4035
Milyen használtautók vannak a piacon a legjobb ár/minőség aránnyal most?
  • attiGT
    10 évesnél nem öregebb, 100e KMnél nem többet futott bár elfogadom a 150e-t is, klíma mindenképp, 5 ajtós, kis autók tetszenek mint pl a golf vagy polo. Igazából ma csak golf, golf plus, polo és sx4eket néztem, ezeket ajánlották eddig. Nem vagyok túl jó helyzetben mert a családomban senki nem ért a mai autókhoz így nem tudok kitől tanácsot kérni így hát csak ismeretlenek szavaira tudok hagyatkozni, ők ajánlották eddig ezt a 3 típust.
  • karajjj
    Kor? Futott km? Felszereltség, pl kell-e klíma, kp zár, sok lufi, stb? Kivitel (kombi, szedán, 5ajtós)? Méret? Valami különleges kívánság?
  • attiGT
    pesten napi szinten használnám munkába meg haza, néha ide oda, országon belül évente 2-3 alkalommal elutazgatni... ilyesmire, semmi extra.
  • karajjj
    Igazából az is kérdés, hogy mire használnád?
  • attiGT
    Vagy ti milyen autót ajánlanátok 2M forintos keretből? (úgy hallottam és ha belegondolok érthető is, hogy a keretnek 30%-át félre kell tenni szervizeltetésre meg stb...)
  • attiGT
    Igazából pesten vagy a környező városokban szeretnék találni egy nem fehér színű vw polot de eddig nem találtam árban megfelelőt

