1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
#411 itt is vannak hibák meg sarkítások, ne abba kössetek bele, hanem magába
az elméletbe. -
#410 Mi az, hogy nehogymár ez legyen a legfontosabb?!
Nem az a leglényegesebb dolog egy elmélet kapcsán, hogy igaz-e?
Nem a világ megismerése a cél, hanem hogy megnyugtató meséket találjunk ki a dolgok magyarázatára? Ne már...
Természetesen ez a létező dolgok magyarázatára vonatkozik.
Az olyan dolgok, amiknek még a létezése sem bizonyított, azoknak felesleges a magyarázatával foglalkozni, mert az úgyis biztosan helytelen lesz. -
#409 én innen néztem, bár végülis a történetben majdnem lényegtelen ez a szempont:)
-
#408 Ebben nem lennék olyan biztos, a mai kor technikai fejlettségét tekintve.
Azért a NASA meg a SETI nem kispiskóta, és a lentebbi tudományos cikkek tudtában
ez még durvább..
Nem baj, tételezzük fel
Egyiptom, mondjuk 4000 éve itt jártak pár évet a földönkívüliek.
Ha a fénysebesség felével jöttek-mentek (iszonyat sok tech. tudás és energia kellene..de nem baj, tételezzük csak fel), akkor most, ezekben a pillanatokban csórikáim tőlünk 2000 fényévnyire bandukolnak az űrben. Ezt mi 2000 év múlva látnánk meg. Igen ám, de amikor idefele jöttek, azt meg most..
talán akkor nem vennénk csak észre, ha egy kisbolygónyi kis valami lenne az egész, 1 max. 2 töppedt űrhajóval..de mondom, ebben azért nem vagyok olyan biztos :))) -
#407 Na ezt nem veszi be az én makacs fejecském: a sok bába között elvész a gyerek, nem mindegy hogy magyarázzuk. Nehogymár ez legyen a legfontossabb. Ez olyan, mintha egy újszülöttnél azon vitatkoznának, hogy mi legyen a neve, közben elfelejtenének neki enni adni....Jé tényleg majd el felejtettük, hogy róla van szó nem pusztán a nevéről.
Egyébként értelek, értem értem, csak fel nem foghatom...:D -
Pares #406 Én inkább a galaxis széle kifejezést hasnzálnám a pozíciónkra. Egy jelentékelen átlagos kis csillag, a galaxis széléről.
-
TDantes #405 Én nem mondtam hogy jártak itt 5 ezer éve...mellesleg ha jártak volna, nem sok nyomát látnánk.
Honnan látnánk hogy jönnek? Sehonnan. Alig valamit észlelünk ami a világűrben történik. Ha úgy akarna egy fejlett faj ide jönni ,hogy ne észleljük, nem hiszem hogy túl nehéz lenne. -
#404 de elmondhatom miért:
asszem mi nagyjából a közepénél-harmadánál lehetünk, ami jó, mert ott sűrű az anyag, így gyakoribbak a csillagok, de nem egészen a közepén ahol nagyon sűrű és forróság van stb. hanem pont jó Naphoz hasonló csillagok és Föld típusú bolygók létrejöttéhez. Az imént volt egy adat közel 100e fényévről, ezt én nyugodtan lefelezem egy 50e-s zónára, ahol más létformák is kialakulhattak.
a Föld 4,6 milliárd éves, 50 ezer év nem olyan sok neki, hogy információt észleljen akár napjainkban akár a régmúltban tárgyi nyomok formájában.
kb. ennyi, kicsit szétszórt kicsit sarkított, de ha már itt hinni lehet
tények nélkül akkor én ezt hiszem:P de ha kell ígérem többet ilyet nem mondok:P -
#403 Logikus érv pl. amiket én állítottam a 10.000 évvel kapcsolatos vitánkban, mások érveit meg nem akarom bemásolgatni, ezek megcáfolják a kijelentést miszerint semmi nem maradna utánunk. Ugyebár ez a feltevés, azért merült fel, mert azt állítottátok, hogy lehet volt régen egy fejlett civilizáció ami akár építhetett repülgépeket meg stb-t is, erre jött a válasz, hogy ilyennek a nyomait nem találták még a régészek, utána benyomtátok ezt a filmet, hogy az nem jelent semmit, hogy nem találtak még bizonyítékot, mert 10.000 év múlva már a mi civilizációnkból sem maradna bizonyíték, pedig de, nagyon nagyon sok bizonyíték maradna, és ha a föld alatt akkor mi van? A régészek általában a föld alól ássák ki ezeket, és eddig a 10.000 évnél idősebb leletek semmi nyomát nem mutatták egy fejlett civilizációnak, feltéve a ha kőbaltákat, más pattintott kőeszközöket, kis primitíven megmunkált kőszobrokat + hasonlókat nem tekintjük annak.
