1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
Mr Boswell #1294 És mi a szerzőről, műveiről a véleményed? -
hiper fizikus #1293 erich-von-danikena -
Saintgerman #1292 OK, akkor majd kivárjuk a végét.. -
Mr Boswell #1291 Nem. Teljesen másról írtam. -
Saintgerman #1290 A Ley vonalakra akarsz kilyukadni ? -
Mr Boswell #1289 "galéria lapján jobb oldalt"
bal oldalt bocs... -
Mr Boswell #1288 A hat kép különböző helyszíneket ábrázolnak a hozzászólásomban leírt koordináták szerint. A képek a Google-Earth-ön láthatók, és az általam berajzolt vonalak kiindulási pontját és irányát ábrázolják, amik a hetedik kép szerinti pontban futnak össze. A galéria lapján jobb oldalt lehet megnyitni a mappákat. A „helyszínek” mappában műholdas térképrészletek, a „ráutaló jelek” mappában az egyéb képek találhatók. -
Saintgerman #1287 Az öt kép amit feltettél a galériádba, az én aspektusomban nem passzolnak egymás mellé.
Miért raktad ezeket a képeket egymás mellé, avagy látod-e a képek üzenetét ? -
Mr Boswell #1286 Nem értem a felvetésed, kérlek írd meg részletesebben, hogy mi nem passzol. -
Saintgerman #1285 Ügyes vagy, de ha azt is meg tudnád mondani, hogy a képek miért nem passzolnak egy más mellé, akkor talán még hinnénk is abban, hogy valami különössel akarod bővíteni a tudásunkat...
De ha még URL-be is tennéd az üzenetedet, biztosan többen meg is néznék.. -
Katalizátor #1284 Talán szupernova. A középkorban is voltak hasonló feljegyzések ilyen jelenségről. Megnéznék egy ilyet én is, de legalább napfogyatkozásban már lehetett részünk. -
Mr Boswell #1283 fojtatás...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pleisztoc%C3%A9n%E2%80%93holoc%C3%A9n_becsap%C3%B3d%C3%A1si_esem%C3%A9ny
-
hihy #1282 Csak várd ki a végét:))
Mint a mesében. -
Mr Boswell #1281 A hozzászólás fősorában, a "válasz" ikon mellett. -
Saintgerman #1280 Nem tudom, hogy a galériád hol van, de eddig nekem az elméletedből még nem kerekedett ki semmi.. -
Mr Boswell #1279 Feltettem néhány képet a galériába, ami Babilonhoz, és vélhetőleg az elméletemhez kapcsolódik. -
Mr Boswell #1278
folytatás…
Ha a vizsgált helyszíneken található létesítmények valószínűsíthető építési időpontjait követjük, akkor kb. 7000 évet mehetünk vissza az időben. Viszont az adott időpontban (kb. dec. 23. 19 óra) látható csillagállás felfedezhető a Lascaux-barlang ősi rajzain, ami akár 15000 éves is lehet, ami arra enged következtetni, hogy ebben az időszakban történt egy olyan égi jelenség, amit az akkor élő emberek láthattak az égen. A lehetséges időszakban történt egy üstökös becsapódás az észak-amerikai területre, ami a légkőr elérését követően felrobbant. A robbanás pillanatában az emberek az égbolt egyazon pontjára néztek, és olyat láttak, amit soha előtte, és azóta sem. A jelenséget nem tudták értelmezni, és ahány népcsoport, annyiféle módon adták tovább az őket követő nemzedékeknek. A jelenséget megelőzően, vagy egyidejűleg láttak még egy kígyózó mozgásra emlékeztető fényjelenséget, aminek ábrázolása fellelhető a Lascaux-barlang rajzon, Sisiáni kőkörön, az Al Ulai rajzolaton, a babiloni szalagos gyűrűn, valamint az egyiptomi ankh szimbólumban. A hold fényességét meghaladó felrobbant csillag, számos nép mondájában, ősi ábrázolásában kimutatható.
-
szenyor Lopez #1277 Már hogyne lenne (önjelölt) hivatal. Pl. az MTA. Állami pénzeket használ azon eszmék marketingjére, amelyek az érdekkörébe tartoznak. -
Mr Boswell #1276 "A hozzászólásaim sehol nem mond ellen a hivatalos tudományos kutatásoknak"
Ezt továbbra is fenntartom. A későbbiekben sem mondok ellent, csak néhány dolgot másként értelmezek.
