19779
  • mumus70
    Ja, az csak Gabesz volt, aki pár körrel előtte el is repült ugyanígy. Harcol a kocsival féktávon, elnézést is kért, ő még padlógázon volt 5 méterrel a féktáv kezdete után is. Nem érzem magam hibásnak, ha minden klappol, velem együtt lassul. Még villantott is utána. Aki ismer, tudja, hogy az egyik legjobban, és leg sportszerűbben védekező egyén vagyok a szakmában, nem is szívesen kerülnek mögém, mert megunják az életüket amíg el tudnak menni mellettem. Már ha nem nézek be egy féktávot, mint itt is az élről. Mindig elismerés, amikor futam után mondják, hogy hú apám, kurva széles autód van b+!
  • zolee145
    10:20 körül. Rá a fékre, majd amikor látszik a tükörben, hogy kimennek mögüled előzni akkor bentebb húzod a kocsit és beléd is megy a hátsó..
  • mumus70
    Hol van az?
  • zolee145
    Az nem volt szép amikor féktávon behúztad a kocsit a másik elé. :)
  • haflac
    Ez render vagy játékon belüli?
  • mumus70
  • Alexease

• Alexease
    Az uj buildekben mar piszkalgattak ezt azt. Regebben csak 2 (?!) minta volt (sodrodas, csuszas), most tobbfele gumihoz is vannak dupla hangok (utcai, slick, sport stb). De vagy nincs kesz vagy az autokat nem frissitik "azonnal" hozza.
    Amugy a rendszer (szokas szerint) nem lenne rossz, rendesen szamolja a gumibol, a ketto kozott, plusz mintankent modulalja. De talan kellene meg egy minta koze es/vagy a gordules/surloads hangot is autonkent/gumi tipusonkent valtoztatni. Vagyis jo lenne ez is, szamolja, profi lehetosegek, de nincs kihasznalva, frissitve, beepitve, nincs hozza menuben kulon allitas... vagyis ISI:)
  • Alexease
    Rolex 24 Qual:
  • zolee145
    A gumihangnál van az amikor csak sodródik kicsit, vagy hogy mondjam, meg van amikor már ténylegesen csúszik és nyikorog. Elvileg a kettő közt egészen jól különbséget lehet tenni, de sokszor ugyanaz a két hang. Mégy féktávon, nyikorog a gumi, majd egyszer elkezd füstölni is (amikor ténylegesen nyikorognia kéne).
  • GeriDoc
    Közvetítés: Ez jó szokott lenni.
  • Alexease
    Gondolom le van korlatozva;) A palya fele oval, ott tuti bukta, de amugy alapbol nem sok (semmi) aero van rajta.
  • Ingy2
    Audi R8 azzal az aeroval GTD??? Kb. mint Tyson indulna a pehelysúlyú női bokszgálán.
  • lac coo
    gumihang nagyon jó lenne, lehet én vagyok a béna de alig érzek valamit a fékből ....Legalább az lehetne normálisabb .
  • Alexease
    En valami mast szoktam nezni, talan nem hivatalos, de full minoseg, az egyiknel csak palya hangok vannak, a masiknal megy a kozvetites is.
  • bardocz
    Most nézem hogy az oldalukon van valami olyasmi, de az lehet akadozni fog. Köszi!
  • Alexease
    Azt hiszem szokott lenni valami, valamelyik endurance csatornan. Ha lesz beteszem.
    Most csak hangok, autok:
  • bardocz
    Van élő youtube stream hozzá?
  • Alexease
    Eppen tegnap neztem YT videokat edzesekrol es egyebekrol, jo cuccok vannak, jo hangokkal.
  • Ingy2
    Lehet basztatni, szoktam nekik szólni valamit beleraknak valamit nem.
    Hétvégén Rolex 24H Déjtonában. ( Dproto, LMP, GTLM, GTD)
  • Alexease
    Igen, tudom hog szamolja a motornal, de a palya bevilagitasanal is, durvan magasan levo palyaknal, teljesen masok a fenyviszonyok (a levego surrusege es egyebek miatt).
    Altalaban ez, es sok hasonlo dolog az ami lassitja, bonyolitja a progit, amit az emberek maguktol nem latnak, nem fntos, nem erdekes, de masban nincs is es valszeg nem is lesz, de a masik persze szebb, jobb, gyorsabb stb.