Persze nem lehetetlen, de nagyon keves esély van rá, hogy párhuzamosan egy fejlett civilizációval (ami olyan technológiával rendelkezik, ami lehetőve teszi nagy területek gyors bejárását, +lényegében majdnem mindent amit ma is megtehetünk) olyan nagy számban léteztek kőkorszaki létben élő emberek, hogy csak az ő utánuk hagyott maradványokat találjuk meg.
Ugyanez van az idegen űrhajósdival, idézem magam: "Nem állítottam, hogy biztosan nincsenek, csak, hogy nagyon kevés az esély rá, hogy egyáltalán elértek hozzánk, annak még kevesebb, hogy már több ezer éve itt repdesnek, és a modern világban élő embernek nem nagyon akarnak mutatkozn, tudást átadni stb, arra megint még kevesebb, hogy ha már ennyi ideje itt vannak még nem tudtunk egy épkézláb fényképet készíteni róluk, ami a modern technikának nem lenne olyan bonyolult, mert amikről te beszélsz azok nem számítanak bizonyítéknak, vagy ha mégis van a birtokodban egy olyan kép amit bizonyítéknak gondolsz rakd be, és megvitatjuk vajon tényleg tekinthető-e bizonyítéknak." -
#402 nna ugye, akkor képzeled mit érezhettem eddig_:D_D:.dd
-
Pares #401 "Szerintem a Tejút legértelmesebb faja mi vagyunk."
Bocs, de ehez nem tudok érdemben hozzászólni... -
#400 mert ha itt jártak 5000 éve, akkor már látnunk kellett volna, hogy jönnek felénk:)
"Nézd, nem tudom bizonyítani hogy vannak értelmes lények. De az ellenkezőjét sem lehet! Nem járhatunk be sok milliárd bolygót, és nem nézhetjük meg, laknak-e ott értelmes lények." egyetértek. -
TDantes #399 Jó azért, egyszarvúakat is festettek le, pedig nincsenek is egyszarvúk meg sárkányok sincsenek.
Meg aztán valami olyan állat is lehet, ami kihalt, vagy mit tudom én.
Sok magyarázat lehet. -
TDantes #398 Miért kéne látunk az ittjártuk nyomát? (mellesleg egyesek szerint látjuk is)
Hallani kéne őket? Mégis miért kellet volna hallani? És ha 50 ezre fényévnyire vannak? És 40 ezer éve rádióztak utoljára? Még 10 ezer év míg a jeleket észlejük akkor...
Nézd, nem tudom bizonyítani hogy vannak értelmes lények. De az ellenkezőjét sem lehet! Nem járhatunk be sok milliárd bolygót, és nem nézhetjük meg, laknak-e ott értelmes lények.
Az pedig, hogy mi vagyunk az egyedüli értelmes faj, igen ostoba és beképzelt feltételezés. Olyan, mint hogy a Nap kering a Föld körül. -
#397 Akkoris háromszög alakú és repcsire hasonlít:D
Bár valszeg egy kő. De hasonlít :D -
#396 Igen, csak tudod nem mindegy, hogy ezt a "megérzést" úgy magyarázzuk, hogy
a. ők még fejlettebb, ösztönös szinten vannak, a lelkük jobban össze van még kapcsolódva a természettel és megérzik a természetben található gonosz felgyülemlését
vagy
b. hallhatják az infrahangot, érezhetik a rezgést, a levegő változásait.
Nem mindegy. Az nem mindegy, hogy amikor mögé képzelünk valamit a dolgoknak, akkor az egy ellenőrizhető/cáfolható feltételezés, vagy egy seggből előrántott légvár, aminek helyességét jellegénél fogva képtelenség ellenőrizni. -
Pares #395 Bocs de ezen a képen nem látok semmi hasonlót :D -
#394 Na, sikerült!
-
#393 Akkor link -
#392 Mondjuk ez a cucc eléggé hasonlít rá (mars felszínén van a szerkezet, lehet hogy fake, mert már nem tudom, honnan szedtem le a képet :D):
-
Pares #391 A tudósok megmagyarázták egyszerűen: Ez egy állatról mintázott arany akármi. Az más dolog, hogy milyen állat ez... -
#390 az áltudomány nem az, amire nincs egzakt tudományos magyarázat. -
#389 nem tudom mi, utána kell járjak hogy megismerjem részletesen, több forrásból,
addig nem fogom kinyilatkozni, hogy ez szerintem második világháborús színvonalú
földönkívüli technika ókori népek általi ábrázolása :D_:_D -
#388 Nézd Krisz. Tisztelem a tudományt, de nem tisztelek minden tudománnyal foglalkozó embert, mert ott is vannak szemetek. nem ellentmondás, hogy nem mindenkiben hiszek, bízom, stb.
