19779
  • Szabi #4938
    beteg egy dög lesz (még nagyon korai béta), a clio az alapja, de sokkal virgoncabba kanyarokban :D
  • Alexease
  • lac coo
  • Alexease
    Poznan 1.0

• Szabi #4934
  • pedobear
    Netkar Pro 1.3 március 1-ig akciós áron van 4.99€ a 19.99€ helyett.

http://www.netkar-pro.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=54&lang=en
  • mcmoha
    SKIPBARBER_ENGINE.INI-ben benne van a turbora vonatkozo resz a magyarazatokkal egyut. :)
  • cselt
    Szerintem kezdenek rájönni, hogy ez nem járható út, hogy össze kell rendelni a kocsit pályákkal és csak azokon lehet menni. Legalábbis remélem, hogy rájönnek :D
  • Szabi #4930
    mekkora újitás hogy kirakták külön Lime Rock-ot amit egyszer már kiadtak a Corvettel együtt is :D
  • Nightt
    Akinek rosszabb lett az uj buildel az FFB, annak van megoldas.
    Az uj buildel belekerult a beallitasokhoz egy FFB Smoothing beallitas, ezt alapbol 10, ezt kell 0-ra allitani, h elethubb legyen.

Annak akinek a Corvette tul csuszos lassu kanyarokban, meg annyit mondanek, hogy alap beallitassal tenyleg. Be kell allitani a difit es a hatso futomuvet jol es maris sokkal kezesebb.
    Difi: 10/50/1. A hatso futomuvet puhitani kell majdnem annyira, amennyire lehet.
  • Ulvar
    Majd újra lesz rakva. Nem nagyon kell még kapkodnom szóval azon gondolkodom lehet ha összejön egy kis pénz, tudok venni új gépet akkor nem is kell ezen filózzak. Mert amúgy is kell majd ehhez a gémhez egy jóval erősebb vas mint ami most jelenleg nekem van.
  • zolee145
    Majd meglesem ha elkészülnek. Csak nehogy eltúlozzák hogy érezhető legyen, mint mondjuk a gumizódást.
  • Toby0501
    Én így elsőre a felkiáltó jelekre tippelnék. Uninstall, aztán telepítsd máshova, ahol nincsenek ilyen hülye jelek. :)
  • Ulvar
    az lehet. hát nem szívesen teszem meg...:/. De köszi! Inkább megvárom még a következő frissítéseket, és utána teszem újra!
  • Szabi #4924
    azt még nem próbáltad, hogy uninstall majd új verzió install ? :D

szerintem túl régi verziód van és ott még nem működik rendesen a frissítés :/
  • Ulvar
    még mindig nem tudtam telepíteni azon hibánál fogva amit korábban beírtam már ide is.

Valaki esetleg tud rá valami megoldást?

Íme ismét: Removing directory: D:\!mentes\Program Files\!rFactor2\Installed\Showroom\rF2 Showrooms\1.0b was NOT successful
    Update procedure has detected and error and stopped

És értem hogy nem tud letörölni bizonyos fájlt, de miért nem? Előre is köszi.
  • Szabi #4922
    belső teszten van a build 152, jól felpörögtek a srácok :D
  • hondash3
    Dávid kb. leírta.
    Lényeg, hogy a turbó is saját fizikával rendelkezik, fel kell pörgetni + ott van a gázelvételnél fellépő torlódás ami pl. vissza tudja lassítani a turbot, stb.

Ha közepes fordulatról kis gázzal haladva vissza gangolsz egy szívónak, akkor az megindul. Egy turbós ezzel szemben nem fog addig semmit sem csinálni a kisebb fokozatban sem, amíg a nem jön elég kipugáz ahhoz, hogy megtekerje a turbot.

