1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Christiansen
    most olvasom, nemtom jó-e, kiderül
  • Christiansen
    basszus, jókat kérdezel _D:D:d
    szerintem ez az, amit egyetlen lény sem fog megtudni ebben az univerzumban
  • Dante73
    Oké, és az, honnan került oda?
  • Christiansen
    igaz nem mindent, laboratóriumban még lehet elő-előállítgatni.
    a probléma az, hogy ezek egyből lebomlanak..
    viszont ott van a rejtélyes sötét anyag, majd remélhetőleg az LHC...
  • Christiansen
    pedig de _:PPPP d-d:D_d
  • Christiansen
    szingularitás:D
  • Dante73
    Oké, de mi volt az ősrobbanás előtt?
    Volt ANYAG? vagy ENERGIA? vagy BÁRMI? Esetleg, SEMMI sem volt? Akkor honnan lett anyag?

Annyit tudni a dologról, hogy nem tudni semmit...
  • dronkZero
    Azért megnézem, ahogy egy lopakodó vadászgépet működés közben "eldugsz"... Mert az egy dolog, hogy a radarnak lopakodik, viszont a két szép szemednek nem, meg a füledet kettétépi.

Tényleg ne menjünk már el Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú irányba, hogy bármi létezhet, amit csak el tudunk képzelni!
  • TDantes
    Nem minden anyagot ismerünk.... és hidd el, egy sokkal fejlettebb technológiát nem tudnunk észlelni...azt se tudjuk mégis mit kéne keresni, arról nem is beszélve, hogy még egy meteort se tudunk észlelni...

Ha képesek átkeli a galaxison, nem rejtőzködés a probléma.

De hagyjuk, mert tényleg nem tartozik a témához túlzottan.
  • Christiansen
    de igen, mert az anyag az máshol is ugyan olyan anyag, révén MINDEN az ősrobbanás és csillagok porának terméke.
  • Molnibalage
    Rája.
  • TDantes
    Na és ha nyoma van? Sokkal fejlettebb, olyan energia amit mi nem ismerünk, így észlelni se tudjuk.
  • Christiansen
    nem mondtam hogy lehetetlen, de rengeteg energia kell hozzá.
    annak pedig nyoma van, így értem.
  • TDantes
    Annyira azért ide tartozik hogyha régen voltak itt idegenek, mégis hogyan jöttek ide...
  • Molnibalage
    Mert űrbe nem tudnak semmit fellőlni? Onnan is lehet sugározni. Mindeféle sci-fi meghajtás feltételeztek, de egy űrbe fellőhető raádióadó az már meghaladja a fantáziátokat. Hát ez kemény...
  • Dante73
    És aközött, aki sok sok fényév távolságból iderepül, nincs akkora fejeltségbeli előnyben, mint Amerika a pakisztániakhoz képest? Ha ide tud repülni, el is tud bújni, ha akar....

Miért ne lehetne eltitkolni?
    Ha egy szűk kör tud róla, és azok átérzik a dolog jelentőségét, akkor nem lehetetlen, távolról sem.
  • Christiansen
    a világ legjobb űrtekeszkóoja nemsokára szolgálatban
  • Falcon87
    Már rég nem. Néha egyesek megpróbálnak kísérletet tenni lezárni ezt a témát, de mindig elbuknak. Kéne egy házigazda, aki törölné az ufós hszeket, mert már unalmas, ami itt megy...
  • Falcon87
    Éppen ezért kaptak lángra az összeesküvés-elméletek az ufókkal szövetkező kormánnyal kapcsolatban...
  • TDantes
    Szerintem egy száz méteres meteor nem vágná haza a földet...inkább egy 100 kilométeres...

Egyébként miért ne lehetne féreglyukat létrehozni? Mesterségesen mikro-fekete lyukat is tudunk elő állítani...pár év tizede meg a fekete lyukak léte csak elmélet volt.