Konkrétan áltudományokról. Nem tudom mit nevezel annak, mit nem, de ha az áltudomány, hogy pl. állatok előre megéreznek tudomány nélkül katasztrófát és meg tudják ezzel a totál áltudományos hozzáállással menteni az irhájukat akkor engem érdekel az áltudomány és nyitott vagyok felé. Ki tudja, lehet majd egy áltudományos dolog menti majd meg az én bőrömet is.... -
#387 Szerinted mi? Ez már több, mint mese. Nem hiszem, hogy maguktól találták volna ki.
Személyeskedés off. -
#386 ajaj, akkor mégegyszer:
tök mindegy az anyabolygójuk milyen messze van,
már látnunk kellene az ittjártuk nyomát az égen és hallanunk az éterben.
a jelek pedig folyamatosan fognak jönni, nem kikapcs-bekapcs alapon.
szerintem a Tejút legértelmesebb faja mi vagyunk. -
#385 emberfejű lepke:P -
TDantes #384 A fénysebesség a galaxis méreteihez képest is lassú. Az átmérője 97 800 fényév (a wiki szerint) , olyan messzi is lehetnek,hogy a jelek még ide se értek, még fénysebességgel se.
De az is lehet hogy ide értek a jelek, csak mivel nem az egész galaxist vizsgáljuk egyszerre....nem észleltük.
De amúgy, mond meg akkor, szerinted mit jelent, az hogy nincsenek rádió jelek? Hogy csak mi vagyunk értelmes lények a galaxisban? -
#383 Láttam már ezeket a tárgyakat képeken. Érdekesek. Felülnézetből azt mondanám rovar. ábrázolva van a csáp...stb. megnézem oldalról, na akkor már nem annyira rovarszerű a fej és tor közti rész..stb. Nem csodálom, hogy találgatnak....Bár ezt a cikket nemtudtam elolvasni... -
#382 tudom, csak az áltudományok ezen a szinten maradtak. -
#381 amint lett rádiónk gyakorlatilag szinte egyből nyomtuk is az űrbe.. -
TDantes #380 Na igen, Atlantisziak, nem?
Egy régebbi, sokkal fejlettebb emberi civilizáció.
Hm. Én erre azt mondom, hogy ha volt ilyen, akkor hol vannak a nyomaik? Persze tudom, sok gyanús dolog került már elő, sok furcsaság, túl régről.
Régészeti leletek, bányászat nyomai, túl régről...van egy pár közvetett bizonyíték ,hogy tényleg létezhetett egy régebbi fejlettebb emberiség.
De a kulcsszó itt a fejlettebb. Én nem hiszem, űrhajókkal járó emberekről lehet szó...ami leleteket találtak, abból az következik nem igen lehettek fejlettebbek mint az ókori népek...vagyis, nem jártak ők se űrhajóval.
-
#379 50-es évek fogalmam sincs mi volt akkor...azért annyira nem vok öreg:D
-
#378 Ez érdekes... Egyszer egy egyiptomi szobrot is láttam, ami szintén egy repülőre emlékeztetett. -
#377 A Föld légköre átengedi a rádióhullámokat, bár az is csak részben ha jól tudom pinyó-elv rádió és hang meg fényhullámokban, bár ezt ti is tudjátok. Szal honnan tudod, hogy ahol ők élnek "ki tudnak jönni" a bolygójuk légköréből (ha van) a rádióhullámok? -
#376 teljesen mindegy milyen jel. fénysebességgel jön.
észleljük. miért? mert van a kozmikus háttérsugárzás, ami nagyon kicsi,
és erre jönne a jel zaja. -
#375 Egyetértek. Tehát akkor írok egy gyors összefoglalót a vimanák lehetséges magyarázatairól:
- Légköri jelenségek köré kreált történek
- Szimpla kitalált mese
- Földönkívüliek, vagy egy fejlett földi civilizáció jelenléte -
Pares #374 Új rejtély... -
#373 de figyelj már, itt arról van szó, ha jártak is volna itt,
az jóval az emberi civilizációk előtt lehetett volna!
f é n y s e b e s s é g
(amit ők sem érhetnek el, természetesen)
ha féreglyukon utaztak volna annak pedig nyoma kellett volna legyen.
Egyébként szerintem meg rengeteg faj létezik,
a mikroorganizmusoktól a szuperintelligensig, de az Univerzum olyan nagy,
hogy velünk -emberekkel- még vagy már nem találkoztak, ennyi. -
TDantes #372 Nem csinálok én semmit. De az akkor sem bizonyíték semmire, hogy eddig nem fogtunk semmilyen rádiójelet.
Ez olyan ,hogy kinézek az ablakon, és egy repülőt se látok...akkor nincsenek is? Csak trükk felvétel ,meg hazugság hogy vannak repülőgépek?