„a másik bolygóról származás „
Ilyet én nem mondtam, mert badarság. Egyébként a válaszod többi részével nagyjából egyetértek.
-
Zero 7th #1275 "A hozzászólásaim sehol nem mond ellen a hivatalos tudományos kutatásoknak"
Lol? És a másik bolygóról származás az mi a kurvaannya akkor?
Továbbá nincs olyan, hogy hivatalos tudomány. Tudósok vannak, kutatások, meg tudományos folyóiratok publikációkkal. Bárki publikálhat. Bárki kritizálhatja a publikációt.
Ha helyesnek tűnik, mások majd használják az eredményeket. Ha hülyeség, senki nem fog vele foglalkozni.
Nincsen hivatal, ami elfogad vagy elutasít, az önszabályozással történik. -
Zero 7th #1274 Valóban, elnézést. Túlcsordultam a hülyeségből a szöveg olvasása közben, és az agyam azt a részt már automatikusan cenzúrázta, önvédelemből. -
Mr Boswell #1273 Gondolom, nem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd azt, amit eddig leírtam. A hozzászólásaim sehol nem mond ellen a hivatalos tudományos kutatásoknak, amiket a régészeti leletek bizonyítanak. Előfordul, hogy nem értek egyet a levont következtetésekkel, de ezt megfelelően alátámasztom. Ha netán mégis ellenőrzöd az általad kiemelni kívánt megjegyzésem, akkor rá fogsz jönni, hogy a kapott eredmény megegyezik a tudós világ által meghatározott egyik lehetséges helyszínnel, de azt nem nekem kell eldönteni, hogy mi az igazság. A magyarok eredetmondáját (Rege a Csodaszarvasról) meg nem én találtam ki. -
hihy #1272 Úgy hallottam, hogy tihanyitamásbácsi foglalkozik agyműtéttel is.
Csak jót akarok. -
hihy #1271 Bár a spórás megoldás is nyerő.
Kicsit lebben a szél, és te már nyomatod is a faszságaidat.
Más:
"ami engem nem sért („ de ugye a "Te atyaúristen!!!!!" volt elméd simogatója”)"
Na látod ezt elhiszem, hogy nem sért, bár szívesen mondanák cifrábbat is, de attól félek, hogy te azt is dicséretnek vennéd. -
hihy #1270 "szólásod értelmetlen, és komolytalan":
"Sok ezer év alatt rengeteg ember kereste már Atlantiszt. Bejárták az óceán minden zugát, az utóbbi időkben még az óceán fenekén is keresték. Kitaláltak minden féle alternatív helyszínt, sőt időnként megtaláltnak vélték. Egyetlen helyen nem keresték, az égbolton."
"A metszéspontból húzz egy kb. 9000 km-es vonalat a Kárpátmedencén keresztül, és megtalálod a magyarok őshazáját, valamint a csodaszarvas eredetét, amit az őseink követtek."
A sok hülye pöcs tudós meg mit elvitázik a magyarok eredetéről.
"Ti" osztódással szaporodtok?????
-
Mr Boswell #1269 Ne haragudj, de nem tudom értelmezni a mondatot. A hozzászólásomban, amire hivatkoztam kifejtetem, hogy szerintem sincs semmi az óceán közepén, és nem is volt. -
Zero 7th #1268 Tényen nem változtat, mit beszélsz. -
Mr Boswell #1267 Légyszíves olvasd el a 1258-as hozzászólást, mert ott írtam erről. -
Zero 7th #1266 Az...ugye nem zavar, hogy nincs semmi az Atlanti-óceán közepén, és nem is volt soha? -
Mr Boswell #1265 A hozzászólásod értelmetlen, és komolytalan. Ha elolvastad a szöveget, és 5 perc alatt értelmezted ( ami nem valószínű), akkor nagyon intelligens vagy, mert a magyarázó képeket később raktam fel a galériába. A reakciód viszont nem erre utal, hanem arra, hogy szórakozol, ami engem nem sért („ de ugye a "Te atyaúristen!!!!!" volt elméd simogatója”) -
hihy #1264 Már megbocsáss, de ugye a "Te atyaúristen!!!!!" volt elméd simogatója??? -
hihy #1263 Köszönöm MESTER!!!! -
Mr Boswell #1262 Okos hozzászólás. -
hihy #1261 Mondd el, honnan jövél??? Te atyaúristen!!!!! -
hihy #1260 MESTER -
Mr Boswell #1259 Folytatás…
Azt, hogy mit láttak az égen akkor tudjuk meghatározni, ha megtaláljuk a jelenség időpontját. Mivel több ezer év telt el az óta, és a precesszió hatására az adott pont már máskor látható, így azt az időpontot határozom meg, ami a mostani európai időzóna szerint van. Az évben 8760 óra van, amit végigtekintve (hátha találunk valami érdekeset), elég hosszadalmas. Az egyik nevezetes napon, a téli napforduló idején, egy érdekes csillagállás látható a jelzett irányokban. Ez a nap fontos volt az ősi keleti kultúrákban, a keresztény hitvilágban (habár valószínű, hogy a Mitrász vallásból vették át), valamint a Stonehenge-nél is kimutatható.
