Számológépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most jöhetnek a szokásos HP és CASIO-k mellett a TI gépei is, mint pl.: TI-65, TI-66, TI-57 II, stb... Küldj privátot, ha van ilyesmid!
Köszönöm!!!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Privátot küldjetek, ha igen!!!

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Üdvözlök mindenkit!
Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy egy hibátlan karcmentes HP 12C pénzügyi calculator gyári bõrtokjában mennyit érhet mostanság.Nem vagyok hozzáértõ,de kicsit utána olvasgattam azért.Az értékét viszont nem tudnám belõni.Ha valaki segítene megköszönném!Üdv.

Emellett van több használt, különbözõ állapotban lévõ Texas Instruments TI-92-esem, ha esetleg...
Egyébként nem is tudom... Talán nekem ez a logikus, nem a hagyományos beviteli mód. Az, amit te írsz, na az éppen az, amivel ki lehet kergetni a világból. De a hiba valszeg bennem van...! 😊
Amúgy az a HP 12C meglehetõsen érdekes ketyere. Pont azzal ismerkedem, mert azt tudtam telóra ingyér leszedni, de nagyon érdekes, amiket tud :]
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Küldj privátot, pls, ha igen!
ami nekem amúgy nem is baj, pl. elsõ félévben volt analízisünk, és nem kérték a szögfüggvényeket, szal nem követelnek ilyet..de minden mást igen:\
kb. mennyiben fáj egy ilyen gép?
Gazdasági suliba javasolt a HP pénzügyi számológépei, csak annyi lesz vele a gond, h kihagyták belõlük a szögfüggvényeket. Jó megoldás egy Texas Instruments pénzügyi gép; ott legalább megvannak a trigonometrikus függvények is. Soha nem értettem, hogy lehet a HP ennyire f@szfej ilyen téren... Pl. egy periodikus idõsor esetén a pénzügyes csávó is rögtön valamilyen periodikus függvényt próbál az adatsorra rápakolni és az nagy valószínûséggel szinusz vagy koszinusz lesz. Ha ezt nem tudja a számológép, akkor azonnal fail 😞((
Egy HP12C - a legismertebb pénzügyi modell (sajnos nem tud sin/cos/tan -t számolni):
És néhány Texas, amik tudnak szögfüggvényeket is (ahogy illik...):

.: mobilize.hu :.

http://www.tenke.hu
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
mátrixok, deriválás, integrálás, meg minden, és tényleg nem is volt szükség: rá.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Mondjuk nem csak másodfokút tud, hanem:
mode-1-0: sima statisztikai számítások
mode-1-1: y=a+bx - lineáris
mode-1-2: y=a+bx+cx^2 - másodfokú
mode-1-3: y=a*e^bx - exponenciális
mode-1-4: y=a+b*lnx - logaritmus
mode-1-5: y=a*x^b - hatvány
mode-1-6: y=a+b*1/x - egyperiksz függvény 😊
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
fordítsátok meg.
eredmény:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amit linkeltem ott megtaláltam a manualt az enyémhez, de még mindig nem tudok vele mondjuk egy másodfokú egyenletet kiszámolni<#idiota>#idiota> Sharp EL-531WH.
púúúúú
.: mobilize.hu :.