LFS-ben ott az XRT, gyönyörűen látszik hogy műxik a turbó. Amennyire LFS-ben meg van oldva, annyi kb. elég is a boldogsághoz egy simben szerintem.
  • Dietrich
    :DD
    nem volt rajta mert azt csak versenyek elött ill. edzések elött sorsolás után (csalások ellen így védekeztek) osztották ki mindig és amint vége volt az eseménynek azonnal begyűjtötték.
    de azért ez így is jól szólt. :)
    pop off valve esetében (főleg utcai pályán) faszán durrogtak is a motorok.
    GTR2-be legalább valami hasonlót beleraktak.
  • bardocz
    Valóban, félreolvastam.
  • zolee145
    Nem azt mondtam, hogy te. Majd az ISI bütyköli.
  • bardocz
    Áh, nincs nekem erre időm, majd valaki megbütyköli. Vagy nem :D
  • zolee145
    Na igen. A gázelvétel utáni késlekedést nem lehet. Viszont elvileg azért egy versenypályán nagy fék, padlógáz ahol lehet, stb, szóval ott nem biztos, hogy észre lehet venni, hogy ez a késlekedés benne van vagy nincs.
    Jó rendben, ha a tökéletességre törekednek bütyköljék csak.:) De akkor a hangot is akarom mellé.
  • zolee145
    Hát vesszek meg ha hallom a lefújó szelepet.:D Szerintem eleve nem volt olyan fordulaton a motor, hogy bekapcsolt volna a turbó.:D Vagy süket vagyok.:D

• bardocz
    Hogyan rakod be a nyomatékgörbébe azt, hogy egy gázelvételnél leesik a turbonyomás, és kis idő, míg padlógázra újra elkezd tölteni? Vagy félgázzal gyorsítasz egy ideig, a turbo nem feltétlenül fog maxra felpörögni, itt is ha lepadlózod, csak egy kis idő elteltével fogsz ara a nyomatékgörbére jutni, ami akkor lennél, ha alapból padlóval gyorsítanál.
  • zolee145
    Na ezt magyarázd el.:) Szóval miben másabb egy turbó mint egy szívó? Na nem a valóságban, hanem a játékban. Ha ránézel két valós nyomatékgörbére szépen meg lehet mondani melyik a turbó melyik a szívó. Eddig okés, de mindkettőt be tudod vinni a játékba.
    Annyi, hogy a játék nem bünteti ha nem tartod be a melegítési, és hűtési fázist. Viszont egy nagy fordulatú szívót is szét lehet vágni hosszú távon azzal ha már hidegen hajtani kezded, kérdés, hogy ezt figyelembe veszi-e az rF? Ki tudja, lehet.

Amivel esetleg lehet bűvészkedni az az ALS, de annak a ahsználata megintcsak ad egy nyomaték görbét, tehát itt is inkább a hangnál jelentkezne.

Na mindegy, meg tudsz győzni, állj elő valamivel.:)
  • Dietrich
    A turbonak én a hangját hiányolom. Nem lehet külön megadni a hangot (mint mondjuk a Racer-ben) és azt, hogy mikortól kezd működni és meddig, plusz gázelvételre lefújó szelep

jó kis pop-off valve mi? :D

ez még igazi turbó volt..a mostani 1.6-os hokedli szarok meg amit akarnak a F1-be is a azautóversenyzés megcsúfolása hang terén is (jó tudom nem haladok a korral)..na majd a villanymotorral hajtott ferrari hangja ütős lesz...magnóról játszák a hangszórókon a szinkront hozzá :D
  • hondash3
    Azért a turbo ennél kettővel bonyolultabb.
    rF1-ben nem lehet lemodellezni a valós működését, az csak egy eszetlen szívó motort tud szimulálni aminek nem sok köze van a turbo-hoz.
  • mcmoha
  • lac coo
    1000- bol egy mod jut adatokhoz, es utana jon a kiserletezes, mert megsem pont ugy viselkedik az auto, ahogy kellene. Legfokepp igaz ez a gumikra, mert tapadas gorbeket foleg senki nem kap, legfeljebb mereteket. Szerintem...
  • Dietrich
    Javítsatok ki ha rosszul tudom, de F1-es adatokhoz ha valaki játékot akar készíteni (túl a licenszen), nem fog 4-5 évnél korább adatokhoz jutni.
    pl. 2013-ban legjobb esetben is 2008/2009-es adatokat kapna meg, amivel kapásból nem lenne napra kélsz már csak a kasztni, gumi változtatások miatt.
  • Ulvar
    Na telepítésnél jött is egy hiba: Eztetet írja:

