1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Christiansen
    egyet mutass.
    Egyet, amit egy normális tudományos portál/újság stb. felkapott és írt róla egy cikket (ha már akkora szenzáció, az emberek kíváncsiak, ugye)
    nem pedig két perc zilálva röhögés után berakták a képet a többi meterológiai léggömb meg dísztárcsa mellé a fiókba..
  • Anaid
    Oké, hagyjuk a fenébe vagy azért mert annyira más a női logika, vagy azért mert nem akarjátok érteni, vagy jó játéknak tartjátok, de lényegében mindegy...elbeszélünk egymás mellett sajna.
    A fotonról volt szó mint mérhető ill. nem mérhető egységről nem cakk pakk a fényről.
  • Christiansen
    innentől és a gondolatolvasóstól, valamint a hadsereg emlékezettörlés tesztjeitől
    kezdve, ha bárki jön a "de a kormány.." dumával azt bannoltatom :PPPP
    az tény, hogy nem mondanak el mindent, van 5-10 év lemaradás mindig, de most, hogy
    az információáramlás felgyorsult és NEM LEHET FÉKEN TARTANI!!!! ez lecsökkent
  • Anaid
    Fotók, felvételek, mind hamisítványok? Nem húzol fel kötekedéssel. Bölcsebb lettem. Öregszem fogy belőlem ami felesleges...:D
  • Christiansen
    ne csináld már, a fény energia, észleljük, a több milliárd fényévre lévő
    eseményeket is színképelemzéssel tárják fel, legyen az egy adott anyag (pl. a cukor, víz -ezt is találtak már..) vagy egy esemény, akár fekete lyuk akár pulzár
    akár szupernóva robbanás..
  • Molnibalage
    Vagy talán azért nem jönnek, mert nem tudnak rólunk, nem is tudnak idejönni. Ez persze fel sem merül ugye? Mert térgörbítés és sci az igen, de a rideg tények azok nem nagyon játszanak.
  • dronkZero
    Még.
  • Anaid
    Olvastam. Szerinted véletlen említettem az alábbi példát, dehát ez messze áll a gondolatolvasástól, hála istennek.
  • Christiansen
    Több mint valószínű, hogy léteznek, de 100%, hogy nincsenek a Naprendszerben és környékén.
  • Kisendre
    Tényleg, a találkozásokról beszélő emberek a legnagyobb bizonyítékai az egésznek!! Most nagyon lelkiismeretfurdallásom van amiatt, hogy nemrég egy kocsmatöltelék bácsika azt mesélte nekünk, hogy van egy varázscsizmája, amit a templom mögött tárol és azzal szokott Kínába repülni fröccsözni, én meg nem hittem neki.
  • Anaid
    Nem cáfolja az adott dolgot? Azt hogy mindent anyagot energiát észlelünk? Mi nem illik oda? Ja bocs a fotonnak semmi köze sem energiához sem semmi ilyenhez....Na ne...

Szokjak le? Mért vársz el tőlem annyi mindent? Olyan vagyok amilyen nem fogok a kedvedért kibújni a bőrömből. Már leszoktam a hajtekerésről régebben, a körömrágásról, mostanában a cigarettáról, miről kellene még leszoknom? Sorold drága...:D
  • dronkZero
    Aha, tényleg, ez a cikk sem jelent most meg a napokban, mert óriási világméretű pánikot okozott volna. Én is csak azért tudom belinkelni, mert a zugorvos barátom kiműtötte az agyamból a valóságot elfedő irányítócsipet, amit a Lófej-ködből érkezett érzelemzabáló gyíklények helyeztek el benne akkor, amikor egyszer este hazafelé kimaradt az emlékezetemből 3 óra.
  • Christiansen
    na akkor ahogy ígértem, néhány szupertitkos hír, csak neked :)
    ionhajtómű
    nagyon korai szupernóva, még bármilyen élet előttről
    iszonyat pici műtőrobotok
    a képen látható fogaskeréknél 10.000-szer kisebb!!!
  • Anaid
    Nekem megfelel annyi, hogy lehet léteznek. Miért nem jönnek és izé? Mert még nem vagyunk elég érettek hozzá...Tudod, lehet megnéznek, megmérettetünk és eddig könnyűnek találtattunk. Ennyi. Lehetetlen?
    Ki tudja....Kellene írnom lehet egy regényt fantáziából.:D
  • dronkZero
    Megint hova jutottál már? Hogy jön ez ide, ki beszélt itt rajtad kívül fotonokról, most őszintén?

Mikor szoksz le arról, hogy egy bizonyos témához előrángatsz egy abszolút nem kapcsolódót, leírsz róla egy tényt, és lengeted, hogy hú, most aztán hogy megcáfoltál valamit?
    De mégis, mit? Nem kapcsolódik az állításához, nem ellentétes vele, nem helyesbítés, hanem egyszerűen egy másik téma. Hogy gondolod, hogy ez bármit is cáfol?
