rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LOL, kiderült hogy Bathurst pCARS rip. <#nevetes1>#nevetes1>
http://isiforums.net/f/showthread.php/26306-Bathurst-is-not-a-pCARS-rip
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 23:56:46
http://isiforums.net/f/showthread.php/26306-Bathurst-is-not-a-pCARS-rip
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 23:56:46
Ez igaz, valszeg ezért fogok Radicallal és HPD-vel versenyezni, és nem a GT3-asokkal, pedig megvettem mindet de egy versenyt sem mentem még velük. 😄
iR-ben nekem csak a Ford van meg a GT autók közül, és az nekem sem tetszik. De pl a late modell, mx5, skip barber marha jó. A hpd is, kicsit autófüggő ez.
Nem akarok flame-t szítani, de most hogy vissza-visszatéregetek iRacingre (egyelőre csak tesztelgetek), és egy hányás ami ott megy, mármint az NTM-re gondolok.
Mondjuk ha összehasonlítom a 3 játékot, rF1, rF2 és iRacing, GT3-as autókkal (rF-ben BES mod): rF1-ben brutális a tapadás, küzdeni kell ahhoz, hogy kicsússzak/megpördüljek.
iRacingen az autó össze-vissza csúszkál, tök más íveket megyek mint rF1-ben. Vagyis próbálok ugyanazon az íven menni, de egy szenvedés. 😄 TC-t bekapcsolva soxor simán elvesztem a BMW Z4 seggét és onnan nincs visszaút, ráadásul az esetek többségében ez olyan, hogy az egyik pillanatban no problem, a következőben érzem hogy gáz van, a harmadikban már végem. Más kanyarból meg kijövet brutál alulkormányzott és olyan mintha egy FWD autót vezetnék és kanyar közben nyomnám a gázt.
Sztem az rF1 és az iR között kéne lennie az aranyközépútnak, és ez lenne az rF2. De nem. rF2-ben érzem ha nem stimmel vmi és kezdek csúszni, szal vissza tudom hozni az autót, ez jó. Viszont soxor meg azt érzem, hogy a kanyarban csak csúszok és darálódik lefelé a gumi (hallani is, qrva idegesítő az rF2 gumihang).
Az is lehet, hogy szarul vezetek. <#idiota>#idiota>
ettől függetlenül kénytelen vagyok iR-en játszani, mert csak ott van pickup online.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 20:46:55
Mondjuk ha összehasonlítom a 3 játékot, rF1, rF2 és iRacing, GT3-as autókkal (rF-ben BES mod): rF1-ben brutális a tapadás, küzdeni kell ahhoz, hogy kicsússzak/megpördüljek.
iRacingen az autó össze-vissza csúszkál, tök más íveket megyek mint rF1-ben. Vagyis próbálok ugyanazon az íven menni, de egy szenvedés. 😄 TC-t bekapcsolva soxor simán elvesztem a BMW Z4 seggét és onnan nincs visszaút, ráadásul az esetek többségében ez olyan, hogy az egyik pillanatban no problem, a következőben érzem hogy gáz van, a harmadikban már végem. Más kanyarból meg kijövet brutál alulkormányzott és olyan mintha egy FWD autót vezetnék és kanyar közben nyomnám a gázt.
Sztem az rF1 és az iR között kéne lennie az aranyközépútnak, és ez lenne az rF2. De nem. rF2-ben érzem ha nem stimmel vmi és kezdek csúszni, szal vissza tudom hozni az autót, ez jó. Viszont soxor meg azt érzem, hogy a kanyarban csak csúszok és darálódik lefelé a gumi (hallani is, qrva idegesítő az rF2 gumihang).
Az is lehet, hogy szarul vezetek. <#idiota>#idiota>
ettől függetlenül kénytelen vagyok iR-en játszani, mert csak ott van pickup online.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 20:46:55
En sem jutok egyrol a kettore, nagyon belelendultek, raadasul most volt iR update is, ilyenkor szoktam funban versenyezni, de ahhoz sem jutok hozza (de azert 2 versenyt mar toltam😛).
