65
Gyárilag tulmelegszenek az Omniák navigációs rendszer használatánál.
  • MerlinW
    #65
  • [NST]Cifu
    #64
    Én amúgy tippre azt gyanítom, hogy nem is feltétlenül a GPS okozza a problémát, hanem a háttérben futó egyéb alkalmazások ehetik nagyon a gépet, emiatt melegedhet túl. Amúgy ha autós töltő nélkül használja az ember az IGO8-at, akkor tényleg rendesen fel tud melegedni, de autós töltővel már nem melegszik. Mondjuk nem tudom, ki futtatja folyamatosan világító kijelzővel az Omniáját akkuról, mindenesetre ez egy másik lehetőség. :)

    Ettől füeggetlenül én is azt mondom, hogy bár voltak olyan pillanataim, amikor visszasírtam az ősöreg E720-ss Samumat (a mai napig állítom, hogy telefonra, átlagos használatra jobb készülék nincs a piacon számomra), de ha az ember rendberakja, akkor elég korrekt kis készülék, és üti-vágja az iPhonet, az "okos" Nokiákat és az LG Arena-t.
  • Dante73
    #63
    Csatlakoznék az előttem szólókhoz. 1 hónapja vagyok boldog Omnia tulaj, és imádom a készüléket.

    Alapból azt mondhatnám, kis képzavarral élve, hogy a készülék egy kupac gyurma. Míg nem formálod olyanra, amilyenre neked, magadnak kell, addig sokat nem ér. Ez nem egy telefon, hogy bekapcsolod, használod.... Programokat kell rá telepíteni, a felesleges dolgokat kikapcsolni, eltávolítani, és a végeredmény, ha megfelelő időt szántál rá, egy tökéletesen használható készülék, ami pont arra képes, amire szükséged van.
    iPhone volt a kezemben, ehhez képest egy szar.
    Nokia több is akad a családban, semmi pénzért nem kellene...
  • zmeor
    #62
    nekem is omniám van, és meg vagyok vele elégedve, volt amikor 12 órán keresztül egyfolytában GPS-eztem, és nem volt semmi baj.

    Úgyhogy te vagy a balf*sz
  • nbs86
    #61
    Sziasztok!

    Miért kellett ez a téma? Lehet szidni az Omniát a saját témájában.
    Én tavaly óta használom az Omniát GPS-nek is és nem vettem észre, hogy gyári hibás lenne (ez mekkora baromság már...). Azért mert valakinek régi szar ROM-ja van, ami esetleg melegszik, arról nem a gép tehet. A számítógéped sem pont úgy megy win 98-al, mint vistával..
    De persze egyszerűbb szidni és panaszkodni, mint megoldást találni.
  • Tinman #60
    #28 ? ;-)
    Amúgy Carl-Zeiss optika + Xenon vaku van a vason... 20k-s kompakt gépben azért ilyen nem nagyon akad. Igaz azokban már tuti van legalább 3x optikai zoom. Az nagyon kéne még.
  • GregSB
    #59
    A zájfón egy foss, a legelső mobiltelefon többet tudott tőle, csak a divatmajmok veszik. Nekem még nem volt, nem is próbáltam, de a többség (akik szintén nem próbálták még) ezt mondja, szal tuti ez az igazság
  • spy803
    #58
    De akinek egy samsung e250ese van megértem hogy külön vesz egy mp3 lejátszót. :)
  • davidka003
    #57
    "5 MP-es fényképezőgép ---> 20k"

    5 MP-es fényképezőgép ezerszer szebb képet csinál, mint amit egy 5 MP-es teló tud.

    Egyébként azokat az embereket nem értem akik vesznek külön mp3/mp4 lejátszót. Szinte már mindegyik új telóban van bővíthető memóriás Mp3 lejátszó. Az meg csak jobban megéri, mert egy helyen van akkor a teló meg az mp3 lejátszó.
  • Shiwo
    #56
    btw nokiajavító üzemben dolgotom, s valahogy nem érzem úgy, hogy a nokia olyan qvajó lenne, s hogy azt kellene vennem mindenképp, a legtöbbje úgy sz@r, ahogy van..persze erősen valószínű, hogy ha samsungokat javítanánk, akkor azt gondolnám sz@rnak, ha iphone-t, akkor meg azt..általánosságban van egy-két jól sikerült telefonja mindegyiknek, a többség meg szemétre való, s ha valaki csak azért tart jónak egy telefont mert X a márkája, az álomvilágban él..bármely gyártó készíthet jó vagy rossz telefont..

    a topik nyitásához meg csak annyit, hogy egyrészt tényleg van omnia topik, másrészt ha reklám-topikot nem lehet nyitni, akkor anti-reklámot se kéne, én sem nyitok 100 topikot azzal, hogy ez milyen sz@r, az milyen [email protected] valami nem tetszik, tegye ki a postfixébe, és minden topikban láthatják, ahova irkál
  • Shiwo
    #55
    az N96 mióta érintőképernyős ?
  • kemszi2
    #54
    nem is kérte senki
  • Tinman #53
    QVGA LCD kijelzős MP3/MP4 player, bővíthető memóriával ---> 15k
    GPS, hangnavigációval ---> 20k
    5 MP-es fényképezőgép ---> 20k
    Diktafon több órányi felvételi lehetőséggel ---> 10-15k
    FM transmitter ---> 5k
    Wlan képes, netre alkalmas készülék, irodai funkciókkal ---> 20-40k?

