Silent Hunter V

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gomze

gomze
Interior

Már a negyedik résznél is tettek egy nagy lépést az átlaggémer réteg irányában, például ezért lett a csendes óceán a hadszíntér és az amerikai tengeralattjárók a téma. De ugyanúgy be lehetett lõni a nehézséget, mint a harmadik részben, a skálázhatóság megvolt. Mivel ezek ugyanazok a fejlesztõk, nem hiszem hogy itt ne lehetne majd állítgatni a dolgokat.

Pluskast
"csak akkor még a fordulás mértékét adtad meg billel meg a tempót.

Na bummm..."

Látod ettõl jó egy igazi szimulátor játék. Az apró kis dolgoktól. Egyébként meg nem hinném, hogy finghámozás lenne. Tudod én teljesen elégedett lennék, ha hoznák azt a színtet amit a 3. részben hoztak. De ez a videó alapján messze jár tõle. De tudod mit? Kívánom, hogy ne legyen igazam (erõsen kétlem)!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Én megvettem mindet.De ettõl jobbra számitottam.Mindenképpen megveszem, mert kell!Kissé csalódott vagyok, de meglátjuk ha kijön.
Nekem minimum SH3 hangulat kell.Azért kiváncsi leszek, hogy vészmerülésnél rohannak-e az emberek az orrba.Ha igen akkor nagy pirospont a fejlesztõknek.Szivesen megnézném azt is, ahogy betöltik a torpedót.Nemsokára kiderül minden.

Bucser
SH 3 megvan eredetiben.

"Azért nem hinném, hogy egy prezentációs videóban lebutított változatot mutogatnának."

Pedig a hard-core simmer közönség már nem fõ közönség. Pont a casualoknak mutogatják segítséggel.

SH2 óta tudsz a térképen nyíllal közlekedni... csak akkor még a fordulás mértékét adtad meg billel meg a tempót.

Na bummm...

Komolyan Amíg vissza lehet állni a régire, nem tök mindegy, hogy mit mutogatnak? Kb finghámozás amit csináltok.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én se estem hasra ettõl. Ok legyen egy egyszerûbb legyen kompaktabb ami akár jó is mert nem kell ugrálnod mindenféle állásokba hogy beállítsuk dolgokat. De a kinézet tényleg szörnyû, a SH3-4 legalább autentikus hatása volt a dolognak, valódi kapcsolok (vagy nagyon hasonló), kockás kis papiros jegyzet füzet, zseb óra. Így tényleg azt az érzeted kelti az emberbe hogy ott ül a periszkóp elõtt, ettõl szimulátor egy szimulátor. De így ez tényleg csak nyomjuk a gomb aztán ujjongjunk ha valamit eltaláltunk.

Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu

Pluskast
Azért nem hinném, hogy egy prezentációs videóban lebutított változatot mutogatnának.. Ha játszottál az sh3-al akkor tudod, hogy mennyivel több kezelõ panel van a játékban itt meg már alapból egybe rakták a térkép és a periszkóp egységet. mi a fenének? Ez is butítás, hogy minél "egyszerûbb" legyen a rendszer. Azon kívül meg az a mód ahogy a térképen irányítod egy nyíl segítségével a hajót.... Mintha egy konzolos joy-al csinálnád. Aztán mi a fene az a hajók felett megjelenõ két csík amikor torpedóval eltalálod a hajót (életerõ+pajzs mutató)?? Az irányító felület jellege meg totál primitív csúnya és igénytelen ezzel a fekete háttérrel, össze-vissza van az egész. A sebesség beállítás ott bal alul az mi a farnc? Ráadásul semmi autentikus kinézete nincs. Össze van gányolva az egész. Csicsa grafika meg nem kell.

Bucser
Az SH3 és SH4-et is le lehetett butítani hülyebiztosra. nyílván ezt is úgy prezentálták. ha van szimulációs mód mikor az összes csicsa leszedhetõ az már jó.