Nem pontos mása az eredetinek ,de valszeg pontosabb mint egy csirkecsontból modellezett 😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Azert ha valami szken, az nagy elony, fole ha utana normalisan osszerakjak es/vagy kesobb, ahogy nonek az eroforrasok, update-elni tudjak. Az iR eleg jo, de nekik teljesen sajat rendszeruk es szoftveruk van a palyaepitesre is, nem egyszeruen ramodellezik a dolgokat. Persze, ok is butitanak, kenytelenek, de naluk meg elkepzelheto, hogy kesobb egyszeruen tudjak duplikalni a reszletesseget. Azert naluk az is eleg egyedi, hogy a szkennel point cloud-ot meg tudjak jeleniteni renderben, a jatekban, es meg allithato is (lathatosag, surruseg, pont meret stb).
Az AC-ban eleg vegyes, valahol csak ramodelleztek, rF1 szintu reszletesseggel, van ahol eleg sutu, es van ahol erzekenyebb volt az egyeletlenseg, oda durvan ratoltak valami ossze-vissza racshalmazt😄
Kinezetre eleg vegyesek, valahol van ami sok van ami keves😊
Nekem az rF2 cockpitbol tetszik. Eppen hatareset, meg hiheto, bar neha kicsit rajzfilmes, de az erosen fugg a palyatol es a beallitasoktol is.
Az AC-ban eleg vegyes, valahol csak ramodelleztek, rF1 szintu reszletesseggel, van ahol eleg sutu, es van ahol erzekenyebb volt az egyeletlenseg, oda durvan ratoltak valami ossze-vissza racshalmazt😄
Kinezetre eleg vegyesek, valahol van ami sok van ami keves😊
Nekem az rF2 cockpitbol tetszik. Eppen hatareset, meg hiheto, bar neha kicsit rajzfilmes, de az erosen fugg a palyatol es a beallitasoktol is.
Az rFactor2 Files reszben meg fent van a Bathurst Shift, probald ki azt is. Azt meg en konvertaltam regen, vagyis nincs kesz, de korbe lehet menni rajta😄
Az a palya mindennel jo😊 Meg az SMS Ferrarival es a CARS-szal is ott mentem az elejen sokat, de aztan kiszedtek belole.
Elég erős tévedés, hogy ha szkennelt akkor pontosabb, mivel jelentősen visszabutítják már onnantól nem biztos hogy a bucka ott van ahol kellene. Nem akarom az rf2őt védeni, pedig azt fogom, mert a pályamodellezésbe is szokás belekötni, nézzetek meg egy raceroom indianapolist és az rf2 verziót. Engem is meglepett hogy azon kivűl hogy a raceroom tele van pakolva emberekkel az épületek nagyon gyatrán vannak kidolgozva. Azt is értem vannak szebb játékok, de sztem most hullámvölgyben van minden játék mert nagyon messze vannak a fotórealisztikusságtól, per pillanat egyik sem tetszik, azért mert szarrá effektezik és nyomják a post processt akkor is az összkép nem szép.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Wow, Rouenen DRM moddal ha nem mentem vagy 1000 kört akkor egyet sem. <#eljen>#eljen>
Nem írtam sehol olyat, hogy mindenben a legjobbak.
Pályákban és online-ban a legjobbak.
Pályákban és online-ban a legjobbak.
Miert olyan biztos az, hogy IR mindenben a legjobb ? 😊
A palyakat meg ertem hisz ott szkenneltek, de minden mas.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.11. 19:17:38
A palyakat meg ertem hisz ott szkenneltek, de minden mas.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.11. 19:17:38
Kipróbáltam Bathurstöt. Egész jó. Mivel élőben nem vezettem még ott (valszeg soha nem is fogok 😄) ezért az iRacinges verzióhoz tudom csak hasonlítani, meg láttam már millió onboard videót is. 😄
2 dolog ami nem tetszik: a Skyline-ra levezető lejtő nem elég magas, mondjuk nem olyan vészes a különbség, de nincs meg a "hűbazmeg" effekt vezetés közben. 😄 ráadásul pont ebben a kanyarban az AI ellenem állandóan lemaradt.
