19779
  • Totti5
    Nehéz lett volna a kormányokat megcsinálni? értem én hogy azonnal ki kellett hozni, na de egy kis minőséget is bele lehetett volna vinni...
  • Szabi #5057
    attól még az autó formája az igazié :D
  • lac coo
    De a festést ingyen csinálják, azt meg lehet ...
  • Szabi #5055
    azzal még nem is lenne baj, de a hivatalos oldalukon van fent.. szóval vagy tagadják le, hogy nem ők csinálják a festést, vagy egybe is lehetne rakni már alapból :D
  • lac coo
    Mondjuk ügyesek ,maga a mod fizetős, de festések minden nélkül, a hivatalos F1 cucc meg ingyenes hozzá, bárki letöltheti :DD
  • Szabi #5053
    azt ígérik, hogy frissítgetik majd a modelleket és a festéseket is, úgy nem is lenne vészes az a 600ft.. :D

• Szabi #5052
    F1 mód 2euróért :DD
  • Alexease
    Az LFS felejtos, Scawen csak akkor csinal valamit ha eppen agyon akarjak loni:D
    Az iRacing-hez is tervben volt, de mivel mar tuti ujraepitik jovore a HR-t, igy tuti nem foglakoznak vele (koltsegek, utazas, scan stb.).
    Az uj vezetes csak nem akkora gyoker, hogy problema legyen belole (kiveve ha ok is sajat zsebben gondolkodnak:). Max FIA/F1 problemak lehetnek, nem tudom mennyire koti oket valamilyen szerzodes, jogdij stb.
  • precise
    Anno valaki LFS ligában lebeszélte hungaroringel, hogy berakhassák scawenék lfs-be, más kérdés, hogy nem volt nekik kapacitásuk rá. Azóta új vezetés van szóval necces.
  • Szabi #5049
    Hungaroringel nem lehet szerintem kezdeni, de ha már van egy kész pl. Kakucsring (kis pályaméret, kevés és könnyedén modellezhető objektumok, könnyedén körbejárható akár engedélyek nélkül is bármelyik hétvégi rendezvényen) utána arra lehet hivatkozni.. és talán lenne esély hogy ne küldjenek el a fenébe egyből :)
  • Roger6
    Ahogy olvastam, ő nem csak fotókból akarja összerakni a pályát, hanem hiteles adatokból, mérőszalaggal a kézben stb. Ugye az a kérdés, hogy mennyire lehet ilyenkor a pályát megnézni, közel menni, esetleg ténylegesen lemérni a szélességet, dőlést, lejtőt, mindent. Szóval: gyalog is lehessen a pályán közlekedni, méghozzá a közepén
  • zolee145
    Az a legkevesebb. Itt amihez kellene mondjuk 1-2 nap az a pálya beméretezése. Ahhoz, hogy 3d progiban követhető legyen a dolog minimum méter x méteres egységek kellenek. Ezt nem a pályán kell mérni, hanem a levegőben (erre lenne jó a lézeres távolságmérő), és lefüggőzni a pontot az aszfaltra, és utána beszintezni. Nem nehéz rájönni, hogy az aszfalt felületén mért egy méter modellezésnél felülnézetben nem 1 méter, és nekünk a felülnézeti kell.
    Mondjuk ha egy komolyabb szintező műszert használnánk (nem a sima belenézős/leolvasóst) akkor az sokmindent megoldana, mert az méri a távolságot is, és marhára nem érdekli a szintkülönbség. Azzal tényleg csak végig kellene szaladni rajta. Még nem dolgoztam ilyennel, de gyanítom az konkrét koordinátákat ad egy adott ponthoz viszonyítva. Na az fasza lenne.

Ha ilyened nincs akkor még mindig ott lenne egy amolyan középvonal felvétele, amihez a pálya melletti dolgokat tudnád viszonyítani. Beleértve az aszfalt két szélét, palánkot, épületeket lelátót, dombokat... szóval mindent.

Ha az ember így nekiáll akkor már normálisan kell megcsinálni, különben nem érdemes vacakolni vele. Egy gps-est két hét alatt össze lehet rakni, de az nem lesz pontos.

