A múlt megoldatlan rejtélyei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hsz. többi része meg ócska fröcsögés. Az ignoranciát tökélyre fejlesztetted.
166. hsz.: Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ha már tudományos topic, nincs hullócsillag. Na és a meteor meg a meteorit közti különbséget tudod-é. Ja, szintén nem henger, nem korong alak 2 kilõve....
Az üstökös a tiétek fiúk.😄
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
tudod honnan ered a tejút kifejezés? ókori mitológia,
valami istenség anyateje fröccsent oda, hát kb. ilyen fantáziát képzelj el,
és rakd össze a fentebbi természeti jelenségekkel!
azért személyeskedek, mert tök jó tudományos topik lehetne,
normális linkekkel, elméletekkel,
de ehelyett összeesküvés elmélet van meg egyénire gyúrt szcientológia..
Nekem spec a "kisszürkék" akkor is tetszenek....<#alien>#alien>
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ráadásul, ha mindenki így viszonyul az univerzum többi értelmes civilizációjához, akkor miért rontanák el a hírnevüket azzal, hogy ilyeneket állítanak?
És válaszoljatok már arra, hogy (ÉS ISMÉT COPYPASTE, TÖKÖM KIVAN MÁR), hogy ,Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírbõl sem ismerik egymást, egyaránt repülõ hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elõ az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekrõl irkálták?"
Mellesleg áruld már el, milyen jogon személyeskedsz, te tahó (csakazértis) paraszt (nem a földmûvelõ)?! Kifogytatok az érvekbõl, így hát marad a trollkodás, ugye? Szánalmasak vagytok, tényleg. Ti, a beszûkült látókörûek pofáztok annak, aki kicsit nyitottabb a ,,különleges" dolgokra? Valljátok már be, mondjátok már ki, hogy tévedtetek, elnézést! Én mindig megteszem...
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
feszültség enyhítésére kitalál valamit, amivel úgy-ahogy megmagyarázhatja
amit nem ért.
ha annyi tudományos és áltudományos cikket olvastok, legalább egy normálisat
linkeljetek már lécci, valami natgeo színvonalút ha lehet, köszi
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Persze hogy a felvetett "bizonyítékaink" relatívak, mert akármire mondhatod azt, hogy ugyanmáreznembizonyítéknekem.
"Én meg erre azt mondom, hogy de, nézd meg, ott van. Semmi okunk azt hinni, hogy nem ember hozta létre. Az ábrázolt dolgokról nincs okunk mást feltételezni, mint hogy mûvészet."
Mert a barlanglakó õsembernek nagyon sok oka volt megépíteni Stonehenge-t. Jah, hogy mert a vallás így meg úgy. Nade honnan ered a vallás? (ha most ebbõl is azt szûröd le, hogy azt mondom, ezt is a zufók építették, akkor én szúrom tökön magam)
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
hülyeség az egész úgy ahogy van, ti meg boldogan úszkáltok benne hát gratulálok.
egyetlen épeszû bizonyítékot nem mutattatok fel,
mint írtam, minden korból rengeteg leletet tár fel több millió régész
de érdekes módon a ti elméleteteket még egy sem támasztott alá
vagy holnaptól én is bemeséljem magamnak, hogy Xenuék voltak, és kezdjem terjeszteni?
Tehát leírom mégegyszer, lassan, hogy a kis agyacskátok is megértse. Nos:
Egyrészt, a mondatod számomra értelmezhetetlen. Mellesleg csak én látok furcsaságot abban, ho... A picsába, megint le kell írnom, de inkább csak ctrl+v-zek: ,,Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírbõl sem ismerik egymást, egyaránt repülõ hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elõ az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekrõl irkálták?"
Mellesleg Verne: egy tengeralattjárót kissé könnyebb leírni, mint egy repülõgépet, de ha ettõl, és attól a ténytõl, hogy Verne (akit nagyon is tisztelek, számos regényét elolvastam már) ,,kissé" modernebb környezetben élt, eltekintünk, akkor is nehéz megmagyarázni a ,,tüzes nyilakat, amelyek a hangja alapján követték az ellenséget".
