1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
#371 Valaki mondjon egy rejtélyt, és váltsunk témát. -
Pares #370 Nem kell feltétlenül földönkívülieket feltételezni... -
#369 Lacerta-interjúban is van erről szó, hogy az idegenek a rézért vannak itt és irányítják a kormányokat D:
Ennek az ,,interjúnak" a nagy része tényleg ökörség, olyan jelentéktelen dolgokat kérdeznek gyíkember pajtásunktól, hogy hihetetlen.
Nem vagyok ufóhívő, de ha egyszer lehetséges magyarázat valamire, miért nem tárgyaljunk róla?
Mellesleg ne menjen már át a topik földönkívülis vitába, inkább beszéljünk valami értelmesebb dologról.
És a szkeptikus bajtársaink is fogják vissza magukat, ne személyeskedjenek, érveljenek... -
Pares #368 És külömben is, a gömbvillámban mióta lehet repülni? -
TDantes #367 Nem tudhatjuk, de akkor is valószínűbb,hogy csak mese az egész.
Kitudja, lehet láttak egy meteort, és pár száz év alatt az égen csatázó istenek története lett belőle.
Ezt a dolgot nem lehet bizonyítani , az csak spekuláció, hogy űrlények jártak erre félé űrhajókkal, és lövöldöztek...
Egy elméletnek elmegy, de szerintem nem készpénzként kell terjeszteni. -
#366 Te Dantes, miért csinálod itt azt velünk, amit a szittyák veled a finnugoros topikban? :D :P -
#365 Írtam azt is, asszem még az előtt a hszem előtt.
A gömbvillám lehetséges alternatíva, de elég ritka jelenség. Nyugodtan lehet, hogy tényleg gömbvillámok voltak, és csak a népek kreáltak köréjük történeteket. -
TDantes #364 ,,Még a relativisztikus gondolkodás megy. Ha pl 6000 éve voltak olyan szinten, hogy rádiót használtak és 6000 év alatt jutottak el az általatok vízionált űrutazási szintre akkor és 6000 fényévére vannak akkor hallani lehetne ezt. Persze ez csak egy példa, de talán végre érted, hogy miről van szó."
Az a baj hogy nem érted. Nem az egész világűrt vizsgálják. Csak egy kicsi részét. Ezenkívül, meg lehetnek olyan messzi is, hogy a rádió jelek,még mindig nem értek ide.
Egyszerűen a rádiójelek hiánya nem jelent semmit.
Vagy, szerintetek, akkor az egész végtelen univerzumban, mi vagyunk az egyedüli értelmes faj, és sehol máshol nincs élet? Pusztán azért mert nem fogtunk rádiójeleket? -
Pares #363 Részemről is csak felvetés volt. Nem tudhatjuk, egy másik civilizációnak mire van szüksége. -
TDantes #362 Jó de pont ide? Ahol lakik egy primitív faj? Nem volt a sok milliárd bolygó között egy másik, ahol nincs élet, de vannak erőforrások?
Ez túl erőltetett, inkább valószínű ,hogy csak mese az egész.
Persze nem állítom hogy biztos a dolog, csak valószínű. -
#361 Az ilyeneken tényleg csak nevetni lehet. A ,,kontaktok", ,,áldozatok" általában csak pénz/hírnévvadász szerencsétlenek, nehéz őket komolyan venni. -
#360 Tényleg, megnéztem, kb. erre számítottam.
Azért az szépen kimaradt, hogy egy fejlett civilizáció rengeteg leletet találna
több millió évvel ezután is belőlünk... -
TDantes #359 Honnan tudod? Ez abszolút nem biztos. Ha pedig rádióztak is valaha...nem tudhatjuk mennyi idő telt el azóta...lehet hogy sok ezer év.
A távolságot sem tudjuk...lehetnek olyan messzi is, hogy a rádió jelek, még 10 ezer év múlva se érnek ide...
Meg ahogy mondtam, a világűr hatalmas. Képtelenség az egészet megfigyelni, ez tű keresése a szénakazalban.
Az hogy nem fogtak eddig idegenektől származó rádiójeleket semmit sem jelent.
-
#358 de nem jó, mert ők görbítik a teret, és gyorsabbak mint a fény:P -
#357 Mik a logikus ellenérvek? Egyáltalán mi a logikus?