Egyébként mitõl van Konzol jellege?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pluskast
Ez egy fos!! Szégyen az sh3 után ilyet kiadni... Tiszta konzol jellege van ennek semmi köze a szimulátorhoz. <#levele><#levele><#duhos2><#duhos2><#action><#action>

Muki100
Azért az sem egy kategória az SH5-el 😊
Ha jó lehetõségeket biztosítanak az alapjátékkal a modoláshoz akkor már elégedettek lehetünk végülis. Meg nem ártana nekik talán ehhez is egy kiegészítõt összedobniuk még év vége felé, amivel majd pár, biztosan jelentkezõ hiányosságot orvosol.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Még annyit, hogy legalább adták volna ki januárban.Akkor szinte semmi sem jön ki.Akinek van spórolt pénze február végén ill. márciusban inkább az AVP3-at veszi meg.

Én nagyon vártam, de miután megnéztem a videót elszomorodtam.Lesz mit csinálni a subsim-os modkészitõ fiúknak.Ezt csinálták a románok az SH4-bõl több mint kettõ évig? Ráadásul realizmus nulla!Azt mondta a román fejlesztõ srác, gondoltak azokra is akik nem akarnak tényleges szimulátorral játszani.Marhaság, mert vérpistikék nem fogják megvenni, csak letöltik, és kettõ nap múlva letörlik.Gondoltak volna azokra akik eddig is megvették.Egyre jobban félek, hogy nem fogja visszahozni az SH3 élményét.Azért bizakodom, de már nem várom annyira.

Minthogy a SH4 motorjára épül az 5-is biztosan hogy lehet módolni. Hát ez a kezelõ felület igen érdekes<#szomoru1>. Elég hangulattalan, mit ne mondjak, mesze van a realizmustól. Reméljük a móderek át hegesztik az egészet. Bár ha ezeket a képeket meglátják a subsim fórumon leszedik a fejüket románoknak.

Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu

Vki tudna írni pár sort az elõzõ részek multijáról?
Nekem sajna nem megy. Küldetések vannak, vagy csak menni kell és lehet együtt konvojokat támadni?
Falcon87
Vagy vegyük a legkézenfekvõbb megoldást, hogy a játék beállításaival is eltûnik az életerõcsík.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

gomze
Ha olyan lesz a játék könyvtára mint az elõzõ részeké, akkor pár fájl módosításával, vagy törlésével élvezhetõbbé lehet majd tenni a játékot. Mint pl a 3-ban ki lehetett törölni a víz felszínén a tengó fölött úszó narancs nyilat, biztos itt is ki lehet törölni a hajók életerõ csíkjait, csak meg kell keresni a megfelelõ fájlt a (data) mappában. Idõvel jó lesz ez!

Tudna vki mondani pár szót a 3 vagy 4. rész multijáról???
Sajna nálam nem mükszik.
Küldetések vannak, vagy csak menni kell és ha van vmi torpedo los😄?
Falcon87
Gondoltam, csak egy istentelenül szar poént sütöttem el xd
Egyébként nem lesz ez rossz, nehézséget feljebb húzva tuti nem lesz ilyen.

Legyezõõõk...LOL
Hát nemtom, remélem nem csak igy lehet majd játszani, meg hogy a hajó élete egy csíkon, háát érdekes😄
Meg nehogy már ilyen km óra számlálón lehessen belõni a mélységet, meg a sebesség szabályzó is nagyon búcsús.
Muki100
Szerintem a legyezõkben mûködik a rombolók ASDIC-ja.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Falcon87
Mik azok a legyezõk a képeken?😄

gomze
Képek

Ez sem rossz GWX4 !?

polluxware
jaaaa, mint kábé a stalker call of priccsjatt

idõvel minden...

Falcon87
Ezt mondom én is, nem kell beszarni, jó lesz ez.

Tuvok
És remélhetõleg ugyanúgy mod-olható is lesz

Senki nem emlékszik az elõzõ részekre?
Volt vagy 12 féle kapcsoló, amivel be lehetett lõni a nehézséget. Ha ultra könnyûre vetted, akkor mindent láttál hallottál, kijelzett azonnal mindent a térképen, nem sérült a hajó karambolnál, korlátlan ideig volt üzemagyag levegõ, periszkóp imbolygás, vagy álljon fixen a legnagyobb viharba is stb.