Na mindegy, ez már nem tartozik a múlt rejtélyeihez szerintem
  • Christiansen
    - a fénysebességgel az a baj, hogy E=mc2 kb. olyan, mint 1+1=2. az se lett más 8000 év alatt se.

- időutazás: saját topikjában írtam róla;) ajánlom a natgeo-s filmet róla

- a NASA látja a lopakodót is, maradjunk annyiban, nem egy pakisztáni gyagyiradarra kell gondolni :D:_Dd

- továbbra is biztosnak vélem, hogy ilyen információt nem lehet eltitkolni
    kormányzati szinten.
  • Christiansen
    nem lehet olyan pici, mert a mozgáshoz energia/anyagutánpótlás kell.
    akár féregjárat akár nem.
  • Christiansen
    a Mars egyik holdja a Deimos 12.6 km-es.
    és mai műszerekkel érzékelni, ha egy ekkora test be- vagy kilép a rendszerbe(ől).
  • Anaid
    "egy űrhajó mekkora lehet?..sokkal nagyobb, valljuk be:)"

Valld be te, én nem vagyok biztos benne. Mi van, ha akkora pl. mint egy rizsszem? Na ennyit a tuti észrevennénkről...Nanotechnológiás robotjármű. Remélem most dobtál egy hátast?:D Gondolkozzunk nanóban, de azért nem kicsiben...:D
  • Dante73
    Miért ragaszkodsz annyira ehhez a fénysebességhez, mint állandóhoz?
    Igen, ma elképzelni sem tudjuk a gyorsabb utazást. A hangsúly a MA szón van. Holnap ki tudja... Azt már MA tudjuk, hogy a fényt alkotó részecskék sebessége nem egységes. Így a leglassabbhoz alkalmazkodnak, ami azt jelenti, hogy a természetben is vannak elemi szintű részecskék, amik természetes állapotukban a fénynél gyorsabbak.
    De továbbmegyek.
    Mai tudásunk szerint az időutazást semmi sem gátolja. Egyszerüen nincs olyan törvény, ami tiltaná. No, akkor miért nem látunk időutazókat magunk körül? Lehetséges, hogy itt vannak? Mégsem találkozunk velük.
    Vagy egy másik állításod, hogy az emberi szem elől el lehet rejteni a dolgokat, de az érzékelők elől nem.
    Mond az a technológia neked valamit, hogy lopakodó?

Miért nem látjuk a közeledő űrhajót...
    Ma annak az esélye is felbecsülhetetlenül kicsi, hogy egy, a föld felé tartó üstököst, meteort észrevegyünk, ami akár az életet is kiolthatja a földön. Egy ilyen tárgy nagysága több kilométer. Akkor majd pont egy méreteiben valószínűleg sokkal kisebb űrhajót fogunk észlelni?

Vagy, gondold végig. Mondjuk a dinók nem halnak ki, hanem tovább fejlődnek. Az eltelt időben, ha feltételezzük, hogy technológiai civilizációt építettek volna, mint mi, hol tartanának hozzánk képest, fejlettségben? Nagyon, de nagyon előttünk járnának.

Vagy, miért titkolóznának a kormányok, ha köztünk lennének az idegenek...
    Ez sajnos nem lehetőség, hanem szükségszerűség. Nem a pánikkal lenne gond, a gazdasággal. Ugyanis, valószínűleg, ha képesek több fényév távolságból eljutni hozzánk, hogy sokkal fejlettebbek, mint mi. Az utazásról, szórakozásról, és minden másról eltérő, valószínűleg a mienknél jobb alternatívájuk van. Milyen hatással lenne ez a föld iparára? Vagy neked el lehetne adni ma a gyaloghintót, mint közlekedési eszközt? Ugye, hogy nem. Akkor az emberektől sem lehetne elvárni adott helyzetben, hogy megvegyék az autót, repülőgépet, motort. Minek? 1-2 év és teleportálunk, nem? Az ipar, úgy ahogy van, menne csődbe. A mostani világválság sehol sem lenne ahhoz képest, amit ez kiváltana.