Removing directory: D:\!mentes\Program Files\!rFactor2\Installed\Showroom\rF2 Showrooms\1.0b was NOT successful
    Update procedure has detected and error and stopped
  • Ulvar
    jó tudni, ezért most fel is ÁPDÉTELEM!
  • Szabi #4905
    van auto updater az indító progiban :)

bár azt nem tudom hogy melyik verziószám óta :D
  • zolee145
    Összkerék az rF1-ben is volt, csak éppen senki nem tudta mi mit jelent, így aztán minden összkerekes autó idiótán tolja az orrát. 3 évnyi modderkedés után kérdeztük meg, hogy most akkor mi micsoda. Aztán megtaláltam az Evo IX gyári beállításait, megcsináltam és fura mód működik.:D De legutóbb csináltam 997 turbo-t, ami szépen tolja a seggét gázadásra, csak éppen sokkal könnyebb megfogni mint egy RWD-t.

Egy baj van, nem programozható a dolog, fix lsd-ket tudsz csak berakni. Pedig utcai autóknál ez nagyon régóta nem így van. Most az idióta fékezgetős e-difit hagyjuk.
  • Alexease
    Igen, pont ezt akartam en is irni, hogy az rF2 sem csak azert keszul ilyen lassan, mert raernek, hanem ok is folyamatosan fejlesztenek, valszeg az autok/funkciok is parhuzamosan jellennek meg az uj fejlesztesekkel egyutt.

Azert ott az ISI-nek a Pro cucca, valszeg nem elegedtem meg ok sem a csak trukkos megoldasokkal, igy az rF2-be ok is beepitik azt amit csak lehet.

Az mas kerdes, hogy egy othhoni egyszeleyes modder ezekbol mit tud kihozni (beszerezheto adatok, rafordithato ido).
  • mcmoha
    Itt szemezgessel.:)
  • Alexease
    Kaemmerbol kinezem hogy nem duma, es valoban megcsinalja(k). Hogy mennyire reszletes, pontos es korrekt, azt nem tudom. De egyedi beallitasok vannak minden autohoz, mukodnek ott es az autoban is, es amit teszteltem erezni is rendesen.
    Ha valoban duma lenne, akkor sokszor nem szivatnak magukat vagy hoznak kellemetlen helyzetbe, hogy fel evet csuszik egy-egy auto, az egyedi dolgok miatt. Most allitolag az osszkerek es a turbo reszt fejlesztik mar egy jo ideje.
    Vagy ott a Lotus, ami az elovetel ellenere nem jott ossze, visszadtak a penzt, fel eve csuszik, meg legalabb 2 honap, es ha megjelenik, oda adjak ingyen.

Persze mindent meg lehet trukkozni, hogy majdnem olyan legyen es/vagy jo az, de valszeg az iR-nel pont az a lenyeg, hogy mindent egyedileg korrekttul megcsinaljanak.

Persze az maskerdes, hogy mekkora az ertelmes/erezheto/merheto kulonbseg a barkacs es a tuti kozott;))))

Az iR-nel az volt/van az uzletpolitika, hogy azert kerul annyiba 1-1 auto, mert a lehetosegekhez kepest beledolgoznak mindent amit lehet.

Mellettuk azert erzodik draganak egy-egy SimBin (RaceRoom) auto, ami igzabol csak egy-egy doboz, egyen fizikaval, sokszor kamu nevvel:)
  • zolee145
    Akkor le vagyok maradva. :D Viszont amit írtam attól még úgy gondolom.

Az jó ha kaptak valós adatokat. Így majd kiderül, hogy mit tud az engine. Lassan utól kellene érnem a dolgokat, nem volt időm frissíteni, szóval valami marha régi build van most fenn.
    Nincs esetleg valami legfrissebb vrzió egyben? Ne kelljen az elmúlt hónapokat elemenként pótolni.
  • mcmoha
    rF 2-ben mar van turbo. ;) Az F2-es turbos. Az F1 fizikaval erdemes megvarni az ISI Marussia kocsijat; azt irjak ennyi valos adatot meg soha nem kaptak F1-es csapattol mint most. Ha ez igaz akkor valoszinuleg nagyon kozel lesz a viselkedese a valosaghoz. :)