56
  • johny777
    TF2 egy technikai bemutató volt, hogy az animátorok és a computerek mennynit bírnak.
    Semmi elgondolkodtató rész, vicces poén, vagy meglepő fordulat.
    Kitaláltak két sort miről fog szólni, majd menetközben tömítették az üres réseket az akciók között.
    TeDDyRuSh-nak pedig igaza van, mert ezt a legtöbben látványos és izgalmas filmnek találják,
    de én semmit nem látok benne. Hiába végeznek az animátorok kiváló munkát ettől
    nekem a GI JOE és TF2 is egy hatalmas nagy rakat sz..
  • kope888
    Szerintem ez a G. I. Joe messze elmarad látványban a TF2-től!
    Én azt hittem jobb lessz!
  • cateran
    Hmm konretan nekem is jobban tetszett a GIJ,mint a TF2 (mar ha lehet tetszesrol beszelni 2 minosithetetlen hulladekkal kapcsolatban) es pont leszarom,hogy annak a par ezer embernek mennyire tetszett egyik vagy a masik az imdb-n.....(masreszt meg 12k szavazo 6.1 eredmennyel vs. 6.3 58,6k szavazoval...)
  • TeDDyRuSh
    Crane, ez egy frankó iskola példa volt, de ne feletkezz meg arról az iparágról, amely abból él többek között, hogy szubjektív elemeket mossanak össze az objektivitással. És ehhez a maszatoláshoz igen csak jól értenek. És persze azt se vegyük számításon kívül, hogy létezik az az igénytelen közönségréteg, melynek elég egy a film elején elejteni azt a mondatot, hogy "valamikor a közeljövőben" és a technológia bűvöletében szinte bármit befogad, hisz objektív valóságunk része, hogy még kialakuló, vagy általunk később születendő problémákra globális szinten tudunk megoldásokat kínálni éveken belül.

Vagyis az objektív hitelesség, ha tapasztalatból(pl. GPS helymeghatározás) tudjuk, hogy a felvonultatott technika már a küszöbön áll, csak a részletekben térhet el a bemutatottaktól? Ha ezeket az apró külömbségeket összepakolom, akkor megalkottam egy szubjektív valóságot? A szabályok és ok-okozati összefüggéseket nem ismerő ítélkezhet a film objektivitása, vagy szubjektivitása felett? Gondolok itt arra, hogy aki nincs tisztában a jég sűrűségéből fakadó adottságokra, azt baromira nem zavarja ha leszakad és vízbe süllyed egy töredező jégtábla mező.

Amúgy tényleg elbacta Viktor. TF2 rosszabb mint GIJ? Itt valaki megint nem nézte meg az egyiket a kettő közül:)
  • 5c0rp330n
    "amely szerencsére jobb lett, mint a Transformers 2"

azért ilyen kijelentést tenni nem hiszem h jogában állna tenni bárkinek, de főleg nem egy ilyen nulla cikknek. a transformers 2-t szerintem is elbaszták, de az imdb-n még így is jobban áll, mint ez a gi joe, eleinte pedig sokkal jobban is állt. szánalom.
  • Crane
    "De ilyesmivel nem foglalkozunk, hiszen ha filmek, akkor suspension of disbelief, vagyis félre kell rakni minden hitetlenkedést és el kell fogadni a látottakat."

Ez így egy baromság. Kérem, hogy a tisztelt író ismételje át filmesztétikai, és filmformanyelvi tanulmányit (feltételezem, hogy van ilyen előképzettsége, ha már filmkritikákat publikál).

Ugyanis:

Van szubjektív, és objektív hitelesség (nem csak a filmben, irodalomban is például).
    A objektív hitelesség esetén az általunk élt, és megismert világban, és tapasztalt fizikai valóságban játszódik a film, megtartva annak minden általánosan ismert törvényét, és szabályát, ok-okozati összefüggését.(pl. Ryan közlegény megmentése)
    Míg a szubjektív hitlesség esetén a film egy sajátos világot teremt, saját törvényekkel, saját ok-okozati összefüggésekkel, mely a megalkotóktól független lehet egész közeli, vagy akár egész elrugaszkodott is az objektív valóságtól. (pl. Star Wars).
    Ami viszont nagyon fontos ebben az esetben: Ha a film lefektet egy (játék)szabályt, akkor utána az része lesz szubjektív hitelességnek, és nem szeghető meg, különben a film hiteltelenné válik. Ami pedig a legnagyobb elkövethető hiba. Innentől kezdve nevetségessé, és értéktelenné válik minden film.
    Nyilván ezekkel a szabályokkal lehet mozogni egy határmezsgyén, de csak is tűréshatáron belül, amit még a szerencse, vagy a főhős karmájának tudható be... de ez már egy másik történet. :)

