28
  • B0nFire
    #28
    Na, minden nap tanul valami újat az ember. Szóval ez nem egyedi dolog velem. A scam-ot nem ismertem, de most rákerestem és olvasom. Egész érdekes.
  • Tikal #27
    pár honappal ezelőtti cikk: Az e-mail a legfontosabb kommunikácios eszköz
    a szerző ugyanaz...

    egyébként meg mit gondol, majd twittere meg facebookra fogom kiirni a céges komunikáciot? vagy web2 azt jelenti minden mindenkire tartozik? ... pff
  • ffxi
    #26
    Posta sem csukta be kapuit, így ímél sem. Sőt felszólítás, figyelmeztetések még mindig postán kapjuk :D
  • Yv@n
    #25
    Ez igazából egy több mint 15éves scam és még gépi fordított változata is létezik :D
  • B0nFire
    #24
    Már a spammerek és az adathalászok is megpróbálnak személyesen átcseszni. Épp a napokban kaptam 2 különböző feladótól szinte azonos tartalmú emailt. Miszerint meglátta a profilomat (többszöri visszakérdezésre sem árulta el, hol), ő egy szudáni szerencsétlen, akinek az apukája arannyal és gyémánttal biznicelt Dél-Afrikában és Európában, csak nemrég légiszerencsétlenség érte, ezért ő most (a szudáni hölgy) éppen menekülttáborban van - itt az összefüggést sehogy sem bírtam kihámozni, hogy következik egyikből a másik, illetőleg hogy lehet a menekülttáborokban internetezni.

    Kíváncsi voltam, mi sül ki ebből, úgyhogy én is küldtem kérdéseket az email-címekre, miszerint: Hol láttad a profilomat, amikor nem is vagyok tagja közösségi oldalaknak? Honnan vetted az email címemet?

    Viszontválaszban áradozott, hogy milyen király, hogy válaszoltam, habár a kérdéseimre nem felelt; küldött viszont képet magáról, meg valami telefonszám is volt az emailben, és a személyes adataimról faggatott. Ezt két néven, két hölgy kábé 6 óra eltéréssel csinálta. Aztán bemásoltam egyiknek a másiktól, a másiknak az egyiktől származó leveléből egy-egy idézetet, és megkértem, hogy a továbbiakban szíveskedjenek nem teljesen hülyének nézni.

    Szóval ravaszodnak az adathalászok.
  • hangyafarm
    #23
    Meg van hogy mi fogja felváltani az emailt..állítólag...szerintem kaamu de nézzétek meg
    http://bulvarvilag.hu/hopp/?id=55059
  • sonicXX
    #22
    Annyira imádom az ilyen "ezé meg azé a jövő" típusú cikkeket. Senkinek lövése sincs arról, hogy mi fogja leváltani az e-mailt (max a Google Wave, HA...). Igaz, hogy a 90%-a spam a leveleknek, mégis a mai napig az internetezők minimum 90%-a használ legalább egy mailbox-ot. És spam ide vagy oda, ez így is lesz kb sokáig. A leveleket nem képes kiváltani az MSN, se a Skype. A levél az levél. Ahogyan könyvet sem MSN-ben ír az ember, úgy soha az életbe nem fog levelet sem abban írni. Minden ilyen tippelgetés konkrét baromság sztem.
  • Garfield
    #21
    Egen roppant mód tévedni tetszik.

    Ajánlott olvasnivaló:

    A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, 6. § (1) bekezdés, mely alapján s*ggbekuki jár a küldésért, ha előzetesen nem egyeztem bele, és innentől kezdve másodlagos, hogy van-e leiratkozási lehetőség, mert az csak azt befolyásolja, hogy egy kis, sárga fiatalember, vagy pedig egy nagydarab néger tossza meg hátulról a küldőt, az eksön garantált.
  • Yv@n
    #20
    "2. (a fenti volt az 1-es):
    Magyarországon lehet küldeni reklámlevelet emilben, de a gyanútlan juzernek szólni kell, hogy miként tud leiratkozni. Ha ezt nem teszik meg, akkor akasztani lehet."

    Ez a mindenhol így van, a spam a _kéretlen_ reklám levél. Be is baszna, ha feliratkoznál hírlevélre és aztán büntethető lenne aki küldi, mikor még te kérted :)
    Ha te iratkozol fel egy reklám hírlevélre, akkor szabályos ha kapod azt(leiratkozási lehetőséget a levélben fel kell tüntetni).

