57
 • #57
  Igen:Végignéztem,amikor vége van megáll a kép és nem lehet sem előre sem hátra vinni,sőt újra inditani sem:(
 • Garga Pitic #56
  Magán a fényképezőn vissza tudod játszani?
 • #55
  Akkor mi a megoldás?Ha elviszem egy fényképészhez az tudna vele mit kezdeni vagy oda az egész?:(
 • babajaga
  #54
  Ha felvétel közben állt le a gép akkor nincs meg a fájl azért nem lehet letölteni.
 • #53
  sziasztok!Fiúk,tudnátok segiteni?Nekem egy Nikon Coolpix L16 os fényképezőgépem van,az történt,hogy filmeztem vele egy órát aztán lemerült az elem és magától kikapcsolt.Most azért vagyok szomorú mert nem tudom feltölteni a számitóépre egyszerüen kidob ha a letöltésre klikkelek.Mit tegyek fontos lenne ez a film nekem,segitsetek!
 • Blasta
  #52
  De ha már voltál olyan kedves és megtisztelted weboldalaimat a jelenléteddel, igazán boldoggá tennél ha megemlítenéd, ugyan miért is kellene meghúznom magam???
  Tényleg érdekel! Csak mert nem nagyon tudtam rá jönni, és itt most semmi arcoskodás nincs a hozzáállásomban!

  Esetleg azért, mert csináltam egy stílusában teljesen hallgatható, sokaknak több mint hallgatható számokkal tarkított elektronikus zenei albumot? Több dícséretet kaptam érte mint vártam!
  Vagy netán azért, mert egyszerre értek több mint jól a weblapkészítéshez, webdesign-hoz, a fotózáshoz, illetve mármár profi módon a retusáláshoz???
  Vagy netán ott kellene elszégyelnem magam, amiért nyomtatott és webalapú fotós magazinokat (többek között az SG digicam rovatát is) szerkesztettem évekig? Amiért a kezem alatt több száz fényképezőgép ment át és rengeteg cikket írtam (ide is)???

  Netán azért, mert a mai napig egy méltán sikeres, egyedi és népszerű fotós weboldalt üzemeltetek?

  Esetleg láthattál pár rossz, gyenge fotót az oldalaimon. Nem tagadom, van jópár gyenge képem. De ha fele ennyit csináltam volna mint itt írtam, akkor sem kellene semmit szégyelnem.

  Elgurultak a gyógyszereid tanító úr? :))))))))) [ÉPPEN KIRÖHÖGLEK]

  Örültem!
 • Blasta
  #51
  "sőt a helyedben meghúznám magam."

  :DDDDDDDDDDDDDD
  Ez jó volt :D
 • raingun
  #50
  "Nincs a gépben HD video felvételi lehetőség - ez azonban nem kellene hogy feltétlenül negatív módon minősítse a gépet, hiszen ez nem egy videokamera"
  Ezt ne mondtad volna...
  Sokaknak ez fontos mert nincs kedve még kamerát is vinni, kezelni. Sok esetben jól jön egy sima fényképezős kamera... Azt hiszem ennyi megapixel esetén belefért volna a HD-s videó.
 • gosub
  #49
  Szerintem ritkán váltanak akksit a DSLReknél. Az Olympus mióta gyárt DSLR-t (2003) az összeset mindössze kétféle akku hajtja. (A kamera kicsinysége miatt van egy kisebb méret) Valszeg a többi gyártónál is hasonló a helyzet. Persze ha valaki egy gyufásdoboz kompaktról egy DSLR-re vált, hát akksit is cserélnie kell.
 • gosub
  #48
  Tapasztalatból írom, a Sigma dp1-2 két előnye a rendkívül jó képminőséggel párosuló kompakt méret. Az összes többiben szinte mindenki jobb, de aki ilyet vesz az nem panaszkodik, egy sajátos kis világa a digitális fotózásnak.
 • balozsi
  #47
  Nekem tényleg nem nagy baj, legfeljebb neked hogy égeted magad. Na és mik azok a rakás dolgok amik "vannak" ami miatt ilyen nagy az arcod? Honlapjaidat nézegetve nagy dolgok sztem nincsenek, sőt a helyedben meghúznám magam. A szerénységet meg modort meg még pár dologot viszont tanulnod kellene.
 • Blasta
  #46
  Van ez így tudod, amikor az embernek a neten csak úgy spontán nagy arca van, mert olyan nagy baj nem lehet belőle, vágod?
  Az pedig egyáltalán nem baj, ha nem tudod mire, bármennyire meglepő, egy rakás dologról én sem tudok, de attól még VANNAK! :)
 • balozsi
  #45
  Ha nem értesz valamihez nem gond, de az igen hogy ekkora arcod van. Nem tudom mire, visszavehetnél magadból, a kommenteidnek semmi értelme nincs.
 • Blasta
  #44
  Értem, neked elhiszem, hiszen biztos értesz hozzá!
  Köszi!
 • kukacos
  #43
  Nem videofelvétel, rendes, 6MP-s JPG kép. Megtölti vele a kamera belső ~60MB-os memóriáját. Annyi, hogy fel van gyorsítva a CCD kiolvasás. 210 fps-sel 480x360-as videót tud. Mondom, ez most még inkább játék, de a technológia adott, profi kamerákban már régóta, és tényleg nagyon sok extrát tud adni (pl. kioldógomb idővisszakompenzálás, lassított visszanézés az LCD-n, sötét felvételt képes a sok képből kiátlagolni, és elmosódásmentes képet összeállítani.)
 • babajaga
  #42
  Azért én megnézném milyen fotó az amit a videofelvételből kapsz.
 • JTBM
  #41
  Igen, ezek a limitációk vannak a DP2-vel, tehát nem alkalmas mindenre, de amire alkalmas, az nekem lefedi a 80-90%-ot és ott tényleg jó.

