119
Kinek milyen van, melyik a legjobb?
-
#79 tényleg bazdmeg, LOL -
#78 16-os számrendszerhez, nem?
Amit linkeltem ott megtaláltam a manualt az enyémhez, de még mindig nem tudok vele mondjuk egy másodfokú egyenletet kiszámolni Sharp EL-531WH. -
n3whous3 #77 hát az ABCD.. betűk azok konkrétan memória slotok legalábbis a sharpomban azok, aztán ott a többi szar ami már más :D -
#76 unalmas előadáson a betűkből szoktam írni a kijelzőre, értelmes szavakat alkotva. De azt sose tudtam, valójában mire jók azok :D -
n3whous3 #75 használd akkor majd érettségin meg államvizsgán, esetleg egyéb vizsgákon egészséggel -
#74 Itt van pár manual. -
exider #73 Az enyém ilyen -
#72 Hm, ha lenne Sharp is:) Majd rákeresek, hátha találok valamit hozzá. -
#71 Akkor np. :) -
#70 Jah, annyira nem bonyolult ám. -
#69 kérdezz, biztosan tud vki segíteni.
CASIO kézikönyvek nagy mennyiségben ITT -
n3whous3 #68 egyszerűen csodás -
n3whous3 #67 komoly :)
van valahol ilyen általános leírás a számológépekre? Van egy halom funkció amit a büdös életbe nem hsználtam a gépen és tuti kihasználhatnám bizonyos esetekben, csak nem tudom, hogy mit tud ugye... ott a sok (minden okos számológépen megtalálható) kriksz kraksz és lófaszt se kezdek vele. Ok nagy részét ismerem, de pl a 2d függvényes kezelést egyáltalán nem tudom a gépemen. -
#66 -
#65 -
#64 Komoly mérnökember KIZÁRÓLAG Hewlett-Packard számológépet használ és csak olyat, ami fordított lengyel logikás. Aki nem ilyet, az nem is akar igazán mérnök lenni...
Pl. ez a minimum, amit egy mérnöknek szánt számológépnek tudnia kell:
(hiperbolikus függvények, számítások komplex számokkal, mátrixműveletek, lineáris egyenletrendszerek megoldása (komplex együttható mátrixszal is, lásd villamos hálózatok!), tetszőleges egyenletet tetszőleges ismeretlenjére megoldani numerikusan, numerikus integrálás, programozhatóság)
Ez a kis számológép tudja:
ITT találsz egy petíciót, hogy gyártsa újra a HP, emellett ITT megtalálod a felhasználói kézikönyvet, amiből kiderül, h nem egy játékszerről van szó (és még az Advanced Functions Handbook-ot nem is linkeltem be...) (kézikönyv 6.5MB, pdf) -
#63 Nekem pont ilyenem!Van!^^
Hogy kell rajta négyzetgyököt vonni?:D -
#62 Látodhogy nemolvasol, ejnye. :(
Azérta szivecske-függvényem remélem tetszett. :) -
#61 jah, most megnéztem, király :) -
#60 Váv, ez: . -
#59 Miért, tudnád használni? :D -
#58 nekem ilyen van :| -
n3whous3 #57 nekem ez van (kivéve, hogy az enyém nem a napelemes verzió)
2001-ben vettem, azóta eskü, hogy nem cseréltem elemet, legutóbb 1-2 éve mértem, 1.51 volt még mindig a feszültség... :D -
#56 ezek közt van egy:
pénzügyi számológép
# egy- és két változós statisztika
# cash-flow, amortizáció, profit, delta %, break-even, stb.
# trigonometria és logaritmus számítások
# kemény fedõtok
# gombelem
----
pl amortizációt hogy a rákba számol?? ez jó lenne nem kéne semmit számolnom szinte:D -
#55 Ilyenem volt,nagyon jó gép,szerettem ,csak hülye haverom véletlenül eltörte.Mindenütt kerestem,minden boltaban,de nem volt:S,szóval most más van. -
#54 -
Cat 02 #53 Le volt rakva az asztalomra :D Kiírtam a táblára hogy nem hiányzik-e valakinek, de nem volt jelentkező. Előtte olyan volt, amire még google se dob ki semmit :D -
Cat 02 #52 Úúú ezt nem is tudtam :P
viszont: #43
Ez tud deriválni + függvény értéket számolni (beírod a függvényt, illetve azt hogy mennyivel haladjon az x tengelyen + mettől meddig)
Ám érettségin elvileg nem lehet ilyeneket használni :S -
#51 Nekem is iylen volt, éreccségi előtt pár nappal ellopták, pedig ehez voltam szokva, újat vettem, próbáltam hasonlót, de már nem volt:S kicsit féltem, hogy nem tudom az újat használni, erre irtam olyan 4-es éreccségit, hogy beszarás:D
erre utánna az új is eltünt, kiderült muter odaadta ismerősnek, tudtom nélkül 5k-t cask igy lenyulnak tőlem:D -
bandus #50 nekem is újat kellene vennem. az eddigi casio-val semmi gond, de már jobban kihasználnék olyat, ami tud komplex számokkal számolni, egyenletrendszereket mgoldani, meg ilyesmi. -
#49 lekjopp -
#48 Pff, újra kötelezővé kéne tenni a logarlécet. -
Dean Winchester #47 ajjjajjj számológép :D
a szitu az,hogy az igazi számológéppel kb összeadni,kivonni,szorozni és osztani ill százalékot számolni lehet na sztem az az igazi számológép.
Ezek a tudományos számológépek meg már elvesztik a számológép fogalmát hiszen annyi midnent beletesznek :S
Lassan átmegy minicomputerbe és a számológépek kifognak halni :'( -
#46 Csakis Texas Instruments. -
#45 Nekem is ilyenem van, de én nem tudok vele se másodfokút, se semmit megcsinálni:D Le tudnád írni? Ami van hozzá papír, abból nem értek semmit:D -
#44 ugyanilyen van nekem is!! (Y) -
geo91 #43 ilyenem van, csak nem napelemes.
szerintem fasza. 3k-ért vettem egyszer auchanban.
-
#42 Nekem néha bekavar, ha valami olyasmit akarok keresni... [# -
#41 Én is ilyet használok középiskola eleje óta. Jó kis gép. -
#40 Ha már számológépek:
Számítási könyvtár a Casio-tól