1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
#531 Hitetlenkedésre akarsz világnézetet építeni?
Képes volt rá. Ott a bizonyíték. Semmi jele, hogy nem ember csinálta volna. Még mindig csak kövek kifaragásáról és mozgatásáról beszélünk. Az, hogy neked hihetetlen, az egy dolog. Volt rá idejük, meg abban az időben olyan kurvára sok mesterséghez nem lehetett érteni. Ha jólét volt, és a mezőgazdaság sok embert ellátott, béke is volt huzamosabb ideig, akkor az emberek unalmukban köveket faragtak. Ez az eredménye.
Tessék, ez az én "elméletem". Mi olyan hihetetlen benne? -
Pares #530 Ez egy darab kőből lett kifaragva:
Itt egy pár kép, hogy illettek össze:
-
#529 sok spenótot ettek és kurvaerősek lettek -
Pares #528 -
TDantes #527 Na ez a rejtély, hogyan sikerült kétszer elküldeni egy hozzászólást? Vajon az UFO-k? Vagy Szent József? -
Pares #526 Tiahuanacu és Pumapunku
Kik és hogyan építhették? Több száz tonnás kövek, amik úgy passzolnak egymásba, mint a lego darabkák. Kereket nem ismerhettek az alkotói. Az egyik kifaragott kődarab 440 tonnát nyom! Hogy lehetett erre képes a kőkorszaki ember?
-
TDantes #525 Ebben mi a furcsa? A mi házunkban sincs tartó oszlopa a lépcsőnek...nem hiszem hogy ez olyan rejtélyes...
Szent József pedig 100% hogy nem épített lépcsőket, eleve nem is ilyen ács volt míg élt...másfelől a halottak nem építenek lépcsőt. Tudom, hit meg vallás, de halottak akkor sem térnek vissza lépcsőt építeni. -
#524 Akárki is építette, biztos jómunkásember volt :D
érdekes.. -
#523 "- A második az, hogy a mérnökök és a tudósok semmi magyarázatot nem találnak arra, hogy a lépcső “áll” minden központi tartóoszlop nélkül."
Ez egész egyszerűen hazugság.
Akkor mi igaz belőle? -
#522 LÉGYSZÍVES MAGYARUL. tnx. -
#521 ugyan nem olyan régi, de azért múltbéli rejtély:
Lorettoi lépcső -
#520 Elektromágnesességhez/elektromossághoz köthető meghajtási elképzelések:
Railgun / Coilgun
MPD
MHD
Linear motor
Field Emission Electric Propulsion
Pulsed Plasma Thruster
Pulsed inductive thruster
Hall effect thruster
Mass driver
Ionocraft (lifter)
Electrodeless plasma thruster
Electrostatic ion thruster
Resistojet
Arcjet
VASIMR
Szóval léteznek ilyesmik, csak hogy teljes körűen kiváltsák a máig használatos rakétameghajtásokat, arra kicsit várnunk kell. -
#519 az meg bizonyított tény, hogy az egyiptomiak gyertyát használtak. -
#518 lol, jó a topik_D:D:d
egyébként tényleg nem lehet villanykörte, wolframszál meg halogén gáz is volt
a galvánelem mellé, mi? D:_D_d -
#517 ... -
#516 Na csak nehogy megtudja ezt Däniken, mert még a végén költ mellé egy történetet: "Eddig azt hittük, hogy ez a különös dombormű csupán egy villanykörtét ábrázol, pedig nem, egy tököt, és a legfurcsább az egészben, hogy a tök nem honos Egyiptomban, eredetileg Amerikából származik. Ez egy megcáfolhatatlan bizonyíték az egyik dél-amerikai templom belsejében található kővésetre ami egy űrhajóban utazó embert ábrázol, mi más segítségével tudhatták az egyiptomiak a tököket az óceánon túlra elszállítani. Ezek után valószínű, hogy élénk kereskedelem volt köztük, és az egyiptomiak lehettek azok akik megtanították az indiánoknak a piramisépítés művészetét. Már csak egy kérdés maradt fenn, ki adhatta át az űrhajó technológiáját az egyiptomiaknak, nagyon rejtélyes, ezekre a kínos kérdésekre bezzeg nincs, vagy csak nevetséges válasza van a tudománynak." -
#515 Egész érdekes kis vita van itt, de csak helyenként.
A villanykörtés elképzelés kifejezetten hajmeresztő. Milyen szálat használtak volna és milyen környezetben? Még síküveget sem tudtak rendesen csinálni. -
#514 A petróleumot is ismerik nagyon nagyon rég és a kőolajat is. Mégis a 19. százig kellett várni a széleskörű felhasználásra. Attól, hogy rájöttek véletlenül, hogy hogyan lehet galvánelemet csinálni, nem feltétlenül tudtak róla, hogy mire jó. A lézert is feltalálták és kezdetben nem tudták, hogy mire lehetne használni... -
#513 Az elektromágnesem meghajátsú rakétáról még életemben nem hallottam. Még kísérletileg sem. -
#512 Az egyéni vékelény. Én meg ránéztem és az a szó ugrott be, hogy rája. Áramlástanos szemmel nézve picit fura. Az kellene bizonyítani, hogy ismerék a szárnyporfilokat, mert anélkül ez csak egy szép tárgy, semmi több... -
#511 -
TDantes #510 Értem -
#509 Galvanizálásra, az előbb valaki mondta.
