56
  • narumon
    #56
    "Amúgy kíváncsi lennék a véleményekre:
    Tömörítetlen audio faszság. Ki nem ért egyet?"

    Filmre játékra faszság. Audiora nem.
  • Balumann
    #55
    Érdekesek ezek a viták, mindenki csak a saját szemszögéből nézi.

    -nem mindenkinek van túl nagy igénye
    -ahhoz hogy lássunk különbséget, kell egy jobb rendszer, ami nem olcsó (ugye HDTV, hangrendszer, lejátszó, és egyáltalán nem mellékes, hogy olyan helység is kell, ahol jól el lehet helyezni ezeket, esetleg építeni!)
    -720p és 1080p között tényleg nagy a különbség, technikailag. De vannak szubjektív oldalai is (Tv mérete, nézési távolság, szemünk minősége, és az egyéni igény). Vegyünk példának egy 94 cm-es TV-t, jó szemmel tökéletesen látszik a különbség a 720p és 1080p között, egészen 2 méter távolságig... (max 2 és fél ha nagyon jó szeme van vkinek).

    Most csak a felbontást emeltem ki, a bluray és a tömörítettek között is van különbség (azonos felbontásnál is), ugyan azok a szubjektív paraméterek érvényesek. Jah és még a nézési körülmények is ottvannak.


    Volt még 1 dolog, a pendriveok nem fogják leváltani ezeket az optikai tárolókat. Olcsóbb az előállításuk (sztem jóval olcsóbb egy BD előállítása is, mint egy nagyjából azonos méretű pendrive), de ami a fontosabb, hogy a kiadók ezeket könnyen tudják sokszorosítani (nyomtatni). Otthonra is jók lesznek ezek, ha csökken az áruk. Azért 25-50 gigákat (dupla BD lemezes kiadások, extrákkal) már nem olyan egyszerű letölteni meg eltárolni. Az viszont biztos, hogy a sok neten fellelhető anyag miatt jóval lassabban is tud terjedni a bluray.
  • cateran
    #54
    En nem gondolom,hogy nincs (nyilvanvaloan van hisz mas felbontas) hanem hogy mennyire lathato..de meg erre sem mondom,hogy nem letezik,biztos lathato(nekem nincs akkora kijelzom,24` monitorom volt,mig el nem adtam) de masok viszont azt mondjak...
    "A számok különbözősége ellenére hozzá kell tenni, hogy mind a legkisebb, mind a legnagyobb felbontások kitűnő képminőséget jelentenek, sőt nem sok különbséget vesz észre az átlagos fogyasztó a kettő között, kivéve ha nagyon nagy kijelzője és prémium minőségű jelforrása van, de többnyire mindkét eset ritkán fordul elő, hát még a kettő együtt."
    pelda forras
    Volt tobb hely is ahol ilyesmit irtak,de igazad van,hagyjuk..tul jok az erveid:)
  • Alien!
    #53
    figy..sztem hagyjuk jó,maradjunk annyiban,hogy én élvezem azt a különbséget amiről te azt gondolod,hogy nincs..
  • cateran
    #52
    Ize...720p-s BDripet hasonlitottal ossze 720p-s eredeti BD-vel? Vagy 720p-s ripet 1080-as eredetivel? Nincs tobb kerdesem...(bar eredetileg a 720p es 1080p kozotti kulonbsegrol volt szo..es nem a rippelt 720p-rol...)
    Szerintem meg pont forditva van,mint ahogy irod,,minel nagyobb a kijelzo (es ezaltal a pixelek)annal nagyobb a difi a felbontasok kozt...(nalam hozzaertobbek azt irtak,hogy 50`alatt nincs nagy kulonbseg,afelett viszont mar jol lathato..)
  • Alien!
    #51
    "Ugyanazt a filmet megnezed mind2 verzioban?"

    Miért is ne tehetném? Vegyük példának a Képletet,amit moziban láttam,rá 1 hétre kijött egy 720p-s bdrip verzió dts hanggal(végignéztem),majd rá 2 hétre felkerült a komplett BD, DTS-HDMA hanggal,és ismét kipörgettem....Na és?!? ez annyira elképzelhetetlen?!? Majdem minden film ilyen ütemezésben kerül fel...ergo észreveszem a külömbségeket...de megint leírom,abban a környezetben ahogy én nézem...ez egy 82cm-es 4 méterről nézett lcd-n már nembiztos,hogy kijön.
  • cateran
    #50
    Ez mindig izgatott..hogy latni a kulonbseget 720p es 1080p kozott? Ugyanazt a filmet megnezed mind2 verzioban? (csak remelni merem,hogy nem azt irod,hogy x film sokkal jobban nez ki 1080p-ben,mint y film 720p-ben..mert az -most szolok- epic fail lenne..)
  • Alien!
    #49
    csak,hogy saját tapasztalataimat leírjam,a BD-vel kapcsolatban:

    720p és 1080p közti külömbség: VAN és elég jól látható,bár képméret és távolságfüggő..én egy 40"-ost nézek kb 2-3 méterről,így elég szembetűnő.
    1080p Bdrip és BD lemez közt VAN külömbség,de nem minden esetben(release függő)
    A tömörítetlen hang NEM parasztvakítás,ha vkit odaültetnék a Celin Dion koncert 96khz-es 8mbites Truehd hangja elé,koppanna az álla,csakúgy ahogy nekem annó, és az össze olyan embernek akinek mutattam...
    És,hogy az átlagembernek erre szüksége van-e?!? NINCS,amíg ugyanis sokan képesek 500ft-ért kamerás mozifilmdvd-ket venni,meg a tescoban 200ft-os n kategóriás mocskos szarokat,csak azért mert olcsó,addig ez a technológia nemfog gyorsan terjedni széleskörben...

    visszatérve a cikkhez,kicsit öngólnak érezném a MS részéről a BD lejátszót,csak filmre baromság lenne,játékra meg nem lehetne egységesíteni,mert totál összezavarná a piacot.. Eleve küzdenek avval is,hogy sokmindenkinek nincs HDD-je,és akkor még jönne ez...ráadásul a jövő úgyis a digitális disztribúciójé...

  • Sir Ny
    #48
    nem, soha tervben sem volt, hogy tartalmazza a BDt. egy olyan olvasót akartak kiadni hozzá, ami ki is néz valahogy (tehát nem PCbe szerelhető lenne), így a film lejátszását az xbox végezte volna, és nem kellett volna megfizetni a lejátszót, csak az olvasót. az ötletet valószínűleg azért nem valósították meg, mert azt gondolták, hogy akinek xboxa van, annak elég erős PCje van, hogy lejátssza a filmet, és abba venne olvasót.
  • FuryAlpha
    #47
    Egyaltalan mi a faszert kellene a kovetkezo xboxnak tartalmaznia bluray-t? Kerdem en???? MIERT?
  • huanito
    #46
    Gondolom FullHD-ben mozgatja a játékot. A rakás pálya nem egyenlő a százzal.
  • cateran
    #45
    Meg az eszed tokja....
    Hogy a HD koroket ver ra a DVD-re - nem vitas
    Hogy a kulonbseget 720p es 1080p kozott csak a "vajtszemuek" latjak,hetkoznapi gipsz jakabnak nincs kulonbseg - nem vitas
    Hogy 1 720p-s film merete kb a fele (hasrautes)az 1080p-nek es ezaltal - nem vitas?:D
    Hogy a legtobb embernek meg full hazimozi rendszere sincs (nem emlitve a konzoloskat es a pro hangfalrendszereket) - nem vitas (igy aztan a hang nem annyira lenyeges....persze embere valogatja..ismetlem,nem azt mondom,hogy rossz a minosege,hanem hogy nem erdekel joforman senkit..) - nem vitas:P:D
  • Adenoma
    #44
    teljesen igaza van a májkrosoftnak, hiszen egy-egy letölthető ms bd-rip max 2 giga.
  • Sir Ny
    #43
    ha fizetéssel töltöd le, akkor meg szerintem már drágább.
  • Fórumharcos
    #42
    ja bocs gt4 mobile
  • Fórumharcos
    #41
    Ősszegezve az egészet.
    Itt az a lényeg hogy miért nem akarnak egy újabb optikai meghajtót?
    Mért akarják csak liveról részben megoldani a dolgokat?
    Persze az is lehet hogy szerették volna csak kiderült hogy az Xfos360 nem elég erős,és egy teljesen új gépet kellett volna fejleszteni(arra meg ügye nincs cash !!
    És persze megint a warez párti mindent penre rakok figurák osszák az észt.
    Srác nem azt kérdezték hogy te a monitor előtt kuporogva nézed penről a filmeket”!
    Persze tök jó ha torrentről vándorolsz torrentre mindenhól letöltesz egy csomó filmet premier előtt,és persze ki vágnak mer nem szereted vissza tölteni.
    De Sony bd terméke más világ! Itt ha igazán érzékelni tudja az ember kell hozzá térhatású hangfal szett vagy fejhallgató,nagy felbontású lcd vagy plazma tv.
    Ezek nem kis pénzek akinek van örüljön,akinek nincs meg higgye el annak „akinek van” hogy jó és megéri!!

