A múlt megoldatlan rejtélyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó film lehet, holnap megnézem.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Falcon87
Nem is állítottam, csupán felvetettem, mint elég extrém alternatívát, a földönkívüli jelenlét mellett.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Christiansen
sorry, de

Christiansen
ez a pár mondat konkrétan a lelet feltárójáé, nem pedig holmi ócska szenzációhajhász újságíróé.

A millió év akkor is meredek.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Anaid
Krisz, ne csináld megint ezt....Egy tucat oldalból kiragadsz egy pár mondatot, mi van a többi mondattal, meg oldallal, ne legyél már szemellenzõs...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

10000 évente jégkorszak? Nem 100000?

Christiansen
Engem is meglepett, a Spirit és az Opportunity tervezõi mondták ezt egy
discovery-s mûsorban.

Kisendre
SEMMI? Kicsit hihetetlen. Egyébként ez még ha igaz sem bizonyíték arra, hogy régen létezett egy fejlett civilizáció.

Falcon87
Mivel még nem láttad a Life after People c. filmet (azt írtad, holnap reggel fogod), ezért eltekintek a ,,hol vannak a nyomai"-tól.
Bár, annyi igazság van benne, hogy az egyiptomiak olyan négyezer éve éltek, annyi idõ alatt meg még kellet volna hogy maradjanak nyomaik...
Hoppá, most beindult a fantáziám, idiótaságaim következnek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És mi van, ha a különbözõ piramisok a nyomaik? :o Vagy ha a föld alá vonultak, látva az emberi faj térnyerését... áááá, inkább befogom, ez tényleg eléggé extrém ötlet 😎

Millió évekig? Na ne viccelj! Pont a Marson? Amikor még a legmasszívabb emberalkotta épület is megadja magát cirka 500 éven belül a természetnek? Tudod te, hogy milyen károkat okoz a jég vagy a víz az épületeknek? Fõleg, ha nincs aki gondozza õket?

Christiansen
ajánlom az
An Inconvenient Truth c. filmet, torrent, van hozzá magyar felirat is

Christiansen
10.000 évente jégkorszak van -> hova lesz a sok hó?
Nagy-tavak É-Amerika?..

Christiansen
egyébként a marson lévõ szondák millió évekig ott maradnának, utolsó jelként.

Na, itt jöhet szóba az újabb mese, az abszolút kitaláció, amit mellesleg a világ összes õsi kultúrájában megtalálhatunk: Vízözön... Persze 1000 formában, túlzottan, de nagy körvonalakban ugyan azt az eseményt írják le...

Christiansen
köszi, számomra itt a válasz😊
"Equally, F.A. Mitchell-Hedges never stated the skull was from Atlantis, or an extra-terrestrial civilization, or like. In fact, he is on the record, in his autobiography “Danger My Ally”, as stating his conviction that the skull was a Native American artifact, used by local shamans in their “esoteric rites”.

ez a különbség, egy élet munkája, óriási felfedezés és tessék,
inkább nem állít olyat amit nem tud

Falcon87
Mi van? Semmi olyat nem írtam, amire ez lehetne a reakciód. Az szövegértési szinted valahol a béka segge alatt van, én kérem szépen nem állítottam semmit, csupán felhívtam a figyelmet egy filmre, ami bemutatja, hogy SEMMI sem maradna a mi bolygónkat benépesítõ civilizációnkból tízezer év alatt. Ostoba...

Christiansen
olvastam, és céloztam is arra, hogy teljesen mindegy, hogy
2001 space odyssey módon elénk lett téve a kõtábla vagy
egy szuperintelligens rassz fejlõdött ki (de ez miért pusztult volna el?..
hol vannak a nyomai?) akik ezt alkották

Christiansen
az biztos _D:_D_Dd

Nah, már megint a nemolvasás... Mintha én nem írtam volna, hogy emberek is csinálhatták... Csak nem kõkorszakiak...

Anaid

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

A sárkányokról Saintgerman tudna mesélni, nem keveset...

Törölt felhasználó
Nem gondolom,ha jól veszem ki õt is megszállta már a "nem tudom" ereje,és ez a kezdõlépés:-)
Ha mégis megmondja,akkor tévedtem..:-D
Christiansen
de ezzel is úgy vagyok, hogy amíg 4000 évvel ezelõtti egyiptomi (vagy 2500 évvel ezelõtti görög) "matematikusok", csillagászok stb. nagyságrendekkel okosabbak
voltak, mint egy mai átlagember, addig nincs mirõl beszélni..és akkor a mai
tudósok még szóba se jöttek...

Hát igen, a többi letetet meg kiválogatták, elkülönítették, és gondodan eltárolták, hogy mi megtaláljuk igaz? 😄

Elég jól ismerem az ilyesn jeleegû elképzeléseket, én is szeretek hasonló elborult õrültségeket olvasni, mert szórakoztat, de nem keverem a valósággal.
Néha kell egy kis kikapcsolódás, de ilyesmiben csak azok hisznek akik megmaradnak gyereknek egész életükben, az ilyenekrajongják körül danikent, meg a többi szélhámost mint a mikulást az ovisok.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Christiansen
Én pl. nem tudom hogy csinálták, de a legutolsó dolog egy szuperintelligens
faj a listámon. Nálam okosabb emberek, akiknek ez az élete ki fogják deríteni.
De ha én most nekiállok xenuzni, az az õ munkájukat nemkicsit degradálja..