Senki sem írta, hogy földönkívüliek voltak, lehettek akkori, fejlettebb civilizációk is, akiknek a tevékenységét látták, de az, hogy egymástól független emberek fénylõ hordókról, repkedõ jármûvekrõl, és tüzes korongokról, na meg égbõl jött bölcs ,,istenekrõl" számoljanak be, képtelenség, annak a lehetõségnek megfontolása nélkül, hogy esetleg ,,más" keze is benne van a dologban...
abban a korban, amikor 40.000 (!) éves furulyát, dínókat, fõemlõs-emberszabás átmenetet, homo sapiens által kinyírt neandervölgyit stb-stb találnak,
ti földönkívüliek tanításaiban hisztek?????
egyetlen egy bizonyítékot sem mutattatok fel, de mivel alapból elfogultak vagytok,
és ahogy Zero is írta nem a nulláról indultok még szép, hogy rá lehet mindenre
vetíteni azt ami számotokra kényelmes!!!
De lehet, hogy csak kitalálták. Maguktól. Minden ok nélkül....
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Mert nem nullhipotézisbõl indulsz ki a leletek összességének vizsgálatánál. Nem azt nézed, hogy hogy áll össze a kép a részletekbõl(ezt csinálja a régészet, pl), hanem elõre elhatározod, hogy mit fogsz keresni, és kiválasztod azokat a részleteket, amik megfelelnek a teóriádnak. Ez jó eredményre nem vezethet.
Másik fele, hogy szerintem az is rossz kiindulási alap, hogy valamirõl eldöntöd, hogy azt ember, akkor, úgy, saját kútfõbõl és saját erõbõl nem csinálhatta. Már miért ne?
"Mert a régészek (akik ha mondanak valamit, az biztos úgy is volt)"
Ezt soha nem mondtam.
"logikus (?) elméleteket alkotnak, amikre aztán nagyon sok megdöntõ bizonyíték van..."
Eljárás menetét leírtam. De tudod az a helyzet, hogy nem csak a régészek. Hanem a történészek, mûvészettörténészek, antropológusok, kormeghatározás kapcsán érintõlegesen a fizikusok, egy szép nagy tudáshalmazt hoztak össze az évszázadok során, amiben pont nincsenek benne földönkívüliek.
"Mindenre létezik válasz, az más dolog, hogy mi mennyit tudunk megválaszolni."
Viszont ha nincs (még?) válasz, akkor minek kell kitölteni az ûrt hülyeséggel?
" hanem bizonyíték vs bizonyíték alapon vitázni. "
Az a baj, hogy ami "bizonyítékot" eddig felmutattatok, az csak egy bizonyos szemszögbõl bizonyíték, abból, hogy azt mondtad, hogy azt ember nem csinálhatta.
Én meg erre azt mondom, hogy de, nézd meg, ott van. Semmi okunk azt hinni, hogy nem ember hozta létre. Az ábrázolt dolgokról nincs okunk mást feltételezni, mint hogy mûvészet.
Ha ma körülnézel a világban, akkor is rengeteg fikciót találsz idegenekrõl, képi, írott, tárgyi, meg úgy általában akármilyen formában. Régen is volt igénye fikcióra az embereknek, és ez meg is jelenik a mûvészetükben.
Nem értem, miért kell beleerõltetni ide mindenféle földönkívülieket. Komolyan, nem értem. Én csodálom, hogy régen is mikre voltak képesek az emberek, lenyûgözõnek találom. Néhány dologról fogalmam sincs, hogyan csinálták, akkor, azzal a tudással. Az emberiségre érzem sértõnek, hogy azt mondod, hogy ez magunktól nem ment volna, ehhez külsõ segítség kellett.
Ne ilyen Däniken videókat nézz, meg élienek régen izéket. Válassz ki egy civilizációt, mittudomén, Egyiptomot, és keress annyi információt róla, amennyit csak el tudsz viselni, olvass az ókori Egyiptomról annyit, hogy kifollyon a szemed. Mondjuk egy évig, napi egy óra egyiptomkutatás. Aztán nézd meg megint Dänikent, és ha még mindig komolyan tudod venni, akkor térjünk rá vissza. Már komolyan, nincs jobb ötletem.
"erre pedig a mindent kimerítõ válasz amit kaptunk az az volt, hogy "nemtudom, de biztos nem úgy volt"."
Nem, a kimerítõ válasz az, hogy nézz utána a témának jobban, és ne csak ilyen bulvárDäniken szinten. Nem várhatod, hogy mindennek én nézzek utána, minden választ én keressek elõ, minden összefüggésre én hívjam fel a figyelmed.
