116
  • EroSennin
    Igaz, az i7 szerverbe es grafikus munkakra elorelepes mar azonos orajel es magszam mellett is. Az atlagos otthoni gepre gondoltam, nincs i7 procim de ahogy nezem a teszteket nincs igazan teljesitmeny novekedes egy c2d quad procihoz kepest, sot sok esetben a szervereknel sincs 10%-nal nagyobb teljesitmenynovekedes. Jatekok eseten azonos teljesitmenyt adnak, neha a c2d erthetetlen okbol meg magasabb fps ertekeket is er el. Az pedig teved aki azt hiszi hogy jatekoknal nem szamit a proci, van amelyiknel nem szamit de van amelyiknel szamit, a legujabb jatekok eseten merheto a gyorsulas 2-rol 4 magra valtas eseten is. Egyszeruen arrol van szo hogy tobbet vartam az i7-tol, talan a sok marketing bullshit miatt :)
  • sathinel
    AMD first demo

Game physics demonstration using OpenCL shows the future of ATI Stream technology, Open standards based development where workloads can be directed at CPU and/or GPU resources to achieve optimal performance.
  • sathinel
    vagyis az intel is benne van most néztem csak rossz részt olvastam.
  • sathinel
    kíváncsi leszek az AMD új porcijaira, és videokártyáira.

AMD multicore cpu
    OpenCL 24 procimagra

Ez + a videokártyák bekapcsolódhatnak ilyen feladatokba + oda vissza igaz ez. Ha mindez összejön elég durva lesz.

OpenCL

Kíváncsi leszek hogy ki tudnak hozni játékosoknak optimalizált gépeket amiket csak egy új progival felülírva lesz egy grafikus vagy szervergép.

Az is fura hogy Apple, Nvidia, és AMD csinálja sehol az intel.
  • 590227
    Német,osztrák CPU eladási lista,
  • 590227
    Senki sem az INTEL-t szidja,de nagyon kevés embernek van szüksége komoly procira,meg a jó alaplap drága az intelekhez.Intel Pentium Dual-Core E6300, 2x 2.80GHz, boxed (BX80571E6300)Én ős AMD-S vagyok,vga AMD(ATI)INTELESEKNEK
  • BlackRose
    Próbáltál többszálas futtatásra alkalmas programot fejleszteni? Nem a programozók lustasága a gond hanem a kezdetleges szerszámók, információhiány stb. ezek a dolgok most vannak még készülőben, de most már van Intel Paralell Studio, jön nemsokára a Visual Studi 2010 amely szintén komolyabb támogatást fog nyújtani a többszálas programozásra stb. Nem mondom, hogy most lehetetlen, de jelenleg drága a többszálas fejlesztés és csak a fejlesztők kis százaléka van felkészűlve és rendelkezik megfelelő tudással. És ezen változtatni időbe kerül, eddig nem volt értelme mert nem volt multicore CPU, most már elterjedtek és lassan majd jönnek atok a szerszámok is amelyek a nagyközönségnek is lehetővé teszik a többszálas programozást, viszonylag egyszerűen és megfizethető áron.
  • who am I 7
    Vagyis no, egy részeddel egyetértek, csak szerintem a programozók is el vannak lustulva, ez a többszálon futtatás pedig feladta nekik a leckét...Én még sajna nem látom értelmét a nagy hzek fejlesztésének meg a minél több magnak :( optimalizáljanak már meg csináljanak normális cuccokat...
  • BlackRose
    Ami ay AMD-t illeti sok szerencsét és remélem rendben lesznek, de amit itt irtál az vicc :)

Semmi új? A Core i7 újításai óriásiak, jön nemsokára a Sandy Bridge, a Larabee... szóval az Intel újításai itt vannak AMD-vel vagy az nélkül, teljesen mindegy.

Az emberek naívan azt hiszik, hogy oligopol és monopol piacokon nincs újtás mert nincs verseny, de ez nem igaz, ez ugyanis csak akkor igaz ha valami olyan árúrol/szolgáltatásról van szó amelyel nem lehett telített piacot elérni (vagy annak közelébe kerülni) pl. energia, telekommunikáció stb. Olyan termékek esetében amelyben ez lehetséges ott muszáj ujjítani vagy nem adod el az árút.

Említed, hogy 2 éve van egy C2D CPU-d és nem látsz elegendő újítást az Intelnél ami miatt vennél egy újabb CPU-t, tehát számodra az Intel most láthatatlan, telitett neki a piac, egyetlen esélye, hogy neked és még több milliónak eladja a CPU-t az, hogy komolyabb fejlődést hajtson végre, különben nehezebb és nehezebb lesz neki eladni a termékét mert a piacnak nem lesz szüksége arra, hogy mégegyszer megvegye azt ami már van neki csak más néven.