Nos, a vimanákat az indiaiak írták, nem mi, a 10.000 év pedig a tudod melyik filmben volt. Ráadásul 10.000 év: Mi maradt mára az ókori városokból? Tíz méter mélyen pihennek a házak alapjai. Általában. -
#356 na de miért? pénzért vagy energiaforrásért cserébe..ez a nagy különbség -
Pares #355 Erőforrások? Pont azért, mert ez egy "primitív" bolygó? (Nem mondom, hogy volt...) -
#354 Még a relativisztikus gondolkodás megy. Ha pl 6000 éve voltak olyan szinten, hogy rádiót használtak és 6000 év alatt jutottak el az általatok vízionált űrutazási szintre akkor és 6000 fényévére vannak akkor hallani lehetne ezt. Persze ez csak egy példa, de talán végre érted, hogy miről van szó. -
#353 "Te tapasztaltál bármi olyat életed során, amit előtte lehetetlennek hittél, nem csak te majdnem mindenki?"
igen, és ez a tudománynak, emberi munkának és leleményességnek köszönhető.
úgyhogy amikor azt mondod, hogy a tudományban hiszel de az emberekben nem, ellentmondásba keveredsz.
Jó-jó értem mire gondolsz, de az összes feltevésed és elméleted
kb. az 50s évekre általános világképére jellemző, ufo-láz, összeesküvések, titkolt fegyverkezési és tech. verseny stb. -
#352 Eheh, mi is vagyunk olyan fejlettek, hogy belássuk, hogy nem szabad fejletlenebb civilizációt felfegyverezni. Ennek ellenére megtesszük... :) -
#351 Jaj istenem... Ők sem egyből fejlettek voltak, magyarán a fejlődésük adott szakaszában ők is küldtek ilyen természetes háttérsugárzástól elütő jelet.... -
Pares #350 Ezékiellel mi van? -
#349 egyáltalán nem hülye érv.
vagy szerinted rögtön a telepatikus hiperűrhullámokat találják fel?
omg.
arról nem is beszélve, hogy fénysebességről van szó.. -
TDantes #348 Oké, de mégis azok az idegenek kivel harcoltak? Egymással? Két ellenséges szuper fejlett faj ,elmegy egy primitív bolygóra ,hogy egymásra lövöldözzön?
Ebben nem sok logikát látok. -
polarka #347 Gömbvillám pl. -
TDantes #346 Dehogy voltak fejlettebbek lelkileg..olvasd el, hogy régen milyen kegyetlenül irtották egymást az akkori emberek. Ez nem változott azóta sem, csak most hatásosabb fegyvereink vannak.
Ha egy ókori hadvezérnek a kezébe nyomtól volna egy lézerstukkert, kapásból leigázott volna mindenkit...
Az emberiség jelleme nem sokat változott. Így ha most sem akarják felvenni a kapcsolatot, nem akarhatták régen sem.
Persze mostanában is sokan látnak UFO-t, de lehet hogy akkoriban ezzel nem Fókuszba kerültek be, hanem azt mondták, jé: Istenek
De az is lehet hogy ezek a vallási történeteket csak úgy kitalálták, és semmilyen idegenekről nincs szó...ez a valószínűbb -
Pares #345 Csak egy megjegyzés: A régi korok emberei se írják, hogy ők harcoltak az "isteni fegyverekkel"... -
#344 Ja, valszeg igazad van. Én annyit olvastam róla, hogy kényszermozgásnak titulálták a billegést. Na mindegy, csak eszembe jutott.
Örülök, hogy megtört a jég:D
Ja, kérdezted hova jutottam megint, hát ide ahol most vagyok.
Tudod, a tudományra is nyitott vagyok, csak az elvakult szemellenzős hozzáállás iritál, mindegy milyen területen jelentkezik. A tudomány klasz dolog lenne, ha az emberek közül páran nem csesznék el sokszor és nem használnák baromságokra...Na ide jutottam. -
TDantes #343 ,,Dehogynem, gondolj CSAK Afrikára."
De mi nem is vagyunk valami fejlettek ilyen szempontból ...egy igazán fejlett faj valószínűleg tudja, hogy nem ad fegyvert a primitív népek kezébe.
-
TDantes #342 ,,a másik, hogy miért nem fogtunk rádiójeleket?
egy fejlődő civilizáció nyilván jeleket küld az űrbe, ahogy mi is tesszük 80 éve.
már rég észlelnünk kellett volna ősi jeleket."
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, miért nem fogunk füst jeleket...
Mégis, egy tőlünk sokkal fejeltebb civilizáció, miért használna elavult, semmire sem jó rádió jeleket?