edit: ma voltam fővárosi autópiacon, hát ez tényleg egy piac, elszörnyedtem kb 2 percet töltöttem ott...
    Utoljára szerkesztette: attiGT, 2015.08.25. 16:08:43
  • karajjj
    Volt olyan kollégám, aki elég sok évet lehúzott náluk, mesélt cifra dolgokat. Fiatal autót megéri megvenni náluk, ha jó áron van, de ha idősebben gondolkozol, akkor nem javasolnám. Inkább olyan kereskedőtől vegyél, ahol márkaszervizük is van. Előző cégemnél anno azért kerültek 50-80-ezerrel többe a régebbi autók is, mert le voltak szervizelve mielőtt kikerültek a használtautósokhoz.
  • Adaaam
    Főleg az árak miatt, valahol meg kell keresni a kereskedői költségeket. Ha pedig magánszemélytől veszel, akkor pl. nem lesz kiszilikonozva a motortér, látod ha valahol olajfolyás van, stb.. Ez saját tapasztalat, persze kivételek mindig vannak, használtautó vásárlásban mindig van egy kis lutri.
  • attiGT
    Ami azt illeti körülbelül 2-3 hete kezdtem el nézegetni autót, személyesen 2 helyen voltam eddig, kereskedéseknél de nem találtam megfelelőt eddig viszont egy hónapon belül már szeretnék a vásárláshoz eljutni. Kifejtenéd, hogy a 3A miért nem jó? Teljesen normálisnak tűnt az a csávó, akivel beszéltem és saját költségemre el is vihetem az ő sofőrjükkel az autót egy szervizes haveromhoz, aki átvizsgálja nekem. Sőt, a Fővárosi Autópiacot is felhívtam és azt mondták ott is megtehetem ugyan ezt, azzal a kivétellel, hogy a 3Aról eddig nem hallottam rosszat csak a Fővárosi Autópiacról.
  • karajjj
    Nem feltétlen jobb dolog. Lehet, hogy olcsóbb, de nem jelent garanciát semmire. Autókereskedésben dolgozok évek óta, láttam én már annyi mindent...
    Inkább egy megbízható kereskedő, akiről a neten jó véleménnyel vannak az emberek, mint Jóska bácsi Alsóbivalybasznádról, aki szerint olyan jó az autó, hogy sose kellett még hozzányúlni.
  • Adaaam
    Az ilyen nagy autókereskedő helyeket kerüld, drága, rossz autók vannak náluk nagy részben. Inkább várj a vásárlással, amíg nem találsz magánszemélynél olyan típust, sokkal jobb tulajtól venni autót.
  • karajjj
    Messziről kerüld a 3A-t!
  • Pluskast
    Én sok jót nem hallottam róluk. Hónapokig keresgéltem új autó után és többek között náluk is jártam. Azt a típusú autót amit kerestem volt náluk több darab is, de mint utóbb kiderült ezek külföldről behozott darabok voltak és hát ebben az esetben ugye igaz a mondás, hogy messziről jött ember azt mond amit akar. Ráadásul nem engedik, hogy te elvidd és megnézesd a kocsit mielőtt megveszed. Szerintem jobban jársz ha nem tőlük veszel. Én hónapokig lestem a használtautó.hu oldalt és hála az égnek szerencsém volt. Nem Budapesten vettem és akitől vettem az is úgymond kiskereskedő volt halál normális volt. 1 hónapja van meg az új verdám semmi baja és nagyon tetszik.
  • attiGT
    Halihó! Nem találtam hirtelen megfelelő topicot a kérdésemnek, így gondoltam itt kérdezem meg: használt autó vásárlás előtt állok és a nekem tetszőket neten legtöbbször a Fővárosi Autópiacon találom viszont kizárólag rossz dolgokat hallottam róluk. AAAAutónál már voltam személyesen és ott is közölték velem, hogy elképzelhető, hogy zsákbamacskát árulnak, nem készségesek és átverik az embereket előszeretettel. Nektek van tapasztalatotok vagy véleményetek róluk? Előre is köszi!
    Utoljára szerkesztette: attiGT, 2015.08.24. 15:20:23
  • karajjj
    Fogalmam sincs, írj nekik egy mailt, vagy kérdezd meg telefonon.
  • G18XM8
    Annyit megér, hogy elvigyem a Nissan szervízbe és megmondják. Kb. mennyit kérnek egy diagnosztikáért?
  • karajjj
    Viszont nem tudom, hogy ezeknek van-e digitális szervizkönyve, de pl abból egyből kiderülhet, hogy volt-e tekergetve, meg egy motordiagnosztika azért sokmindent elárulhat.
  • G18XM8
    Az a baj, hogy a szervízben nem derül ki mennyire vannak elfáradva benne az alkatrészek, az max. akkor látszik ha szét lenne szedve. Mondjuk minden használt autó zsákba macska...
  • karajjj
    Gyanúsnak tényleg gyanús, de szerintem egy próbát megér, aztán ha nagyon tetszik megtekintés után is, akkor egy szervizátvizsgálás nem egy nagy összeg, hogy ne verjenek át.
    Utoljára szerkesztette: karajjj, 2015.08.05. 13:54:32
  • G18XM8
    Mindenképp, feltéve ha egyáltalán meglesem ezt az autót. Az a baj, hogy tetszeni tetszik nagyon, de nekem nagyon gyanús...
    Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2015.08.05. 13:36:45
  • karajjj
    Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, leírhatnád majd.
  • G18XM8
    Na majd meglátom mit mutat a szervíz könyv, ha van. Köszi a választ.
  • karajjj
    Ha nem egy problémás darabot fogsz ki belőle, akkor nem sok gondod lesz vele. Általában dicsérik, plusz ugye egy Nissanba is belerakták, ami azért mégiscsak japán színvonal. Persze hozzá kell tenni, hogy nem vagyok szerelő és a motorokhoz is csak minimálisan értek, de kérdezősködj nyugodtan a szervizben róla, biztosan többet tudnak mondani.
  • G18XM8
    Köszönöm a válaszod, így fogok tenni. A dci motorral kapcsolatban mi a véleményed? Megbízható hosszú távon?
  • karajjj
    Ha jól látom, a Bécsi úton van az autó. Ha biztosra akarsz menni, elmész a kereskedőhöz és felajánlod neki, hogy elmentek együtt az autóval a a Kunigunda útján lévő Nissan márkaszervizbe, te kifizeted az átvizsgálási díjat és ha számodra megfelelő az eredmény, akkor megveszed. Ha nem megy bele, ne vedd meg. Ha azt mondja, hogy ki van vonva a forgalomból, akkor javasold a P rendszámot. Illetve kérd el a forgalmit, hogy belenézz, hogy minden rendben van-e.
  • G18XM8
    Kedves fórumozók! Tanácsot szeretnék kérni, leginkább olyanoktól, akiknek van tapasztalata a kérdésben lévő autóval. Gépjármű vásárlás előtt állok, a kinézett autó az egy 2004-es Nissan Primera 1.9 dci. 695 000 Ft-ba kerül. Bajom az egésszel, hogy ennyi idős autóért ilyen alacsony ár nekem eléggé gyanús. Képeken szép az autó, gazdag a felszereltség, éppen ezért gondolok arra, hogy van valami "összeesküvés" a dolog mögött... A másik bajom a francia motor, nem vagyok benne biztos, hogy megbízható. Érdemes lenne-e belevágni a vásárlásba, vagy inkább nézzek egy japán motoros 2.2 td-t kicsit drágábban? Egyáltalán érdemes-e ezzel a típussal foglalkozni max. 750-800 ezer Ft értékig? Köszönöm a válaszokat!
  • Pluskast
    Köszi!
  • karajjj
    itt van bőven vélemény mindenről
  • Pluskast
    Hali!