A másik - ami elég komoly különbség - az esses, iRacingen teljesen máshogy kell bevenni, később lehet fékezni és nagyobb sebességgel lehet lefelé menni, mert a jobbkanyar nem olyan éles mint ebben az rF2 verzióban. iRacingen is könnyű itt elveszteni az autót, de itt mégrosszabb, jobbra-balra-jobbra kanyaroknál alig lehet megtartani az autót, már amennyiben a rázókő jobb oldalán maradunk, és nem megyünk keresztül rajta, de amúgy iR-en nincs is rá szükség.
Ezen kívül a "dipper" után rF2-ben van egy nagy hupli a kanyar után ami nem kéne, onboardokon sem látni, itt viszont emiatt könnyű kipörögni.
És végül a Forrest Elbow-ra levezető kis egyenes: itt az rF2-es emberke rossz helyre tette a huplikat, iRacingen maga a kanyar hepe-hupás és emiatt az autók lényegében lecsúsznak abban a kanyarban, elvesztik a tapadást, alulkormányzottak lesznek, itt rF2-ben a kanyar előtti egyenesben vannak a huplik.
sisakkamerás videó, látszanak a dolgok: https://www.youtube.com/watch?v=YORewU0GBs0
De amúgy ha elvonatkoztatok iRacingtől akkor elég jó, ha vki sosem vezetett még ott és iR-en sem akkor jó, kihívás, csak az a lényeg, hogy az autósérüléseket bekapcsolva kell versenyezni rajta... 😄
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 18:35:40
2 dolog ami nem tetszik: a Skyline-ra levezető lejtő nem elég magas, mondjuk nem olyan vészes a különbség, de nincs meg a "hűbazmeg" effekt vezetés közben. 😄 ráadásul pont ebben a kanyarban az AI ellenem állandóan lemaradt.
A másik - ami elég komoly különbség - az esses, iRacingen teljesen máshogy kell bevenni, később lehet fékezni és nagyobb sebességgel lehet lefelé menni, mert a jobbkanyar nem olyan éles mint ebben az rF2 verzióban. iRacingen is könnyű itt elveszteni az autót, de itt mégrosszabb, jobbra-balra-jobbra kanyaroknál alig lehet megtartani az autót, már amennyiben a rázókő jobb oldalán maradunk, és nem megyünk keresztül rajta, de amúgy iR-en nincs is rá szükség.
Ezen kívül a "dipper" után rF2-ben van egy nagy hupli a kanyar után ami nem kéne, onboardokon sem látni, itt viszont emiatt könnyű kipörögni.
És végül a Forrest Elbow-ra levezető kis egyenes: itt az rF2-es emberke rossz helyre tette a huplikat, iRacingen maga a kanyar hepe-hupás és emiatt az autók lényegében lecsúsznak abban a kanyarban, elvesztik a tapadást, alulkormányzottak lesznek, itt rF2-ben a kanyar előtti egyenesben vannak a huplik.
sisakkamerás videó, látszanak a dolgok: https://www.youtube.com/watch?v=YORewU0GBs0
De amúgy ha elvonatkoztatok iRacingtől akkor elég jó, ha vki sosem vezetett még ott és iR-en sem akkor jó, kihívás, csak az a lényeg, hogy az autósérüléseket bekapcsolva kell versenyezni rajta... 😄
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 18:35:40
Ha csak kamu huplik lennenek mar az is jobb le e.
AC ban is zgalom, hogy a legtobb mod palya tukorsima.....
Ezt mar az rF1 korszakban is gyuloltem 😊
AC ban is zgalom, hogy a legtobb mod palya tukorsima.....
Ezt mar az rF1 korszakban is gyuloltem 😊
Sajnos Adalaide regibol konvertalt cucc, normalis adatok hianyaban, sokaig lehetne piszkalni videok alapjan, hol milyen az aszfalt. Az AI meg a szokasos, nulla/minimal munkabefektetessel is alapbol jo/mukodik, de ahhoz, hogy valoan hasznalhato legyen, foleg ilyen palyan, azt is masszirozni kellene egy ideig.