Leírom kb. hatodjára. Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírbõl sem ismerik egymást, egyaránt repülõ hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elõ az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekrõl irkálták? Remélem érted a lényeget...
Például, egy régi mese, valószínûbb hogy csak egy régi mese, nem pedig Idegen ûrhajók leírása"
Nem vágtam rá egybõl semmit (ellentétben egyesekkel), de meg kell értened, hogy (pl.) egy Csendes-Óceáni elszigetelt indián törzs egy nap az égen meglát egy nagy repülõ csillogó izét, ami fehér kondenzcsíkot húz maga után, arról nem fognak neked pontos leírást adni (szavuk nincs hozzá). Azt fogják írni, hogy a (pl.) Tirupatu fõisten repülõ fényes kígyójával büszkén szelte át az eget. Kész is az elsõ Isten. Jöhet a többi. (Csak szemléltetésképp)
Nem úgy értettem, hogy egyetlen egy darab rejtély van...nem számnévként kellet volna értelmezni....hanem általában...ha veszünk egyet a sok közül, nem egybõl Idegen civilizáció lényeit( így megfelel?) kell belelátni...<#wave>#wave>
Hm.Spekulációk? Igen . Például ilyen spekuláció, hogy az Idegenek bármi hatással is voltak a Föld és az emberiség történelmére...
Spekuláció, hogy bármit is építettek, bármit is tanítottak, bármiben is segítettek, hogy a mondákban szereplõ istenek, Idegenek...ez mind-mind spekuláció.
De mondom, én nem zárok ki semmit, de logika, bizonyítékok. Így kell valamihez hozzá állni, és nem úgy, hogy ha nem tudunk valamit megmagyarázni, akkor egybõl Idegen lényeket látunk bele.
Például, egy régi mese, valószínûbb hogy csak egy régi mese, nem pedig Idegen ûrhajók leírása
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Na ezaz, hogy pont ennyire egyezik meg. Te most komolyan, neked hasonló egy hordó, meg egy tányér?
Meg egyszer hangtalanul suhan, másszor tüzes szekér, harmadszor meg szárnyas emberek, de azért biztos, hogy mind ufó?
Nekem igencsak meg kell erõltetnem magam, hogy lássam az összefüggést.
Tudod mennyi mindent rajzoltak/festettek/véstek még le emberek ezen kívül, ami egyébként csak a fantáziájuk szüleménye?
na de hogy komolyra vegyem a szót.
"Az baj ezzel a témával, hogy van egy megoldatlan rejtély? Akkor biztos UFO-k..."
Elõször azt hittem, hogy ez a szkeptikusoknak szól...
"Ugyanígy, az hogy van egy zavaros, dolog a történelemben? Se UFO-t, se más misztikus dolgot nem kell belemagyarázni."
Haha, de jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy csak egy zavaros dolog lenne a történelemben. UFO-t se magyarázunk bele, és képzeld, az esetek többségében mégcsak idegen lényekrõl sincs szó.
"Igen, vannak furcsa, nehezen megmagyarázható dolgok. Például, hatalmas épületek, amiket a ,,primitív" emberek nem építhettek...(amúgy dehogynem építhették...sok mindenre képes az ember..primitív szerszámokkal is) és akkor egybõl biztos az UFO-k építették a Piramist...miközben inkább arról van szó, nem ismerjük pontosan hogyan is építették...(bár azért elég nagy valószínûséggel igen)"
Csak spekulációk vannak róla, hogyan építették, és hogy mikor. Annyira nagy valószínûségû teóriát még nem hallottam. És külömben is, az Egyiptomi piramisok még távolról se a legrelytélyesebb építmény ezen a bolygón.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Nemtudod a kérdésekre a választ, de azért azt teljes bizonyossággal kijelented, hogy úgysincs igazunk. Hol érzem itt az ellentmondást?
"Logikátlan, összefüggéstelen, racionálisan elképzelhetetlen, és bizonyíték pontosan nulla van az alátámasztására, és még nyomai is csak az a néhány, aminek amúgy is erõs belemagyarázás szaga van"
Mert a régészek (akik ha mondanak valamit, az biztos úgy is volt) logikus (?) elméleteket alkotnak, amikre aztán nagyon sok megdöntõ bizonyíték van... Nincs összefüggés? Mintha eddig nem ezt magyaráztuk volna. Az, hogy számodra elképzelhetetlen, nem jelenti azt, hogy nem úgy volt. Ezzel a belemagyarázással meg ne gyere, mert ugyan úgy belemagyaráznak akár mit a régészek is akár mibe, amirõl fingjuk sincs... csakhát ugyebár, nem mindegy kinek a szájából hallod...
