornak is új a verziója, így elképzelhető sajnos hogy nem kompatibilis az előző verzió mentésével.
A csomag csak tiszta, MOD mentes 1.2-verzióval működik tökéletesen! -
Mumtaz #2206 Az mitől lehet, hogy nekem a HUNter Pack v11.0-ben egy tavaly abbahagyott hadjáratot visszatöltve a toronyban vagyok, de amikor le akarok menni a hajóba, akkor egyrészt a célzó periszkópnál vizet látok, ha pedig lejjebb mászok, akkor csak nagy feketeség. -
#2205 Elkészült a HUNter_Pack_v11.0! Akit érdekel az megtalálja ITT... -
#2204 #2139 -
#2203 Üdv több helyen olvastam ahogy ittis hogy sok embert nem enged tovább az első küldi után elmondják a feladatot aztán max a térképet látom se útvonal jelölés semmi bezárom akkor meg állok a tenger alatt járó mellett a dokk ba szal ezzel lehet valamit kezdeni v töröljem le a ******ba a gamet? :) -
#2202 Szövetséges hadihajók, úgy emlékszek többször is átvezénylik a főhőst,de csak homályosan emlékszek. Szivás volt az mindkét oldal,ugyanúgy szenvedtek a tengeralattjárósok is amikor dobálták rájuk a mélységi bombákat :/ -
#2201 Tengeralattjáró szemszögből vagy "elszenvedő" hajó nézőpontból írták a könyvet? -
#2200 Nem dokumentum hanem kalandregény de nekem hitelesnek tűnt, a szerző ott szolgált a hajókon. -
#2199 Mennyire volt valós történelmi alapú a történet? -
#2198 Én ezt a regényt olvastam még gyerekkoromba :
Nicholas Monsarrat - Kegyetlen tenger
-
Yag #2197 Sorry.
Rejtély mitől tolta el az URL-t de itt van javítva :
A Hajó (Das Boot) - Ebook -
Yag #2196 Gondolom sokan láttátok a filmet, én magam is nagy rajongója vagyok.
Aki viszont kicsit részletesebben szeretnék bele mártani magát egy német VII-C tengeralattjáró és legénységének életébe azoknak ajánlom az alábbi könyvet.
Elkezdtem olvasni ... beszippantott. Érdemes időt szánni rá, remekmű.
Én androidos telefonon kezdtem el olvasni ezért a csomagba beletettem epub,rtf és mobi formátumba is, utóbbit azért, hátha valaki mondjuk Kindle olvasóval próbálkozna.
Lothar-Gunther Buchheim : A Hajó (Das Boot)
A Hajó (Das Boot) - Ebook
Belelapozva ...
"Szemmel végigtapogatom az egész hajót, mintha mindörökre meg kellene jegyeznem, milyen. Minden körvonala, a felső pallófedélzete, amely laposan és törés nélkül nyújtózik hosszan előre, a hajó orráig; a tornya, rajta a mereven kiálló légvédelmi fegyverek, enyhén lejtős fara, a hálóeltérítő két ferdén lefutó drótkötele, toronytól orrig és farig, a belefont zöld, porcelán szigetelőkkel minden végletesen egyszerű. VII C típusú hajó: bármelyiknél jobb a tengeren.
Észreveszem a parancsnok egy ferde vigyorát: akár egy lótulajdonos lóverseny előtt. A hajó föl van készítve. A tartályokban színültig üzemanyag és víz – kifutásra kész. Mégse hallatja az indulni készülő hajók buhogását és vékony zümmögését: a dízelek még nem járnak, pedig a kötélszedő raj emberei már készen állnak, kezükön a vastag kesztyű. "
----
" A VII C-hajók ellenőrzött merülési mélysége kilencven méter. Mivel azonban a vízibombák hatása annál kisebb, minél mélyebben robbannak – a nagyobb nyomás megfékezi a robbanások nyomáshullámait –, a hajók gyakran kénytelenek jóval mélyebbre merülni, így kitérni a bombázás elöl. Hogy valójában milyen mélységet bír el a páncéltest, vagyis mekkora a maximális merülési mélység – ki tudja? Azok, akik ennél mélyebbre merültek, már nem tudták jelenteni, akik meg nagyon mélyen jártak odalenn, nem tudhatták, hogy csakugyan elérték-e a merülési mélység legalsó határát. Azt, hogy pontosan milyen mélységben roppan össze a hajó – minden állomány csak egy ízben tapasztalja. A ma reggeli merülésiparancs-sorozat folytatódik. De harminc méteren nem egyensúlyozzuk ki a hajót, hanem egyre lejjebb ereszkedünk. A hajóban pisszenés se hallik "
Fülszöveg :
Atlanti-óceán, 1941: az UA betűjelű német tengeralattjáró egy franciaországi föld alatti dokkból bevetésre indul. Hónapok múlva fog hazatérni. Roncs lesz, a kikötőig még elúszó roncs. A kikötőben érik utol az angolszász bombák, a föld alatti dokkal, a betonbunkerokkal együtt semmisül meg, emberei ott pusztulnak el, egy deszka-pallónyira a parttól.
