31
  • Inquisitor
    #31
    Yumi Katsuragi divatbemutatója ...
    Amit "természetesen" HRP4c mutatott be (így néz ki civilben), ami ugyan még elég vicces mozgású, de megnézve a HRP családfát, elég nagy fejlődés, talán a 6-os vagy 7-es modell már használhatóan fog mozogni. Már "csak" A.I./M.I. kell bele.
  • Epikurosz
    #30
    Teljes mértékben igazad van. A lényeg, hogy türelmesnek kell lenni. Épp azon filóztam, hogy vajon én megérem-e, hogy emberszerű robotok tegyék könnyebbé az életemet. Elég lesz-e a nyugdíjam egy ilyennek a megvásárlására, vagy valami olcsó, Indiában, vagy valamely másik harmadik világbeli régióban összedobott gagyi robottal kell beérnem?
  • who am I 7
    #29
    Még saját agyunkat sem értjük.... :D meg egyébként is :D De azért nem baj, ha foglalkozunk ezzel azzal szerintem....
  • Epikurosz
    #28
    Mire gondolsz?

    Egyébként, ajánlom a lelkes amatőrök figyelmébe ezt az izgalmas, delfinekről szóló cikket. Keressük az értelmes civilizációkat az űrben, nagyon helyesen, közben itt vannak az orrunk előtt ezek a csodálatos tengeri teremtmények.
  • dzsagon
    #27
    Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam.
  • readswift
    #26
    nagyszerü dolog lehet paranoiásként ilyen agyfasz a köbön játékokkal játszani mint a f3.
  • Epikurosz
    #25
    Hihetetlen, de igaz: DMA (Dynamic Memory Allocation) az agyban.
  • blessyou
    #24
    Mondjuk nem értem, hogy tud egy gép olvasni a gondolatokban, vagy megmondani, mit gondol az ember. Szerintem egy gondolat annyira összetett valami, hogy nem nagyon értem, egy gép hogy tudná értelmezni. Sokszor még én sem tudom elmondani, vagy kifejezni, mit érzek, mit gondolok, hogy tudná akkor ezt egy gép. Legfeljebb ha egy másik ember agyára kötnék, és az valamilyen formában értelmezni, vagy átélni tudná az én gondolati folyamataimat.
  • dilofekete
    #23
    Tehát akkor megtudja mondani ez a gép, hogy gondolkodok é vagy hogy csak retardált vagyok, esetleg szimplán zombi káposztalé lötyög a hülye fejemben, de csak akkor fekszek be eggy ilyenbe, ha előbb megmondja, hogy homo vagy hetero vagyok és hogy szeretem e az állatokat.
  • Laurion
    #22
    Azorut: Fallout 3
  • andersh
    #21
    tényleg sok az rtard itt az sg-n, mama2, vass gábor, meg akik itt jelentkeztek :D
  • Epikurosz
    #20
    OOFFF
    Na, jól van, na, az Indexé se rossz.
  • Epikurosz
    #19
    OFF
    Jé, az Origo nyomtatási nézete szuper jó. A legjobb, amit eddig láttam, nem akarja feltétlenül kinyomtatni a cuccot, hanem tényleg csak nézet, de ragyogóan tördelve. Bravó, Origó! Majd gratulálok nekik a honlapjukon is!
  • Epikurosz
    #18
    Izé, Blue Brain Projekt.
  • Epikurosz
    #17
    Ezek csak látszólag problémák. Különben is 10 év múlva jön a mesterséges agy: Henry Markram, Blue Gene project.
    Akkor meg már....
  • dilofekete
    #16
    Tehát azt sem tudja, hogy fiú vagy lány vagyok.
    Majd csak jó lesz valamire.
  • kvp
    #15
    Nyugi, ez a muszer csak annyit lat az agybol, mintha mi egy szamitogep aramfogyasztasa alapjan akarnank megmondani, hogy eppen mit csinal. Az latszik hogy dolgozik vagy sem, de hogy mit az igy nem ismerheto meg. A kiserlet csak egy statisztikai trukk, kb. mintha azt mondanak, hogy fognak 129 gepet, megnezik hogy mennyit fogyasztanak az egyes feladatok vegrehajtasakor, majd a 130-ik gepnel az aramfelvetel alapjan megmondjak, hogy eppen mit csinal. A trukk mukodik, de mivel trukk, ezert ha 2 azonos teljesitmenyt igenylo feladatrol van szo akkor teljesen hasznalhatatlan. A gondolatok kiolvasasatol ez meg nagyon messze van, meg a szamitogepekbol sem sikerult mri-vel kiszedni a biteket, pedig azoknak meg a mukodeset is ismerjuk. Ez inkabb egy angol tudosos hir...