"Szal miért hiszitek azt, hogy minden "kínos" kérdésre létezik válasz egyáltalán? Vannak dolgok, amiket soha a büdös életben nem fogunk megtudni. Ez új nektek?"
Mindenre létezik válasz, az más dolog, hogy mi mennyit tudunk megválaszolni.
Megint azt a játékot játszuk, amit már egyébként számtalanszor lejátszottunk... nem filozofálni kell a megfogalmazásokon és a fogalmakon és jelentéktelen dolgokon fönnakadni (mint a bizonyos Információs központ, ugye, ugye?), hanem bizonyíték vs bizonyíték alapon vitázni. Mert eddig semmire se jutottunk, hogy említve lett pár teória, tárgy, kérdés, erre pedig a mindent kimerítõ válasz amit kaptunk az az volt, hogy "nemtudom, de biztos nem úgy volt".
Vagy egyezzünk ki abban, hogy halvány lila fingunk sincs róla (ez lenne a legésszerûbb).
Tényleg nem lehet mindent földönkívüli jelenléttel magyarázni, de a túlságosan földhözragadt gondolkodás sem helyes. Én valahol a kettõ között helyezem el magam, de ebben a témában nem látok más megoldást.
Mondjuk léteznek eléggé érdekes légköri anomáliák, meg meteorok is...
Én nem zárom ki, sõt lehetségesnek tartom...de nem kell minden szentjánosbogárban UFO-t látni...
Ugyanígy, az hogy van egy zavaros, dolog a történelemben? Se UFO-t, se más misztikus dolgot nem kell belemagyarázni.
Igen, vannak furcsa, nehezen megmagyarázható dolgok. Például, hatalmas épületek, amiket a ,,primitív" emberek nem építhettek...(amúgy dehogynem építhették...sok mindenre képes az ember..primitív szerszámokkal is) és akkor egybõl biztos az UFO-k építették a Piramist...miközben inkább arról van szó, nem ismerjük pontosan hogyan is építették...(bár azért elég nagy valószínûséggel igen)
Számtalan magyarázat lehetséges, nem kell egybõl a legvadabbat elhinni.
Logika, bizonyítékok...ez alapján kell a megoldást keresni, nem úgy hogy mindenben UFO-t látunk
History Channel: Ancient Aliens HD (2009)
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész
8. rész
9. rész
Nagyon sok mindenrõl van benne szó, amirõl itt szó eshet...
1. Mi volt ez? Nagy, kurvafényefényes... jujbazdmeg, most még hangos is! Akkó' biztos az istenek!
2. Mi az ott? Nagy kõbõl van... ezt ember nem építhette. Akkó' biztos az élienek!
Totál ugyanaz. Ugyanazt csináljátok, mint az õsember, nem tudtok valamit, aztán kreáltok hozzá egy vallást.
Nem baj, ha én ezt a gondolkodásmódot igencsak idejétmúltnak és elfogadhatatlannak tartom?
Miért kell mindenáron felépíteni egy hitrendszert, ami szinte 100% biztos, hogy úgyis helytelen? Ráadásul logikátlan, összefüggéstelen, racionálisan elképzelhetetlen, és bizonyíték pontosan nulla van az alátámasztására, és még nyomai is csak az a néhány, aminek amúgy is erõs belemagyarázás szaga van? Aztán ragaszkodni hozzá minden ellentmondó tény ellenében?
Minek? Mire jó ez?
Megnyugszik a lelked tõle, vagy mi?
Szal miért hiszitek azt, hogy minden "kínos" kérdésre létezik válasz egyáltalán? Vannak dolgok, amiket soha a büdös életben nem fogunk megtudni. Ez új nektek?
Lehet még kismillió ugyanilyen kérdést feltenni.
Mi értelme van leölni a halott kedvenc lovát?
Mi értelme van ékszereket rakni a sírba?
Mi értelme van kurvanagy katedrálisokat építeni évtized hosszan?