Mashol kamu realroad van, kamu bevilagitassal, fixen gorbezett gumival, motorral, aeroval, beton kemeny rugalmatlan fix kasztnival, minimal napszakkal, nulla idojarassal, start-stop szabaly rendszerrel, egyforma AI-val stb., persze hogy szebb es gyorsabb:)

Az engine.ini-t jo hogy emlitetted, mar elfelejtettem:D
  • Alexease
    Ezert kell Advanced-nek hivni, Reset lehetoseggel;)
    Sot, en a DevMode program reszt sem vennem kulon progiba, a Launcherbe tennek egy kapcsolot, es ugyanaz a progi indulna el, az osszes sajat beallitasaval, tartalmaval stb. Bar mostanaban jobb a helyzet, regen annyira kulonbozott a "ket" program, hogy szornyu. Most ugy ahogy egyforma...
  • zolee145
    Ezt már én is mondtam, de Ingy nem tesz semmit. (Igen, jól hallod, téged teszünk felelőssé az ügyben, mert az ISI messze van, te meg közel vagy, téged könnyebben megtalálunk ha meg akarunk verni. :D )

Amúgy az a poén, hogy a tengerszint fölötti magasságot is figyelembe veszi a motor teljesítménynél. Ezzel kezdődik az engine.ini, hogy add meg milyen nyomás értékekre vonatkozik az a teljesítmény görbe. Sőt, amúgy a motor hengerűrtartalmát is figyelembe veszi, csak ezt nem nagyon tudják, és beírnak valami mese számot. :D

De a lényeg az, hogy rengeteg beállítást lehetne csinálni, csak akkor ezeket kategóriánként kellene egy képernyőre rakni. Kétlem, hogy olyan nagy dolog lenne egy grafikus felület, aminek a mentésére átírná az adott json file-t. A legtöbb helyen egy sima on/off van ami 1/0 vagy true/false, a dátumhoz meg még év sem kellene, csak hónap/nap. Egy sima naptáron be lehetne jelölni, és kész. Persze előtte leprogramozni a jeget (ugyanaz mint a víz, csak lentebb venni az átlátszóságból a tükröződésnél, meg jobban csúszna, és nem verné fel a vize), meg az esőcsepp helyett lassabban száguldozó hópelyhek. Mondjuk a havazásnál a hó vastagsága már kényesebb téma.
  • mumus70
    Ez most olyan, hogy eladják neked az autót, jön az este, felkapcsolnád a lámpát, van kapcsoló ugyan, de nem működik. Felhívod az eladót, van e megoldás? Van, de találd meg. Körbe caplatod az utasteret fél napig, erre találsz egy cetlit a kesztyűtartóban két égővel, rá van írva: Jön a sötét, tekerd be kézzel az égőket...... ha érted mire gondolok......
  • Silv3ry
    Az se lenne sokkal jobb, ha ezt a rengeteg paramétert beraknák egy "option" ablakba.
    Megfelelő leírás (dokumentáció) nélkül csak pislogna mindenki, mint most a szöveges fájlokra (ezekben legalább az esetek többségében van egy fél mondatos leírás, hogy mi lehet).

Így nagyobb az esélye, hogy valaki olyan nyitja meg jegyzettömbbel, aki hajlandó egy kicsit utána nézni, vagy magától rájönni mi micsoda és így nem kell vele foglalkozni... (isi support hozzáállás, rengeteg dokumentálatlan lehetőség)
    Nagyobb gond lenne belőle, ha a 2bites gamerek elkezdenének minden kapcsolót random kapcsolgatni és tele lenne a support fórum gyakorikérdések szintű témákkal.