    ps: Nem gondoltam volna, hogy ennyi ertelmi fogyatekos vagy szellemi teruleten kihivasokkal kuszkodo ember jar az sg.hu-ra, de igy mar erthetobb egyes emberek (vagy hobbi troll-ok) gondolkodasa vagy annak teljes hianya.
  • kissssss
    #14
    aha biztos
  • dilofekete
    #13
    A terroristáknak mi köze a történelem tanárokhoz? Nem lesznek vagy mi?
    :):):)
  • dilofekete
    #12
    A káposztaléből-túrót csinál? :)
  • Amergin
    #11
    Előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz a gondolati tartalmak "szűrése" a terrorizmus elleni háború jegyében...
    A gyermekeink már ebbe nőnek majd bele, úgyhogy ez lesz a természetes, csak a régi generációk ilyen vaskalaposak, maradiak és idegenkednek az újtól
    Meglássátok, jó lesz ez nektek, picinyeim!
    A feltalálói és majdani használói ennek a dolognak minden lélegzetvételüket a ti boldogulásotokért veszik, csak hogy nektek jobb legyen...
  • dilofekete
    #10
    Amúgy ez mi a túróra jó?
  • Azorut
    #9
    Ez melyik játékban volt?
  • moikboy
    #8
    Hogyne Gábor...
  • eax
    #7
    "utolsó bekezdésben gondolom a neuron hálókra gondoltak"

    Nem csak. A gepi tanulas az egesz tudomanyterulet elnevezese, a neuralis halozat pedig csak egy eszkoze a sokbol.
  • drfaust
    #6
    A hatalom szép lassan megtalálja azt a módszert, hogyan kell befolyásolni az emberek viselkedését! Ilyen ez a globalizáció!
  • amitakartok
    #5
    Nos, hallottam hasonlót egy játékban. Fehér zajba rejtett tudatalatti üzenetekkel "hipnotizáltak" bizonyos tesztalanyukat a tudtukon kívül. Egy idő után aztán a legtöbb haladást mutató alany bekattant és három embert széttépett mire 23 lövéssel leterítették. Az orvosnak eleinte fogalma sem volt, hogy ez mitől van, de aztán rájött, hogy a tudatalatti üzenetekkel egyfajta "harci programozást" nyomtak az agyukba (a kísérlet vezetője kinyíratta a dokit, mert "túl sokat tudott"); a kísérlet azonban túl jól sikerült, mert előbb-utóbb az összes tesztalany megőrült és kinyírták egymást.

    Amúgy nekem is van némi eltérés az agyműködésemben, csak engem éppenséggel értelmi fogyatékosnak néznek...
  • GABOR16
    #4
    Én most felfestek egy ördögöt a falra, de a gondolat kiolvasása után könnyed adja magát a gondolatok elültetése, vagy befolyásolás távolról... hisz "csak" elektromos impulzusok... Ha már tudják érzékelni távolról, akár az is megvalósítható lesz nem sokkal rá, hogy "besugározzák" az impulzusokat az agyba, így akaratlan cselekedetet, vagy gondolatot okozva a személynek... ha elég ügyesek, akár az is lehet, hogy az alany ebből semmit se vesz észre...
    És akár még az is lehet, hogy már az álmokban is lesznek reklámok (Futurama?). Nem lehetetlen a megvalósítás.. bár jelenleg még csak kísérletek mennek, de mint látható ígéretesek... még jó, hogy diszlexiás vagyok, így az agyam azt mondják kicsit máshogy működik mint az átlag :D ..talán ez nyújt majd valamennyi védettséget a jövőben.. bár ez is könnyen szűrhető lehet majd...
  • Inquisitor
    #3
    És mi van a Honda féle Brain Machine Interface-el?
    Elvileg arra szánják, hogy ha arra gondolok hideg vagy meleg van, zenét szertnék hallgatni, stb. akkor szépen a számítógép gondoskodjon ezekről. A kismillió helyen látható robotos tesztben meg a robotnak (a BMI-n keresztül persze) ki kellett találni a négy végtag melyikére gondol a tesztalany. És működött, 90% felett volt jóvval a találati aránya, míg 2007-ben még a 60%-ot éppen csak súrolták ...
  • agyalok
    #2
    Kíváncsi vagyok, milyen az agy képalkotó módszere. Ha az egzakt lenne, objektív, igen használható lehetne a gondolatok megkukucskálására. Tartok tőle, hogy még talán az sem világos, mi is a gondolat műfaja. Szó? Kép? Vagy az összes észlelési csatornánkon fogadható jelek tömegéből kutyult főzelék?
    Csinálunk egy Mentális Képi Projektort. Jó. Beszkenneljük a páciensnek (a banális Alma helyett) a Banán szót verbálisan. Például vokálisan-orálisan a fülébe juttatjuk a számunkra legautentikusabbnak tartott b-a-n-á-n hangsort. A bevitel után elég gyorsan meg kell jelennie a képernyőn valami ábrának. Azt értékelni sem kis feladat. Mindenképpen statisztikai alapokra építő konszenzus lesz a mérce.
    Eszembe ötlenek azok a bájos illusztrációk a zsiráfokról, az elefántokról és más csudás lényekről, amiket az útleírások alapján rajzoltak meg ügyes kezű művészek, akik csak hallomásból ismerhették a különös szerzeteket. De idekívánkozik még Karinthy Ady-ferdítés-fordítás játéka is:
    A Herz-féle szalámiban
    Sokkal sűrűbb a só,
    Mint más hasonló terményekben
    Hidd el, ó nyájas olvasó!
    Magyarán: olyan sok a lötyögés, az információtorzulás, hogy millió lehetősége marad a mindenkori hatalmat szolgáló Kezelő Személyzetnek az olvasat manipulálására.
    „Csak nehogy …” - mondaná egy másik klasszikus... (Csak drazsé kezébe ne!)
  • andersh
    #1
    utolsó bekezdésben gondolom a neuron hálókra gondoltak