Nem kell megijedni, szerintem a arcade/realisztikus szint belövése ugyanúgy meglesz itt is.

Jaj mi az az életerõ csík a hajók felett??? röhejes <#rolleyes>

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Megnéztem én is.
Az U belsõ tér sztem szép eddig, bár remélem vészmerülésnél lesz rohangálás mint a trailerben. Tök gagyi sziréna hangot raktak bele, bár ez orvosolható lesz gondolom. Remélem rengeteg ilyen mission lesz mint amit mutattak benne.
Azért csak nem lesz rossz game, na meg a multi az remélem ütõs lesz.

Ha könnyûn ilyen lesz a kezelõfelület az nembaj de nehezen elég gagyi lenne.

Vélemények???
Falcon87
Tudtam hogy sírni fog a szátok 😄
Szerintem nem akarják elriasztani a casual réteget a végletekig leegyszerûsített kezelõfelülettel, ezért a játék könnyebb nehézségi fokozatáról mutattak képeket, ahol a fél képernyõt a csilli-villi HUD foglalja el. De inkább megnézem a videót.

A véleményem továbbra is fenntartom.

Nemááááááááááááár miez??????????????
Fúúújjj...
:S
LeonSilver
Nekem sem és szerintem még sokaknak nem.Ez így szar ( már elnézést )

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Kép a videóból:

Jaj ez nagyon nem tetszik így elsõre... 😞
Mi vár ránk jövõre az Ubisoft-ól... (SH-Fünf ~10. perctõl)

A direkt videófájl. (flv) <160MB>

http://ubitv.de.ubi.com/index.php?vid=751
polluxware
remélem nem valami DCS:BS féle arcade mód lesz😊 +lugerral a fedélzetrõl pufogtatósdi

gomze
Ahogy azt már ]{redenc korábban megírta, a Ubisoft pár nappal ezelõtt felfedte a legújabb PC-exkluzív címét, ami nem más, mint a Silent Hunter-széria ötödik része. Délelõtt egy fél órás bemutató keretében lehetõségünk volt megtekinteni a játékot a Ubisoft színfalai mögött, s most az ott szerzett tapasztalatainkat osztjuk meg veletek.
Az egyik legfontosabb újítás az elõdökhöz képest, hogy a játék során immár adott lesz egy First Person kameranézet is, amelynek köszönhetõen ezúttal bejárhatjuk majd a tengeralattjárónk teljes fedélzetét — de nem csak a fémszivar belsejében lesz lehetõségünk körbenézni, hanem a felszínre emelkedve, illetve a felszínen közlekedve a tengeralattjáró tornyára, sõt a hajó testére is kimerészkedhetünk. A grafika elég komoly fejlõdésen esett át az elõzõ rész óta, s ez nem csak a belsõ nézetes részeknél érhetõ tetten, hanem akkor is, mikor a hajótól eltávolodva kizoomolunk a körülöttünk elterülõ világra. Ezúttal sokkal nagyobb távolságokba merészkedhetünk el az általunk irányított tengeralattjárótól, s ez nem csak a meglehetõsen impresszív látvány szempontjából érdekes, de stratégiai elõnye is van a dolognak.
A már említett FP-nézetben nem csak bejárhatjuk a hajónkat, de találkozhatunk a legénységünkkel is. Õk nem csupán díszek, hanem interakcióba is keveredhetünk velük. Minden tisztünknek és a legénység minden fontosabb tagjának saját képességei vannak, sõt, különbözõ, csak általuk elvégezhetõ feladatokat is kérhetünk tõlük, amelyeket õk végrehajtanak a képességeikhez mérten. Például a gépházban dolgozó mérnöktõl kérhetjük, hogy kicsit nyúljon hozzá a motorhoz, hogy gyorsabban tudjunk például kikeveredni egy kemény helyzetbõl. Ha a fickónak megfelelõek a képességei, akkor megteszi, mi pedig megmenekülhetünk. Ami érdekes, hogy ezzel a buherálással esni fog a mérnök morálja (hiszen a motor piszkálása veszélyezteti az életünket), és ezt csak akkor tornázhatjuk vissza, hogyha sikeresen megoldunk egy feladatot, például elsüllyesztünk egy ellenséges rombolót.
A sikeres küldetések azonban nem csak a legénységünk morálját tuningolják, de pontokat is kapunk, amiket aztán a legénységünk tagjainak képességeire költhetünk. A katonáink tehát fejlõdnek a küldetésekkel, és ha jól osztogatjuk a pontokat, akkor egyre ütõképesebb csapatunk lehet a játék elõrehaladtával — az embereink természetesen nem cserélõdnek majd, folyamatosan velünk maradnak.
Ahogy azt az elõzõ cikkünkben ]{redenc már megírta, dinamikus kampány vár majd ránk, a feladataink teljesítése közben körülöttünk folyik a háború és viszonylag nagy hatással lehetünk majd az eseményekre. Szerencsére nem csak a külcsínben, a személyzetben és küldetésrendszerben változott a játék, de egyszerûsödött a kezelõfelület is, sokkal kevesebb gombbal és kapcsolóval kell majd operálnunk, így nem csak a széria megszállottjai vannak megcélozva az ötödik résszel. Ezen felül átláthatóbbá válik majd a „csata” is, hiszen mostantól egy képernyõn lesz lehetõségünk figyelni a taktikai térképet (itt látjuk az összes hajó pozícióját, a látótávolságot és a szonárhatárokat), és a valós 3D-s nézetet. Ez fõleg a torpedók kilövésénél lesz fontos, ahol ezúttal figyelembe kell majd venni a lövedékünk sebességét és a többi hajó mozgását is — ne ijedjen meg senki, nem kell mértani számításokat végezni, a program segíteni fog minket, a dolog lényege, hogy egy fokkal ismét közelebb kerülünk a realitásokhoz.