Semmi. De a vallásos emberek képesek minden tudásukat összeszedve végtelen energiát ölni halál értelmetlen dolgokba. Ilyen ez, semmi meglepõ nincs benne.
Tehát idemásoltam azt a h.szt, ami miatt (úgy gondolom) létrejött ez a topic. (Javíts ki Pares, ha tévednék!)
NWO topicból:
"Dänikenezzünk" még egy kicsit!
A múlt megoldatlan rejtélyei c. 2007.-ben készült filmébõl a megoldatlan kérdések:
-kik és miért csinálták 4000 m magasan azokat a diorit-tömbökbõl készült elemeket, milyen eszközökkel érték el a milliméter pontosságot, párhuzamot s.t.b.
-miért rejtették egy piramis mélyére, töltötték fel kõvel a lépcsõsort, h eldugják az a bizonyos palenque-i reliefet (az "ûrhajósról" beszélek)
-lentebb írták a gizai piramisban található "lélekjárat" felderítését. A járgányról közvetített képen jól látszik, h a kõtömböket egymáson húzták, vagy csúsztatták ( Däniken azt mondja, neki megvan az üregvizsgálati térkép is, amit szintén eltitkol a "hivatásos" történészet. Miért? Nem vagyunk még rá érettek?
- minek építettek (vagyis véstek ki) a sivatag alatti sziklatalapzatba több km. alagutat, és töltötték fel 1000 számra krokodil, íbisz, szkarabeusz és egyéb állat múmiákkal?
-Szekemhet fáraó sírjának kérdése: mit látott az a professzor, aki bemászott a fáraó szarkofágjába, és pár nap után öngyilkos lett? Utána bemászott a prof tanítványa-titkára is, õ is öngyilkos lett. Az eset után lezárták a sírt, a lejáratot ismét betemette a homok.
-Az Ápisz szarkofág kérdése: a hozzávaló követ tényleg Egyiptom másik végébõl szállították ( több 100 tonnás ) 1000 km messzirõl. A Níluson akkoriban 2 zúgó is volt, ahol ki kellett pakolni a hajót, szárazföldön kikerülni, majd visszapakolni.
Mindezt kötél, emelõcsigák, fák nélkül? Mert ezt az akkoriak a hivatalos tört. szemlélet szerint nem ismerték. Mikor felfeszítették az Ápisz szarkofág tetejét, az csordultig fel volt töltve aszfalttal, és apróra tört csontmaradványokkal.
Logikus ugye? Odacipelik a bazi nagy sziklatömböt, leengedik a föld alá épített sírkamrába, majd feltöltik aszfalttal, meg összetört csontokkal.
- a szitává lyuggatott diorit-köveket lejjebb említették.
- maradt még a nagy kérdés: Nazca fennsík vonalai, bár vannak rajtuk olyan geometriai ábrák, amik gabonakörökben is meg szoktak jelenni. Megmutatta még ugyanott a hiányzó hegyeket is. Valakik egész hegyoldalakat vittek el onnét. Hova?
Az egyéb Bibliai, Mahábháratai kérdésekre ne térjünk ki, mert azok "csak" leírt történetek.
Nagyjából ezekre a kérdésekre vár válasz Däniken. (meg én is ) 😄
Tehát adva vannak a filmfelvételek, fényképek. Akkor most mindent Õ talált ki? Csak legyen témája a filmjének? Egyszerûen olyan dolgokat mutat be, amire a "szakértõk" csak jól hangzó elméleteket, vagy még azt sem tudnak felmutatni.
D. is elõadja természetesen a saját elméleteit, rámutat a tudósok csúsztatásaira. Ezért õ rögtön hazug, megbízhatatlan s.t.b.
Várom a saját véleményeket!
Várom a cáfolatokat, egyéb elméleteket, mert én nem tudok angolul, sem németül.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
megbízható forrás nélkül mindenki azt mond amit akar..
Jobb késõn, mint soha....
Pont ennek a két dolognak van legkevésbé köze az igazságtartalomhoz.
a probléma elsõsorban az, hogy elképzelhetõ, hogy sokkal õsibbek mint az Egyiptomi
piramisok..
sajnos nincs még hiteles adat, ill. nem tudok róla. van aki szerint 8-10ezer éves is lehet (bár van aki szerint Magdi anyus valós szereplõ😊)