    Teccccikérteni?

  • autoszimulator
    #52
    Nem tudom hány első, sőt második generációs iPhone-t fogtál már a kezedben, de azok aztán sok mindenre használhatóak voltak, csak normális telefonálásra, SMS-re nem, kezdve az olyan hiányosságoktól, mint a telefonkönyv normális rendezése, csoportosítások, hívás közben a hangfelvételek, várakoztatások és társai. SMS terén meg továbbítás hiánya, MMS hiánya, alapból az egész SMS kezelő felülete egy szar volt. Ez utóbbi mondjuk most is,de már bővült pár funkcióval.

    Omnia annyiban több, mint PDA, hogy a rajt található OS van a legtöbb PDA-n is, s mivel nem (csak) ujjal használható, lehet rajt kézírást, rajzokat készíteni. Hogy mi másban több, mint PDA, azt meg akkor várom, mert én nem tudok olyat mondani, ami nem oldható meg rajt (igaz nem feltétlenül ingyenesen). Amiben meg esetleg több, azt nem is mondom, mert arra a válasz annyi lesz, hogy hülyeség, felesleges, ott van rá a számítógép, stb.
  • Petka
    #51
    Az iphone az telefon (benne van a nevében)
    Az omnia pda

    Melyiknek lehet nagyobb a funkcionalitása? Na meg az ár/érték aránya? Ez szerintem mindent megmagyaráz.
  • autoszimulator
    #50
    széleskörű tudásbázissal rendelkezel, gratulálok.
  • Spészgószt
    #49
    "Gyárilag tulmelegszenek az Omniák navigációs rendszer használatánál."
    már a téma címe is baromság!
  • Spészgószt
    #48
    Itt is látszik azok rinyálnak akik -k és csak dísznek veszik! Használni kell és rendesen beállítani!
    Így van ez egy PDA telefon funkcióval! iphone meg egy szar játéktelefon, úgyvan forgassad az a vagány, had forogjon a képernyő....úúú de raj! Eddig terjed a tudás...
  • Spészgószt
    #47
    Nekem omnia van már a megjelenése óta és imádom! Kifejezetten a GPS miatt kellett vagyis pont azért hogy ne kelljen külön gps a kocsiba, ne kelljen külön mp3 lejátszó, bárhol tudjak wifizni...Szerintem nagyon jó! Túlmelegszik???? gondolkodj már ember!!! Mi nem melegszik túl ha a kocsiablakba teszed 40 fokban és lezárod a hátulját egy tartóval! Lekapcsol a hálózatról??? Mert béna vagy és még egy nyomi beállítást se tudsz rajta megcsinálni!
  • stp4trick
    #46
    amúgy meg vidd vissza
  • stp4trick
    #45
    omnia fos, sorra dobják el a gitárt, öszvér oprendszer, megdöglő gps, recsegő mikrofon..., kollégám 2 percig rázogatta, hogy átforduljon a képernyő:)

    ha már okos gép kell, akkor HTC, mert az tényleg az, nem buherált-tuningolt telefon mint nokiáéknál, vagy szintén htc fejlesztésű SE

    de egy valamit tudomásul kell venni, ezek nem fognak 8-10 év múlva is működni, mint a 6210-es vagy régebbi ericssonok, nokiák, ezek csak csili-vili, "bibi nekem ilyen van" célra vannak, de nem a tartósság, hanem a piac fenntartására
  • misterkrisz
    #44
    semmi gond, nokiát kell venni. NOKIÁT A NÉPNEK!!!4négy
  • Petka
    #43
    Egyébként meg zárható!
    Omnia topik
  • Petka
    #42
    Omniám van és semmi hasonló problémám nincs vele. Se GPS-szel, se mással. Melegszik, hiszen mégiscsak egy 620mhz-es proci van benne, de annyira még sose melegedett fel, hogy kikapcsoljon a teló funkciót. Egyébként meg az Iphonennal ellentétben ez nem telefon, hanem PDA telefon funkcióval kiegészítve. Aki ilyet vesz, az nyilván tisztában is van ezzel.
  • gyepesjoint
    #41
    -nekem meg nincs kedvem 100k kibaszni...
  • autoszimulator
    #40
    Begépelni sajnos így is rossz, kivéve a most kijött iGO szoftveren, mert saját gombokat használ, azt tényleg könnyű, de a gyári iPhone-t tuti nem.