Ha tudnam, hogy tobbe nem nyulnak hozza, akkor csinalgatnek ezt azt. Talan les zupdate, aztan kiderul...
Ha tudnam, hogy tobbe nem nyulnak hozza, akkor csinalgatnek ezt azt. Talan les zupdate, aztan kiderul...
Tegnap kipróbáltam ezt az Adelaide pályát és sztem túlságosan sík/egyenletes az aszfalt. A másik, hogy az AI 1-2 kanyarban lassú, pl. a hairpinből kijövet teljesen rossz a versenyvonaluk.
Az hogy jól néz ki (rF2-höz képest 😄) egy dolog, verseny közben úgysem a grafikára koncentrálok.
Ma kipróbálom Bathurstöt.
Btw az az ember készítette a Bathurstöt, aki a Nurnburgringet és a Searspointot is.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 10:48:09
Az hogy jól néz ki (rF2-höz képest 😄) egy dolog, verseny közben úgysem a grafikára koncentrálok.
Ma kipróbálom Bathurstöt.
Btw az az ember készítette a Bathurstöt, aki a Nurnburgringet és a Searspointot is.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 10:48:09
azért ez így nem igaz, az ingyenes autókat is külsősök modellezik, sőt az alapjáték autóit is 😄
modelt megcsinálják, játékba nagyjából ,,beültetik" aztán Kunos-ék rendberakják az autókat 😊
a liszenszelés meg jó kifogás, inkább a szerződések lehetnek a macerások, biztos hogy sok gyártó mondja azt hogy persze, tegyétek be nyugodtan az autókat, gyertek leszkennelni a pályát, viszont valószínű cserébe kérnek valami egyéb extrát, pl. legyen a játék borítóján, intróvideóban, sokat kelljen használni a játékban, legjobb autó legyen.. stb..
modelt megcsinálják, játékba nagyjából ,,beültetik" aztán Kunos-ék rendberakják az autókat 😊
a liszenszelés meg jó kifogás, inkább a szerződések lehetnek a macerások, biztos hogy sok gyártó mondja azt hogy persze, tegyétek be nyugodtan az autókat, gyertek leszkennelni a pályát, viszont valószínű cserébe kérnek valami egyéb extrát, pl. legyen a játék borítóján, intróvideóban, sokat kelljen használni a játékban, legjobb autó legyen.. stb..
"Nulla tenaci invia est via"
Az AC is azt csinalja, kulsosok (URD, SimDream) gyartjak a tartalmakat, de naluk az kicsit mas, mert utana azokat DLC-nek, penzert adjak.
Az ISI is megtehetne, de ok ingyen toljak a cuccokat, ugy meg folyamatosan veszteseges lenne a dolog (licenszek + kulsos munkaero). Amig az ISI nem piszkalja at az engine-t, es nem tud fizetos DLC-ket kiadni, addig patthelyzet van...
Az ISI is megtehetne, de ok ingyen toljak a cuccokat, ugy meg folyamatosan veszteseges lenne a dolog (licenszek + kulsos munkaero). Amig az ISI nem piszkalja at az engine-t, es nem tud fizetos DLC-ket kiadni, addig patthelyzet van...
ISI fórumon láttam TW-től, hogy sokallják az elkért pénzt egyes pályákért, szal sztem szimplán nincs rá nekik keretük, hogy licenszelgessenek.
Amúgy az ISI-t továbbra sem értem. Igazán vehetnének példát az Eagle Dynamics-től (DCS: World). Megvannak a licenszek az egyes repcsikre, de jó párat kiadnak külsős cégeknek, hogy azok csinálják meg, amikor meg kész, modulok formájában tudod megvenni őket.
