19779
  • Alexease
    Peldaul egy ket-kattintasos muvelet, eleg nagy cumi volt.

A RealRoad miatt sokkal reszletesebb aszfaltot kellett csinalni, mert az eredeti oldschool, 1db poligonos volt;)
    A 3DSE nem tudja (subdivison vagy tessellate), igy export 3DS (ami csak 8 karaktert kezel, igy az osszes object es material nev ugrik), work, export, import, atnevezgetes, materialok ujra gyartasa (termeszetesen a multi-materialokat sem kezeli le, a RealRoad meg laza 7 csatornas);D

• Alexease
    Nyugodtan probald ki, az uj meg kicsit odebb van (most nincs annyi idom/kedvem);)
    De a visszejelzesek johetnek, amit tudok megcsinalok. A lehetosegek korlaozottak, a 3DSimEd nem egy gyorsan hasznalhato expert program, konvertalni jo, de alapveto dolgokra mar problemas, nehezkes, maceras, lassu vagy egyszeruen nem tudja:D
  • Danecay
    Na éppen most töltöttem le a korábban belinkeltet. Még ki sem próbáltam de mindjárt tölthetem az újabb verziót :D
  • lac coo
  • Alexease
    Alakul (tukor+AIW) :)

Camaj palyat tanul:D
  • Danecay
    Megnéztem az F1RFT 2013-t, de Sompirral szemben támasztott minden tiszteletem mellett, F1-ezéshez inkább a Codies féle F1 2013-t használom ez után is. Igaz nem túl hosszúra sikerült próba után, benyomásom szerint nem nyújt semmivel sem kiemelkedőbb vezetési élményt az említett F1 2013-nál, sőt. Az illúzió felett további árnyékot vet a MOD audio része, különösen amit cockpit nézetből hallat. Ezt tetézi még, a pályacsomagban található pályák sokfélesége, már ami a vizuális megjelenést illeti, hiszen mint tudjuk az rF2 egyébként sem a grafikus orgia miatt kedvelt, amit a képernyőnkre varázsol, de az összképet tovább rontja a pályák konvertálásból adódó, egymástól eltérő minőség és színvilág.
    A gyári Marussia-t azért sokkal "bulisabb" terelgetni!
    Persze bizonyára van létjogosultsága a MOD-nak és biztosan sokan örülnek neki, hiszen ligázásra az rF2 is bizonyosan sokkal alkalmasabb mint a CM által nyújtott lehetőség.
  • Alexease
    Az AI-val meg nem foglalkoztam, jelenleg a gyari rF1 AI van alatta. De ISI profi, megy ezzel is rendesen. De majd finomitom, raeresztem az ujat is.
    A tukrot nem ertem, eddig sose volt vele gondom:/ Majd utana nezek.
  • Ingy2
    Ultraköszi :D, megnéztem egész jó, az AI is versenyképes csak a fránya tükör.
  • Alexease
    Egy laza 2 oras telefonbeszelgetoes kozben reszelgettem rajta egy keveset. A lenyeges reszek mukodnek. A realroad kicsit szivatos volt, mert annyira regi a palya, hogy szelteben csak 1db lapbol allt, hosszabban meg 2 meterenkent 1-bol:) Ugy eleg nehez realroad-ot szamolni:D Bele kellett nyulni 3D-ben is, de most mar jo.

Ezt a verziot mar nem teszteltem le, meghagyom masnak:)

Goldenport v0.30
  • Alexease
    Nem olyan veszes, arnyekban van, turhetoen sotet:DDD
    A videokartya drivernel be van kapcsolva az Ambient Occlusion? Talan segit, bar gozom nincs mit es hogyan hasznal az rF2.
  • lac coo
    Én jó régen próbáltam, de sokat nem dolgoztak a grafikán :)))) A hdr nálam előtte is problémás volt, az eső meg még mindig gagyi, nem lehet látni, hogy most esik vagy nem, csak mikor nyakig érő víz van, csak akkor ....Az elsőhajtáson az FFB meg egy vicc... Próbáltam megbarátkozni vele, de nagyon nem jön be, autó ilyet nem csinál, alacsony tempónál nulla ellenállás van, csak be-be ránt még a váltás miatti kis terhelődés miatt is . Szóval nulla ellenállás mellet kattog mint a fene, nem is értem ez mit akar szimulálni :D
  • lac coo
    Árnyék előtt: elmegy ...

Beérve az árnyékos részre: katasztrófa ....