Művészettörténész-esszéíró, képzőművészeti könyvkiadó és neves expresszionista képgyüjtő különös, szokatlan dokumentumirodalmi és szépirodalmi kalandja ez a regény, amely második világháborús haditengerész-szolgálatának egy tengeralattjárós kalandjáról számol be. Regényt írt L.-G. Buchheim, de a képzelt út, a képzelt portyák, támadások és menekülések, a hazatérés és a pusztulás minden részlete igaz. Az az eszelősség is, amellyel a hitleri—dönitzi hadvezetés biztos halálba küldött egy fegyvernem 40 000 katonájából 30 000 katonát, A céltalanság, a kiszolgáltatottság, az acélhengerbe bezártak nyomorúsága, a szüntelen halálfélelem, a félelem emberségbomlasztó hatása is igaz. Ötven ember mint ötven néma csavar a haditechnika egy hide-gen-pontosan működő gépébe becsavarozva, és ötven ember, aki hónapokon át csak zabálással, káromkodással, már rögeszmés obszcénduma-pótkiéléssel, álhős durvasággal védekezik hadi-gépezet-csavar és hullajelölti minősége ellen: mindez igaz. Dokumentum-vádirat és olyasféle vádirat a háborúk embertelenítő hatása ellen, mint Norman Mailer világsikerű könyve volt, a.„Meztelenek és holtak" - azzal a különbséggel, hogy annak a hősei fölött még volt égbolt, a talpuk alatt még föld, ezek a halálraítéltek viszont egy acélpáncél hengerbe zárva vergődnek egymás hegyén-hátán, egymás teste és félelme bűzében, süllyednek el a tenger fenekére, küzdik föl magukat életösztönük végső erőfeszítésével még egyszer, hogy meghalhassanak. -
#2195 Milyen is volt az a kék csík? -
Frigyes54 #2194 bocs de kene egy kis segitseg. evek ota nem jatszottam elfelejtettem az iranyitast. en regen a kek csikkal fordultam de most az sem megy segitseget elorre is koszi -
#2193 Igen. Kezdéshez elég! Konvojok? Azok már csak ilyenek... -
Yag #2192 Köszi Don.
Azért nyugtass meg kérlek, ami a 10.0es csomagodban benne van az kezdésnek bőven elég ahhoz, hogy ne szivassam magam minden más Submarine oldalon található nem magyar MOD telepítésével, igaz ? Egyébként pöpecre sikerült a 10es, minden elismerésem. Csak tudnám miért olyan kevés konvojt találni a két első küldetésben. Napok óta csak bolyongok Anglia déli partjainál és 100km körzetbe véletlenül se tekeregnek teherhajók. Vagy csak én vagyok ennyire béna ? -
#2191 A csomag még nem tartalmazza a 6.8.0-t. Majd a 11-ben jön ki a 6.9.0 együtt az Open Horizon II-vel, magyarítva... Részletek majd az oldalamon! -
Yag #2190 Kis technikai help és vélemény kellene, nem egyértelműek számomra itt a MOD elnevezések.
A HUNter_Pack_v10 már tartalmazza valamilyen formában a New UIs TDC TheDarkWraith 6.8.0-t vagy annak verzióit vagy érdemes "küzdeni" a New UIs TDC TheDarkWraith 6.8.0 vagy 6.7.0 telepítésével is ? Ütné egymást a két MOD ezért felejtős vagy elég a HUNter Pack 10 mert van benne minden ami számít.
Köszi. -
#2189 Bocsi! Elrontottam: PONT -
#2188 Nálad a potn! -
Karabiner #2187 Ez igaz. Rendes felmódolás nélkül az irányítás tényleg egy vicc. És azt is tudom, hogy sokan nem szeretnek vagy nem akarnak még plusz gépészkeind is vele. Azért szoktam én is kicsit kifigurázni, hogy szép meg jó de önmagába haszna vehetetlen, na de a felhők azok renden vannak. -
#2186 Aszép felhőtől sajnos még nem lesz jó egy szimulátor! Gyönyörűen meg van van csinálva,de ÉLVEZHETETLEN (számomra). Ennyi! -
Karabiner #2185 Joceruza ne szabotáld az 5-öst. Akkor is ebben vannak a legszebb felhők. -
Karabiner #2184 Pont ezekre a hiányosságokra válsz a New UIs TDC a SH5 TheDarkWraith mód.
Bár a személyzeti gondokat nem oldja meg. De gyors parancsgombokat, a célzást és még egy rakás dolgot az sh3 stílusába jelenik meg. Nem kell rohangálni sehova
Khosz5: Nálunk multizhatsz. -
#2183 Teljesen igazad van! Ez egy nagy rakás .....! -
#2182 Teszek vele egy próbát!