Nem mondom, hogy itt vannak. Vagy voltak itt, de azt sem, hogy ezt ki lehetne zárni.
    Egyszerűen, olyan alacsony technikai színvonalon van ma az emberiség, hogy azok az érvek, hogy lehetetlen ez, meg az, nem érvek. Mi ma nem tudjuk megoldani, de azt állítani, hogy ez másnak sem sikerülhetett, akinek esetleg több tíz, százezer éve volt már a dologra... hatalmas önhittségre vall.
  • Falcon87
    Az a meteor, ami kipusztította a dinoszauruszokat, elvileg 10kmes átmérőjű volt (rég olvastam, lehet hogy hat, nemtom). És még mindig itt vagyunk.
  • Christiansen
    jó, én ezt nem úgy fogom fel ahogy ti, hogy a nagy ürességben meg egy töppedt űrhajó és mi meg egy tűnyi halvány lézerrel pásztázzuk a végtelent és ezek sose találkoznak, hanem úgy, hogy az űrhajó jeleket fogad és bocsát ki, netán
    aszteroida-rajokat pusztít el stb.
  • Christiansen
    ezzel ő is csak azt mondta, hogy a közelben nincs értelmes élet nyoma.
  • Anaid
    Mekkora a valószínűsége, hogy megtalálsz ekkora területen vmit, amiről semmit sem tudsz: milyen, mekkora, hol, honnan, hova, hogy néz ki, milyen anyagú, természetű....hát súrolja a lehetetlen határát kicsit.
    Azt mondom neked, légyszi menj be a hálószobámba és keress meg ott egy tárgyat és hozd ide. Hanyadszorra találnád el?
    Jé, most eszembe jutott az ellenpélda: azt mondom neked, nézd van ott egy képkeret, hozz bármit, csak azt ne, meg tudod tenni? Jaj, megint elkalandoztam....bocsesz.:D
  • Christiansen
    állítólag egy 100m-es aszteroida teljesen hazavágná a Földet. káputtó..
    gondolom ami ennél nagyobb azt csak észreveszik, vagy nem?
    egy űrhajó mekkora lehet?..sokkal nagyobb, valljuk be:)

de én fénysebesség felét írtam:P

féreglyukhoz (is) pedig rengeteg energia kell.
    (a téridő görbületnek eléréséhez) ehhez mi kell? anyag. sok.
    bolygók, bolygórendszerek, kolóniák stb.
  • TDantes
    ,,Nem. Írtam lent, hogy matamatikailag majdnem biztos, hogy van / volt más értelmes élet is. Csak éppen vagy kihaltak, vagy előember szinten vannak, vagy messze. Nagyon messze. Emberi léptékben a Tejút mérete is felfogatatlan. Galatkikus léptékben még az is lószar..."

És ezt honnan tudod? Ugyan miért haltak volna ki? És miért lennének fejletlenebbek?

Ez bocs de sületlenség.
  • Molnibalage
    Ebben mi az új? Cirka 15 éve is halottam már erről. A cikket meg végigolvsom majd, mert kíváncsi vagyok, hogy áramlástechnikus szemmel milyen.
  • TDantes
    No nem, ez nem így van. Sok kutatásra nem jut elég pénz se. Nem tudjuk az egész galaxis megfigyelni. Többször elmondták , hogy ha jönne egy veszélyes meteor, nem biztos hogy időben észlelnénk. Egy meteor pedig gondolom nagyobb mint egy űrhajó.