Túl testreszabható ez tarthatatlan.
    Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2016.01.29. 11:27:21
  • mumus70
    A Lego Racer 2 B+!
  • mumus70
  • lac coo
    Na jó hát IR nem lehet mert ott gányolás van a driver cammal ! :P
  • Pitti
  • lac coo
    P Cars ? :) Az is olyan ...! :D
  • mumus70
    Nem......
  • lac coo
    Az mar nem is ISI jatek lenne, itt mar megszoktuk, F1C ota ilyen :)
  • lac coo
    Assetto ? :)
  • Alexease
    Es meg a evaszak/napszak allitashoz.
    Mivel full realtime az egesz, lazan betehetnek az evszak/napszak, idogyorsitas es idojaras allitast az "autoban ulos" menureszbe is, ne kelljen ki-belepegetni, ha allitgat, tesztel valaki. A devmode-ban ott va minden csuszkan, mukodik, miert nem lehet athuzni a programba is?

Ingy?!?! Piszkald oket, valaki csinaljon sok-sok menut :)
  • Alexease
    Az rF2 elsosorban kicsit iparibb szim, ami tetszik, de azert nem artana kicsit utana menni a dolgoknak. En szeretem a kismillio allitast, es ha mar vannak allitasok, nem hinnem hogy olyan veszes lenne osszefesulni egy egyszerubb menurendszerrel.
    Legyen kicsit automatizaltabb, mentse autonkent az ulsest, tukrot egyebeket, es legye 5 kepernyo advanced (resettel :P) ;)
  • hqx
    Na igen. Várják, hogy megvegyék a programjukat, de nem sok mindent tesznek, hogy jobb legyen.
  • mumus70
    De nem akarok egy másik játékot megnevezni, ahol eleve már a honlapon regisztrált névvel enged be, tök magától belövi az ideális grafikát 25 mp alatt, majd egy varázsló 4 lépésben 1 perc alatt beállítja a kormányt, és utána he te paraszt felhasználó! Takarodjál fel játszani, más dolgod nem lesz soha többé velem kedves gazdám! Lehet így is......
  • mumus70
    Kezdetnek elég lenne egy player name kitölthető rublika, nekem az is egy napi szorgos utánajárás és program volt, az első agyvérzést ekkor hordtam ki lábon.....
  • Alexease
    Bocsi, ha tudtam volna, reszletezem;)

Amugy total egyetertek veled, multkor ertekeztem is rola, ha mast nem is csinal(na) az ISI, akkor legalabb a jelenlegi rengeteg lehetoseget kitehetne egyertelmu, jatekban talalhato, grafikus kapcsolos, csuszkas menukbe. Ha lesz 5 oldal options menu, mar az is sokkal jobb, mint ismeretlen cfg/json-ba vakon turkalni.

Aki nem szeret, akar, tud turkani, annak egyszerubb lesz az elete, sot, lehet olyan dolgokat fedez fel, amirol azt sem tudta hogy lehetseges (ilyen sok van benne). Meg eleve a jatek/szim komolysagat is fokozna, ha egyertelmuen lehetne latni a kismillio egyeb lehetoseget.

A legegyszsrubb a napszak/evszak/datum allitas.
    Korrektul szamolja a program az eves napjarast, idozonakat, magassagokat stb. Az OK, hogy a palyaba bele van mentve a verseny datuma es az nap lehet rajta versenyt futni (a napszak beallitasaval), de akkor miert nincs Custom (ev, honap, nap) es Now (eppen a jelenlegi) allitas?!

Vagy miert nem tudjak megcsinalni azt a szerencsetlen paratartalmat?!?! OK, sok programozas a fizikaban (motorteljesitmeny es egyebek), de akkor legalabb latvanyba kapcsoljak be. A homersekletet, napszako szamolja, van paratartalom allitas, szamolja a kodot, egy-ket osztas-szorzas, es azonnal latvanyosabb lenne a dolog. Aztan a KnownIssues.txt-hez hozzacsapjak hogy egyelore csak latvany:)
  • mumus70
    Az angol nyelv diplomámmal a mirror-t kerestem. És akkor már csak a view maradt volna a következő kihívás. De ha teszem azt az is meg lett volna, akkor egy 1-est írok be a true helyére, mert arról meg végképp fingom nem volt... Tökömse tudta hogy így hívják. Nem beszél nyelv..... Szóval lehet nektek egyszerű, és adja magát, de én meg sajnos csak egy pesti tanulatlan paraszt gyerek vagyok, ezért elnézést! Azért kérdeztem, hogy mi a büdös ..... ...... ..... -t kell csinálni.