Az elektromosság még nem egyenlő hajszárító. -
TDantes #508 Hm. Azért az ,,elemek" nekem elég jel...nem csak díszből csinálták, valamire használták az elektromosságot, ha nem világításra, valamire akkor is használták. -
#507 Tök nem lehet,mert azt csak a 16-ik században vitték be a spanyolok és a portugálok Afrikába,mert a tök Amerikából származik! -
#506 Én meg pont azt magyarázom, hogy semmi jele ezen a tökön kívül, hogy ilyesmire képesek lettek volna. Az, hogy ennek a töknek AZ ALAKJA nagyon távolról olyan, mint egy villanykörte, az érvelésnek óvoda középső csoportban még elmegy...
Egyébként... Mi a halál faszának véstek volna kőbe egy villanykörtét? Egy használati tárgyat? Fáklyát sem igen véstek fel sehová, tekintve hogy a jelenetek szimbolikusan vannak ábrázolva, nem realisztikusan.
Mennyit kell ahhoz szívni, hogy ez az egész dolog ésszerűvé váljon? -
#505 Szívesen:-) -
#504 Ebben az egészben az is szép, hogy az ember míg ezeken a dolgokon filózik egy kicsi időre nem a sok mai problémáján jár az esze, úgyhogy én a magam részéről köszönöm a kikapcsolódást fiúk. -
#503 Igen, tudom, hogy az a szokványos ábrázolás, de azt is tudom, hogy majdnem minden vallásban előfordult, hogy Istenek emberalakot öltve lelátogattak közénk....Miért lenne az egyiptomi vallás kivétel? -
#502 Pont ezt (is) magyarázom,hogy ha ilyet készítettek,akkor hogyan készítették?
De ha nyitnék egy külön topikot az ókori Egyiptom rejtélyeinek,akkor azért lennék lebaszva hogy miért nem ide írom...Na mindegy,egy próbát megér! -
#501 Na jó, azért te is láttál már elektrosztatikusság által keltett szikrát nem? Adott esetben egy ember is produkálhat ilyen "jelenséget" és feltételezem ez nem csak manapság fordul elő. Valszeg ők is tapasztalhattak ilyet, azért nem kizárható 100%-ig, hogy bár nem ismerték az elektrosztatikusságot, valahogy használni tudták sztem.
Az igazság odaát van.:D -
#500 Ez is lehetséges!Ez ebben az egészben a szép és az érdekes,hogy annyi lehetőség van,mint égen a csillag!Csak Rét napkoronggal a fején szokták ábrázolni,ezzel is jelképezve azt,hogy ő a napisten. -
#499 Ugye neked fogalmad sincs, hogy milyen technikai tudás kell egy villanykörte legyártásához?
Most tekintsünk el az üvegbúrától, az a legkevesebb.
Izzószállal, meg a körtét kitöltő nemesgázzal mi van?
És tényleg EGYETLEN EGY nehezen értelmezhető domborműből akarod levezetni, hogy az egyiptomiak árammal világítottak? Mert az nem egyszerűen tévedés, az ostobaság... Legalább egy rohadt drótot illett volna találni a sírjaikban, nem? -
#498 Van kerted? A tökben nem szokott begyó lenni:D -
#497 Fiúk, megfejtettem a rejtvényt, szó sincs világításról. Szimbólikus kép a kígyó a sötétség démona az egyiptomi vallásban, mely Ré a fény ellensége és azt mutatja az ábra, hogy Ré bezárta a sötétség démonát, győzött a fény a sötétség felett.Ezért magasabb az az alak, mint az előtte térdelő ember, mert egy istent, Rét ábrázolja. Pont.
Na tisztelt realisták ez jobban tetszik?:D -
HUmanEmber41st #496 Gratulálok, jól szétcsesztétek mindenféle marhasággal az egész topicot, csak éppen arról nincs szó, ami miatt a topic létrejött. Örülök, h így ráértek flémelni.. -
#495 Mondjuk itt jön be az, hogy akinek EZ villanykörte, az még életében nem látott még villanykörtét.
Meg a villanykörtének mióta vannak csészelevelei?
Most komolyan, egy tököt villanykörtének nézni... Ne csináljatok már hülyét magatokból! -
#494 Ha ismerték az elemet,akkor miből gondolod,hogy nem készítettek hozzá eszközöket,amikkel használni tudták?Ha nekem van egy elemem akkor én sem tartogatom a polcon hanem használom! -
#493 Megjegyzés magamnak meg kellene tanulnom angolul.:D Kösz Molni. -
#492 Én nem azt állítottam, hogy az anyag eltűnik, hanem hogy nem tartom lehetetlennek, hogy a mai technológiával rendelkező emberi megfigyelés elől eltűntethető lenne egy fejlettebb technológiával rendelkező űrhajó.