Én általában 3 évenként szoktam újítani és 3 évenként mindég nagyon is érezhető a fejlődés egyszerűen megéri és nem csak CPU miatt hanem a többi komponens miatt is. A cégek is igy szokták 3-5 év a ciklus általában, a fejlesztési ciklus is egy ideig tart, nem tud sem az Intel sem az AMD minden hónapban fejlődést mutatni, először is a komolyabb fejlesztés évekig tart, a közép komoly fejlesztések 1-2 évig, útközben meg nem marad más mint megpakolni a meglévő CPU-t egy picit több cache-el megnöveli néhány száz GHz-val az órajelet és "átnevezni".

"Get fucking real! Will you?" - George Carlin
  • who am I 7
    Azért kíváncsi lennék mire nem elég egy 3.5Ghzes c2d quad proci, mostanába...Sztem meg az intel anno megelőzte a korát, és most jogosan csücsül, mivel a programozók sem izzadnak vért a multitaskinggal, és a 4 procis kihasználtsággal...a játék programozók meg végképp.Szóval, mi értelme lenne, a folyamatos + Ghezeknek meg a + prociknak?elmagyaráznád?Azonkívűl , h mégjobban ellustulnának a programozók....Játék már most sincs normális, a programokat meg baxák még áttenni normális multiprocessingre....A 2 magos c2d-mmel teljesen megvagyok elégedve 3.2ghz kb nem is tudom mikor vettem már...és 1 évig még nem tervezem a cseréjét.Nem tudtál volna abban az árban mondani akkor, olyan amd procit ami ennyi ideig elég.Ennyit erről.
  • EroSennin
    Remelem megerosodik az AMD, most hogy gyakorlatilag nincs verseny nem latok semmi elorelepest procik teren, 2 eve vettem egy c2d procit es meg mindig teljesen jo. Bohockodik az intel csomo uj elnevezessel de semmi elorelepes nincs, ugynazt az i7 procit fogjak atnevezgetni meg jo ideig. Az orajel mintha beragadt volna 2 eve, 2 es 3 Ghz kozott van a mefizetheto intel proci, pedig mar 2 eve is siman ment 3,6Ghz-en huzva leghutessel, nem hiszem el hogy 2 ev alatt nem tudta az intel elerni a 4Ghz-et meg ez EE procikkal se. A 4 mag ugyanugy maradt, meg ma is csak 4 magos procikat arulnak, ha mar az orajel nem emelkedett legalabb a magok szamat tudtak volna emelni, es most nem a belepo szintu procikrol van szo. Az i7 Hyperthreading meg nem egyenlo a 8 maggal, jo esetben is csak 5-6 maggal azonos teljesitmenyt tud a HT 4 magon. Amig az AMD nem dob ki valami komoly procit az intel nem fogja elovenni a pancelszekrenybol a 4Ghz-es 8 magos HT-s procit ami csak 100W korul eszik :D
  • Rexhawk
    "Mer veled MÁR megetették a marketingmaszlagot és örömmel veszel kevesebbet többért! :D"

te meg örömmel veszel 10 percenként lemerülő notebookot...
  • belisz
    Én idén Márciusban tettem össze gépet E8400 procival+ATi kártyával....kicsit megbántam. Vehettem volna 6000+-osat,esetleg húzom,és akkor marad pénzem jobb VGA-ra. Persze az E8400 egy bitang jó kis proci (szerintem),pláne,hogy gyári hűtővel gond nélkül megy 3,7GHz-en. Ha tehetném,visszacsinálnám...
  • haxy27
    számomra az intel szemivel sem nyújt többet. Sőt az AMD sokkal jobb választás részemről mint intel.
  • tomcsa4
    Én is még zöldebbre vágyom és nem ettem meg a marketinget, mivel nincs netbookom.

Ellenben a fogyasztás, az anyaghasználat és a zaj már nem akkora probléma, de lehetne jobb is, azaz zöldebb.

