1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
#571 Nem igazán értem én sem azt, hogy a megmunkáláshoz miért kéne gyémántszerszém. Számtalan kőépület volt a világon az elmúlt x ezer évben.
A víz is remekül elerodálja a sziklát is pér millió év alatt. Namármost nem vizet használ az ember a kő formálására.
A Dávid szobrot is biztos gyémántvésővel csinálták ugye? Jaj... -
#570 "Erről beszéltem a másik topikban,azt hiszem ezt nem lehet ennyivel elintézni,hogy volt rá idő,meg unalmukban,mert az a kő bizony csak gyémántal megmunkálható,a furatokról nem is beszélve."
Olyan nincs, hogy valami csak gyémánttal megmunkálható.
Ha más nem, akkor diorit diorittal megmunkálható, csak pont annyira fogy a szerszám, mint a munkadarab. Azért ne higgyünk már a megmunkálhatatlan anyag létezésében, egy kis komolyságot, ha kérhetnék!
"Mert hiába értek rá,nem tudták volna megcsinálni."
Hát én meg azt mondom, hogy ráértek és megcsinálták, ott van, meg lehet nézni.
"Az se semmi hogy mélységi kövezet az egész fejre állitott komplexum"
Ezzel mit akartál mondani? Egyébként nem olyan meglepő ám a mélységi magmás kőzet, a fél világ abból van. És úgy került a hegy tetejére, hogy mondjuk ott volt. A hegy általában kőzetből van. -
#569 Annak, aki nem él tartósan magasan. A Tibeti fennsík 5000 méter és ott is végeznek nehéz fizikai munkát. Annak aki tartósan 3000 méteren él, annak nem kunszt 4 ezeren dolgozni. -
upszilon #568 Szia!
Én láttam a kérdéses Daniken filmet. Tetszett. Jól összeszedett tények és szinvonalas-érdekfeszítő előadás. Igen, magam nem jártam 4000 méteren, de mivel hegymászó vagyok, tudom miről beszél Daniken. 4000 méteren a puszta létezés, a séta is kimerítő teljesítmény. Munkáról, kőcipelésről, fúrásról, stb szó sem lehet. Mégis ott hevernek a megmunkált kövek. Egyetértek abban, hogy mindez így együtt valóban megmagyarázhatatlan. -
uwu #567 És a gyémánt mivel munkálható meg?
Varázslattal mi?
-
uwu #566 Csak vicc volt, magas labda, tudod.
Tényleg ne vedd komolyan, ezt komolyan mondom -
#565 "van egy tömb(tábla) ami 2000 tonna körül mozok,emlékeim szerint(jelenleg 3 darabban van.eltört)"
A Wikipedia 3 forrásra hivatkozva 100-130 tonnás kövekről értekezik.
Más, elvetemültebb forrás is csak 400 tonnás köveket ír.
"Zero,az amiről beszélsz az diorit!"
Releváns forrásod (tudományos szaklap, szakirodalom) van róla?
"Szóval,ide aztán tényleg kevés a ráértek,stb.Mert hiába értek rá,nem tudták volna megcsinálni."
Helyszínen talált anyagokból az archeológusok reprodukálták a szállítást. -
#564 Héj,héj stop! :-)
Zero,az amiről beszélsz az diorit!
A furatos képen,meg egy hozzászólással lentebb is!
Erről beszéltem a másik topikban,azt hiszem ezt nem lehet ennyivel elintézni,hogy volt rá idő,meg unalmukban,mert az a kő bizony csak gyémántal megmunkálható,a furatokról nem is beszélve.
4000 méteren van egy hegy tetején,nem kis mennyiségben,és nem kis tömegűek is vannak.
Kapcsokkal illesztettek voltak a diorit táblák,a kapcsok nincsenek meg.
Szóval,ide aztán tényleg kevés a ráértek,stb.Mert hiába értek rá,nem tudták volna megcsinálni.
Az se semmi hogy mélységi kövezet az egész fejre állitott komplexum,van egy tömb(tábla) ami 2000 tonna körül mozok,emlékeim szerint(jelenleg 3 darabban van.eltört)
zóval,már az is "kemény dió" hogy hogyan került a hegy tetejére:-)
-
#563 Nemtom kinek írod, de vannak emberek akiktől a hülyézés bóknak számít...:D
Bárkinek szólt javaslom egy pillanatig ne bánkódjon rajta. -
uwu #562 Az egyik épp most jelentkezett.... Aszongya, ennél még van lentebb is
Zuzu ne vedd komolyan, csak viccelek, csak tudod gonosz vagyok
-
#561 Jé, ti is? -
#560 Mi tele vagyunk hülyékkel. :) -
uwu #559 Az inka kőművesség pédúl elég ütős dolog.
Vagy a római beton is jó példa.
A görög filozófia is ilyen.
Sőt a mongol hadsereg is egy csoda volt maga korában.
Amelyik nép vitte valamire, az mindíg kiemelkedett a többi közül 1-1 dologban. -
uwu #558 Honan tudod, hogy nem volt?
Mongolia is csudaszép sztyeppe volt amíg el nem sivatagosodott.
A húsvétszigetekről is kivágták az összes fát, az is lett a veszte.
Miért gondolod, hogy 10000 éve is egy kietlen sivatag volt az a táj?
Másrészt a technológiai fejlettség nem egyenletes. Vannak dolgok amikben más népek jobbak mint a többiek, sőt meghaladják a korukat. Szinte az összes nagy civilizáció ilyen volt. Nem értem min vagy meglepődve.