Még ami a fentebb módszerrel készül az is messze van a lézerestől, ami ahogy olvastam +-2 cm, de a végtermék gondolom ott is butítva van, kétlem, hogy 2centis polygonokból épülne fel egy iR pálya.
  • Szabi #5046
    külön napot tuti nem kapnánk, főleg most hogy beindult a szezon, mindennap van valami a ringen :D

viszont lesz mostanában sok nyiltnap, vagy nem túl elzárt edzésnap stb, ott könnyedén körbelehet fotózni/videózni a pályát
    (van sg-s srác is aki szokott körözgetni nyíltnapokon, hozzá belehetne akár ülni meg bekamerázni a járgányt)

a már rf2-re megjelent pálya amúgy nem tűnik túl vészesnek, mármint az ívek, kanyarok stb, csak mintha a célegyenes lenne túl hosszú és az objektumok jelentős része kitalált és kicsit se hasonlít az igazira :D

kezdésnek lehet elég lenne Sompir-al felvenni a kapcsolatot és küldeni neki képeket/videókat az épületekről :)
  • zolee145
    Namost itt még semmi nincs, csak leírtam, hogy szerintem mi kellene.:)
  • Roger6
    Meg bizony. Én ugyan nem rendelkezem rF2-vel, de egy ilyen project az maximális respect, ha elkészül. És reménykedem, hogy még sok ilyen gondolkodású ember van. Gyanítom ezzel némi elismerést is ki lehetne vívni nemzetközi szinten, hogy nem onboard kamerás felvételek alapján készítitek el a pályát, hanem referenciaképekből, adatokból első kézből, személyesen a helyszínről.

Én drukkolok nektek.
  • zolee145
    Agyaltam ezen a Hungaroring kérdésen.
    Ami kellene hozzá:

- 3-4 (minél több annál jobb) modellező, akik felosztják egymás közt a feladatokat
    - 3-4 (minél több annál jobb) textúrázó, akik nagy felbontású képek alapján megcsinálják a textúrákat
    - 1-2 fényképész, akik mindenről csinálnak képet. Minél közelebb van a pályához annál nagyobb felbontásút, részletesebbeket. Távolodva el lehet nagyolni a dolgot
    - kell 1-2 szintező csapat, ez csapatonként 3 ember. ehhez mérőszalag (vagy jobb esetben lézeres távolság mérő, az se nagy cucc manapság) egy mérőléc, és egy sima egyszerű szintező műszer. Ilyet pár napra bárki tud szerezni, nekem is van ismerős akinek van.

Magát a pályát mondjuk méter x méteres egységekre felosztani, külső íven maradna az 1 méter, kanyar belsején tömörödnének a pontok.

De a legfontosabb a végére maradt, ami szintén kellene: hajlandóság a Hungaroring részéről, hogy ingyen beengedjenek, és ne kérjenek jogdíjat. Lehet, hogy ez a legnehezebb része a történetnek.

Persze van mégegy kérdés: megérné-e ennyi melót belefektetni? :)
  • Totti5
    Amyg a clión nem képesek megoldani hogy az ablaktörlő ne fél méterre arrébb törölje a semmit, ezektől nem lehet sokat várni... animációkra sem képesek, az alap autók kidolgozásban egyátalán nem szépek és részletesek.

Itt meg van egy jó fizika, de nincs semmi más.

Hihetetlen hogy nincs egy csapat aki mindenhez ért.
  • Ulvar
    Nekem hiányzik egy új gép :/. Kéne már frankón akarom futtatni ezt a lópikulát! :)
  • lac coo
    Inkabb legyen ketto mint egy sem !:)
  • Szabi #5039
    úúúgy hiányzott már egy megán mód
  • lac coo
  • Alexease
    Innen szedtem oket, nem tudom mennyire megbizhato forras: http://isiforums.net/f/showthread.php/9699-Upcoming-ISI-Content-List?p=131453&viewfull=1#post131453
  • Szabi #5036
    Kart - 2009 decemberi kép
    Howston gondolom csak rf-ből maradt meg
    Camaro - januárba jött a lenti kép róla
    Marussia MR01 - 2012 decemberi kép
    SLS AMG safety car - egy zártbétás videóba jelent meg elöször még nyáron
    300 SLR - a HistoriX-esek mutattak egy rf-es képet amikor jött a hír, hogy az ISI-nek besgitenek
    Lola T70 2010. december
    Lola T70 Spyder, Panoz Esperante GTR-1, Panoz Esperante GTLM GT2, Ford Maverick, F1 from 1966, More F1 Cars - 2011 júniusi kép