Bocsi, de így is sok a nagy fogyasztású és zajos készülék a lakásokban, nem kell még egy. (Sőt, a többi háztartási eszközöket is meg lehetne reformálni, azaz zöldezni.)
  • Sanyix
    én aztán nem fizetek többet érte...
  • neoG
    Tessék csak tessék!Itt a finom intel proci!Pont Önnek való!
  • 590227
    Én maradok az AMD-nél,az INTEL egy betegség,a tesztelők olyan funkciókkal gyözködik a vásárlókat,amit nagyon kevesen használnak.A mindennapi használatban,nincs különbség,csak olcsóbb és jobb az átlagos AMD-s konfiguráció.Sokan a W7-nél jönnek rá,hogy hogy a virtuális XP-hez a legtöbb INTEL proci használhatatlan.Fogyasztásban meg verhetetlen egy jó AMD-s konfi,meg a HD-s filmek lejátszásához is jobb,az integrált VGA-s alaplap.A FOTÓ szerkesztéseknél lassabb,kit érdekel. 5050 e-s procit használok integrált VGA-s alaplappal.Zajtalan,nem kell hűtés(csak a proci,és a táp ventilátor müködik),kánikulában alaplap:max 39 c,proci 37c-fokos,HDD 30c fokos(HD502HI).A villanyszámlán megmarad évi:10 000-20 000ft.Napi 24 órát megy,hiba nélkül.
  • Sir Quno Jedi
    Mer veled MÁR megetették a marketingmaszlagot és örömmel veszel kevesebbet többért! :D
  • grebber
    Hm pedig mostanság amd sem aprózta el,de úgy tűnik ez kevés volt.
    Q9650 ára csökkenhetne már lesz 55 ezer alá,de ez soha nem fog megtörténni :(
  • Sanyix
    há énmeg csöndesebbre -> zöldebbre.
  • tomcsa4
    De minek az erőmű? Lesz majd persze (sőt már van is, győzd megfizetni...), de a zöld IT. Egy HD videót lejátszó gépnek sem kell annyit fogyasztania (mivel már az olcsó kártyák is leviszik).

Oké, ez az atom proci valóban vacak (mobilokba jó lenne, de azok meg csúsznak).
  • Narxis
    Mekkora lol vagy ember...
  • Narxis
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • Sir Quno Jedi
    Kit izgat a fogyasztás?!?? Erőműveket akarunk, nem pedig múlt évezredi technológiát kisfogyival!!! Elegem van a downgrade-ből, ÉN erősebb hwre vágyom...
  • Sanyix
    Pedig fogyasztásban egyáltalán nem jó ezekkel a szar chipsetekkel. Ott van ahol egy amd chipset hd3200 gpu-val+ egy sempron... pedig ez a kombináció jóval erősebb. Csak hát a sok nab azt látja hogy omg atom 2w, sempron meg 8 vagy mennyi, chipset meg ugye a viszbül veszi ki a zenergiát.
  • Anonymus23
    CyrSys:
    Látszik, hogy lövésed sincs a számítástechnikához, csak divatuser vagy.
    Mondom ezt úgy, hogy nekem is Intel van 3 éve. Azelőtt AMD/Intel vegyesen, de az igazi a huszon-pár évvel ezelőtti C64-es volt, meg a Primo-k :D

Senkinek sem jó az, ha egy cég ilyen monopolhelyzetbe kerül, még neked sem CyrSys, max ha főrészvényes lennél az Intelnél, amit erősen kétlek :D
  • sh4d0w808
    Pfff... látom, értesz hozzá...

Strogg: ha csak magát a CPU-t nézed, akkro igen, csakhogy tré 945-ös chipsettel együtt kell vizsgálni a fogyasztást, úgy meg már annyira nem jó... amit megspórolsz a processzorral, elveszíted a chipseten.
  • kisgabo
    intel e8400 33000+áfa, amd x2 240 12000+áfa.

jól megrantva ( de alapon se kell szégyenkeznie ) az utóbbi, játékok alatt észrevehetetlenül lassabb...

oké, pl kódolásnál az erősebb koproci az intel fele billen... de alapvetően

net+játék, a nagytöbbség.

e8400 ára, alapvetően fél éve ugyan ennyi... megeenne minket ez a féreg intel, ha egyedül marad.
  • semmikozod
    A link nem jön be, de nembaj. :P
  • Ahoy
    Na majd jön a 3 féle új foglalat... remélem akkor az AMD a barátságosabb foglalatozásával feljöhet kicsit. Mindenkinek nagyon rossz lenne az Intel uralom... Sem árcsökkentésre nem lennének rákényszerítve, sem felhasználóbarátságra - mint ahogy szinte most sem. Kihozzák azt a sok új foglalatot, aztán fogalma sincs az embereknek hogy mit érdemes venni... vagy ha esetleg fejleszteni akar, akkor megéri egyáltalán elkötelezni magad egy foglalatnál teljes gépcsere nélkül.
  • NullZ3r0
    ez a lényege...
  • strogg
    Szerintem is az atom+netbook roham ami ezt a sikert hozta nekik.
    Mellesleg az atom a legputribb proci jelenleg a piacon. Viszont... a fogyasztása sokkal barátibb mint a többinek.
  • CyrSyS
    Ez a hír zene füleimnek. Éljen a minőség!
  • valaé valaé ná
    Véletlenül nem az Atom szutykoknak köszönhető ez növekedés ?
    Komolyan nem értem az AMD-t, hogy miért nem porolta le az Athlon-t és adta ki mai gyártástechnológiával.
  • haxy27
    Nagy kaland. Ettől még nem veszek intel procit.