• lac coo
    Nem butaság AC-ban az a HDR állító bill :)
  • lac coo
  • Alexease
    Az utobbi idoben sokat "javult", legalabbis tettek rola, hogy ne legyen kaosz. Eddig nem mindegyik palyahoz volt HDR beallitas, de volt olyan, ahol meg tobb is. Most van mindenhez egy "automate" beallitas, igy nincs vele gond. En azt hasznalom, semmit nem allitgatok, igy pont jo;)

• lac coo
    Jah, naplementében nálam is vaksötét van az árnyékos részeknél ... Lehet monitorbeállítás, fene tudja .
  • Danecay
    Nekem is ilyen gondjaim vannak! Én úgy vélem, hogy a jelenlegi grafikus motor is ennél szebb eredményre lenne képes, de én is a HDR beállításra gyanakszom, hogy ott megy el valami. Vagy túl sötétek bizonyos dolgok akár verőfényes napsütésben is, vagy lenyugvó nap mellett az aszfalt pl. már túl sötét, főleg ahhoz viszonyítva, hogy a háttérben lévő fák és egyéb tereptárgyak olyan világosak mintha dél, vagy valamilyen kora délutáni időpont lenne, miközben a felkapcsolt világítás annak rendje és módja szerint reflektálódik az úton.
  • Alexease
    A kontroller beallitasnal autonkent lehet alitani (es elmenti) a kormanyelfordulast (azt erdemes bekapcsolnia autohoz) es a FFB Multiple reszt (plusz a filter).
    A Clio eleve gyengebb (eredetileg mas felfuggesztes, hajtas, suly, szervo), ha gyengenek erzed, huzd fel a szorzot.
  • lac coo
    Kipróbáltam az ffb-det, Nissannal teljesen jó, de Clióval alig van valami, csak a rángatás ....Mondjuk régebbről is ilyesmire emlékeztem a Cliónál ....
  • Alexease
    Nem szerkesztett, natur felvetel, tomorites, feltoltes. Annyi kulonbseg van (leszmitva hogy a tomorites miatt pixeles es akad:P), hogy a YT-on valamiert valamivel sotetebb.
  • lac coo
    Ez szerkesztett videó ? Nálam továbbra is kicsit döglött, nem elég kontrasztos a hdr, most az Nvidiával sem ....Nálad meg teljesen szép , a képeken is .
  • Alexease
    Meg sehonnan, vannak vele kissebb gondok (pl. nem mukodik a tukor az autoban, csak az autok latszodnak;P). Meg kicsit meg reszelgetni kell...
    Gyors teszt video: szaraz, vizes, AI.

• Danecay
    És ilyenkor mennyi az idő nálad? :) Továbbá honnan tölthető le a pálya?
  • Ingy2
    Goldenpoooooorrrrtttt, királysááááág
  • lac coo
  • Alexease
    Nekemis tetszik, most itt teszteltem:)

• Ingy2
    Kipróbáltam a Panoz-t, k!kúrt jó xD Szépen lehet senderíteni a gumi kiszámítható úgy viselkedik ahogy kell.
  • zolee145
    Az elektromosnál egy dolog problémás, a lefulladás. Nem lehet alapjáratnak nullát megadni. A legkevesebb amit elfogad, és még nem is akar állandóan lefulladni az a 10 rpm volt. Ezzel így használható, és talán még hihető is. :)

Itt a nyomaték görbe:
    SLS AMG Electric Drive

// Maximum Torque: 1000 NM @ 0-5000 RPM
    // Maximum Power: 750 horsepower @ 5500-7500 RPM
    RPMTORQUE=( 0, -5.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 500, -10.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 1000, -15.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 1500, -20.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 2000, -25.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 2500, -30.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 3000, -35.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 3500, -40.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 4000, -45.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 4500, -50.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 5000, -55.0, 1000.0)
    RPMTORQUE=( 5500, -60.0, 971.9)
    RPMTORQUE=( 6000, -65.0, 890.1)
    RPMTORQUE=( 6500, -70.0, 821.8)
    RPMTORQUE=( 7000, -75.0, 762.9)
    RPMTORQUE=( 7500, -80.0, 712.1)
    RPMTORQUE=( 8000, -85.0, 663.2)
    RPMTORQUE=( 8500, -90.0, 621.8)
    RPMTORQUE=( 9000, -95.0, 581.7)
    RPMTORQUE=( 9500, -100.0, 547.1)
    RPMTORQUE=(10000, -105.0, 517.6)
    RPMTORQUE=(10500, -110.0, 488.1)
    RPMTORQUE=(11000, -115.0, 462.1)
    RPMTORQUE=(11500, -120.0, 439.8)
    RPMTORQUE=(12000, -125.0, 417.1)
    RPMTORQUE=(12500, -130.0, 398.0)
    RPMTORQUE=(13000, -135.0, 384.1)
    RPMTORQUE=(13500, -140.0, 368.5)
    RPMTORQUE=(14000, -145.0, 352.9)