Lényeg: Épen ezért nem lehet kijelenteni azt, amit a cikk írója mondott: "félre kell rakni minden hitetlenkedést és el kell fogadni a látottakat". NEM! Ha a film ellentmond saját szubjektív hitelességének, akkor egyértelműen kukába való a forgatókönyv íróval, a rendezővel, és a producerrel együtt!
  • MrPrise
    Nem úgy értettem, hogy azért csinálnak folytatást, hogy az első részt többen megnézzék, hanem úgy hogy ha már eleve eldöntötték, hogy lesz folytatás akkor lehet hogy azért jelentik minél előbb, hogy még többen megnézzék az első részt.
  • MrPrise
    Imho az hogy minél hamarabb bejelentik a következő részt lehet a reklám része is. Ha valaki meghallja, hogy egy adott filmnek már tervben van a következő része, akkor arra gondol, hű, biztos azért mert olyan jó lett az első rész és talán kíváncsi is lesz rá...
    Megnéztem én is a G.I. Joe-t, előzetes infók alapján nem vártam sokat és azt meg is kaptam ;-)
    Itt némi spoiler következik, bár szerintem kevés olyan ember van aki a film fordulatain meglepődne. ;-)
    A jég elsüllyedése nekem is szúrta a szemem, persze arra nem gondoltam, hogy csak műjég ;-) A másik, hogy (ha jól láttam) pont 3 rakétakilövő volt a titkos bázison, pont annyi amennyi robbanófej addigra megmaradt.
    Aztán az újoncok kiképzésekor volt vízalatti tréning is a járművekkel (nem tudom mi a neve), légi nem. Milyen szerencse, hogy a végén pont a vízalatti kiképzésre volt szükségük :-) Talán már akkor tudták, hogy víz alatt lesz a titkos bázis? :-)
    Azt sem értettem, hogy miért kellett a francia tudós, hogy élesítse a robbanófejeket, úgy nézett ki mintha a gyártója sem tudta volna őket élesíteni? Vagy csak lemaradtam valamiről? Korábban egy kóddal be tudták kapcsolni a nyomkövetőt, talán jogosan várná el az ember, hogy akkor egy másik kóddal élesíteni is lehet és nem kell hozzá egy részecskegyorsító labor, hogy élesítsék őket. Ez nem teszi a fegyvert túl felhasználóbaráttá szerintem.
  • TeDDyRuSh
    Nekem akkor is nehezen fér a fejembe, hogy ilyen nagy volumenű és hosszútávú döntéseket hoznak 2 hét után. Nem tudom, hogy miért ilyen fontos ezeket már most meghozni. Ezek szerint ha megvan a 250 millás bevétel, plussz a kütyük jogai, akkor már érdemes beinvesztálni a következőbe, független adtól, hogy milyen élményekkel távoztak a mozikból az első rész után. Ugyebár ez talán azért lenne fontos, mert arra már nem ülnek be annyian, ha fosnak tartják a filmet. Bár ki tudja, lehet bevonzanak megint 200 milla bevételnyi embert egy jó marketinggel. Persze nem leszek köztük:)
  • winnie
    továbbmegyek: 60% alatti, ami nagy meglepetés.

a 2. napon látszott a csökkenésből és az exit pollokból, hogy nem lesz nagy összeredmény, nagy a másodlagos bevétel, így osztottak-szoroztak és úgy tűnik, egy második film még megéri nekik, illetve a játékgyártónak.
  • sandor8206
    "...majdnem 60%-os visszaesés volt..." egy ennyire hoki-filmnél az nem rossz. Ami nagyon, de nagyon nem jön be a jónépnek és tényleg a nagyja csalódott volt 60% feletti, 70%-hoz közeli a visszaesés lsd: QofS vagy Wolverine idén
  • TeDDyRuSh
    Sajnos winnie a reményre egyre kevesebb esély van. Lassan szépen megtanuljuk a producerek és rendezők nevét és abból fogjuk levonni a megfelelő következtetéseket.

A District 9 statisztika meg azért érdekes, mert hatalmas nyitány után majdnem 60%-os visszaesés volt a GIJ-nál és ez egy nem túl magas nyitánynál (D-9) is kevesebb volt. Várom a D-9-et, jónak tűnik.