Muki100
Jó de elég más játékmenet lenne azért egy U-bootos tonnaháború mellett egy brit tengeralattjáró. Bár attól még lehetne érdekes, nem nagyon ismerem az Royal Navy tengeralattjáróinak tevékenységét.

Tuvok
Elenyészõ számban a németekéhez képest, azok is a Csendes óceánon, és a Földközi tengeren . Talán ez utóbbit tudom elképzelni a játékban, de nagyon kevés az a konvojcsatákhoz képest . 😊
Az Atlantin nem sok hasznuk volt, talán egy tucat U-boot-ot süllyesztettek el, nagy mázlival .
Hírszerzési és kémakciókban vettek még részt, ha jól tudom .

Hmuda
Szerinted a briteknek nem volt tengójuk? 😊

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

polluxware
két hadszintért nem hasonlítanám össze..

japóknak mennyi járõr hajójuk volt? az akkori felderítési, hanglokátor, és egyéb technikák is messze alul maradtak a nyugati dolgokhoz képest.
azért ne feledjük már hogy japók még normális rádiókat se tudtak a repgépeikbe rendszeresíteni

+amerikai hadigépezet, utánpótlás vs német

sztem

polluxware
dettó így érzem én is..

nem magával a sh4el van bajom igazából
lista:
-nincs német szinkronhang
-régi sh3as sérülési panel jobb volt
-színek, hangok, menüzene -> sh4hez jó de a kiegészítõhöz nem:/

Tuvok
"..vagy a szövetségesek oldalán száll harcba.."

De mégis milyen jármûvel ?

gomze
A Silent Hunter a leghíresebb és legnagyobb múltra visszatekinthetõ tengeralattjáró-szimulátor. A játék még DOS-on debütált 1996-ban és azóta további három részt ért meg. A negyedik, eddigi utolsó játék 2007 márciusában debütált és azóta elég nagy volt a csend a franchise háza táján. Mindenesetre most a Ubisoft bejelentette, hogy már javában zajlanak a Silent Hunter 5 munkálatai és rögtön egy debüt-trailert is hoztak Kölnbe.
A fejlesztést a Ubisoft román kirendeltsége végzi, a megjelenést pedig 2010-re lõtték be. A játékos a Földközi - tengeren és az Atlanti - óceánon kapja majd a bevetéseket és választhat, hogy a németek vagy a szövetségesek oldalán száll harcba a II. Világháborúban. A nagyobb élethûség kedvéért a játékos FPS nézetben is végigviheti a programot.