Anaid
Én is errõl olvastam, meg is indokolták a kristályszerkezettel, hogy pont úgy töri meg a fényt az meg csak kérdés, hogy direkt ilyenre készítették-e.

Christiansen
köszi, elõször a natgeon olvastam el, aztán ezt a cáfolóst, a kommentet is olvastam alatta, ami lényegében a régi natgeos cikk 😄

Van egy olyan érzésem, hogy dronkZero majd megmondja nekünk a frankót a koponyákkal kapcsolatban.<#vigyor1>

Sorry, hiba, most vettem észre, természetesen Christiansen 183. hozzászólására válaszoltam.

Anaid
Dínók😄 Emlék a kollektív tudatból😄 Jaj bocsesz akkor még nem voltunk...Vagy igen? Vagy õk voltak még csak kevesen, márhogy dínók...

Falcon87
Hallottam olyat is, hogyha egy bizonyos szögbõl világítunk rá, akkor a fény a két szemén ,,megy ki". Persze lehet hogy csak baromság...

Törölt felhasználó
Hozzáadnám még ezt a hozzászólást a lentebb belinkelt "itt már hamisitványként kezelik link aljáról😄alma
2009. március 02. 11:11 A Mitchell-Hedges féle koponya bizonyítottan egy tömbbõl készült. Nem másolata a British múzeumban lévõnek, bár hasonlóak, a Mitchell-Hedges féle áttetszõ és finomabb megmunkálású. A megmunkálás eszközét nem ismerik, nincs rajta semmilyen karcolás sem egyéb nyom ami a készítés módjára utalna. Az hogy egy tömbõl lett kifaragva azért érdekes mert ekkora kvarckristály-tömb a természetben igencsak ritka, és nem mellékes hogy már csak azért sem lehet a másolata a British múzeumban lévõ darabnak mert az összes koponya közül csak ennek van különálló mozgatható állkapcsa amit mellesleg 3 hónappal késõbb találtak meg néhány méterre a koponya lelõhelyétõl a mexikói ásatáson. Még egy apró részlet: a Mitchell-Hedges féle koponya fogai nem csak belevésbe vannak hanem kifaragva is. Ilyen szintû polírozás és precíz faragás mellett a mai modern technológiával sem tudnak ugyanilyet készíteni mivel a kvarckristály szétrepedne.
(az is nagy kérdés hogy lehet valami hamisitvány,ami egyedülálló..:-)))
Na de ebbe ne is menjünk bele.
Akinek van ilyen masinája otthon,amivel hasonló módon lehet megmunkálni a kvarckristályt,kérem jelezze,nagy "biznisz" van benne,okozunk valamit:-)))
Igen, én linkeltem be, de úgyse nézik meg. Miért van olyan érzésem, hogy egyeseknek (és még nekem mondják, hogy elõször olvassam el a hivatalosat) fingjuk nincs, mirõl van itt szó... De azért jódolog fikázni meg eszetosztani...

Falcon87
Mellesleg attól tartok, pajtás, hogy tévedsz. Általában nem kezdek el okoskodni, amíg nem vizsgálok meg minden lehetõséget alaposan, nem tudok meg szinte mindent az adott témáról, kivétel persze van (pl, egy simses hírnél is beégtem, bocsánatot kértem, és erre büszke vagyok, mármint a bocsánatkérésre).

Anaid
Nekem? Én olvastam róla ennél jóval többet is. Pl., hogy mik az eltérések az "igazi" koponyához képest, meg hogy számcsigépen megpróbálták elkészíteni a rajzot az alany arcáról, meg arról, hogy milyen érdekes módon világít ha fény esik rá bizonyos szögben...stb.
Sok cikk volt róla, fõleg akkortájt, amikor ki volt állítva Mo-on is.

Falcon87
Nézd meg a ,,Life after Peolple"c. filmet. Asszem Pares linkelte is itt. Ennyi maradna a mi fejlett civilizációnkból 10.000 év múlva...

Ajánlok új témát: A sárkányok. Ezek a lények is szinte minden kultúra hagyományaiban szerepelnek, szárnyas, kígyószerû hüllõk. Kitaláció, valami nagyobb repülõ lénnyel (nagyobb testû sasok) összetévesztés, vagy valóság?

Falcon87
Errõl írtam én is az egyik hszemben, lehetséges verzió ez is, bár a tanító ,,óriásokat", meg a rakétákat nem magyarázza.
Szerintem zárjuk le ezt a témát, mert lassan átmegy flémbe.