  • Kisendre
    Nem állítottam, hogy biztosan nincsenek, csak, hogy nagyon kevés az esély rá, hogy egyáltalán elértek hozzánk, annak még kevesebb, hogy már több ezer éve itt repdesnek, és a modern világban élő embernek nem nagyon akarnak mutatkozn, tudást átadni stb, arra megint még kevesebb, hogy ha már ennyi ideje itt vannak még nem tudtunk egy épkézláb fényképet készíteni róluk, ami a modern technikának nem lenne olyan bonyolult, mert amikről te beszélsz azok nem számítanak bizonyítéknak, vagy ha mégis van a birtokodban egy olyan kép amit bizonyítéknak gondolsz rakd be, és megvitatjuk vajon tényleg tekinthető-e bizonyítéknak.
  • Christiansen
    mikor mondtam, hogy tömeget mérünk?..
  • Anaid
    Nem értesz Krisz. Konkrét példa: Idegenek fejlettek ne adj Isten tudnak olvasni a gondolatainkban. Szerinted hány ember akadna ki, esne pánikba stb...Az ember olyan szinten van, hogy bizonyos dolgokat nem tudna tolerálni és nemigazán lehetne tudni előre, hogy reagálna. vlaszeg kiakadna és felháborodna, féltené a titkait, a magánéletét..stb. Ez csak egy példa arra, hogy létezne ésszerű oka annak, hogy ha léteznének sem rohannának a széles nyilvánosság előtt találkozót megszervezni velünk emberekkel....Szerintem te is tudod, bár lehet nehőz beismerni, hogy van amihez még "kicsik" vagyunk. Hány ember "bunkózna" ilyen jellegű tudással? Hány élne vissza vele? Csak elméletileg természetesen...
  • Anaid
    Mért lőttem mellé? A fotonnak nincs tömege állítólag. Hogy mérik? Állítják, hogy van, de hogy mérik?
  • Anaid
    Nem hiszem, hogy bárkinek bizonygatnom kellene bármit. Beszélgetünk és a mondókám lényege, hogy nem minden arany ami fénylik...
    Nem állíthatjuk azt, hogy nincs csak mert nem találkoztunk bizonyítékokkal. Egyébként furcsállom kicsit, hogy több tonna fotó meg egyebek mellett az a kiindulópontotok, hogy nincs semmilyen bizonyíték...Jaj tudom, hamisítványok, a találkozásokról beszélő emberek meg hülyék, betegek....Nincsenek sehol szemellenzős emberek, juj de jó.
  • Christiansen
    keresek neked pár meglepő tudományos cikket,
    rövidek és érthetőek lesznek, pill.
    olyan dolgok, amiket ezzel a logikával titokban kellene tartani
  • Christiansen
    igen, a téridő anyag/energia hatására görbülhet.
    de ezt mi is látjuk ám. nem lehet eltüntetni:P
  • Anaid
    Paranoid? Te komolyan el tudod hinni, hogy a tudomány sosem titkolt el semmit? Hogy érdekekből nem hallgatnak el semmit a tömegek elől.Vannak dolgok amikhez "éretlenek" vagyunk ezt sem nehéz belátni sztem, ha egy kicsit is ismered az emberi természetet...
  • Anaid
    Ok. Mi a tudomány álláspontja? Hajlítható az idő? Görbíthető a tér? Elméletileg? Vagy ha nem tudjuk nem lehet, na ja így fejlődtünk eddig is, hogy elhittük, hogy amit még nem tudunk nem is létezhet, ugye drága...ó bocs megint elővillant a szarkazmusom.
  • Christiansen
    azt tudod, hogy most kicsit mellélőttél, ugye? :D
  • Anaid
    Már az első mondatod is hibás. Nézz légyszi utána pl. a fotonoknak a fénynek. Hogy csak egy dolgot említsek a sok közül. A fotonok számát mozgását egyebeket hogy mérik? Milyen pontosan? Egyáltalán hol vannak, hol egy kép egy megveszekedett bizonyíték, hogy léteznek, jaj gyerekek...Rám jellemző néha a naivitás nem rád:D
  • Molnibalage
    Ez kicsit paranoid hozzáállás.
  • Molnibalage
    A rádiózásnak is vannak szintjei. Azért ne hasonlítsuk már a műholdas telefont a '20-as évek drótnélkülijéhez könyörgöm. Az örök sci-fi hozzállás meg kicsit bosszantó.

A tűzgyújtás is primitív ősember módra, de attól még a tudás nem veszett el és egyesek használják is.
  • Christiansen
    Onnan, hogy a több millió amatőr csillagász, informatikus (hacker, cracker stb.)
    már az internet megjelenésekor szétkürtölte volna a világban úgy, hogy egyetlen
    hatalom sem lett volna képes féken tartani az információáramlást.
  • Kisendre
    Nem, bizonyítsd be az ellenkezőjét.
  • Anaid
    "semmilyen bizonyítékotok sincs azokra amiket állítotok, nekünk viszont vannak logikus ellenérveink."
