A múlt megoldatlan rejtélyei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a nagy piramis egyik oldalának hossza 232,4 méter, a kerülete így: 929,6 méter
a magassága 146,7 méter
a "felfedezés" szerint a kerület osztva a magasság kétszeresével kiadja a pí értékét... 929,6 / (146,7*2) = 3,1684
az egyiptomiak a pí értékét 3,16 -nak tekintették... forrás: link
tehát ha nem ilyen széles egy oldala a piramisnak és nem ilyen magas akkor nem jön ki ez az arány... elég ha csak az egyik más és nem ez az arány jön ki... építhettek volna mondjuk alacsonyabbat is, vagy magasabbat is... nincs ebben semmi számmisztika, csupán tudatos tervezés
Bazinga!
és mindenki tudja, hogy a matek miatt jön ki az egyikbõl a másik :) de hogy ez így legyen a tervezésnél figyelembe kellett venni ezeket a számokat és arányokat
Bazinga!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
tehát: http://vimeo.com/75290991
Ugyanis nagyon hivatalosnak tûnik egyesek szemében, mivel olyan cég, mint a NASA, azonkívül "tudósok" szerepelnek a cikkben.
Tehát TUTI, hogy igaz.
Ezeket nevezem én rothadék oldalaknak, médiumoknak.
Pares véleményére lettem volna igazából kíváncsi.
eleve miért foglalkozna a nasa egy képpel :) hülyeség...
Bazinga!
A NASA közzétette a Guadalupei Szûzanya kegyképpel kapcsolatos vizsgálatainak eredményeit. A kegyképen szemorvosi mûszerekkel történõ vizsgálattal megállapították, hogy Mária szemének retinája fény hatására – az emberi szemhez hasonlóan – kitágul és összehúzódik. A tudósok továbbá megállapították, hogy a szövet hõmérséklete, melyen a kegykép látható, állandóan 36,6 fok, mint egy egészséges ember testhõmérséklete…
Nekem van véleményem, de a tiedre vagyok kíváncsi.
Tele a cikk tudósokkal, NASA-val(?!)
Gondolom azért írsz, hogy megoszd a gondolataidat másokkal, vállalva az esetleges vitát sõt még az elutasítást is. Igaz??
És, ha te pl eleve elutasítod azon feltevést, hogy a világon a piramisok építése ésszerûség alapján történik, akkor te sem vagy különb azoknál akik csípõbõl elutasítják az idegenek közremûködését.
Nekem ezzel kapcsolatban az az álláspontom, hogy amíg nem találnak, mutatnak fel bizonyítékokat volt, avagy mai létezésükre, addig számomra csupán egy a sok teoria közül.
Mint pl a torz koponyájú gyermekek. Számtalan oldal, blog, még itt is foglalkoznak vele úgy, hogy azok bizton azért akkorák, mert az idegenek "lenyomatai". És hiába nyomatják eléjük a bizonyítékok garmadát.
Vagy az üvegkoponya. Azt is megvizsgálta a tudomány, de a hülyeség irányában továbbra is maximális.
Abban megint csak igazad van, hogy rejtélyes hogyan építették fel a piramisokat, mi célt szolgált a Puma Punku, avagy hogyan "rajzolták" le naczai vonalakat, meg még számtalan.
Addig azonban míg nem mutatnak fel megdönthetetlen bizonyítékokat, addig a "tettes" az emberiség marad.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Lehet, hogy fizetett ügynökök fejtenek ki ellenpropagandát
Ja, majd pont az sg-n, ezen a hatalmas látogatottságú fórumon.
a traktorista pálinkával müködik
persze, ez egy fórum, bárki leírhatja a véleményét a netikettet betartva, amire te fittyet hánysz, mégsem láttam még a neved mellett soha még csak egy fél sárga felkiáltójelet sem... ez is érdekes :)
Bazinga!
Tuti valami kisebbségi komplexusod van, hogy itt próbálsz okos lenni. Csúfoltak általánosban?
Csodálkozom, hogy a modik engedik ezt az alpári tajparaszt stílust.
Úgyhogy ha el akarjátok kerülni velem a konfrontációt, ne beszéljetek ostobaságról. Ez a biztos módja, hogy megtagadjátok tõlem az élvezetet.
És akkor elérem a célom, nem terjed a retardáltság.
Így is, úgy is én járok jól és elégedett leszek, válasszatok, hogyan "basztok ki" velem! :D
a traktorista pálinkával müködik
Mindig ujabb verzióval jössz, és ha valaki rámutat a hiányosságára, te storno, és jöhet a másik.
Noé-t (Biblia) pedig azért említettem, hogy a képzeletnek nincs határa.
Puska a csípõhöz. TÛZ!!!
Bazinga!
Nem állítok semmit...
bye bye.
Bazinga!
másrészt megmunkált köveket mutattam, te akadtál fenn azon, hogy ki mutogatja õket... ez már nem az én problémám
a végén már odáig jutottál, hogy esetleg utólag kerültek oda a kövek vagy meg lettek hamisítva az eredmények
nem értem te és Zero miért érzitek kötelességeteknek, hogy az ilyen topikokba bejöjjetek észt osztani... :)
Bazinga!
Innentõl kezdve a vita meg is van lõve, bármire azt lehet mondani, hogy de én nem állítok ilyet, csak linkeltem/bemásoltam.
...és hozol egy nem-konkrét példát. Nem állítottál semmit sem...
A másik topicban is ezt csinálta az egyik delikvens. Õ nem állít semmit(persze...), csak Ancient Alienes csákó videóit linkelgeti. Innentõl kezdve a vita meg is van lõve, bármire azt lehet mondani, hogy de én nem állítok ilyet, csak linkeltem/bemásoltam.
Mesélj, milyen egyszerûbb van?
Inkább úgy illene ezt értelmezni, hogy a technológiailag fejletlen, világot alig ismerõ népeknek vannak jellemzõen természetfeletti elképzeléseik.
Elfogadjuk mi, hogy hülye vagy, de közöljük is veled, nem látom a problémát. Te úgy döntöttél, hogy hülye akarsz lenni, és közszemlére is akarod ezt tenni, mi meg értékeljük az erõfeszítéseidet. Ezek után játszani a sértõdöttet kicsit visszás.
A piramis témánál kimondtad egyszer is, srácok lehet, hogy igazatok van??
Ez pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenben az alienek létét kellene keresnünk. Sõt még csak rejtetten sincs benne. Egyszerûen még nem találtak rá magyarázatot, vagy mi mezei pöcsök nem tudunk róla(?!)
Tehát a téma nem az ufok léte vagy nem léte.
Mégegyszer: nem tartom lehetetlennek, hogy a múltban hatással volt az emberi civilizációra az idegenek ittléte. Sõt lehet, hogy most is jelen vannak.
DFE!!!!!! egyenlõre semmilyen, ismétlem SEMMILYEN bizonyíték sincs ittlétükre, vagy egykori közremûködésükre.
Igen Pares te hittel hiszed amit állítasz, és nem bizonyossággal.
Amit a távolkeleti kúltúrával(mondák, regék), megteheted a hozzád közelebb esõ ugyancsak akkora hírértékkel bíró germán, viking stb kultúrával(rege, monda). És akkor még csak nem is említettem a hozzánk legközelebbi (több ezer éven át szájhagyomány útján terjedt) "mondát, regét" (bocsi!!!), a Bibliát. Mert ugye a legújabb "biblia magyarázatok" már nem riadnak vissza az alien kapcsolatoktól sem.
Téged irritál, ha más(fõleg én <#fejvakaras>#fejvakaras>) vitázni mer veled.