    És igen, ez év augusztusától lép életbe a törvény, mely szerint büntetőjogi besorolást kap a spamelés, tehát akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is súlytható a pénzbüntetés mellett az aki spamel.(aztán persze meglátjuk ennek mi értelme, hisz a legtöbb esetben lenyomozhatatlan a dolog...)
  • hiftu
    #19
    Hehe, jó is lenne, ha emlékeznem kellene a napi 50-80 levélre, ha nem e-mailben, hanem mondjuk MSN-n jönne. :)
    Mondjuk 1-2 nap után jókat lehetne anyázni az ügyfelekkel, hogy ki mit is mondott...
  • Epikurosz
    #18
    Most be fogok szólni.

    Először is Berta Sándor kap tőlem egy beutalót Balázs Ricsihez, hogy kicsit fejlessze a szakmai tudását. Megjegyzem, Ricsi is sokat volt csesztetve itt a fórumokon, de megérte. Most már úgy muzsikál, hogy meg kell fontolni felterjesztését egy Pullitzer-díjra, vagy azzal egyenértékűre. :-D

    2. (a fenti volt az 1-es):
    Magyarországon lehet küldeni reklámlevelet emilben, de a gyanútlan juzernek szólni kell, hogy miként tud leiratkozni. Ha ezt nem teszik meg, akkor akasztani lehet.

    3. Én hiszek az emilben, de csakis a webes felületűben. Annak nincs értelme, hogy kismillió juzernek kiküldik a saját PC-re az emileket, és telepíteni kell kismillió tűzfalat és szemétszűrőt. Ezt a feladatot már központilag, szerverszinten el kell látni. Én ezt kb. 12 éve erőltetem, és beérett a gyümölcs, mert manapság a legtöbb levélszerver tud szűrni.

    De, a legjobb a Gmail, akárki akármit mond is. Lehet, hogy eltárolnak, lehet, hogy kémkednek, de maga a szolgáltatás príma.
  • chuky123
    #17
    Nagy baromság ez a cikk. Az tény hogy rengeteg spam megy szét a világban. De nem azt jelenti hogy megszünik az email. Föleg a céges levelezés miatt sem fog megszüni meg egyáltalán amugy sem. Az hogy egy réteg nem emailezik azért még a többség használja.
  • Lost Lont
    #16
    Itt már megint valaki erőltetni akar valamit, mert neki úgy tetszik. Ez így megy, mint általában: azt mondják, hogy így lesz, és épp ezért kezdik el követni az emberek, birkaszellemben.
    Amúgy meg olyan, mintha azt mondanánk, hogy váltson mindenki motorra, mert a kerékpár már gagyi - kérem, teljesen más a kettő, nem váltja ki egyik a másikat.
    Bírom az ilyen "használjunk kockát, mert a kerék már elavult" feltalálásokat.
  • Gabe Dearborne
    #15
    Baromság a köbön. Akkor fog eltűnni az email, ha a vasmacska tejet kér. Miért kell az olvasókat mindenféle maszlaggal etetni???
  • DarkLaca
    #14
    Nos ez ugy hülyeség ahogy van.Többen rták, hogy a 2 program, nem ugyanazt a funkciót látja el, igazat adok nekik.Mellesleg valameik nap felcsöngetett hozzám egy ürge, hogy ő bizony szórlólapot hozott, engedjem be. Hát mondom barátom ide aztán nem jössz be, mert hogy nekem nem kell az a szar az is biztos.És még ő volt megsértődve,hogy ő csak a munkáját végzi.Szarok bele, válasszon másik munkát :D így vannak a spammerek, hogy van ameiknek ez a munkája, hogy szemetet küldjön.
  • birdo #13
    Mostanában olvastam, hogy hogy büntetni fogják M.O.-n a kéretlen levélküldőket......csak nemtom mikortól lép életbe.
  • T0nk
    #12
    Most így elképzeltem hogy nézne ki egy céges levelezés Twitteren keresztül...

    fizess köcsög
    .
    nem
    .
    jóvan per
    .
    dögöjjmeg
    .
    de az én apukám erősebb
    .
  • Gerygrey
    #11
    Ennyi erővel a hagyományos posta is megszűnhet, mert ott jóval nagyobb arányú a szemét (a gmailemben spam szökőévente egyszer tudja megkerülni a szűrőt, ellenben a postaládámba havonta tucatjával dobálnak bele mindenféle szart, Tesco, Auchan, Media Markt és társai... Nagyjából 90% a spam, a maradék 10% pedig villanyszámla meg ilyenek. Nekem címzett, nekem szóló levelet nem is tudom hány éve nem kaptam utoljára)
  • Griphons
    #10
    Nemazért, de ezt a cikket mintha már olvastam volna pár hónappal ezelőtt itt az sg-n.
    "Az MSN, a Facebook és a Twitter korábban egyetlen e-mail megírása és elküldése is feleslegessé válhat. Az ok: a web célja a felhasználók és a hálózatok összeolvasztása."
    Más cikkek meg arról írnak, hogy mennyi internetfüggő van. Namost akkor a web célja, hogy mindenki internetfüggő legyen? Ennél nagyobb baromságot még nem olvastam.
    Ha az e-mail eltűnőben van, akkor vajon a postai levél miért nem tűnt el már régen? Hiszen az e-mail azt hivatott kiváltani... Ja hogy nincs mindenkinek internet-je.
    Az e-mail nem fog eltünni még 20 év múlva sem, és akinek van egy kis józan esze, az látja ezt. Legfeljebb biztonságosabbá válik, de az azonnali üzenetküldők nem fogják kiszorítani. A két szolgáltatásnak teljesen más a célja.
    Cikk: 1/5
  • chase
    #9
    "…A fő gond az, hogy az e-mailezés bonyolult folyamat.…"