  Nekem, kiegészítve a Canon 650-el a kettő már megold mindent.

  DSL kamerát továbbra sem cipelek magammal, a régit már azt sem tudom, hogy hova tettem (Canon 350D v. 400D, nem emlékszem)
 • kukacos
  #40
  Panaszkodik a cikkíró, hogy nincs új a nap alatt. Most vettünk egy Casio EX-FC100-ast tartaléknak, és van benne egy funkció, ami szerintem a legjobb ötlet az elmúlt tíz évben ami consumer kamerába került, és tényleg nagyon meg tudja változtatni a fényképezést. Ez a nagy sebességű videó és fotózás. Még elég alacsony felbontású a film nagyobb fps-sel (ami felmehet 1000-ig), de lesz még jobb is. Viszont a kamera ezzel tud néhány új trükköt 6 megapixelen, pl. lenyomsz egy gombot, és utána visszakeresed a 30 fps-sel rögzített 1-2 másodpercből a legjobb fotót.
 • babajaga
  #39
  Az nem kényelem hogy egy témát ami 5fokos szög alatt látszik 40fok alatt fényképezek. A lényeg kivágásakor máris elveszik a minőség.A DP1 28mm-es gyújtótávolsága a táj és városképhez még jó volt, de ez a 41mm se nagylátószög se tele.
 • JTBM
  #38
  Utánaolvastam a Sigma DP2-nek, tényleg sok a gond vele, de a képek minősége kiváló.

  Mivel más kiváló képet készítő kompakt nem létezik, ezért az ember eldöntheti, hogy a kényelmet v. a minőséget választja.

  Most még nem tervezem lecserélni a Canon 650-t, de ha veszek újat, lehet, hogy a Sigma DP2 lesz, a feleségem meg megkapja a Canont. ;-)))

  Egyébként egy ekkora testbe, mint a Nikon P90, már simán beleférne egy full DSL szenzor. Nem lenne ultra zoom, de az a gyakorlatban ritkán kell. Nekem a fotóim 80%-a nagyítás nélkül készül.
 • viizo
  #37
  jajjj... jaaaaj

