Silent Hunter V
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De utána mit kell csinálni? Mert nem tudok semmit se kezdeni. Se a tengeralattjáróra ugrani, senkivel se lehet beszélni, semmi sincs kiemelve... csak sétálgatni tudok a kikötõ egy kis részén és kész.
bolsevikot pusztít a fekete halál...
Course: az ellenséges hajó haladási iránya a földrajzi északhoz képest
a legénység morál kezelésérõl /mit jelentenek azok a kis kockák + jellel, mit lehet elérni ezekkel/ hogyan lehet /lehet-e/ vízalattról ellenséges tengó elsülyesztése, ha csak a periszkópja, vagy az sem látszik, csak a tengo iránya, stb. Mivel a játék könyve elég szegényes, gyenge anyagot tartalmaz, ennek bõvitése, leírása, közre adása lenne egy szép munka. Rengeteg ilyen hasonló kérdés merül fel szerintem a játékostársaimban, melyek mind megoldásra, leírásra várnak.
No én viszont Kozolovot venném védõszárnyaim alá. Elöször is az SH magyar játékosait fognánk össze, rangokkal és tisztségekkel, hogy viadalra tudjunk hívni külföldi flottillákat stb, és nem pénzt akarunk vele keresni, senem tárhelyet eladni...Nem is értem ez, hogy merült fel bennetek. Másodszor õ semmi sértõt nem írt nektek, hogy kõbunkó tapló módon kelljen válaszolni. Kedves volt erre ti "sülyeszed már el magad", "Húzz már innen a picsába...", "BAN PLZ"... Mondjuk a Karabiner féle arcok régen is ilyenek voltak azért ment szét a "régi gárda" és ezért szûnt meg létezni az "új" magyar sh "csapat"... Mindenkinek túl nagy volt az arca és ez megmutatkozott a multik során is. Mindenki leakarta nyomni a másikat és szósem volt testvériségrõl, arról, hogy 1 játékos=1 hajó.
Az új bázis egy pozitiv dolog, azoknak akik ismerik a testvériség és összetartás fogalmakat. A többiek meg nyugodtan kivül maradhatnak.
Támadónak az atw-s aldomain miatt jelzi az oldalt. Töröld a cookie-kat és a böngészési elõzményeket majd írd be kézzel a linket és nem fogja támadónak ítélni.
Bár még nincs teljesen kész az oldal, s emiatt korainak tartom a reklámozását de szívesen vesszük a segítséget és közremûködést mindazoktól akik normális hangnemet ütnek meg. A linket nem írom ki. Alul megtalálod vala ha jól van beállítva a böngészõd.
Nem akartam senkit bántani de a Kozolovnak írt tahóságokat nem hagyhattam szó nélkül.
Kovajani bejegyzéseit messzemenõen osztom. Nemcsak azért, mert egy korosztály vagyunk (bár én még nem értem el a 60-at), de nekem sem erõsségem az angol, így a játék feladatait, fõleg, hogy jó ég tudja, mikor és hol találni meg azt a célpontot, ill. mit is kell csinálni (lásd Afrika Hadtest ellátása), azt én is hiányolom. Tehát nem lenne rossz, ha elérhetõ lenne egy olyan "végigjátszás"-szerûség az adott feladatokról. Igaz, ez viszont lehet, hogy elveszi a kutatás varázsát...
a fene tudja mi a jó. Egy biztos, én is sutba tettem egy ideje a játékot, mert ugebár ha nem jön a sikerélmény...
Periszkópot nem kell használni? Az az egyetlen eszközöm, amivel egyértelmûen tudok azonosítani... 😛 De azzal is problémám volt, hogy csak hajók vannak az adatbázisban, tengeralattjáró nincs, pedig az is úszkál néhány a felszínen.