A GIJ 2 bejelentésével meg várhattak volna még szerintem, de gondolom ilyen nyitány után nagy volt az eufólia.
  • Derapo
    Ez a film egy kalap fos.
  • azirafael
    Szerintem jó volt. Jobb volt mint a transformers 2.
  • winnie
    jogos, ez is igaz, csak ne legyen az hibás, aki amíg él, remél:)

a district 9 csak a GIJ 2. hétvégéjére vert rá, de hiába nyit alacsonyabban, összbevételben elvileg meg fogja előzni. üdítő kivétel. ez jó.
  • TeDDyRuSh
    Winnie, sajnos ez már nem a néző hibája. Az évek során hozzá lettünk szoktatva, hogy vagy látvány filmet kapsz, vagy egy jó storyt. Az a kevés film ami a kettőt ötvözi, de az ott is van a toplista elején, de nem ebből van több ezt mindenki tudja.
    Ezért ha a TF (Transformers) betesz 30,60,90 percnyi akciót, vagy nem akciót, akkor már nem a mennyiség az érdekes, hanem a minőség, ezt azt hiszem le lehet vágni a hozzászólásokból. 10 percnyi anyukás magánszám, jarjar robot, vagy bármilyen szerelmi szál jöhet, ha megvan a megfelelő tálalás. A Pókember talán minden hasonló motívumot tartalmaz és egy igen jól sikerült film lett belőle.

Látom egyre többen nézték meg a filmet és nem vagyok egyedül a fikázásban 2 hét után. Nem véletlen, hogy a District 9 jócskán rávert a hétvégén a GIJ-ra.
  • winnie
    kábé itt a gond, hogy a lebutított állampolgár már el sem várja a sztorit, neki elég az akció. az a hibás, aki sztorit is akar?

attól, hogy te ezt akarod, még lehet történet valamiben, de ez egy dolog. a másik, hogy a transformers-t szerintem ember nem szidta a történet hiánya miatt. ha te nem vársz el sztorit, csak akciót, akkor miért nem húzod le a TF-t, mert a 160 percből mondjuk 60 nem akció? vagy 30? vagy 90? ha nem kell sztori, akkor miért írnak bele, s ha írnak, az miért nem negatívum? és, ha írnak, akkor miért nem valami keménykedőset vagy önironikusat vagy olyat, mint az 1. részben, miért kell ennyire buta dolgokat beleírni, amikre buknak a tinik? 10 percnyi anyukás magánszámot, jarjar robotot, stb?
  • solikka11

Mindig jó olvasni ezeket a cikkeket...ez a stílus, most komolyan, egyszer nem lehetne egy normális értékelést érni mindenféle gagyi hatásvadász mondatok nélkül? Ezek szerintem úgy el tudják rontani néha...

A G.I. Joe -t nem láttam úgyhogy nem véleményezném de azt megkérdezném hogy aki a transformerst lehúzza az mit nézett rajta? Gondolom az mindenkinek világos hogy egy sci-fi akciófilben nem az agyalás és a történet a lényeg, hanem mint a film kategóriája is jelzi: Az Akció. Szerintem végig pörgős volt, a látvány egyértelműen az eddigi filmek közül a legjobb, az egyetlen negatívum a "néhány" gagyi poén. Szóval történet alapján lehúzni a Transformerst olyan mint hogyha valaki lehúzná mondjuk a Remény rabjait azért nem nincsen tele robbanásokkal meg effektekkel...Ennek mi értelme?
  • Dude64
    Inkább komédia, mint vígjáték.
    Számomra unalmas volt. Még a látvány részében sem volt semmi. Mert kvázi mindent lehet látni az előzetesben. A karakterek kinézete jóak. Ennyi. Számomra egy egszernézhetős sablonmozi lett amiben szinte semmi GI Joe nem volt.
    A TF kapcsán meg nem mondanék semmit. Optimus rajongókét(:D) számomra mást jelentett a film a sok ökörsége ellenére is.
  • codiac
    tf2 től rosszabbat csinálni max uwe boll tudna.A jól megkomponált CGI re vevő vagyok, de a tf2 ben látott akció jelenetek közötti élményromboló tölteléktől égnek áll a hajam...Ha kritkusok véleményét veszem figyelembe, még kaphat egy esélyt a G.I Joe, mert ha egy látványos akció vígjátékot kapok nekem az is elég.
  • BigPunisher
    poénos néger..
  • neoG
    Transformers 2
  • qwas
    Amúgy a nagydarab srácot a nagydarab puskával Adewale Akinnuoye-Agbaje néven emlegeti a filmvilág alis mr. Eko ahogy winnie már említette.
  • qwas
    Gyerekek, mi a fene az a TF2? Teljesen frusztrál hogy nem tudom.
  • edios
    Adewale Akinnuoye-Agbaje
  • Atisz #31
    Pont. :D