  [családban van 2 Pentax, 2 Nikon és egy Fuji digitgép - a pentaxok a legjobbak ;)]
 • Thrawn
  #36
  A bármikor tölthető alatt azt értem, hogy nem kell kisütni, csak tölteni. Rátölteni is. Meg nem kell tudnom, hogy várhatóan mikor fogok sok felvételt csinálni. Állandóan ott a teljesen feltöltött tartalék a táskában, ha cserélni kell, biztos, hogy még mindig szinte 100%-on van, meg hónapok múlva is ott lesz, ha fel nem használom. Nem fikázom a NiMH akkukat, de látom a különbséget. A feleségemnek Canon S3 van, össze tudom hasonlítani a két akku típust.
 • babajaga
  #35
  A NiMH akku is bármikor tölthető, csak rátölteni nem szabad. Ha várhatóan sok felvételt csinálok elötte kisütök feltöltök egy v két garnitúrát.
 • Ferrer
  #34
  Ha csendben maradtál volna....
 • Thrawn
  #33
  Még az akksi témához: közel 5 éve használok BP-511 lítium ion akkukat, gyengülést nem tapasztalok, kiszámítható, bármikor tölthető, előveszem fél év múlva, akkor is számíthatok rá. 600-800 felvételt bír ki átlagosan, ha nem akarom a gépet visszanézésre használni, akkor könnyen 1000 feletti kép is lőhető egyszeri feltöltéssel.
  A gép egy Canon 20D, tisztességes optikai kereső, semmi élőkép.
 • Blasta
  #32
  Pentax=olcsó játék hülye gyerekeknek
  (tisztelet a kivételnek)
 • petyka2
  #31
  Csak a ceruzaakkuk miatt nem vettem pentaxot. De ne húzd fel magad, tudom, hogy a Pentax szent és sérthetelen...:D
 • babajaga
  #30
  És mire lehet használni? Mert nem sokra.
 • babajaga
  #29
  De emiatt az optikát is nagyra kell tervezni így meg nem lehet beépíteni nagyobb zoomot ezért a használhatósága csökkent.
 • JTBM
  #28
  Találtam egyet - Sigma DP2
 • JTBM
  #27
  Szerintem az idióta marketingeseknek a felbontás helyett a szenzor mérettel kellene reklámozni a fényképezőgépeket.

  Tud valaki egy olyan új fényképezőgépet, ami kompakt nagy szenzorral rendelkezik és max. 8-10 MP felbontással rendelkezik?

  Nekem egyébként egy Canon 650 van 12MP felbontással, a képek elmennek, de az előző, "kicsi" fényképezőgépem képei nem rosszabbak, sőt...
 • concrete
  #26
  "szóval lehet írni az okokat, hogy mi az a sok genny a fotókon! :)"

  nincs benne képérzékelő ...
 • babajaga
  #25
  Direkt megmértem 4 ceruzaakkut és egy Li-iont 5dkg a különbség pontosan. Hát az tényleg borzalmas súlytöbblet.
 • uniu
  #24
  Több mint 4 éve használok egy Pana FZ4-et. amelett, hogy szebb képeket csinál mint ez a Nikon az akksija még mindig jó, és 3-400 képet el tudok lőni vele. Megnézném ezt a teljesítményt a ceruzáiddal és azt is, hogy hány kiló lenne velük a gép...
 • kecskeszeme
  #23
  Tegyük fel 2-3 év múlva is szeretnéd majd használni azt a gépet, de szükséged lesz új akkura - mekkora esélyt látsz arra, hogy fogsz kapni megfelelő típust...?
  Inkább "találnának ki" valami AA tokozású (értsd méretű/formátumú) akkut...
  Rendkívül visszataszító számomra, az "ahány gép, annyiféle akku" játék.
 • babajaga
  #22
  Nem mindegyik de a 200-as azzal megy csak háklis az akkukra Eneloopot szereti míg a 100-as abszolut nem válogat az akkukban.
 • petyka2
  #21
  Ja, tényleg jó... Lemerül, minden előjel nékül, és a súlyáról már nem is beszélek.
  Pont ezért vettem anno Li-ion aksival üzemelő DSLR-t.
 • Beatmaster
  #20
  Az osszes Pentax DSLR AA akkumulátorokra megy, ha jól tudom. Az én K100D-m is (mondjuk nemsokban kulonbozik tole a K200D)
 • gosub
  #19
  Hát akkor a Pentax K200D az egyetlen komoly gép A többi csak félkarú óriás
 • Szemjuel
  #18
  egy komoly fotós figyel arra, hogy vízszintben legyen... és ez azzal függ össze, hogy akkor valszeg nem tudod megmutatni mit is tud igazán a gép! abban teljesen igazad van, hogy az átlaguser átlagfotóit megmutatod vele, de szerintem 100000 forintos kategóriában ez igencsak kevés, és nem hiszem, hogy az átlagfelhasználó fog ennyit költeni egy gépre! nekik megvan a 40k -s kompakt oszt kész!...