Antennával (ESM asszem) egy Oriont szoktam találni, a sima rádión meg újabb parancsok meg az aktuális helyzetrõl hírek szoktak jönni a küldetés során. Asszem a parancsban benne van, hogy 6 óránként jelenteni kell.
A szonár autocrew üzemmódban nem azonosít, "csak" tájol, én meg hiába próbálom követni a hajót, baromi ritkán villan be a frekvencia-karakterisztika, és csak olyan rövid idõre, hogy összehasonlítani a vonalakat sem tudom, nemhogy még keresgélni is a típusok közt.
Torpedóvezérlés még távoli cél, az elsõ két kampányküldetés csak felderítés.
2-3 csomó legyen a sebesség? Hm, még az egyharmad(5 csomó) is sok? Mert közben olvasgattam a manualt, és írta, hogy a távolság bemérésére mozgó célnál a legjobb, ha irányt váltok, és úgy hallgatózom tovább, aztán ezek szerint próbáltam kígyózni elõre, ami amúgy is elég lassú haladást enged. Jháh, ugyanez 2-3 csomóval... 😛
Ja, azonosítás szempontjából még azt nem értettem, hogy volt, mikor egyszerre bevillant egy rakás kontakt a térképre, a legkülönbözõbb irányokból, úgy, hogy periszkópon semmi nem látszott belõlük, pedig a szonár azt mondta, hogy hajó, és nem is túl messze.
Lehet, hogy érdemes lenne átmenni a topikjába lassan. 😊
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Periszkópot és antennát nem kell használni gyakorlatilag soha! Az hogy honnan veszik észre, az az adott egység radar távjától függ!
Ilyen torpedót te is tudsz lõni. Ki kell engedni a megfelelõ célzás után inaktívan, aztán a hajó elõtt aktiválni 50m-re! Addig vezetni kell és irányítani!
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Az már feltûnt, hogy 2/3 sebességnél kanyarodni vagy emelkedni/süllyedni nem célszerû, kavitációt okoz, és azt mindenki meghallja azonnal. De van amikor egyenes vonalban 1/3 sebességgel megyek, és mégis felfedeznek. Máskor meg ott flangálok köztük, és semmi.
Vagy pl a periszkópot, antennákat milyen távról veszik észre?
Volt olyan is, hogy fel sem fedeztek (olyankor szól, hogy gémóver), hanem csak szimplán feltûnt egy torpedó a vízben. Felém jött. Elsüllyesztett. 😛
Szóval egyelõre ilyen alap navigációs problémáim vannak. 😊
De ha beszélsz angolul nézz körül a subsim forumán.
De még kb. 3 millió ilyen van.Gugli a barátod... <#vigyor2>#vigyor2>
Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu
Hogy ki játszik igazán és komolyan, ezt nem hiszem hogy Neked kell meghatározni, eldönteni. Látod, az ilyen kiszólások, ilyen jellegû hozzáállás miatt írtam, hogy ez nem igazi forum, hanem egy bizonyos játékos réteg találkozóhelye. Azok az idõsebb játékosok, akik több ezer forintot áldoznak egy ilyen játékra,esetleg teljesen más aspektusból játszanak single player formában. Az, hogy a rugalmasabb "harcra kész" fiatalabb korosztály a multi-lan játékot részesiti elõnyben, érthetõ. Valóban a single missiok "unalmasabbak" másfajta játékmódra, gondolkozásra késztetik a játékosokat, s ugy látom ezek a beszélgetések után, hogy azok, akik "osztják az észt", netán még az elsõ küldetést sem tudták befejezni, netán a játékot annak eredeti rendje-módja szerint haladva játszani./ amit persze nem kötelezõ követni, betartani./ Igen, mindkét fajta játékmódnak meg van a maga fillingje, de még véletlenül sem merném kijelenteni, hogy az, amit én és gondolom sok más társunk játszik, az egyedüli üdvözitõ dolog.
Amúgy iszonyat unalmas!!! <#levele>#levele>
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu