119
Kinek milyen van, melyik a legjobb?
  • autoszimulator
    tényleg bazdmeg, LOL
  • bardocz
    16-os számrendszerhez, nem?
    Amit linkeltem ott megtaláltam a manualt az enyémhez, de még mindig nem tudok vele mondjuk egy másodfokú egyenletet kiszámolni Sharp EL-531WH.
  • n3whous3
    hát az ABCD.. betűk azok konkrétan memória slotok legalábbis a sharpomban azok, aztán ott a többi szar ami már más :D
  • autoszimulator
    unalmas előadáson a betűkből szoktam írni a kijelzőre, értelmes szavakat alkotva. De azt sose tudtam, valójában mire jók azok :D
  • n3whous3
    használd akkor majd érettségin meg államvizsgán, esetleg egyéb vizsgákon egészséggel
  • bardocz
    Itt van pár manual.
  • exider
    Az enyém ilyen
  • bardocz
    Hm, ha lenne Sharp is:) Majd rákeresek, hátha találok valamit hozzá.
  • ivjoe
    Akkor np. :)
  • Sadist
    Jah, annyira nem bonyolult ám.
  • ZilogR
    kérdezz, biztosan tud vki segíteni.

CASIO kézikönyvek nagy mennyiségben ITT
  • n3whous3
    egyszerűen csodás
  • n3whous3
    komoly :)

van valahol ilyen általános leírás a számológépekre? Van egy halom funkció amit a büdös életbe nem hsználtam a gépen és tuti kihasználhatnám bizonyos esetekben, csak nem tudom, hogy mit tud ugye... ott a sok (minden okos számológépen megtalálható) kriksz kraksz és lófaszt se kezdek vele. Ok nagy részét ismerem, de pl a 2d függvényes kezelést egyáltalán nem tudom a gépemen.
  • passatgt
  • passatgt
  • ZilogR
    Komoly mérnökember KIZÁRÓLAG Hewlett-Packard számológépet használ és csak olyat, ami fordított lengyel logikás. Aki nem ilyet, az nem is akar igazán mérnök lenni...

Pl. ez a minimum, amit egy mérnöknek szánt számológépnek tudnia kell:
    (hiperbolikus függvények, számítások komplex számokkal, mátrixműveletek, lineáris egyenletrendszerek megoldása (komplex együttható mátrixszal is, lásd villamos hálózatok!), tetszőleges egyenletet tetszőleges ismeretlenjére megoldani numerikusan, numerikus integrálás, programozhatóság)

Ez a kis számológép tudja:

ITT találsz egy petíciót, hogy gyártsa újra a HP, emellett ITT megtalálod a felhasználói kézikönyvet, amiből kiderül, h nem egy játékszerről van szó (és még az Advanced Functions Handbook-ot nem is linkeltem be...) (kézikönyv 6.5MB, pdf)
  • Máté94
    Nekem pont ilyenem!Van!^^
    Hogy kell rajta négyzetgyököt vonni?:D
  • ivjoe
    Látodhogy nemolvasol, ejnye. :(
    Azérta szivecske-függvényem remélem tetszett. :)
  • Aquir
    jah, most megnéztem, király :)
  • Loál János #60
    Váv, ez: .
  • ivjoe
    Miért, tudnád használni? :D
  • whiskeyman
    nekem ilyen van :|
  • n3whous3
    nekem ez van (kivéve, hogy az enyém nem a napelemes verzió)

2001-ben vettem, azóta eskü, hogy nem cseréltem elemet, legutóbb 1-2 éve mértem, 1.51 volt még mindig a feszültség... :D
  • szucsy89
    ezek közt van egy:

pénzügyi számológép
    # egy- és két változós statisztika
    # cash-flow, amortizáció, profit, delta %, break-even, stb.
    # trigonometria és logaritmus számítások
    # kemény fedõtok
    # gombelem

----

pl amortizációt hogy a rákba számol?? ez jó lenne nem kéne semmit számolnom szinte:D
  • Grove4
    Ilyenem volt,nagyon jó gép,szerettem ,csak hülye haverom véletlenül eltörte.Mindenütt kerestem,minden boltaban,de nem volt:S,szóval most más van.
  • Slayerboy
  • Cat 02 #53
    Le volt rakva az asztalomra :D Kiírtam a táblára hogy nem hiányzik-e valakinek, de nem volt jelentkező. Előtte olyan volt, amire még google se dob ki semmit :D
  • Cat 02 #52
    Úúú ezt nem is tudtam :P

viszont: #43

Ez tud deriválni + függvény értéket számolni (beírod a függvényt, illetve azt hogy mennyivel haladjon az x tengelyen + mettől meddig)

Ám érettségin elvileg nem lehet ilyeneket használni :S
  • akyyy
    Nekem is iylen volt, éreccségi előtt pár nappal ellopták, pedig ehez voltam szokva, újat vettem, próbáltam hasonlót, de már nem volt:S kicsit féltem, hogy nem tudom az újat használni, erre irtam olyan 4-es éreccségit, hogy beszarás:D

erre utánna az új is eltünt, kiderült muter odaadta ismerősnek, tudtom nélkül 5k-t cask igy lenyulnak tőlem:D
  • bandus
    nekem is újat kellene vennem. az eddigi casio-val semmi gond, de már jobban kihasználnék olyat, ami tud komplex számokkal számolni, egyenletrendszereket mgoldani, meg ilyesmi.
  • Hegi90
    lekjopp
  • Sadist
    Pff, újra kötelezővé kéne tenni a logarlécet.
  • Dean Winchester
    ajjjajjj számológép :D
    a szitu az,hogy az igazi számológéppel kb összeadni,kivonni,szorozni és osztani ill százalékot számolni lehet na sztem az az igazi számológép.
    Ezek a tudományos számológépek meg már elvesztik a számológép fogalmát hiszen annyi midnent beletesznek :S
    Lassan átmegy minicomputerbe és a számológépek kifognak halni :'(
  • Carlos
    Csakis Texas Instruments.
  • bardocz
    Nekem is ilyenem van, de én nem tudok vele se másodfokút, se semmit megcsinálni:D Le tudnád írni? Ami van hozzá papír, abból nem értek semmit:D
  • Pipör
    ugyanilyen van nekem is!! (Y)
  • geo91
    ilyenem van, csak nem napelemes.
    szerintem fasza. 3k-ért vettem egyszer auchanban.

• BB7
    Nekem néha bekavar, ha valami olyasmit akarok keresni... [#
  • Arcor
    Én is ilyet használok középiskola eleje óta. Jó kis gép.
  • Aquir
    Ha már számológépek:
    Számítási könyvtár a Casio-tól