    LOL, a cikk-írás az sg-re meg még bonyolultabb :)
  • mcganyol
    #8
    "Az MSN, a Facebook és a Twitter korábban egyetlen e-mail megírása és elküldése is feleslegessé válhat"

    helyesen : "Az MSN, a Facebook és a Twitter koráBan..."

    én legalábbis csak így bírom értelmezni a mondtatot :)
  • Yv@n
    #7
    Attól kezdve hogy opcionális...
    Ugyanez a baja az SPF/Sender ID-nek is. Tökéletes megoldást biztosítanának a problémára, de amíg nem kötelező beállítás minden szerveren, addig szart sem ér.
  • BlackRose
    #6
    Nekem tegnap érkezett egy hosszú és terjedelmes email és épp most értem a végére :) tehát ennek az email-nak vége. És már elég sok éve használom, ezért nem "e-mail" hanem csak "email" az én szótáramban (és az RFC és IETF-ében is).

    Az email is változik, nem hal meg... valamikor szinte 100% kommunikációt jelentette a hálózaton ma már érezhetően kevesebbet, előbb vagy utobb a formális kommunikációra szorul ki. De nekem általában az a bajom a rövid és real time kommunikációval mint a nem felkészült beszédel is, általában nincs átgondolva és sok benne a hülyeség. Egyszer mondta valaki, hogy a haditengerészet nagyon jó azért mert a hajók lassan mennek és van idő átgondolni a dolgokat... az email is ilyen, megírjuk, átnézzük, csiszoljuk, javítsuk a hülyeségeket és amikor már elfogadhatóan értelmes akkor elküldjük. Valós idejű IM esetében rohadt sok a "szemét" az átgondolatlan mondatok és a hülyeségek. Ez sok esetben nem fontos, de mivel esetenként igen is fontos az email fennmaradása szinte biztosított. De az, hogy változni fog az is biztos.
  • kvp
    #5
    Megint nem olvasta el az eredeti cikk iroja a szavanyokat. Az email szabvanynak mar gyarilag is resze volt a felado ellenorizhetosege, csak opcionalisan. Na ezt azota sem irta meg senki, mint ahogy az smtp protokollban benne van az azonnali uzenetkuldes is, de ezt a funkciot utoljara bsd unix-on lattam mukodni, ahol a felhasznalok az email interface-en keresztul kepesek voltak egysoros uzeneteket is kuldeni az eppen belepett felhasznalo konzoljara. Ha eppen nem volt belepve, akkor a beallitasoktol fuggoen email-kent megkaphatta ezeket az uzeneteket is. Linux-on ebbol annyi maradt, hogy a rendszer pl. leallaskor kikuld egy uzenetet minden konzolra, hogy leallas folyamatban, mentsenek es lepjenek ki. Jo 40 eve az azonnali uzenetkuldes es a chat is ezen at ment. Meglepo, de a windows nt4-ben meg ugyanugy benne volt ez a szolgaltas is (persze nem unix kompatibilis modon), de xp-ben is ott van a mardeka az "msg" parancs formajaban. (cmd.exe: msg /? es leirja hogy mukodik)
  • lamer the true
    #4
    Broáf a posta sem szűnt meg és valószínűleg nem is fog egyhamar. Az e-mail. meg jóval több hasznot hajt, mint árt.
  • Flashy
    #3
    ez már megint hülye összehasonlítás, az azonnali üzenetküldés nem ugyanazt a funkciót látja el, mint az e-mail, még az offline üzenetek lehetőségének elterjedésével sem. ennyi.
  • SityiSXT
    #2
    Fax is van még, noha pont az e-mail teszi idejétmúlttá...
  • Zoleeca
    #1
    "A legújabb felmérések is az e-mail végét jósolják"

    "Az e-mailt persze nem kell temetni, ellenkezőleg. "

    Akkor most hogy is van ez?

    Nagyon értelmes cikk. Kétlem hogy az email megszünik. Céges levelezés mindig is lesz, max fejlődik, de tuti nem fogok az ügyféllel realtime chattelni msn-en. Vicces.