Gundark 1 1
Két dologról beszélünk. A német tengók feladata Anglia blokádja lett volna. Azért õk mert az igazi blokádhoz nem volt elég nagy hajó. Nem véletlenül 😊 Az utolsó napig rettegtek attól hogy egy nagyfiú beszabadul a konvojba. Nem egyszer majdnem meg is járták. Ha pl nincs a Jarvis Bay és nincs a rossz idõ akkor ott igen komoly mészárlás van. Mert harcnak ne nevezzük 😊

Az amerikai tengók java rész arra készült hogy bõdületes távolságokat járjanak be de az alapfeladatuk a felderítés volt. Mind célok mind idõjárás és egyéb. Az hogy õk remekül meg is torpedóznak hajókat az csak plusz. Ott sem kevés idõ kellett amíg kellõ tisztelet övezte õket és nem csak sápadt csõlakóknak hívták õket 😊 És a Gato-k meg a Balaók igen komoly eszközök voltak már.

Ettõl függetlenül a tengók csúcsa a XXI lett volna ha lett volna belõle elég. De addigra már mindegy volt. Addigra már teljes légifölény lett volna és csak idõ kérdése hogy a repülõrõl ledobott fidók meg bombák mikor kapják el õket.

Nos és ne feledjük el az õs, az 1 is a csendes óceánról szólt 😊
TitaniumRR
Semmi baj az SH4-gyel.
A tengeralattjáró hadviselés elsõ lényeges mérföldköveinek lerakói azonban németek voltak. Ennek van - mai divatos kifejezéssel élve: "feelingje".
A Ubisoft sem véletlenül döntött a náci-tengók mellett az 5. rész ügyében.

Amikor elhangzik, hogy átjön a hangulat az SH3-ban (német tengó hadviselés), nem úgy az SH4-ben, nehéz dolog megfogalmazni, mirõl is van szó.

A saját véleményem: Alapjaiban más volt egy német- és egy amerikai katona hadviselési attitûdje. Hogy melyik milyen, könyvet lehetne írni róla - nem mennék bele. Az SH3 jobban átadja a fegyelem, a siker és kilátástalanság vegyes érzésének szemléletét. Korosabb a grafikája, de a témához sokkal jobban illõ színeket, árnyalatokat használ. Az SH4 olyan "happy-boy"-os amerikai "fasza gyerekek vagyunk, úgyis gyõzünk" stílus. Ez nem rossz, a náci tengeralattjáró-sztorihoz viszont nem illik.

Mondom ezt az eddigi videok alapján. Másodszor is: márciusban kiderül. 😊

Captain Sonar 2024 Remake

Gundark 1 1
Nincs a 4nek semmi baja. Az a bajotok hogy nem náci lobogó van a hajókon 😊 Olvassátok el a Háború a tengerent, és máris sokkal hangulatosabb lesz a dolog. Ja és ne feledjük el hogy az amerikai tengók megcsinálták azt amit a németeknek nem sikerült. Megbénitották japán kereskedelmét. Nem volt akkora banzáj mint az "atlanti csata" de folyamatosan harcoltak õk is. Nem véletlenül mentette meg Nimitz vallomása Dönitzet.
LeonSilver
Hát igen.A hármat megvettem anno de a négytõl "sajnáltam" a zsetont.Valahogy nem lett olyan mint az elõd 😞

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Azt a szart nem kellene "újragyúrni"!

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

TitaniumRR
SH4, kicsit újragyúrva. Eddig. Majd meglátjuk márciusban.

Eddigi tapasztalatok alapján, legyen csak GWX MOD-ready. 😊

Captain Sonar 2024 Remake