Simán összedolgozhatnának akár az URD-vel is ilyen téren, hogy megveszi az ISI a licenszet, az URD pedig elkészíti a modellt meg az alapokat, a fizikába meg besegít az ISI. (Múltkor Wheatley nagyon magyarázta nekem, hogyha írnak nekik a modderek, hogy kellene segítség fizikában, akkor örömmel segítenek, de nekem ezzel kapcsolatban elég erős kételyeim vannak. 😄 )
Simán összedolgozhatnának akár az URD-vel is ilyen téren, hogy megveszi az ISI a licenszet, az URD pedig elkészíti a modellt meg az alapokat, a fizikába meg besegít az ISI. (Múltkor Wheatley nagyon magyarázta nekem, hogyha írnak nekik a modderek, hogy kellene segítség fizikában, akkor örömmel segítenek, de nekem ezzel kapcsolatban elég erős kételyeim vannak. 😄 )
Ez jól néz ki! Kár, hogy nincs normális V8 Supercars mod, elég jó kis futamokat lehetne tolni ezen a pályán is. 😊
Ha játszottál már korábbi Sompir-féle F1 moddal, akkor szerintem tudod, hogy Sompir mikor találkozott utoljára a fizika fogalmával... 😊 (Nagyjából úgy 30 évvel ezelőtt, még középiskolába a Fizika tantárgy során. 😄 )
A Shift-bol atpakolt Nord is olyan volt (lett volna;P), csak a tukrozodes miatt felbemaradt. Csak ott nem volt annyira buli, mert amire korbeertem, mar a nap is felszaritotta😄
Jah, Goldenport olyan azt szoktam is ugy hasznalni 😊
Meg egy utolso ellenorze; a TTRRPP-t meg elotte leirta (Test Team RealRoad Preset Package) 😊 Minden palyahoz szoktak adni elore "generalt" es elmentett realroad-ot. Amikor en "csinaltam" palyat, en vizeset is adtam hozza, jo moka szaraz idoben betolteni a vizes aszfaltot, es korozgetve felszaritani😊
Király pálya, AC-ben próbálgattam eddig de ott lassú az AI, itt remélem nem lesz vele gond.
Ez mit akar jelenteni? : "Test Team having one last go at @rFactor2 3PA Bathurst to check for showstoppers and to generate Test Team RealRoad Preset Package (TTRRPP)."
mi az a showstopper és a TTRRPP? <#nemtudom>#nemtudom>
Ez mit akar jelenteni? : "Test Team having one last go at @rFactor2 3PA Bathurst to check for showstoppers and to generate Test Team RealRoad Preset Package (TTRRPP)."
mi az a showstopper és a TTRRPP? <#nemtudom>#nemtudom>
pfff... ezt nem is értem, de nem is akarom...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.09.09. 20:10:06
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.09.09. 20:10:06
Most mi a fasz olyan vicces ebben? Lehet, hogy 2017-re kész lesz a 2015-ös mod, de a jó munkához idő kell bazdmeg! <#nyes>#nyes>
Minél több annál jobb, de öt minimum :9
Egy kormany akkor eri meg az arat, ha elmuzsikal vagy 5 evet ...😊
Jó igen, de hidd el, hogy megéri az árát.. Hosszú távú befektetés ez nekem. F1-es bajnokságot nem akarsz csinálni? Perszer nem azokra a fostalicska modokra gondolok amik ide vannak linkelve. Sompir megcsinálja idén a 2015-ös modot. Az lesz a világ legjobb F1-es szimje... Sajnos Orsós kibaszott vele, mert dolgozni kell neki, de igyekszik megcsinálni. Megjelenés után én jelentkeznék nálad. Szerintem sokan lennénk az biztos.
Megjött a Thrustmaster T500 RS motyó. Első próbálkozásra kurva jó és a Logitech motyót picsán veri az tény!! Sokan itt sírnak az FFB után, hogy lyukat éreznek stb, stb... Első teszt után megmondom a frankót, hogy KURVA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!! Ezzel mindent elmondtam!<#hamm>#hamm>
Bathurst elvileg megjelenik 1-2 napon belül.
Ez a lényeg, sírás meg biztosan lesz majd. Az érdekes, hogy mennyivel növeli majd a gépigényt.