19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
ha egyszer körbetudod járni a pályát (pl. gps-es telefonnal) és dokumentálni, már biztos pontosabb lesz, mintha csak random tévés felvételek alapján csinálsz valamit :)) -
Magassággal , szintkülönbségekkel van gond .Felül nézetben én is ráigazítok egy betoncsíkot ...régebben próbáltam gps-el trackelni ,de ahogy Alex mondja olyan pontatlan, hogy különbül megsaccolok bármit :))) -
Zolee szerintem csodaszép és pontos nyomvonalakat csinál a google térképes megoldással :) -
Nem is a texturákkal, pálya menti objecekkel van gond, leginkább egy pontos nyomvonal kellene .... -
rF1-hez google, aztán a kész útvonalra rá lehet küldeni egy GPS Track Analyse nevű cuccot (kiírja, hogy melyik fájl kell hozzá amiben az adatok vannak).
Ebben is vannak hibák, de nagyjából stimmel. Magát a pályát meg rá lehet igazítani a műholdas képre.
Nyilván nem lézer, de azért nagyjából használható, és főleg megfizethető, mivel ingyen van.:) -
Hát igen, tájfutó verseny ritka a pályákon .:)
Komolyra fordítva: én soha nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, nekem lövésem sincs milyen az igazi pálya,max tv-ben látom, nem is vagyok pilóta akinek gyakorolni kell a minél pontosabb pálya, ha van laserscann tuti, ha nincs és esetleg kicsit pontatlan, az is tuti ... aki előttem megy, ugyanazon pontatlan pályán megy .... -
ha lézeres nem is, de meglehet oldani szerintem a hazai pályáknál pályabejárást egyeztetni, kismillió képet csinálni, utána meg lehet egyszerűbb modelleket csinálni és rárakni a textúrákat és kész is az igényes, nem csak összecsapkodott vagy összelopkodott pálya :D
kezdésnek pl. Tököl, Kakucsring, Pannoniaring, stb természetesen először engedélykéréssel stb.
utána meg ha megvan egy pálya, lehet bolyázgatni is őket különböző rendezvényekhez igazodva :D -
Igazabol vannak lehetosegek, amivel olcsobban ki lehet hozni egy kompromisszumos megoldast.
Meg az rF1-nel kiserletetem, akkor a honvedsegtol hozatam el cuccokat (par ezer forint:P), de nem volt jo;) Az elejen mukodott, de a nehany 10 meteres reszek mar buktasak. Es mivel hegyi palya volt (lett volna:P), igy az sokat szamit.
Probalkoztam a foldtani intezettel, ott vannak cuccok es/vagy megcsinaljak (igaz, repulorol, de jobb mint a semmi), de meg a kesz cuccokaert is tobb havi fizetest kellett volna kicsengetni.
A Google felejtos, mert Europaban csak 100 meteres pontossagu, raadasul 100 meteres csuszasokkal. Jobb teruleteken 10 meteres, de az is gazos.
A komolyabb topo terkepek jobbak (1-2 meteres felbontas), foleg a tajfutoknak kiadottak, de olyanok meg eleg ritkan (soha:P)) vannak GP palyakrol;D
-
Vagy szerezni egy vagy két darab szkennelt képet a pályáról ( értsd : egy sima jpg...) és azzal mutogatni, hogy ez szkennelt, kb a kutyának sincs halvány fogalma se róla milyen az igazi pálya :))) -
Azert egy-egy modder csapatnak huzos lenne kiadni egy hasznalt scannerre 4-5milliot (forintban) + software, egyeztetni a palyafenttartokkal (esetleg a FIM/FIA/stb-vel ha jogdijas), odautaztatni a technikat es raszanni 1-2 napot a scannelesre:)
Esetleg olyan, aki foldmerokent vagy geologuskent dolgozik, le tudja nyulni a cegtol, es van a kozelben 1-1 nem anyirra huzos, jogdijas, maceras palya.
Persze venni is lehet kesz vegyes minosegu palya scaneket, de valszeg az sem 2 forint:P -
Mostanában elég jól fut, sokat javult megjelenés óta .....Amúgy Croft-ot megnézheted van már belőle egy verzió .... -
GPx8 #5007 Majd meglátjuk, hogy hány Fps-t tud vele a game produkálni.
Én is láttam már szép képeket az rF2-ből, de én, ha mindent maxra rakok akkor sem kerülök azoknak a közelébe sem. :( -
Azért van különbség pálya és pálya között ....
Croft preview....