Tételezzük fel ,hogy 4 ezer éve itt voltak, de én éppen azt mondtam többször is hogy ez nem túl valószínű

,,Ha a fénysebesség felével jöttek-mentek (iszonyat sok tech. tudás és energia kellene..de nem baj, tételezzük csak fel), akkor most, ezekben a pillanatokban csórikáim tőlünk 2000 fényévnyire bandukolnak az űrben. Ezt mi 2000 év múlva látnánk meg. Igen ám, de amikor idefele jöttek, azt meg most.."

Miért jöttek volna fénysebességgel? Nem is lehet fénysebességgel utazni, relativitás elmélet! Egy tömeggel rendelkező tárgy, mint egy űrhajó, nem gyorsulhat fel fénysebességre.

Mellesleg, nem csak fénysebességgel lehet utazni... ez is ostobaság.

Egészen biztos hogy nem fénysebességgel közlekednek, ennél sokkal fejlettebb és gyorsabb módszerek is lehetségesek.

Például féregjáratokon át...persze ez ma csak sci-fi semmi több. De a fizikusok szerint, elméletileg lehetséges létrehozni egy stabil féregjáratot, és utazni is lehet rajta...csak például ennyi energiát ami ehhez kellene lehetetlen előállítani, a jelenlegi tudásunk szerint.

Tudod, ezer évvel ezelőtt lehetetlen volt a repülés, a Hold-utazás. sőt, az akkori emberek el sem tudták képzelni hogy miként is lehetne repülni, vagy a Holdra eljutni.

Ha van/vannak sokkal fejeltebb faj/fajok nálunk , akkor olyan módszerük is lehet, amit mi elképzelni sem tudunk!

A fénysebességet hagyjuk, ez teljesen tévút.
  • Kisendre
    "Itt vagyunk mi, az emberiség, és vannak primitív népek."

Így van, de nem lenne meglepő, hogy ha most eltűnnénk a föld színéről, és 10.000 év múlva egy új emberi civilizáció kezdene régészeti kutatásokba, akkor a mi korunkból csak azoknak a primitív népeknek az eszközei, épületei kerülnének elő?
  • Pares
    Na, mivel az ismeretlen állatot ábrázoló arany akármivel nem jutottunk semmire, itt a következő két (szerintem egybefüggő) érdekesség:
    A fáraók fénye
    A bagdadi elem
  • Molnibalage
    Nem. Írtam lent, hogy matamatikailag majdnem biztos, hogy van / volt más értelmes élet is. Csak éppen vagy kihaltak, vagy előember szinten vannak, vagy messze. Nagyon messze. Emberi léptékben a Tejút mérete is felfogatatlan. Galatkikus léptékben még az is lószar...
  • Pares
  • Anaid
    Na ebben egyet értünk, hogy igaz-e. Az igazság a fontos, nem az, hogy kinek van igaza. Te is érted a különbséget, ugye? Bár tény, hogy van amit jobb nem tudni, mert sokkoló lehet....
  • Falcon87
    Nem állítottunk semmit, de elképzelhető. Tényleg nem valószínű, hogy léteztek ilyen népek, mivel ahogy mondod, nem sok nyomuk van, de végülis ez van manapság is. Itt vagyunk mi, az emberiség, és vannak primitív népek. Nos, ők is hasonló mítoszokat kreálnak a kondenzcsíkokról, meg a repülőgépekről.
    Egyébként, a film korábban lett belinkelve ide, én csak rámutattam.
  • Anaid
    Ja emlékszem, meg is jegyezted, hogy kicsit más a véleményem erről a megérzésről, mint a hívőknek meg ezósoknak. Tudom, hogy kutyulék vagyok. Ne tudd meg mit kaptam ezós körökből, amikor kifejtettem, hogy a sárga glória nem jelent semmilyen kiválasztottságot szerintem. Konkrétan egy "világító tányértól a fejem körül nem leszek ám különb senkinél"...Na öregem volt ám csillaghullás, meg áldás:D Aszem én világ életemben ilyen "keverék szemléletű" leszek. Ne strapáld magad, nem fogsz tudni megváltoztatni.:D