    Ezt most viccből írtad?
  • Christiansen
    nem jó, mert minden anyagot-energiát észlelünk, ami az ősrobbanásból származik,
    tehát őket is. ezt nem lehet álcázni.
    "térgörbítés" lehetséges, de ha milliárd fényévekre levő fekete lyukak
    hatását kimutatják egy közeli térgörbítést is látnánk ám.

én a tudománynak hiszek,
    abban, hogy az orvostudomány fejlődésével
    a nagy koponyák élettartama és ezáltal munkássága nagyságrendekkel növelhető, miközben amúgy is exponenciális fejlődés megy végbe a Földön minden téren, és ami ezután még drasztikusabb lenne. Ez az én hitem, de szerintem még mindig realistább mint valami logikátlan és teljesen esetleges fantáziálás.
  • Anaid
    Krisz, honnan tudod, hogy megszűnt? Ja mert nem téged pécéztek ki? Ó bocs....Szerintetek hogy vennék fel a kapcsolatot? Leereszkedne fentről egy tábla, hogy hé emberek x nap múlva jövünk ide meg ide, várjatok minket? Találkozunk a Hősök terén ekkor meg ekkor? Na ne viccelj...
    Ott van a hiba a logikában,hogy a fejlettséget kizárólag a technikára alapozod.....
    Öreg hiba.
    Valószinüleg az akkori emberek sokkal fejlettebbek voltak mint mi,lelkileg.
    Már ha csak az épitményeket nézed,a diszitéseket stb.Lehet látni hogy mi volt a fontos.
    Szóval nem gondolom hogy a régiek elmaradott tahók voltak,sokkal inkább forditva,és egyre jobban ez a jellemző.
    (Anno ha odaadtak valamit hogy őrizd meg,ne nyúlj hozzá akkor az úgy is volt,mert sokat számitott a becsület,a szavahihetőség stb.Ami fejlettségi mutató)
    Szóval,ha régen megtették,és most nem,akkor valahol itt kell keresgélni.
    Pont ez az hogy az akkori ember sokkal nyitottabb volt,a mostani el van telve a saját technikai tuásával,és sokkolná ha nála erősebbel találkozna.
    (Nade ez csak az én véleményem)
  • Kisendre
    Úristen mégis miről vitázzak, szerintem veletek nem lehet vitázni, mert semmilyen bizonyítékotok sincs azokra amiket állítotok, nekünk viszont vannak logikus ellenérveink. Ti vagytok azok akik minden hülyeséget benyakaltok kezdve a 10.000 évtől a vimanákig.
    Vagy ha ez nektek így megfelel, akkor írjátok ki a bannerba, hogy "megmagyarázhatatlan" dolgok megvitatása a 0,1%-os eséllyel megtörtént események tükrében, és akkor már nem fogok, és szerintem a "fajtám" többi tagja sem itt "trollkodni".
  • Anaid
    Molni, megint játszod a naivát, de nem tudom miért, mert szerintem okos vagy. Nem titkolódzó emberek? Felfedeznek vmit és még nem tuti, nem kutatják tovább, de nyilvánosság elé állnak vele, hogy ott darabokra szedjék őket? Hol hallottál te ilyenről? Én rengeteget hallottam pl. azt a mondatot hogy a tudás hatalom és őrizni kell, lehetőleg senkinek el nem mondani, mert lehet pont ellened fordítják majd, amit tőled tanultak meg. Volt is rá példa rengeteg....Nem steril laborban élünk, hanem a világban, ahol sokfajta ember rohangál....
  • Anaid
    Ja és ezzel kb. válaszoltam, ill. felvázoltam egy lehetséges okot Krisznek, hogy miért igyekeznek eéhalgatni ha tudnak is róla, persze csak elméletileg, semmi valós alapja nincs az okfejtésnek...
    Ha ilyeneket tudnának az emberek azt lenyelnék ám könnyen mi?
  • Anaid
    Rádió? Jaj Molni te annyira modern vagy....Mi van, ha számukra ez már primitív dolog? Aszongya fórumtárs valahol, nem keresem vissza hogy észrevennénk, ha landolnának mert mi annyira fejlettek vagyunk technika terén....
    Oké, szárnyaljon a fantázia: Mi van, ha teleportálnak és baromira nincs már szügségük repzajokra, meg zűrhajókra? Mi van, ha görbítik a teret és ugrálnak benne mint te egy trambulinon? Soroljam? Tényleg földhözragadottan gondolkodunk, igaza van, de hát azért, mert emberek vagyunk:D:D
  • Falcon87
    Az önpusztításban egyetértek D:
  • Molnibalage
    Repülőgépet nem. Ehhez képest nézd meg a nagy földrajzi felfedezések korát. Mindenki jóformán azonnal a kapcsolatot kereste a másikkal. Mellesleg mit szórt szét a SZU Afrikában? Kala és harckocsi hegyeket...