Új parancsokat is tesz a játékba? Mert engem idegesít, hogy az SH5-ben gyakorlatilag SEMMIT sem lehet csinálni. Csak kattintatsz a térképen, ha jön egy ellenséges hajó akkor lemerülsz és becserkészed, de még ott is megmutatja a térképen, hogy hol lesz a "találkozási pont" és mikor fog kiszúrni téged, nehogy gondolkozni kelljen, aztán ha ott vagy akkor kilősz pár torpedót és mész tovább.
Ez mi? Ez egy szimulátor? Nem... ez valami gyökér lövölde. Az tök jó, hogy fps módban bejárhatod a hajót és beszélgethetsz a legénységgel... ez nagyon hiányzik az SH3-ból, de minden téren sokkal jobb az előd!
Miért nem tudok a rádiósnak értelmes parancsokat adni? Miért nem tudok a szonár tisztnek értelmes parancsokat adni? Miért nem tudok mélység mérést kérni? Miért nem tudok gyorsbillentyűvel a hajó részei között váltani? Miért nem tudom a legénységet jobbra balra küldözgetni?
Az SH3 egy igazán jó szimulátor! De az SH5 szinte minden téren visszafejlődött...
Korábban volt olyan, hogy a szonárosnak kiadtam a parancsot, hogy hallgatózzon, vagy kértem egy mélység mérést. A legénységet is könnyű volt menedzselni... ha a torpedó szobában extra erőre volt szükség akkor a pihenőből odaküldtem még két markos legényt... vagy megsérült a hajótest egy része akkor odaküldtem javításra pár embert.
Most meg szinte csak rohangálni tudok a fedélzeten és két-három parancsot kiadni... Most már nincs olyan parancs, hogy éles fordulás balra... vagy teljes fordulás. -
#2181 Kell egy Uplay account meg egy eredeti SH5 és akkor korlátlanul multizhatsz. -
Khaosz5 #2180 Sokat toltam SH3-al és ki akarom próbálni az 5-öt. Vagyis már kipróbáltam, de szívesen tolnám Magyar gamerekkel. Mit kell tennem? Hogy tudok Magyarokkal egy csapatban játszani ? -
Karabiner #2179 Továbbra is: használd a New UIs TDC a SH5 TheDarkWraithmódot. Ez majdnem vissza adja a sh3 kezelő felültet, meg ottani automata célzást is. Meg egyéb más extra, sajna sh5-höz ez az egy mód alapfelszerelés. Pont ezért csinálunk hozzá magyarítást. -
#2178 No, igen ez egy kicsit furcsa...
Alul egy kis ikonra rákattintva elő lehet csalni egy iránytű szerű irányítást, bár ez nem kerek, hanem egy vízszintes iránytű...
A gun-tól úgy tudod visszahívni a tagokat, hogy akivel odarakattad, azzal vissza is hívhatod....
Mondjuk nekem a gyorsbillek hiányoznak pl. odarakni vagy visszahívni az embereket a fegyvereknél, megmondani nekik, hogy mit és hogyan lőjjenek(aim)...pl.
Hiányzik, hogy a támadó periszkópban nem látom a távolságot csak akkor ha a minitérképen ott hagyom a kurzort...de a torpedó indítás billentyűjét se találom...:(
-
#2177 Ahogy visszaolvasok sok régi rajongó cumizik az új kezelőfelület miatt. Én is SH3-on nőttem fel, rengeteg játékórát eltöltöttem vele és nekem ott nagyon tetszett a legénység kezelése. Láttad belülről a hajód metszeti rajzát és "drag'n'drop" módon pakolhattad a legénység tagjait a különféle fegyverek mögé, plusz a különféle állapotokat is könnyen leolvashattad.
Na itt az ötödik részben a kezelőfelület egy semmilyen szar ami pont annyira informatív, mintha egy kikapcsolt televízión akarnék híradót nézni.
A gondom az, hogy nem tudok lemerülni, mert a deck gun mögött ülnek. Az odáig király, hogy oda tudtam küldeni miután a fedélzeti másodtisztet utasítottam, hogy rakjon oda embereket...
NA DE HOGY A JÓ ÉGBEN BÍROM RÁ ŐKET HOGY TAKARODJANAK A KÜLSŐ FEDÉLZETRŐL LEFELE?
Még a kampány elején járok így a deck gun + torpedó kombóval simán elsüllyesztem a kereskedelmi hajókat, de ha jön egy hadihajó az elől rohadtul nem lehet majd így elbújni...
Már azon gondolkozom, hogy visszarakom az SH3-at. Annak nem olyan semmitmondó az irányítása és kezelőfelülete.
Apropó:
Ahhoz, hogy ne a térképen jelölgessem be az irányt (pl: dokkból kiálláshoz ez felesleges) akkor komolyan gyorsbillentyűket nyomkodjak az irányváltáshoz? Az SH3-ban legalább az iránytűre rábökve tudtam megmondani, hogy melyik fokra forduljon a hajó... -
#2176 Rossz verziót töltöttél le. Már nem emlékszem melyik volt a jó. -