Azért lehet filmeken is gondolkozni, pl. dokumentumfilmeken, meg valós eseményeken alapuló filmeken mindenképp (már ha jófajta).
  • winnie
    bluebox? szerintem másra gondolsz. szegény prágát teljesen lerombolták benne párizs címszó alatt. azért poén lett volna látni a forgatást a sok autóronccsal és a később odaanimálandó joe-kkal.
  • winnie
    mr. eko.
  • Vardar
    Hogy hívják a néger színészt akinek a kezében az a nagy gépágyú van? 4.ik kép.
  • roliika
    Tekintve, hogy bluebox effekt özön a film 90%-a...hiába..olcsók lettek az izomgépek, van mivel dolgozni, teleis szarják velük az összes filmet.
  • roliika
    Megnéztem. 1* megnézhető, érdekes tech gagyi. Kb mint a sipolós nyalóka, vagy a vaj spray.
  • sandor8206
    a Kobrák újabb titkos fegyvere az elsüllyedő jég :-)
  • winnie
    " Komolyan mondom, aki ezt kitalálta, vissza kéne ültetni az általános iskola padjaiba! Nagyon gagyi!"

az nem valódi jég volt, hanem műjég, ami elsüllyed a vízben.

(mindent meg lehet bármikor magyarázni)
  • Yutani
    Megnéztem, elég jól szórakoztam a fimen, de azt mondom, a TF2 és a T4 jobb filmek, bármennyire is divatos fikázni azokat.

SPOILER!

Lehet, hogy csak nekem nem jött le, hogy a gonosz segédje a halottnak hitt testvér... A szinkronhangból nem vágtam.

Másik: a végén, amikor felrobbantják a jégtakarót, és az, mintha sziklából lennének, elkezdenek lesüllyedni, hát kivágta a biztosítékot! Nem kell komolyan venni egy ilyen filmet, de az, hogy a jégtábla darabjai elkezdjenek lesüllyedni a tenger alá...! Komolyan mondom, aki ezt kitalálta, vissza kéne ültetni az általános iskola padjaiba! Nagyon gagyi!

Egyébként Kígyószem nagyon jó karakter a filmben, a fekete rosszkislányon meg szívesen eltúlóráznék...
  • opeca
    Szerintem nem lett jó film. Amit ki lehetett volna hozni az univerzumból, azt nem tették meg, amit meg nem kellett volna bevinni, azt megtették. Fogyaszthatóbbá akarták varázsolni a filmet, mindannyiszor belesétálnak ebbe a csapdába. Szélesebb tömegeknek szánják, de ezzel szétszedik az egész univerzumot és idióta elemekkel tömködik be.

Ez a film klutfilm lehetett volna. A G.I. Joe univerzumot évtizedeken át építgették, nem lett volna semmi munka csak írni hozzá egy ütős sztorit. Nem sikerült. Mint mindig.

A karakterek sem szerethetőek, és nem is gyűlölhetőek. Nem akarom letépni a fegyverfejlesztő fejét, és nem akarok ugrálni a fotelban, amikor a főhös legyak egy kobrát.

Felszínes színészi játék, rossz történet, hibás univerzum-átemelés. Nem éri meg a pénzét. Felejtős, majd jön egy kis profit, ráfogják, hogy jó volt, emrt van profit, aztán meg a nagy sz@rt volt jó, csak a cím becsábítja az embereket a moziba és keserű szájízzel mennek haza, de azért a pénzt már sajnos kicsengették.
  • johny777
    "vicces négert használó látványfilmet kapunk" ez tetszett. A film végén már a Star Wars hábórút megszégyenítő küzdelmet láthatunk.
    Ráadásul azt sem értettem, hogy a hiper szuper fegyvert sima katonákra bízzák, akkor már miért nem a kemény Joe-kra? Ez akkor a baromság volt a film elején.
  • InfectedMann
    Jók kis töltelék látvány akció film lett volna, de ezzel a szerelmi faszsággal teljesen elkúrták. MIÉRT kell állandóan erőltetni ezeket a love story -kat?
    Komolyan ha legközelebb ilyen filmről azt olvasom, hogy szerelmi lánc van benne stb. akkor meg sem nézem mert a végén úgyis ahhoz fog kötődni a végkifejlett.
    UNCSI (:
  • IMYke2.0.0.0
    Csak egy szó jut erről a filmről eszembe: hulladék.
  • statoil
    Hát nekem se jött át annyira a film, viszont Kígyószem karaktere nagyon megfogott.(A szikronhangja is jó volt ). Szerintem nagyon jó kis filmet lehetne csinálni ha csak az ő története lenne megfilmesítve. De sebaj majd jön a G.I. Joe 2. meg 3. része, utána meg majd biztos feldolgozzák a szereplők történetét is külön külön.(lásd:X-men)
  • TeDDyRuSh
    De a TF2-nél legalább tudtad mihez kötni a látványt. Volt valami köze a rajzfilmhez, meg persze az első részhez. A story nem volt jó, a TF2 nem volt jó, de a GIJ-hoz képest még mindig jobb. Nekem a GIJ lóg a levegőbe, megvan a név, megvan a nindzsa, meg volt a végére a "fő gonosz", de minden más új volt az eredetihez képest. És még is sablonos egy látványmozihoz.