Anaid
<#vigyor>

A Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya:

"F.A Mitchell-Hedges régész 1924-ben egy õsi maja város, Lubaantum (a mai Belize területén) feltárásán dolgozott, amikor vele lévõ 17 éves Anna lánya valami csillogást vett észre. Egy kicsiny, de életnagyságú kristálykoponyát találtak, melyrõl azonban hiányzott az állkapocscsonti rész. Ezt három hónappal késõbb, a koponya többi részétõl mintegy 7,5 méternyire találták meg.

A Mitchell-Hedges-féle koponya az egyetlen, amely két darabból áll, az összes többi esetében a fogakat csupán rávésték a tömör koponyára. E lelet esetében azonban az állkapocs a valódi csontos koponyához igen hasonlóan illeszthetõ a többi részhez, és így a száj nyitása-csukása is megoldható.
1970-ben Frank Dorland restaurátor engedélyt kapott, hogy alapos laboratóriumi vizsgálatnak vesse alá a kristálykoponyát. Kiderült, hogy az állkapocs és a koponya többi része ugyanabból a kvarckristály-tömbbõl származik. Nagy meglepetésre az is feltûnt, hogy az egész koponya a kvarc kristálytengelyének irányát figyelmen kívül hagyó módon készült, holott ez a tengely határozza meg, hogy a kifaragás során mekkora eséllyel reped meg a kristály.

Dorland a legalaposabb mikroszkópos vizsgálattal sem fedezett fel karcolásnyomokat a koponyán, ami kizárja annak a lehetõségét, hogy fémeszközökkel munkálták volna meg. Ez annál is kevésbé valószínû, minthogy a kvarckristály Mohs-féle keménysége 7, amelynél az általunk ismert összes fém puhább. Az egyetlen ma elképzelhetõ anyag, amellyel megmunkálhatták, a gyémánt.

Dorland elképzelése tehát, hogy a koponya készítõi elõször gyémánttal gömbformát faragtak ki, majd a csiszolást, maratást, fényezést víz és homok oldatával végzett megszámlálhatatlanul sok kezeléssel kivitelezték. Ez azonban óvatos becslések szerint 300 emberévnyi munkát jelent! A Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya tehát vagy egy mára már elfeledett eljárással készült, vagy több évszázadot is igénybe vett létrehozása."

Christiansen
szerintem egy pokémont rajzolt volna

Anaid
Szia Uwu!
Tetszik, hogy Einsteinre hivatkozol és dicséred. Tudtad, hogy beteg volt, az agyából eredõ betegsége volt, diszleksziás volt, nahát tudsz ilyen embert dícsérni? Nocsak fejlõdõképes vagy....Õszinte elismerésem.

Christiansen
kb. ennyi

Anaid
Hol? Link?

Az ilyesmit csak azok szopják be akiknek van némi intelektuális igényük, de lusták tanulni, és ilyesmivel vígasztalódnak. Az ilyen emberek nem ismerik a tudományos eredményeket az adott témában, belõlük élnek a szemfényvesztõ szélhámosok.
Persze borzasztó okosnak képzelik magukat, merthogy õk ismerik az igazságot. Számukra teljesen nyílvánvaló, hogy az olyan emberek akik az életüket szánják 1-1 témára teljesen hülyék, és a gonosz irányítja õket. Valójában nem más ez mint puszta irigység, mert tudják, hogy õk soha semmit nem tesznek már le az asztalra, csak fröcsögnek, csak fröcsögnek...
Nem zavarja õket az sem, hogy a jelenlegi technológiai szinvonal, és rengeteg információ amiben dúskálni lehet, ennek a sok gyagyás tudósnak köszönhetõ.
Na az ilyen emberek hisznek olyasmikben, hogy Newtont, és Einsteint is elrabolták az idegenek és megtanították nekik a fizikát, és még csak véletlenül sem az emberi munka gyümölcse az eredmény.
Persze meg lehet õket érteni, aki soha semmit nem csinált még az életben, az el se tudja képzelni, hogy lehetséges ilyesmit elérni.

Az eltérõ kultúrák hasonló vonásai abból adódnak, hogy õk is a földnevû bolygón élnek, náluk is van napsütés meg esõ, az ég kék, a fû zöld, és ugyanúgy egyik népnek se volt fogalma arról, hogy mi miért van. A fejlõdés nyomonkövethetõ mindenhol, durva torzítás külsõ hatásokat belekalkulálni. A fejlett õsi civilizációs elméletek is halálra vannak ítélve, mert semmi nyomuk. Nyílván több nyomot kellett volna hagyniuk mint a barlanglakóknak.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Anaid
Ok. Mutas egy képet egy kicsi gyereknek egy GV-rõl, hogy találjon ki róla egy történetet.(kicsi gyerek kevéssé ismeri a tudományt, de élénk a fantáziája kb. mint szerinted a régieknek) Szerinted hány sztoriban lenne henger alakja a "labdának" vagy éppen korong?

Christiansen
na, ilyet kérek, mint ez a koponyás, még😊

Christiansen
filmet már lementettem, holnap nézem

koponyáról írták h kamu

Christiansen
helytelen kontextusban értelmezed a dolgot megint

egy ókori embernek aztán lehetett volna mikiegér alakú is,
õ akkor is harci szekeret rajzol sasfejû istenséggel.