A rádió jel, nagyon lassú. Még a Naprendszeren belül is nagyon lassú-. A sok fényévre lévő világokból mégis mikor érne el a rádiójel?
Ha vannak olyan űrhajóik amik képesek legyűrni ekkora távolságot, nem túl valószínű hogy rádiójeleket használnak. Ez olyan, mintha meg mi még mindig füstjelekkel akarnánk beszélni a repülőgépeinkkel, űrsiklóinkkal...
Bocs de ez egy roppant hülye érv, hogy miért nem észlelünk rádiójeleket...
Emmellet a világűr hatalmas. Rádiójeleket, eleve csak akkor észlelhetünk, ha egy olyan néptől fognánk, ami velünk megegyező technológiai szinten van. De mivel az űr mint tudjuk nagy...hát mintha tűt keresnénk a szénakazalban.
-
#341 Nem kételkedek a tudományban mint olyanban. Emberekben igen, de az más kérdés. Én sosem írtam, hogy a tudományban kételkednék. Se erről, se arról az oldalról nem kajálok be mindent, de nem is zárkózom el lehetséges dolgok elől azzal, hogy lehetetlen.
Te tapasztaltál bármi olyat életed során, amit előtte lehetetlennek hittél, nem csak te majdnem mindenki? Ha esetleg igen, akkor nem értem a te hozzáállásodat...ha nem, akkor megértelek, de nem kell nekem hozzád alkalmazkodnom felfogásban, hitben, gondolatokban...stb. -
#340 Fogalmam sincs. :D
Amennyit én az autizmusról tudok... De úgy rémlik, hogy ahány autista, annyiféle, ez csak egy gyűjtőfogalom, nagyjából hasonló tünetekre. Gondolom van aki billeg, meg van aki nem. Mint ahogy némelyikük első látásra, emlékezetből rajzol tökéletesen pontos várospanorámát, más nagy számokkal végez fejben műveletet, vagy abszolút hallása van tökéletes zenei memóriával...
Én nem erőltetném, hogy ezekre az emberekre valami egységes kórképet kreáljunk. Leginkább egyedi esetek ezek.
Szerintem nem lehet megmondani általánosságban, hogy "ha autista, akkor az a baja, hogy:...(konkrét tüntetek)".
De erről a témáról csak nagyon felszínes infóim vannak. -
Pares #339 The Hidden Threads of Crypto-History 1. rész (a többihez a cikk végén található a link.) -
#338 Zéró! Nem ide illő kérdés, de annak idején írtad, hogy olvasgassak az idegrendszerről stb. Ennek kapcsán van egy kérdésem. Az autisták miért billegnek a tudomány szerint? Azért mert az agy azon részén, ahol az egyensúlyt, mozgást szabályozó rész van, tudod a fül környéki részen van megemelkedik a nyomás, vagy más változás miatt elkezdenek szédülni és ezt az érzetet igyekeznek kompenzálni előre, hátra mozgással? Vagy nem ezért? Mit olvastál róla? -
#337 meg eleve nem értem az egész hozzáállást, hogy abban a korban amikor
protonokat ütköztetnek, fotonokat teleportálnak(!!!), egy atomnál épphogy nagyobb
fogaskereket gyártanak, te ezekben kételkedsz, de a titokban leskelődő ufókban meg hiszel... -
#336 nem tudom te mit olvashattál.. -
#335 Na most mellélőttél mert erről is olvastam és nem pont azt, hogy annyira mérhető lenne pontosan, mint te úgy tűnik nem ugyanazokat a cikkeket olvassuk:D -
#334 Nem biztos, hogy mind hamisítvány, de ami annak látszik (más kérdés, hogy azért látszik annak, mert azt akarod látni), de valahogy mégsem meggyőző az általában az, a repülő fényes "izék" meg lehetnek akármik is, nem pont egy idegen űrhajó, és a valószínűségszámítás tükrében logikusabb nem mindjárt "ufókra" gondolni, de mondom rakj be egy képet, amit meggyőzőnek tartassz. -
#333 Egy kérdés: Örülnél neki? Őszintén ha lehet. Én nem. Márhogy a gondolatolvasásnak... -
#332 egyetlen egy részecske is mérhető.
sőt. a kétrés interferencia kísérletben (na ez sem egy mai trükk:)
egyesével nyomatják át a szűrőn.
na ezért mondom mindig, hogy egy 4000 éve élt egyiptomi ember sokkal okosabb egy mai átlagembernél:P