Volt vagy van esetleg itt köztetek valaki aki használt már Renault Fluence-t? Vagy esetleg aki szerelte már? Erősen gondolkozom rajta, hogy veszek egyet, de nem vagyok biztos abban, hogy hosszútávon jó verda lenne. A megbízhatóság aggaszt főleg mert a Renault nem éppen arról híres. Szóval a véleményetekre lennék kíváncsi.

Köszönöm mindenkinek előre is!
  • kelly1
    Egyértelmű hogy a Diesel :D
  • báttyó02
    2.0 dízel
  • tiborpapp
    Szeretnek venni a BMW-t aminek a fogyasztasa lenne a lenyeg. Egy BMW3-as tipusu 2003 evjaratu korulire gondoltam. Melyik a legjobb fogyasztasu: 1.6, 1.8, 2.0 ? benzin vagy dizel?
  • karajjj
    hol írtam én ilyet? márkakereskedésben dolgozok, van jó lakatosunk...
    úgy összerakta az autóm alját, hogy észre sem venni, hogy javítva volt, csak azért jegyeztem meg, hogy ezzel s számolni kell!
  • kifli
    Ja, lakatostól/fényezőtől nem fosok, szomszédom lakatos, haverom pedig autófényező :)
  • kifli
    kínlódni akarok, azért nem újabb autót akarok venni :D

Egyik barátom kint dolgozik németországban, egy autóbontóban, ő lenne aki segít beszerezni a gépjárművet, és a szükséges alkatrészeket :)

A 79 vs 123 ló pedig arányaiban azért nem kis különbség. Turbósban sajnos még nem volt alkalmam ülni, így annak a menetteljesítményéről nem tudok mit mondani :/

Váltót kézit szeretnék mindenképpen, abból is az 5 gangosat.... (bár pont td-hez nem volt 5 sebességes :D)

Azért köszi a segítséget, szerintem keresek egy 300d-t, aztán lesz ami lesz, max marad benne a szívó...

• Sir Quno Jedi
    Mindenki fosik a lakatosoktól, pedig VANNAK jó karosszériások. Én is megvettem az Explorer-emet, már vittem is át karosszériáshoz instant. Mondták még előtte, hogy áááá, jó ez így még évekig, semmi baja ennek stb., de engem nem érdekelt, küszöb, fellépő, hátsó ív stb. csinálják meg mind és akkor TÉNYLEG évekig jó még. Drága? Naés?! Később még drágább lenne.
  • karajjj
    az jó játék lesz :D nem nagyon fogsz olyan példányt találni szerintem, amit nem kell lakatoshoz vinni
  • pszihopata
    ha kínlódni akarsz minimális plussz teljesítményért akkor kiváló ötlet,a merci lusta még turbóval is
    sosem erőltették a turbót,nem véletlenül mert azokból az örvénykamrás motorokból a szívók jobbak
    a merci még 91-ben is 4 szelepes szívót fejlesztett,mikor már minden gyártó a feltöltőt nyomta

ha autózni is szeretnél és még normális menetteljesítményt is akkor a 3.0 szívó kéziváltóval megfelelő
    hogy w123-ból még szívóból is normálisat hol kapsz ,pláne aminek még a kasznija is jó na az nem egyszerű eset

én is öregebbet akartam,csak azért vettem w124-et mert csak abból találtam elfogadható állapotút
    most mellette én is vadászom w123 v. főleg w116-ra ,de már egy éve nem találtam megfelelőt de nem is sürgős
  • kifli
    Nos, sajnos nemsoká megint autótlan leszek, vissza kell adnom a bömbit. De kitaláltam, hogy régi nagy kedvencem lesz az új autóm, ami nem más mint a w123-as merci :)

(Étolajjal tankolás és hasonló kis mókák nagyon csábítóak :))

Szedánt szeretnék, viszont turbo motorral. Ez valószínűleg, majd az én dolgom lesz, hogy turbó motor kerüljön bele, mert TD-t csak kombiban látok még németországból is.

Szóval lesz majd egy motorcsere nagy valószínűséggel. A kérdésem az, hogyha tudom előre, hogy cserélve lesz a motor, eleve 300d-t vegyek, vagy kereshetek akármelyik dízel közt. Tehát nem lesz bonyolultabb és drágább az új motort lepapírozni, ha kisebb köbcentis motor volt az autóban előtte?

A másik kérdés, ami felmerült bennem, hogy igencsak régi autókról beszélünk, ezekben a turbó hogy bírja? vagy már kb az összesben döglött?
  • fifi
    TDi

ha van rá mód,90 lovas...