Számológépek

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZilogR
Számológépeket még mindig keresek!
Most jöhetnek a szokásos HP és CASIO-k mellett a TI gépei is, mint pl.: TI-65, TI-66, TI-57 II, stb... Küldj privátot, ha van ilyesmid!
Köszönöm!!!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ZilogR
Még mindig keresek HP vagy CASIO gépeket, mint pl.: fx-50F. Ha van valakinek, keressen nyugodtan, biztosan megegyezünk!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ZilogR
Valakinek egy jó kis HP vagy CASIO eladó?!?
Privátot küldjetek, ha igen!!!

qetuol
nekem hasonló van, voyage-200.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Üdvözlök mindenkit!
Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy egy hibátlan karcmentes HP 12C pénzügyi calculator gyári bõrtokjában mennyit érhet mostanság.Nem vagyok hozzáértõ,de kicsit utána olvasgattam azért.Az értékét viszont nem tudnám belõni.Ha valaki segítene megköszönném!Üdv.

A Ti-92-esek meg ilyenek:

HP40gs. Nem ds. Ilyen:

Nekem van egy eladó bontatlan HP számológépem, de a pontos típust meg nem mondom fejbõl, mert sosem használtam (bontatlan, ugye), és több, mint egy éve porosodik nálam. Asszem 40ds, de nem vagyok benne biztos. Délután tudok pontosítani...

Emellett van több használt, különbözõ állapotban lévõ Texas Instruments TI-92-esem, ha esetleg...

ZilogR
Azért, mert én egy mocskos sznob vagyok! 😊 😉
Egyébként nem is tudom... Talán nekem ez a logikus, nem a hagyományos beviteli mód. Az, amit te írsz, na az éppen az, amivel ki lehet kergetni a világból. De a hiba valszeg bennem van...! 😊

RelakS
õõ... komoly mérnök miért is használ RPN-t? Azt meg kell tanulni, viszont pl a SHARP D.A.L. az ugyanúgy használandó, mint ahogy egy sorba leírnád az egész kiszámolnivalót. Ezért is szeretem, mert ugye a legtöbb számológép azt kéri, hogy <5><sin>, a SHARP viszont <sin><5>.

Amúgy az a HP 12C meglehetõsen érdekes ketyere. Pont azzal ismerkedem, mert azt tudtam telóra ingyér leszedni, de nagyon érdekes, amiket tud :]

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ZilogR
Csatlakozva #108-hoz még mindig várok eladó számológépeket, ha van vkinek! Küldj privát üzenetet, ha akad egy eladó! Elõre is kösz!

ZilogR
ha már ennyire senkit nem érdekelnek a számolómasinák, van-e valaki, aki eladná vagy elcserélné esetleg a sajátját vagy a faterjáét, ami úgyis csak ott porosodik?!??!
Küldj privátot, pls, ha igen!

ZilogR
háát, boltban 25eFt felett van. Én az enyémet egy ócska Palm-ért cseréltem és vadiújan kaptam. Most érdemes kicsit Vaterán körbenézni a "business" kulcsszóra keresve és 3000Ft környékén találhatsz egy HP19BII-t, ami ennyiért igencsak ajándék, de az eladó nem nagyon kooperatív 😞(( (mondjuk elég sokat b...szogattam szegényt, h rakjon fel egy jó képet)

szucsy89
"Egy HP12C - a legismertebb pénzügyi modell (sajnos nem tud sin/cos/tan -t számolni)"

ami nekem amúgy nem is baj, pl. elsõ félévben volt analízisünk, és nem kérték a szögfüggvényeket, szal nem követelnek ilyet..de minden mást igen:\

kb. mennyiben fáj egy ilyen gép?
ZilogR
Most olvastam el újra a kezdõ hozzászólásodat:

Gazdasági suliba javasolt a HP pénzügyi számológépei, csak annyi lesz vele a gond, h kihagyták belõlük a szögfüggvényeket. Jó megoldás egy Texas Instruments pénzügyi gép; ott legalább megvannak a trigonometrikus függvények is. Soha nem értettem, hogy lehet a HP ennyire f@szfej ilyen téren... Pl. egy periodikus idõsor esetén a pénzügyes csávó is rögtön valamilyen periodikus függvényt próbál az adatsorra rápakolni és az nagy valószínûséggel szinusz vagy koszinusz lesz. Ha ezt nem tudja a számológép, akkor azonnal fail 😞((

Egy HP12C - a legismertebb pénzügyi modell (sajnos nem tud sin/cos/tan -t számolni):

És néhány Texas, amik tudnak szögfüggvényeket is (ahogy illik...):

ZilogR
szokott itt valaki programozni is számológépet??? némi beszélgetés mehetne effélérõl is!

