Milyen kocsit vegyek MOST?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lammer
^^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Zsolti9014
maga a koncepció tényleg jó, de egy 1.3 vagy 1.4 négyhengeressel jobban megbíznék benne. az 1.6 T az meg még jobb. 😊

Hajrá Magyarország!

Pepsi Twist
meg iszonyatosan melegedett, meg a faszom hogy nincs szerkesztés...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Pepsi Twist
mondjuk volt override funkció és akkor 500 lovam volt rövid ideig 😄 de nem mertem sokáig me széthullott volna 😄

Pepsi Twist
nekem se volt 400 lovam 😄

Lammer
Nekem amugy bejon ez a koncepcio, hogy marhara kis tomeg+feltolteses motor 😊 De mondjuk egy 1.6T mar odavagosabb lenne 😊 Gondolj bele... nem kell oda 400 loero, hogy ugy menjen mint a ventod (pici tomeg miatt, legjobb pelda a super7 es klonjai) en megjobban lekonnyitenem azt a kis gyoszt :]

Pepsi Twist
ezekkel az a baj mint a mákdarálókkal 😄 kis köbcenti "erõs" motor azt széthajtod a picsába elég hamar, ezt a cuccot még szegeden nem láttam

mondjuk az tény és való, hogy meglehetne csinálni a gépet jóra, tehát hogy ne hulljon szét 700km alatt 😄 csak pénz kérdése az egész meg 1 jó szerelõ

Zsolti9014
Swiftbõl 2-3 éves klímás, cd-s, elektromos mindenes, kevés kilométeres megkímélt példányokat lehet 1,5 millió alatt-körül is kapni, ami szerintem nem olyan rossz ár egy jól felszerelt, és immáron egész biztonságosnak, kategóriájában pedig dinamikusnak is nevezhetõ kisautóért.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
persze gyárilag is turbósok, de annak ellenére gyári turbóval is mennek szét a hengerfejek 😄
meg aztán csak háromhengeresek, ami megint nem feltétlenül ideális a teljesítményéhez.

ezzel nem akarom azt mondani, hogy nem jó autó, hiszen nem is ültem még ilyenben, de autóvásárlás elõtt szemeztem a gtti-vel. mert mondom, csak ezres, aránylag keveset is eszik, a biztosítása sem lehet olyan magas, meg azért 101 lóval meg ~800 kilóval azért mehet rendesen.

de fórumokon én azt olvastam, hogy nem túl megbízható, fõleg hogy sok tulaj már széthajtotta a sajátját. aztán totalcart olvasgatva az alkatrészellátása sem túl fényes. azért egy 993ccm-es 3 hengeres turbómotor 101 lóval nem annyira egészséges, na. 😊

Biztos élmény lehet vezetni ezt is, ki is próbálnám szívesen, de magamnak venni nem mernék.

Hajrá Magyarország!

Lammer
de ezek gyarilag is turbosok! Szoval birnia kene ugye "default" 😊

Viszont! egy masik forumon ahol plane az "ismeros" gtti tulaj szepen felhivta a figyelmet a kovetkezo hianyossagra: nincs intercooler! na most gondolj bele... eleve az auto tipus neveben benne vanik a "Gran Turismo Turbo Intercooler" ugyi 😊 EEEES a nagyobb turbo miatt meg orditana plane egy koztes toltolevego visszahuto 😊

Lammer
"A gázhajtásút én tartom "rossznak""

NA erre viszont kivancsi vagyok! 😊 Milyen buta sztereotipia parosul a gazos uzemmodhoz! :]

(van egy default tippem, amin mindig jot rohogok 😊))

Nehéz fel fognom a szõke fejemmel, meg sajnos nem vagyok annyira benne, hogy érdemben hozzá tudjak szólni... 😄 De úgy érzem ez már nem is vita tárgya. Szóval marad a benzines vagy a dízeles. És mi van a bio etanollal? 😄 (A gázhajtásút én tartom "rossznak".)
Na meg a nagy örömre összehasonlították ezeket a kis városi négykerekûeket (DS3 vs Clio vs Mini vs Abarth) Bocsi, hogy belinkelem, de ez alapján nekem a legszimpibb a Mini lett és a Citroen. A clio se lehet rossz... de a Mini túl drága. Azért sajnálom, hogy a swift nem került bele, mert lehet h kicsit másabb árkategória, mint ezek (ugye jól gondolom), de "méretre" ugyanilyen. Nekem kezd a szívemhez nõni. 😄 Fõleg, hogy egy szürke swiften tanultam meg vezetni... 😄
Zsolti9014
ezeknél a kis köbcenti + nagy teljesítmény kombó miatt gyakori a hengerfej repedése, amely lehet hogy ezt a példányt is érintette, az a motorfelújítás akár ezt is takarhatja. 😊
Persze nem biztos, de alapvetõen ezzel a fajta 101 lovas motorral nem egy hosszúéletû konstrukció, legalábbis eddigi információimat alapul véve.