A Stonehenge szerkezete úgy épül fel, hogy a nap a sugárút irányában kel fel, és a napnyugta után másfél óra múlva látható a Plejádok csillagkép csillagai, kb. 45 fokos látószögben az oltár fölött. Ez a csillagkép megtalálható a földre leképezve.
Ahogy délre haladunk, úgy kerül egyre közelebb az irányhoz a Taurus csillagkép öt csillagból álló „V” alakú képződménye, amivel a bika szarvát lehet párosítani. A bika a térség kultúráiba, a Földközi tengertől Egyiptomig fellelhető. A látvány leghűebb leképezését Al Ulában találjuk meg.
Képek a galériámban találhatók.
Még egy feladat. A metszéspontból húzz egy kb. 9000 km-es vonalat a Kárpátmedencén keresztül, és megtalálod a magyarok őshazáját, valamint a csodaszarvas eredetét, amit az őseink követtek.
-
Mr Boswell #1258 folytatás…
A tájolási irányok, a felsorolt helyeken mind megközelítőleg egy pontba futnak össze, az Atlanti-óceán közepére. Régi mondák, térképek erre a helyre egy elsüllyedt szigetet képzeltek, Atlantiszt.
Mielőtt még nagyon belebonyolódunk a sziget helyének pontos meghatározásába, le kívánom szögezni, hogy véleményem szerint nincs sehol, és soha nem is volt. A sziget létezését Platónt írása tette közismertté, aminek a forrása és tartalma erősen megkérdőjelezhető. valószínűleg Platón olyan helyszínre akarta tenni az általa megfogalmazott utópisztikus társadalmat, amivel a kortársai, nem tudják szembesíteni, de már megtalálható az akkori leírásokban. Nem valószínű, hogy túlzottan örülne neki, ha tudná, hogy a szigetét, még több ezer év múlva is az emberiség jelentős része ismeri és kutatja, de a megfogalmazott gondolatait csak néhány ember ismeri.
Viszont meggyőződésem, hogy az egyiptomi történetnek van tényleges alapja, ami az idők során tartalmilag jelentősen átalakult, és Solón hírforrása sem ismerte a monda eredetét.
Sok ezer év alatt rengeteg ember kereste már Atlantiszt. Bejárták az óceán minden zugát, az utóbbi időkben még az óceán fenekén is keresték. Kitaláltak minden féle alternatív helyszínt, sőt időnként megtaláltnak vélték. Egyetlen helyen nem keresték, az égbolton.
Ha a Föld különböző pontjáról nézünk egy távoli objektumot az égen, akkor a nézési irányok egy pontban futnak össze a Föld felszínén.
Amikor a lenyugvó Nap a piramis csúcsával egyvonalban látható (a tengely vonalában), akkor Babilonban a keleti dombról nézve a nyugati domb felett van, a Stonehenge fölött pedig középen a sugárútról nézve. A Nap különböző magasságokban látható, attól függően milyen messze van. Legmagasabban Ferraqudónál, legalacsonyabban Sisiánnál. Ez az állapot abban az időpontban látható, amikor az irányok keresztezési pontja fölött delel a Nap. Az említett állapot csak nagyon rövid ideig áll fenn, mert a Föld mozog a naphoz képest. Valószínűleg nem a napot látták az égen. A égi jelenség rövid ideig tartott, és mégis nagy hatással volt a szemlélőkre.
Képeket a galériámban helyeztem el.
-
Mr Boswell #1257 Szépen mindent sorjában. Holnap este folytatom. minden helyszínre visszatérek még némi magyarázattal. -
Saintgerman #1256 Számomra Babilon lenne a legérdekesebb. A fokokon kívül tudnál valamivel kiokosítani minket ? -
Mr Boswell #1255 De igen. Az értetlen modi kiüldözött.