Bészf
nekem is ugyanilyen van, tényleg nagyon jó, sok mindent tud

Korán keltem. Hol az arany?

bardocz
Na, ma matekon megértettem, hogyan mûködik. Sokadfokú egyenletet nem lehet vele csinálni? Jó lenne néha függvénymenet vizsgálatnál, ha pl az x^3+3x^2-2-nek megtudnám a zérushelyeit, mindig van pár, ami a deriválós módszerrel nem jön ki, és ránézésre kell próbálgatni. Remélem érettségin használhatom, ilyen feladatoknál jó lenne ellenõrizni.
ZilogR
hmmm... megnéztem a kézikönyvet, nem is olyan buta, de azért egy HP32SII-re vagy HP35S-re nem cserélném be 😉

szucsy89
ez lett végül, nagyon sok minden tud <#eljen>
autoszimulator
én ismertem, csak nem tudtam, hogy a számológép is ismeri. most már én sem ismerem.

.: mobilize.hu :.

Daell Drow
nekem ilyen szamologepem van, megvan 2001 ota, tul elt egy eretsegit, egy technikusit, es remelem nemsokara az alamvizsgat is. es meg mindig a gyari elem van benne.
szucsy89
iphone más miatt kéne😄
szucsy89
:o
tenkenorman
olyanomo van min #43 askának. csak szintén napelem nélkül fx-82ES asszem. de moilonvan ugyanolyan

http://www.tenke.hu

misterkrisz

<#vigyor>

iPhone 3G

ZilogR

Amióta létezik, ez az új istenem.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

nálunk 2. félévben nem is engedték a számológép használatát (inkább a puskák miatt)
mátrixok, deriválás, integrálás, meg minden, és tényleg nem is volt szükség: rá.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

nearo
Igen, ezért írtam, hogy bonyolult 😊
Mondjuk nem csak másodfokút tud, hanem:
mode-1-0: sima statisztikai számítások
mode-1-1: y=a+bx - lineáris
mode-1-2: y=a+bx+cx^2 - másodfokú
mode-1-3: y=a*e^bx - exponenciális
mode-1-4: y=a+b*lnx - logaritmus
mode-1-5: y=a*x^b - hatvány
mode-1-6: y=a+b*1/x - egyperiksz függvény 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

bardocz
Akkor szerintem papíron hamarabb végzek vele😄
ivjoe
nearo
Elég bonyolult, szerintem nem jó semmire sem. Nem is szoktam használni. A lényeg, hogy ismerned kell legalább három pontot a függvényrõl, azokat beadod a memóriába, és lekérdezheted az összes többi pontot (így a zérushelyeket is). Mode gomb - utána a Stat - utána Quad.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

szucsy89
loál mennyi szó, én eddig csak a hello-t tudtam😄
Sadist
Van, aki ismeri a hexadecimális számokat, van aki nem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

írjátok be hagyományos kijelzõjûbe, hogy: 2588389935

fordítsátok meg.

eredmény:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
SEGGBEBASZ (az A az egyik 8-as, csak le kell takarni az alját.)
<#idiota>
ja azt is ki lehet az enyémen, hogy: BA2D Me6 7e 6eC1 <#idiota>
ivjoe
Jah, ki lehet rakni, hogy C1CAFA52A, ha ilyen 8 szegmenses kijelzõ egy szám, akkor szépen látszik. 😄
n3whous3
az meg a másik

púúúúú

n3whous3
azok a szép idõk 😄

[/img]

púúúúú

autoszimulator
tényleg bazdmeg, LOL

bardocz
16-os számrendszerhez, nem?
Amit linkeltem ott megtaláltam a manualt az enyémhez, de még mindig nem tudok vele mondjuk egy másodfokú egyenletet kiszámolni<#idiota> Sharp EL-531WH.
n3whous3
hát az ABCD.. betûk azok konkrétan memória slotok legalábbis a sharpomban azok, aztán ott a többi szar ami már más 😄

púúúúú

autoszimulator
unalmas elõadáson a betûkbõl szoktam írni a kijelzõre, értelmes szavakat alkotva. De azt sose tudtam, valójában mire jók azok 😄

n3whous3
használd akkor majd érettségin meg államvizsgán, esetleg egyéb vizsgákon egészséggel

púúúúú

bardocz
Itt van pár manual.
bardocz
Hm, ha lenne Sharp is😊 Majd rákeresek, hátha találok valamit hozzá.
ivjoe
Akkor np. 😊
Sadist
Jah, annyira nem bonyolult ám.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Oldal 1 / 3Következő →