Hajrá Magyarország!

Csabesz6
Mert a mostani hibridek tényleg azok, azért.
Elég sokan tendálnak a coca colára is, mégis hulyeség.Remélem érted😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Miért hülyeség a hibrid? Jókat írnak róla az autopulton, meg állandóan azt olvasom, hogy minden gyár erre tendál. Akkor csak nem lehet nagy hülyeség. Ha az ára miatt mondod, az más, azzal nem ér érvelni most. 😊
matthias92
najó, de ez nem eladva lett, csak kölcsönadva 😄

Csabesz6
Hibrid egyelõre hulyeség, a Yaris pedig jó választás (de csak az elsõ széria tuti tipp, az még full made in japan.Ebbe beletartozik a modellfrissített "könnycsatornás" vagy ahogy tetszik elsõ lámpás változat is.)

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Csabesz6
Hát EMIATT leszólni egy típust elég nagy marhaság😄DDDDDDDDDD

Okké, okké... spórolós fejjel végig gondolva: 1 -4 m között. Na ez így már elég konkrét? 😊 Néztem Toyota Yarisokat használtan is, meg találtam róluk egy cikket, hogy a Yarisból is meg fog jelenni az elektromos változat. Szerintetek mennyibe fog kerülni?? Érdemes megvárni? Mi a tapasztalat a hibrid autókkal? Visszajön vajon az ára? Egyszer ültem egy hibrid Priusban, gyönyörû volt, csakhát... drága.
fifi
én is ismertem a Volvo tulaját mégis elfelejtett szólni, hogy membránszakadás után Alfa-Romeo gázolajszûrõházat sikerült felapplikálni... 😞

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

matthias92
a tulajt ismerem, gyerekkora (az autó gyerekkora) óta az övé volt. képtelenség, hogy vissza legyen pörgetve. <#guluszem1><#merges2>

jaszy
óra szerint😊

matthias92
bocs a duplázásér, de mijéne tudnék váltani? 😮

matthias92
ebben lehet, hogy igazad van. a váltó is kellemetlenül recseg, mikor r-1-2 sebességifokozatokba szeretnék váltani. pedig, csak 121ezer kilóméter volt benne.
hasonlót tapasztaltam annakidején egy aveonál is. az sem tetszett 😄

Palinko
igen az is lehet hogy kopott a tárcsa, de vannak olyan szerkezetek is amik automatán állítják be a pedál magasságot és bizony valakinek az már nagyon fent foghat ha mást szokott meg.
Lammer
Pepsi! Ha jol tudom szögedi vagy 😄

lattad feletek ezt a kis rettenetet?

Nekem tetszik, aranyos lehet 😊 A motorterbol enni lehetne... + a "nagyobb turbora" lennek kivancsi 😊 miert lehet ilyen "olcso" ???

jaszy
Széthajtott szart vezettél. Minden típusban létezik! Attól hogy kopott egy kuplung nem hiszem hogy az autó típus a szar.

matthias92
nem a fék. a corsánál megszoktam hogy amilyen ütemben emelem a kuplungot, olyan ütemben indul el az autó. ennél a nyakamba veszem a térdemet, és még mindig nem indul el. de legalább ereje az van.

Sir Quno Jedi
Mármint a fék?!? Mert azt olyanra állítja be neked a szerelõd, amilyenre kéred (bár általában igaz, hogy az a jó, ha már fent fog). Ha jó a tárcsák, a betétek és a fékszervó stb. akkor az bizony fogni fog... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

matthias92
ma vezettem egy négyesgolfot. hát, nem akarok megsérteni senkit sem, de remélem, hogy nem találják el a szüleim, hogy ilyen autót vesznek. Persze, akkor hamarabb fogom választani a buszt, vonatot, és az állomásonéjszakázást, mint azt, hogy azzal menjek bárhova is. nem értettem az olyan autóknak a lényegét, amik csak az utolsó 3 centin fognak?