-
#557 "ja kötelek mi? megfelelő erősségü? abban a korban amikor kereket se ismerték"
Kötelet ismerhették. Állati inakból, növényi rostokból készíthető. Kerék sem kell hozzá.
"Fas emelő, fa görgő... főleg ha fa nincs a közelben... "
10000 év alatt a táj megváltozhatott. Ha nem volt fa, akkor valamilyen csúszkán, rámpán áthúzták.
Mellesleg az archeológusok kikisérletezték ott helyileg, hogyan lehetett megoldani (persze kisebb méretekben). -
TDantes #556 Egyetértek...de bizonyára van rá ész szerű magyarázat... -
#555 kereket sem :D -
#554 Zero, ne akadj ki, nem én kerestem ilyen nem tudományos cikket, ezt dobta a gugli....bocsika. -
Pares #553 "De rendben nem volt fa. Akkor hogyan csinálták?"
Na látod, ez egy igazi rejtély, merthogy dronkZerón kívül senki se tudja... -
#552 Csak érdekességként a Nap-kapuhoz. -
TDantes #551 A kötél nem egy bonyolult találmány...és nem függ össze a kerékkel. Kötelük biztosan volt. Erős kötelet se olyan nagy dolog csinálni szerintem -
#550 ja kötelek mi? megfelelő erősségü? abban a korban amikor kereket se ismerték? -
TDantes #549 Nincs? Erdő szerintem mindenhol van, vagy ott nincsen erdő?
De rendben nem volt fa. Akkor hogyan csinálták? -
Pares #548 *s nélkül... -
Pares #547 Fas emelő, fa görgő... főleg ha fa nincs a közelben... -
TDantes #546 Mozgatni sem olyan bonyolult... egyszerű fa emelőkkel, sok ember erejével nagyon nagy súlyokat lehet megmozgatni. Nagyon sok baromi nagy épület van, például a középkori várak...abban is vannak jókora hatalmas kövek...de azt is felépítették és semmi rejtély sincs benne.
Az ilyen építményekkel kapcsolatban, én egyébként mérnökök véleményére lennék kíváncsi, szerintük hogy lehet például...
És persze vegyük hozzá, hogy fejlettebbek is lehettek az építők mint hisszük, lehet volt pár primitív emelőjük, amivel már nem volt lehetetlen helyére tenni a nagy köveket. -
#545 "Kereket nem ismerhettek az alkotói. Az egyik kifaragott kődarab 440 tonnát nyom! Hogy lehetett erre képes a kőkorszaki ember?"
Görgő/csúszka + megfelelő erősségű kötelek + megfelelő mennyiségű és motiváltságú ember + idő. Ne becsüld le az emberi leleményességet!
Mellesleg itt írnak a feltárásról. -
#544 Ha nem írsz az Egyiptomos topicba más sem írhat...csak a topicnyitó kezdheti. -
Pares #543 Jah, és nem csak a faragásról van szó. Mozgatni is kellett azokat a köveket... -
TDantes #542 Több mint 10 ezer év? Én elfogadom, de milyen alapon? C-14-es vizsgálat? 10 ezer éves földrétegből került ki?
Meg én másképp tudom, de lehet hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik pár száz évvel időszámításuk előttre teszik. -
#541 Miért ne?
Egyéb értelmes kérdés?
Hát honnan a tökömből tudjam, miért akartak ilyet építeni? Aztán egyébként össze tudták rakni, és összedőlt, vagy csak oda tudták vonszolni kupacba, aztán nem sikerült összelegózni?
Nem mindegy, hogy kész lett-e, Befejezetlen Obeliszknél már láttuk. -
#540 Engelst kihagytad...:D -
Pares #539 Tudod mi a külömbség? Hogy mi nem 300-400 tonnás kövekből építünk felhőkarcolókat. Egyrészt mert még nekünk is körülményes lenne mozgatni, meg minek? -
Pares #538 Nem kellett hozzá high tech, vésővel meg kalapáccsal simán megcsinálhatták, legalább pár száz évig le lettek foglalva. Az amit nem nagyon értek (de te biztos megmondod), hogy miért ilyen bonyolult módon és ilyen precízen építették meg? -
#537 Az lehetetlen, már a Lájf áftör pípül is megmondta, hogy 10.000 év után nem maradhat nyoma egy civilizációnak. -
Pares #536 Több mint 10000 évesre datálják. -
#535 Nem kell hozzá high tech sem. Kövek faragásáról van szó még mindig. -
#534 Asszem lenyúltad az enyémet.
Azért nagyon kiakadtam azon az "Ablak a világra" oldalon. Ja, ablak, csak a kilátást eltakarja egy nagy szőrös segg, ha a metaforánál akarok maradni. Egy ilyen nevű oldalon azért pofátlanság ilyen ostobának lenni.
Csodalépcső Pesten
Nyilván, az emberiség képtelen megmagyarázni, hogy hogyan lesznek ilyen lépcsők. Ez is úgy került oda, hogy sokat imádkoztak Leninhez és Marxhoz, és reggelre odabetonozódott. Baromarcúak. -
Pares #533 Őőő, mikor mondtam, hogy ezeket a zufók építették? -
TDantes #532 ööö...és ha ismerték a kereket? Szóval, nem hiszem hogy például idegen lények építették volna...jobb dolguk sincs, mit nagy kövekkel szórakozni?
Emberek voltak. Itt az érdekes az, hogy valamivel fejeltebbek lehettek mint azt feltételezzük . Lehet ismerték a kereket mégiscsak. Vagy nem. Az egyiptomi piramisok is felépültek kerék nélkül is
Egyébként az ősember építette volna? Szerintem inkább ókori dolog lesz nem?