Generic Off-Road Truck 2009 december

a többiről se képre se hírre nem emlékszem :D

BTCC Car, Generic historic NASCAR Stock Car, 1960's Sports Car
  • Alexease
    hatterben a BMW reklam „jol nez ki” :) Ha hivatalos kep es hivatalos palya.
  • Alexease
    Eliras, en is csak bemasoltam:D

• lac coo
    A Camero csak elírás, vagy kamu néven jön majd ?

BTCC a legjobb ezek közül és az 1960 autók .
  • Alexease
    Csak most talaltam ra, betolom erdekessegnek. A tervezett es megerositett autolista:

Kart, Howston, Camero, Marussia MR01, SLS AMG safety car, 300 SLR, Lola T70, Lola T70 Spyder, Panoz Esperante GTR-1, Panoz Esperante GTLM GT2, Ford Maverick, BTCC Car, F1 from 1966, More F1 Cars, Generic Off-Road Truck, Generic historic NASCAR Stock Car, 1960's Sports Car.
  • Szabi #5031
    naja, lejt egy kicsit az egyenes végén, de a boxutca kivezető pl. emelkedik :D
  • zolee145
    Azért ebben is van pár marhaság. A legdurvább a célegyenes vége. Van a boxkijáratnál egy hupli és kész, de a valóságban ott elkezd durván lejteni a pálya.
  • Alexease
    A boxutcat valamikor atepitettek vagy valami hasonlo tortent, valszeg azert. De az legyen a legnagyobb gondja;)
  • Szabi #5028
    a boxutca szinte nem is hasonlít, de a pálya hangulatos :D
  • Alexease
    A palya jo, de rossz nezni ezt a gamepad-es vezetest:D
  • Szabi #5026
    f1 2012-ből remélem átkonvertálják majd a pályákat.. száradó ívvel meg gumizódással.. ha kér eredeti lemezt akkor már szinte jogtisztának is tűnik.. :D
  • zolee145
    Ha eljutnék oda soha többet nem jönnék haza.:D
    Mondjuk kétemberes a történet, így persze rádió is kéne. Meg aztán ekkora felhajtás, hogy aztán lefikázzák a kész pályát.:D
  • Alexease
    iR-ben jo palyak vannak. Lopni nem szep dolog, de talan trukkozni lehet: nem tudom, hogy az iR APP-bol es telemetriabol milyen adatokat lehet kinyerni, de ha lennenek magassag es koordinata adatok, talan megoldhato lenne egy kulso app, ami trackingeli egy gyokkettovel halado auto utvonalat (bal- es jobboldalt es kozepen);) Az egyeb pozicionalasok sceenshotokbol megoldhatok:D
  • lac coo
    Haverom nagy túrázó, neki elég jó GPS-e van, mondhatni dedikált . :)))

No azzal is vannak bajok rendesen ....
    Persze nem tudom mi a "normális" ... De ha jól tévedek a nagy pontosságú GPS vétel nem is elérhető civilek számára, bármilyen vevő is van az ember kezében .
    És azért ha már pálya , 3-5 méter pontatlanság főleg magasságban már nagyon nem mindegy ....
  • Alexease
    Ha ezt Spa-ban veghezviszed, Moder-dijat kapsz:D
  • Alexease
    Azert egy normalis GPS cucc eleg pontos, meterre biztosan. Most ne a telefonos es egyeb divat cuccokba beleeroltettett GPS-t nezzuk:)
  • zolee145
    Egy egyszerű szintező műszer, egy mérőléc, egy mérőszalag, és ipari mennyiségű fehér kréta.:D Meg mondjuk egy szabad hétvége. Bár ez csak a nyomvonal.
  • lac coo
    Dehogy méter pontos, kikapcsolod az útra igazítást, simán van ,hogy 25-100 méterrel odébb érzékel .

De mondom, nekem semmi bajom akár a szemre készült pályákkal sem ....
    az tény , hogy érzésre mindig sokkal reálisabb a lézeres, minden a helyén van és összhatásban ezt nagyon érezni, de ha nincs , nincs ....)