Amúgy nem kellene ám sok dolgot beleírni, mert azért az elektromos motor egyszerű mint a fakocka. Bizonyos paramétereket kellene beállíthatóvá tenni, mikor kapcsol be, mikor ki, melyik tengelyen, és milyen ütemben töltődik vissza (ez csak a "motorfék" miatt érdekes). A valóságban felmerülő problémákat és azok megoldásait nem igazán kellene szimulálni. Itt nem kell egy bonyolult vezérlést írni, vagy hasonlók. Nem biztos ám, hogy ez olyan nagy meló, mondjuk egy jól működő gumifizikához képest.
  • Alexease
    A tisztan elektromos motor "egyszeru" nyomatek es hang tunninggal gondolom megoldhato. De attol ezek mar nagyon messze vannak. Ami valoban hybrid (energia visszanyeres es tarolas, 2 motor) mar neccesebb, tuti nincs megoldva. A valtozo tengelymeghajtas meg extrabb. Az uj F1 mar urtechnika (dupla visszenyero rendszer, turbo, korlatozott hasznalat):DD

Majd a Codies (F1 2014) gyorsan megoldja:P
  • Alexease
    Frissitem a palya-archive reszt nehany hasznalhato cuccal. Nem mondom hogy ultra minoseguek, de atlag felhasznalasra boven jok. A GSC palyak meglepoen jok. (Meg toltodnek egy ideig, most kezdtem el, 2GB a cucc...)

Bahrain-International-Circuit_v100.rfcmp
    Bathurst-Shift_v100.rfcmp
    GSC-Brasilia_v050B.rfcmp
    GSC-Floripa_v052A.rfcmp
    GSC-Interlagos_v060G.rfcmp
    GSC-JerezdelaFrontera_v050F.rfcmp
    GSC-Londrina_v052D.rfcmp
    GSC-Vanport_v055K.rfcmp
    Melbourne_v101.rfcmp
    NevaRing_v040.rfcmp
    Spa-Francorchamps_v100.rfcmp
  • zolee145
    Írtam már fészen az ISI-nek, hogy terveznek-e rendes támogatást a hibrid motorokhoz, vagy a tisztán elektromos üzemhez, de természetesen semmi válasz nem jött. Lehet el sem olvasták. :D

Csináltam már elektromos SLS-t, meg hibrid Priust is rF1-hez, de az elekromosnál van némi kompromisszum, a Prius-ban meg mégtöbb, bár a hangokkal (sls-nél hangtalansággal) be lehet csapni az embert. Azért egy F1 motor már kissé bonyolultabb. Ha akarnak valamit akkor viszont mindenképpen fel kell ezekre készíteni az rF2-t, mert ez a jövő. Ennél már csak az E-tron Quattro a bonyolultabb, ahol az első keréken kapcsol az elektromos hajtás, de csak 120 km/h fölött. :D
  • Alexease

Azt majd jovore;) Az F1RFT normalisabban all hozza, ok nem totalisan vakon, jovobelato-modon keszitenek futurisztikus F1 modokat:P

Az 2014-gyel amugy is gondok lesznek, mert a jelenlegi "eroforras" elvileg megoldhatatlan (legalabbis normalisan).
  • lac coo
    De már 2014 van, nem ?
  • Alexease
    F1RFT 2013 TOTAL
  • Ingy2
    Mikrolaggnak tűnik, lehet szarul feltelepített driver vagy nem whql.
  • bardocz
    Gondolom ugrál, és azért. Nem tudom itt hogy lehet, de állítsd be fix fps-re.
  • lac coo
    Ennyire láma azért nem vagyok .... :)
  • GPx8
    Nekem szaggat a megjelenítés, úgy, hogy közben 90-110 fps-t mutat.
    Ez mitől lehet? Mit kéne lejebb vennem? Nagyon zavaró.
  • Ingy2
    bazz miért lövöd le a poént
    egyébként nálam filter 10, multiplier 3-4.0 között mozog
    G25
  • Danecay
    Nem tudom, mit értesz pontosan rugós alatt, de ha azt amit én, akkor a forgalomban lévő, valamint a játékosok által használt pedálok túlnyomó része ilyet használ. Javíts ki, de még a G27- is az nem? Ha pedig így van, akkor az érzékenységet Te is le vetted a "kötelező" 0-ra?