    De ettől függetlenül, volt már kezemben pár kategóriabeli készülék, és minden elfogultság nélkül lehet mondani, hogy iPhone leköröz(HET)i őket, ha hozzáértő ember kezében van, és módosít ezt azt. Alapesetben nem feltétlenül. És akkor még ott a háttérben az Apple-T-mobil kombó, amiről szépet mondani nem lehet.
  • spy803
    #39
    A nokia 5800 is melegszik, de ezt a kezelésiben le is írják. Autós navigációra használom és mivel az univerzális tartómat a szellőzésre lehetett rácsatolni a klíma hűti a telefont, volt nincs probléma.
  • Tinman #38
    Is-is. Egyébként amíg volt PNA navigációm azzal is mindig már a gépen megterveztem az utat és utána töltöttem bele, most is így teszek. Nagyon ritkán pötyögök vele... mondjuk iPhone-on sem mérföldekkel gyorsabb (de gyorsabb ez tény!) begépelni azt, hogy Budapest, Nagy Lajos Király út xyz.
  • Tinman #37
    Hogy ne csak az iPhone kapjon... az N95 flippje nagyon hamar ellazul, fénygép oldalról kissé gyengébb, mint az N82, sebességről már nem is beszélve.
    N95 nem volt rossz amikor kijött, de már nem érdemes rá költeni, ahogy az N82 után kidobott N97 is jobb választás jelenleg. Ráadásul ez utóbbi nem egy ronda jószág...
  • autoszimulator
    #36
    miért? könnyebb használat, főleg ha már így rámentél a GPS témára, annál nem árt
  • Tr3sh3nc0r3
    #35
    ja nekem is az van, 8gb. 16gb-os iphone mi a faszra jó? ki se lehet használni
  • Tinman #34
    Miért ennyire fontos az érintőképernyő?
    Egyébként a 2007-es iPhone term. nem tudta a GPS-t... amikor az N95, N82 sok egyéb mellett term. azt is.

    Amikor kijött a 2. gen. iPhone alakuló tudással, akkor meg jött a HTC Diamond.
  • TheRock18
    #33
    szerintem egy N95-össel jobban jár bárki
    de,ha már végképp érintőképernyő akkor n96...
  • ChuckyHUN
    #32
    nokiát kell venni, és kész.
  • TheRock18
    #31
    am mivel jobb egy iPhone,mint egy okostelefon pl. nokia N series??
    jah..hogy az ÁJFÓN és mien menő...értem...
  • Tr3sh3nc0r3
    #30
    hogy lehet ilyen hülyen nevet adni egy telefonnak hogy omnia az ifos meg a másikfele..
  • Tinman #29
    Pont azért veszek okostelefont mert:

    -nincs kedvem fényképezőgépet mindig magammal hurcolni
    -nincs kedvem a navigációt magammal hurcolni
    -nincs kedvem MP3 lejátszót magammal hurcolni
    -notit sincs kedvem magammal hurcolni

    Nem vagyok igásló...
  • Tinman #28
    Pl. ezért:


    Mert igen is képesek a mai telefonok /na nem az iPhone/ olyan minőséget produkálni, ami általános célokra elegendő!
  • autoszimulator
    #27
    Senki nem isteníti itt az iPhone-t, megvannak a hibái, senki sem tagadja, DE.

    Azt nem tudjuk kitalálni, te mire gondolsz, mikor azt mondod iPhone, ugyanis a GPS nélküli már nincs is kereskedelmi forgalomban, s mióta kijött a 3G, 3GS, 2G-nek szokás hívni a régit, elkerülvén az ilyesfajta félreértéseket. Mellesleg mutass egy 2007-es telefont, amely érintőképernyős+GPS tartalmaz, arra alkalmas programmal, navigációval.

    A javításokról csak annyit, hogy ezzel kivételesen nem egyedül van az apple, annyi a különbség, hogy a neveket nem írja át, mert elég nagy hírt szerzett az iPhone magának, ezért csak a mögé kerülő kombinációkat változtatják. A nagy Samsung is ezt teszi, csak ő át is nevezi a készüléket, de még a számozásra is van példa, u600 u700 u900, lássuk be, bár picivel többet tudnak az alsóbb számozásúnál, alapjaiban megegyeznek. Tudom, volt a háromból kettő, harmadik meg haveromnál, így azt is nyomkodtam.

    Hogy mely alapvető funkciók hiányoznak neked, nem tudom, de valószínűleg az AppStore a telefonra készült programok tízezrei közt tartalmaz azt orvosló alkalmazást is ;)
  • TheRock18
    #26
    ebben a hsz-ben igazat kell,hogy adjak neked!

    nekem egy 6120-as symbianos nokiam van...mindenre kiváló,nincs benne dzsípíesz...de minek az? van a kocsiba külön,oszt csá
    van a telóban egy 2MP-s kamera,oszt csuma...elég az
    van fényképezőm erre is külön,ha komolyabbat akarok fényképezni