  • Fórumharcos
    #40
    Ebben teljesen igazat adok neked!!
    De ez már bunkóság volt,és gondolom te sem akarsz be állni a sorba?”
    Az a baj hogy amit nem tudnak elérni (sajnos) azt könnyebb fikázni és így szeretnének érvényesülni.
    Gyerekek be kell látni csórók vagyunk nem szégyen!Előbb utóbb lehet nekünk is!
  • Fórumharcos
    #39
    A legjobb minőségről írsz!!
  • Fórumharcos
    #38
    És milyen vastag a szemüveged?
  • Fórumharcos
    #37
    Indokold meg értelmesen hogy miért!
  • Fórumharcos
    #36
    Ezt nem te szeretnéd!
    Ha lesz neked x-gigás pened mennyit fizetnél a tartalmáért?” agy idáig mennyit fizettél ténylegesen?
  • Fórumharcos
    #35
    liveban?
  • Fórumharcos
    #34
    Van egy két fan
  • Fórumharcos
    #33
    Legfeljebb négy réteg (dvd) és ember legyen a talpán aki kitalálja azt az alkalmazást amivel legalább elérik 80%os biztos letöltést ami profitot is hoz!!!
  • Fórumharcos
    #32
    Psp / psp GO! Umd / store /- 800auto rakás pálya!!!
  • Tetsuo
    #31
    Na igen az uj HD-ripek sokkal jobb minoseguek, mint 1 ubergagyi oskovulet-kodekkel szamolt DVD, viszont alabb ugy nez ki te dvd-riprol irtal..

    Az teny, h a gyari BD-filmekbol sokat lehet faragni, eszreveheto minosegromlas nelkul.. pl a tomoritetlen hang, a gagyi extrak stb..
  • Tetsuo
    #30
    Abban teljesen igaza van, h a winyon adatot tarolni olcsobb, mint a BD-n.
    Es ebben nincs semmi film vetel, ugyanis ures lemezrol van szo.. szal kicsit felreertetted.

    A lenyeg: ma a winyo a legolcsobb adattarolas es valamivel biztonsagozabb is, mint az optikai lemezek. Persze ha vkinek biztonsag kell, az 1iket sem hasznalja, de ez 1 masik tema.
  • NEXUS6
    #29
    Mi a kérdés egyeltalán?
    A BD talán a hangban még nagyobbat lép, mint képben a DVD-hez képest. Gondolom a netről letölthető ripekről pont ezt szedik le, hogy kisebb legyen a fájl + még a képen is tömörítenek okosan.

    Amúgy nem tudom, hogy van-e monitorban olyan, mint a Samu LED TV-je, mert akkor tényleg érdemes moncsit is talán venni, de egyelőre ez a király. Igaz félmilka, de ez kb megmutatja, hogy mi is a BD igazából.:D

    Nem az a gáz, hogy ilyen, vagy olyan xarok ezek a dolgok - merthogy nem azok. Hanem hogy szerintem itt a fórumon nincs senkinek arra pénze, hogy olyan rendszert vegyen amivel, elégedett lenne, ezért aztán megy a gányolgatás. Csak talán rajtad kívül senki nem téveszti össze a minőséget a csórósággal.
  • Sanyix
    #28
    Amúgy kíváncsi lennék a véleményekre:
    Tömörítetlen audio faszság. Ki nem ért egyet?
  • Sanyix
    #27
    "...monitoron is látszanak a különbségek. :)" <-persze csak ha vannak :)
  • Sanyix
    #26
    Honnan tudhatnám? Hát 30"-os monitor kipróbálásával :)
    Nemtudom neked feltűnt e, de br vs HD br rip dvd-ről volt szó (nem ősrégi dvd videoról), merthogy te sima dvd-t írtál.
  • Sanyix
    #25
    Persze hogy neked fáj, ugyanis nem ismerted fel a saját hülyeségedet. Jééééé letölteni filmet legálisan fizetéssel is lehet? EJbazze 21. sz. Na ezért fáj neked a hülyeséged :D
  • Sanyix
    #24
    Miért is lennék csóró félnótás barátocskám? Írhatod a faszságokat hogy nagyobb képernyőn kijön a különbség, idióta maradsz, mert:

    1. honnan tudod nekem mekkora kijelzőm van.
    2. a filmet teljes felbontásban megjelenítő kijelzőn ugyan az látszik, max színminőségben más, de a lényeg látszik.
    2.b Ki lehet nagyítani a 2-t és pixelenként megvizsgálni, és bizony úgy már a 486-hoz kapott 14 colos szétégett elektronágyús monitoron is látszanak a különbségek. :)
    3. bárhogy vergődsz, a monitorok mindig jobb képet adnak, ugyanis közelről nézésre aprólékos munkára valók, nem falra rakva több méterről nézve mint a tv-k.
    4. te egy olyan ember vagy aki sok pofont kapott az élettől, a suliban is mindenki őt ütötte, és jó drága cuccok megvételével, és ezek való hűséggel próbál, keménynek, és menőnek tűnni, sznobkodik. Ha valaki nem ért vele egyet, a tipikus csórózással folyatja, miközben általában egy nagyváros panellakásából ír :) (illik a modorosblogra)

    5. nepofázz, te is lopsz!
  • Sir Ny
    #23
    "Az a durva, hogy egy terabyte-os lemez, és az tele filmekkel olcsóbb mint az összes film blu-rayen megvéve :D"
    jé, x db hely + film drágább, mint simán x db hely. de érdekes. tényleg. te olyan hülye vagy, hogy az már nekem fáj.
  • Csak77
    #22
    Még csak annyit, hogy egy ma már teljesen elérhető 27" (80e körül) monitoron ég és föld egy dvd és blu-ray film, ne is beszéljünk egy 120"-as tv-ről... de ezt TE honnan is tudhatnád? Mellesleg, vannak emberek, akik szeretik megvenni a kedvenc filmjeieket a lehető legjobb minőségben... de ezt Te honnan is tudhatnád?
  • Csak77
    #21
    Egyszerüen hülyeség amit beszélsz. Ez a tákolmány amolyan két tinigimis csóka beszélget a buszon szint... ha ennyire csóró vagy, akkor inkább tanulj, és ne másokat buzdíts lopásra!
  • Sanyix
    #20
    Egy szarabb mai nettel (nekem 8 megás hatalmas választék t only területen) 1 mbyte/seccel egy dvd lejön valamivel több mint 1 óra alatt, ami bizony 4+ giga.
    Az a durva, hogy egy terabyte-os lemez, és az tele filmekkel olcsóbb mint az összes film blu-rayen megvéve :D sőt még blu-rayre írod akkor is a vinyó az olcsóbb. Minek külső vinyó? 2k egy usb-s keret. Abba bele egy sima vinyó, és kész. Ez a 8 megás net, valószínűleg olcsóbb mint 1 db bluray film, és még a panellakókról nem is beszéltem, akik ugye 30/20-as netet kapnak 3k huf-ért.

    Rip is elég jó, főleg mert manapság menő a filmek minőségét eredetileg szétbaszni (művészi filmhatások pl szemcsésedés), így nem sokat romlik. Emellett meg egy br-re kódolt film rendkívül helypazarló. Egy dl vagy 2xdvd5-ös rip tudja azt a minőséget amit egy br (ugyan tömörítetlen hanggal ne viccelődjünk, mindenki tudja hogy egy parasztvakítós faszság), nemrég asszem egy sin citys br vs brrip képet is linkelt valaki, és bizony annyi csak a szemcsék álltak máshol, de az összes szemcse ugyanúgy megvolt mind2 (ami betudható annak, hogy nem pontosan ugyanazt a képkockát mentették ki).

    Extrák nagy része az emberek többségének egyáltalán nem kell. Soundtrack letöltése veszteségmentesen meg megint csak 10 perc.
  • NEXUS6
    #19
    Szerintem csak drága.
    Vagy inkább a DVD olcsó.

    Persze napokig leszívni egy nagyfelbontású filmet a netről az sokkal kényelmesebb.:D
    Ha csak 20 filmet akarsz (nem rippet, hanem amihez normális kép + hang miegymás van) ami nem egy nagy videotéka, akkor a terabájtos lemezed már is megtelt. Ha kiszámolod, hogy mennyibe kerül pl egy külső vincsi, (ha már kényelemről van szó, és esetleg szeretnél filmeket átvinni a barátnődhöz, haverhoz) + a szélessávú netkapcsolat, amíg leszedet, akkor lehet, hogy egálban is vagy költségben!
    Macera tekintetében a BD-meg azért mégiscsak kényelmesebb.

    Persze rippből sokkal több ráfér, ha már igénytelenkedik az ember. De Pl a Mátrix BD-n is ottvan még egy csomó extra, soundtrack, werkfilmhegyek adatbázis, letölthető tartalom.
  • Tetsuo
    #18
    milyen korlat? eleinte a dvd licenssze is geci draga volt, csak 1re alacsonyabb lett az ara.
  • Sanyix
    #17
    látszik hogy fogalmad sincs egy lemez, és egy video+ kódolás közötti különbségről :)
    Szarnak szar a blu-ray, nem véletlenül nem érdekel szart se. Elavult drága, kényelmetlen.