-
Modderek lézerszkennelnek ??? :DDD
Max lenyúlnak néhány pályát IR-ből :D -
Mi van a lézeres pályakészítéssel? Nem úgy volt hogy rF2re így fognak készülni a mapok? Elvárnám hogy a modderek is inkább ezzel kezdjenek el dolgozni, mert őszintén nem bírom elviselni a pályahibákat. Túl széles vagy túl szűk a rázók hibásak stb...egy csomó bajunk volt már korábban ezekkel. -
Hm...ez elég igényes munkának tűnik. Már maga a külső. Kicsit sokallom a gumideformálódást de lehet hogy tévedek a dologban. Remélem a fizikája a tűrhető kategóriát eléri. -
a Ferrari viszont hangulatos lett :D
-
rF2 ennél többet tud, csak egyszerűbb ilyet odavágni:) -
Iden nem epitenek szerintem semmit a Hungaroring-en, ugy tudom 2014-re kell megcsinalni, legalabbis arra az evre benyujtani a terveket. Mert attol meg nem biztos hogy elfogadjak, vagy hogy kesz lesz es hasznalhato, foleg nem hogy lesz belole valami, ha jo magyar szokas szerint xy barat-rokon-ismeros friss offshore cege kapja a megbizast, ukran-roman feketemunkasokkal, es a vegen hatalmas csoddel:D -
GPx8 #4999 Legalább stabilan hozza az rF2 grafikai színvonalát... :) -
örülök hogy van végre Hungaroring, de ha nem lenne kint az a néhány Magyar zászló nem ismerném fel a pályát :DD
nem tudom, hogy ez konvert vagy saját pálya.. de kb semmi se hasonlít az igazi pályára.. vagy idén tényleg átépítenek mindent ilyenre, azért Hungaroring 2013 a pálya neve ? :D
(belegondolni is rémisztő, hogyha a pálya ennyire nem stimmel, akkor az autó milyen lehet :))) -
Akarni lehet ...... -
Jó szar, hogy mindenki mindenért pénzt akar, pedig ez azért nem egy teljesen profi megvalósítás=/ (főleg így minden név meg festés nélkül...) -
Ha nincs engedély, még F1-nek se hívhatják ! :DDD -
TF1L F1 2013 DEMO (Ferrari)
Ok azok, akk az ev elejetol csinaljak az F1 2013 MOD-ot (:D), es marciusban akarjak megjelentetni.
Az uj info szerint, ok is penzt akarnak kerni erte:D Erdekes lesz a licenszek miatt:DDD
Mar kitargyaltuk, hogy eleve kamu az egesz, de ha a jogdijak miatt nem lehetnek benne a pilotak, a csapatok, a festesek, akkor mitor lesz F1 2013 MOD?!:) -
-
-
Az USA bevandorlo orszag (elnezest az oslakosoktol:P), igy sokminden van, pl. Paris vagy Buda(pest) is :) -
Hirtelen név alapján azt hittem Európában van a pálya, de nem, hanem USÁban (Pennsylvania)
-
*.* Nazareth...mennyit szidtam a huplijai miatt! :) -
A megboldogult Nasareth „mai” valtozata: http://www.virtualr.net/nazareth-speedway-for-rfactor-2-1-0-released -
Most leírtad azt amire írtam. AI. Rossz nézni, rossz az összevágás. Promónak gyenge, vagy talán ez a mod minőségét is képviseli? -
2011-es V8 mód van már egy éve, arra lettek 2012es festések is.. sőt a pályák nagy része is megvan.. de nem adják ki.. :DD
-
Dinamizmus nincs de szebb :)
Nagyit nem tevedek , ha azt mondom , hogy nagy slager lesz, szimulator ilyen latvannyal meg nem igen volt. Talan IR....
Persze legjobb az lenne ,ha mindkettore moddolnanak ezerrel....!:)) -
A „sokkal szebb” az relativ es szubjektiv;)
Az AC valoban egyszeruen es letisztultan szep. De az rF2-hoz kepest egyelore nagyon steril. Persze nincs kesz, nincs benne dinamizmus, igazabol aazert szegenyesebb. -
A modderek eddig is hiuk voltak, mutogattak mindig mindent, most viszont kb sehol semmi.Nem mondom, hogy nulla ertelmes mod keszul, es gondolom, amig nincs minden kesz kar is nekiallni, de jelenleg kb nulla a kilatas, rf1-hez kepest.
AC javara pont az donthet, hogy sokkal szebb.:)) Ha mar az szamit..... -
Valszeg csinalnak ezt-azt, max nem reklamozzak. Azert az rF2 ismertebb, nepszerubb, a rendszer is ismeros, es csabitoak a mar biztos/kesz/felkesz funkciok (pl. idojaras, full dinamika).
Az AC jo, de mar nincs akkora fizikai kulonbseg (persze igeny, stilus fuggo) mint az rF1 es az nKP kozott. Akkor is az rF1 nyert, mert a latvany es a funkciok sokat szamitanak.
Ezek akar mennyire is szimek, azert a jatekosok nagyresze meg igy sem a valodi HC (lasd mennyien toljak egyszerubb kontrollerbeallitasokkal, TV-nezetbol, segitsegekkel stb.) Igy sokaknak, felhasznalas szempontjabol, igazabol fontosabb a karacsonyfan a szaloncukor, mint maga a fenyofa.
Az rF2 mar eleg jol fel van diszitve;) -
Egyelore szinte nulla mozgolodas van moddolas teren....
Meg az is elofordulhat, hogy rengetegen AC ala fognak dolgozni, foleg ha ott befejezett rendszert kapnak.... -
De Whyyyyyyyyyy? :(
Annyira elszomorít elmúlt hetekben 70-80%ban csak F1ről szólt a topic...és még csak demo a gém ... ááhhh...ha valaki csinálna V8 Supercars modot + pályákat hozzá na azt már értékelném :D. Csak ne az FVR brigád legyen aki csinálja. -
Jónak jó, de mondjuk alap lenne, hogy a menü ablakokat legalább bezárja az ember felvétel előtt , stb .... :D