Azt azért csak jó lenne tudni, hogy az "1 milla fölött", és a "bõven 6-7 millat alatt" kifejezések mennyi pénzt jelentenek😄
Bocsi, hogy eltûntem, de nem tudtam erre nézni mostanában. Viszont visszaolvastam és reagálnék. Szóval autót keresek még mindig, a projekt áll továbbra is, nem volt idõm ezzel foglalkozni most nagyon sajnos, de most újra elkezdenék. 😊 A leírt paraméterek lehet, hogy kicsit ellentmondásosak, de nehogy már ne legyen egy városi autó egyszerre biztonságos és sportos? 😄 Egyébként az olcsót tényleg kihagytam, de annyira nem is szempont azért, mert 1 milla alatt úgy se kapok normális autót, ami meg efelett van az már meg drága... 😛 De azért bõven legyen 6-7 milla alatt, nem kell nekem egy mercedes... Egyébként nem is olyan rossz ötlet ez a Swift, nyilván nem az a régi, randa fajta, hanem a legújabb. Mutattak nekem róla egy cikket (Suzuki Swift). Ha jól tudom még nincs Magyarországon, de nyilván lesz egyszer, legalább egy éven belül és akkor már megérte rá várni, mert 94%-os összesített biztonsági értéket ért el vagy mit...
Pepsi Twist
sztem kuka 😄

matthias92
de lehet, hogy nektek van igazatok.

matthias92
hát olyan ricsaj volt, mint mikor szakadt valami. utána sebességet váltani nemlehet, a kuplung pedig nem emel ki, vagy hogy szokták mondani. gondolom bovden szakadt.

Zsolti9014
igen, én is a kinyomócsapágyra gondoltam, még a Fiatomnak volt olyan gondja, de az valóban általában kinyomott kuplungnál csendesedik, míg felengedettnél kicsit csikorgó-nyikorgó hangot hallat.

Ez a "BÁRMI lehet", ez tetszik! (mármint nem a kérdezõ szempontjából nézve) És milyen igaz! 😊

Hajrá Magyarország!

Csabesz6
1.spirál
2. ha ricsaj van, akkor ott gond van😄
Legtöbbször a kinyomó csapágy szokott szólni, de az nem olyan durva. Meg legtöbbször az pont kinyomott tengelykapcsolónál csendesedik el. Nem tudom nálad mi lehet, fõleg hogy váltani sem tudsz.Ahogy mondani szoktuk, BÁRMI lehet😊

Csabesz6
Szerinted nem erre akartam utalni?😄

matthias92
hát nekem az autószerelõ az az, aki kisvárosban saját izében alkot, szervíz meg az az autószervíz, ahol nagyüzemben nyomják : D
én még életemben nem csináltam ilyen spirálos dolgot, bár valószínûleg megbírnám csinálni, annyira nem lehet nehéz. 😄

Pepsi Twist
autószerelõ, szervíz között mi a különbség? 😄 1 ilyen spirál dolgot én is megcsinálok xD

matthias92
sima autószerelõ megbírja csinálni, nem kell szervízbe vinni, ugye?

Zsolti9014
az szintén a spiráltól lehet.

robogón találkoztam már olyannal, hogy kicsúszott, ugyanazon a motoron többször is a házból, ezért nem számlált km-et, és nem mért km/h-t. a szakadás gyakoribb.

Hajrá Magyarország!

matthias92
a kilóméterek sem pörögnek benne, azt kihagytam.

Zsolti9014
elõbbi sztem km-óra spirál (szakadt vagy csak kicsúszott-utóbbi ritka) elõbbinek elõjele lehet a kissé ugráló mutató

Hajrá Magyarország!

matthias92
tudom, nem ide kéne, de kilóméteróra nem mér. mi okozhatja? (corsa b)
más: kuplungbenyomásnál nagy ricsaj, mintha a bovden (ígykell leírni? 😄) szakadt volna el. sebességet nem tudok váltani, viszont a pedál nem esett be (teljsen legalábbis). tippek? (utóbbi trabi)

Magnumrolcsi
Baráté a kocsi.(nem reklámból tettem fel, nem is fényezni!) Egész jó, nem érezni rajta az alulmotorizáltságot. Vannak hiányosságai is az biztos.

nem is az,hanem sokat fogyaszt,cserébe tényleg nem dinamikus.

Csabesz6
Szerintem ehhez a kasztnihoz kicsi az a motor.

Magnumrolcsi
Bõvebben?

Csabesz6
1.6