IL-2 Sturmovik: Birds of Prey készülőben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És akkor még nem is beszéltem a nézelõdésrõl, amivel nekem megintcsak nem kellett foglalkoznom, mert freetracket használok (fejlámpa + webkamera).
1 gamepadon (konzol irányító) hogyan nézelõdsz, használsz ruddert+elevatort, kezeled a motort, stb. egyidõben? És ha ezeket meg is oldják valahogy kompromisszumokkal, akkor is ezerszer nehezebb (és kényelmetlenebb) irányítani, mint joystickal.
Aki nekem nem hisz, próbálja ki nyugodtan az IL-2-t, tökéletesen támogatja a gamepadokat, be lehet állítani tengelynek.
Haverom is próbálta, 3 napig próbálkozott, aztán egérre váltott, de azt is feladta (az még nehezebb, mert alapból nem támogatja a játék, külön progik kellettek).
Higyjétek el, nem lehet IL-2/FSX szintü szimulátort gamepaddal irányítani normálisan (FSX -t mondjuk még talán, mert ott nem kell egyszerre sok mindent kezelni, és nézelõdni sem, de igazából az is kényelmetlen, joystickal ezerszer élvezetesebb.). Sok mindent meg lehet oldani, de nincs értelme szimulátort csinálni gamepadra. Aki nem hiszi, próbálja ki. Sztem mindenkinek van gp-ja, fs2004-nek meg il2-nek meg nincs nagy gépigénye.
A jobb és bal MFD 20-20 gombjának billentyûzet kombinációi, az ICP gombjai, a ramp starthoz szüskéges billentyûk és egyéb hansonló dolgokoz tartozó kombinációkat semmi értelme fejbõl tudni, mert egérrel a 2D/3D-s kabinban lehet kapcsolgatni és ezeket nem kell HOTAS-ra tenni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Aztán még az alapok, 2 irányban ugye a bot mozgatása, 1 irányba a rudder, 1 irányba a gáz, 2 irányba nézelõdés. Sok szerencsét ilyesmihez konzolon.
(és ezek csak azok a funkciók amik általánosan használtak, bár a manuális kerék ki/behúzás csak néhány gépnél kell.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
1 hete volt a kezemben kontroller. Nemnagyon volt kitüntetett tûzgomb rajtuk, viszont 1 valami maradt: ugribugri játékokon kívül csak szerencsétlenkedni lehet vele. De nyilván tök kényelmes harc közben duplabillentyûket nyomogatni. Ahogy elnézem, a saitek x52-ön van jópár(jóval több mint egy kontrolleren) natív gomb, és még az sem elég, a funkciókapcsolót is használnom kell il2-ben.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Emléxem amikor az 1c bejelentette, hogy konzolra is ad ki játékot, akkor én mindjárt mondtam az Il-2-õt. Amire nagyeszûek által jól ellettem küldve a 'csába, merhogy õk "tudták", hogy az 1c lájtosabb progiairól van szó és nem az isteni Sturmovikról.
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Minden bizonnyal lehet nagyon élvezetes és kihívás jelentõ szimulátort írni PS/XBOX -ra, nem vitatom, hogy a hardverben van potenciál, de a perifériák és a vásárlóközönség aligha abszolválna egy a részletekbe és élethûségbe beletemetkezõ szimulátort, fõleg hogy az ilyen programok piaca olyan kicsi, hogy örülni lehet, ha 3-4 évente megjelenik egy komolyabb példány.
Az IL-2 sorozat mondjuk egyike ezeknek a ritka daraboknak. Mivel pont egy olyan gép a címszereplõ benne, aminél törekedtek az egyszerûségre a tervezõi így ez jó alap lehetne valóban egy konzolra készülõ igazi szimulátorra, de ez nem jelenti azt, hogy ez is fog történni. Persze nem bánnám, ha ebben tévednék.
52, az az ÖTVENKETTÕ!!!
És ebben még az esetleg 3-4 gombos kombók, amiket pl a Soulcalibur-nál, meg verekedõsöknél is használnak, nincs is beleszámolva! Csak a 2 gombosok. miközben 6 újad folyamatosan valamilyen gomb fölött tartózkodik.
Ja és nem tudom mikor volt utoljára a kezedben kontroller, de a hírekkel ellentétben általában 4 tûzgomb van rajtuk.<#hehe>#hehe>
Nem azt mondom, hogy a BoP kihasználja, de igen is lehetne rá szimut írni.
(Ja és PS-en ott a mozgásérzékelés is.)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De ne várjatok nagyon rá, lehet oleg itt is kijelenti, hogy 2 hét múlva megjelenik. (a pc-s storm of war lassan 2 éve készül el "2 hét múlva", az il2 höz a 4.09-es nem béta patch meg 1,5 éve készül el "2 hét múlva" XD
olyan menõ HAWX-nek. 😊