4035
Milyen használtautók vannak a piacon a legjobb ár/minőség aránnyal most?
-
szerintem is inkább 1.3 - nem eszik annyival többet, mint amennyivel jobban megy, vannak tartalékai az 1.0-hoz képest, ez nem a száguldozáshoz kell, de a biztonsághoz kellhet néha. meg azért 4 hengeres is. -
koszonom, tovabbitom noveremnek! :) -
Inkább 1.3.
6 literből eljár és nem kell pörgetni a motorját.
Alkatrészt pedig bárhol bármikor találsz hozzá!
Megbízható autó!
6 évig swift sedannal közlekedtem! -
igen én is néztem legtöbben nem igazán vannak ilyen extrák . -
koszi a valaszt... hiaba vakargatom a fejemet... ez regi stift lesz :) -
még annyit hozzáteszek, hogy az Unók között lehet találni egész jól felszerelteket, pl. az enyémben volt elektromos ablak, központi zár, riasztó és indításgátló is, ami azért egy 15-20 éves kiskocsinál nem rossz - de most néztem használtautón, és nem sokat árulnak jelenleg ilyen felszereltséggel. -
köszönöm szépen sokat segítettél:) -
ja, egyébként a Fiat Uno Klub fórumára ha beregelsz, akkor ott is szívesen segítenek szerintem, az autóval kapcsolatban gyakorlatilag bármire tudnak válaszolni, nagyon jó fej, segítőkész közösség!
ITT vannak ők (remélem ez nem számít reklámnak, nem annak szántam) -
Fiat Uno volt nekem is az első autóm, 1.0 i.e. benzinmotoros.
Szerintem jó választás, könnyen vezethető, agilis kisautó, könnyen tudsz vele parkolni, és még az ezres motorral is aránylag jól megy.
Alapból az 1.0 5 és 7 liter között eszik, az enyémnek baja volt, benyalta a 13-at, de valószínűleg a motorvezérlő elektronikával lehetett valami.
Egyébként tartós motorok, az 1.0-tól az 1.1 kicsit erősebb, de szinte nem eszik többet, de amúgy is elég széles a motorpaletta. Rozsdára kell odafigyelni, mert az szinte minden létező helyen előfordul (de amúgy a legtöbb hasonló korú autónál is). Sárvédőknél és küszöböknél, ajtók alján, de ami a legkellemetlenebb, az az első tornyoknál, hiszen ott található az alvázszám is. De az alján is, meg bárhol máshol is felütheti a fejét a rohadás, ezért alaposan körbe kell nézegetni, és ha előjön, mihamarabb megcsináltatni, a rommá porladt autókat ugyanis már sokan inkább el se vállalják.
Ha egy jól átnézett, megkímélt, kipróbált példányt vadászol le, akkor sok örömöd lesz benne szerintem - én legalábbis a hibái ellenére is imádtam.
Még amit elmondanék róla: amikor már nem görcsösen vezetsz, nem karótnyelt pozícióban ülsz, akkor 180 centi felett bizony szűkös lehet a vezetőülés (3 ajtósban - de sztem az 5ajtós sem különbözik itt, nemtom). Alkatrész gombokért van szinte hozzá.
Az 1.0-1.1 motorokat inkább városi használatra ajánlanám nyugodt szívvel, szerpentinen, városon kívül, főleg 5 emberrel már elég kevés tud lenni.
Ha a költségvetésbe belefér, akkor azért a Suzuki Swift sok szempontból jobb választás. Nagyobb belőle a választék is. -
hello! milyen autót éri meg szerintetek első kocsinak venni ? az fontos lenne hogy keveset fogyasszon és lehetőleg ne keljen sokat javitgatni se miután megvettem? ugy kb 200-250 ezer forintbol? én ki néztem a Fiat Unot ilyenből már van egy a családban és szerintem nem rosz auto... mi a véleményetek rola ?:) elöre is köszi :))
-
A swift tényleg jolly joker ilyen feltételek mellett, esetleg 106-saxo-punto vonalon lehetne még körül nézni, de ott elég sok keresgéléssel lehet csak elfogadható állapotút találni. Esetleg még fiesta vagy ka, de ezek nem tudom mennyire megbízhatók. -
Skacok!
Most felteszek egy kerdest, amire ugy is meg van a valaszom, de hatha...
nem nekem kell, noveremnek (88 ota aktiv jogsi, balesetmentes) :)
-Kis fogyasztas
-Kis auto
-Olcso fenntartas (kotelezo, telj. ado miegymas)
-Alkatresz is rohejes aron legyen
-Szep es jo allapot, hogy ne kelljen ra kolteni vetel utan
-2000 utani
-max 500K (!)
(nekem a valaszom: regi stift 1.0, ezen kivul otletek?)
Tippek?
Koszontem szepen!!
ps: lenne egy nagyon szep allapotu modernebb primera 1.6-os (volt neki kockakombi primera 2L-es az jo volt tenyleg, imadta, szepen ment)... de az szvsz benyalja a 8-at nem? -
Jó kis reklám! Sok oldalon olvastam ár, gondolom kevés az ügyfél :D -
istvan198712 #3342 Mi pont tegnap robbantunk le a Hungária körúton, úgyhogy kénytelen voltunk autót bérelni ( www.avalon-rent.hu ). Mennyi idő alatt javítanak meg egy indítómotort kb.? Előre is köszi a választ! -
meg rallybajnok :)
igaz, mondjuk az nem egy utcai gép volt :P -
lehet...
nekem megfelel... -
Lengyel ;) Egyébként bontottan annyi alkatrész van hozzá mint a tenger,angliából rengeteget hoznak be bontásra. -
astra g 1,7cdti fogyasztás városban 6,5-6,8
De kevesebb is kihozható belőle, én nem szoktam mindig óvatoskodni. (szeretek lendületesen vezetni)
Városon kívül ha nagyon jól csinálod 4-5 :)
Ez az isuzu motoros verzió.
Astra alkatrészek szintén nem vészesek.
Amit jó tudni viszont, hogy a classicot törökbe vagy indiába szerelték össze (nememlékszem már). Fényezése gyengébb minőségű sajnos mint a sima g astrának. (Motorháztetőn 1-2 helyen a kavicsok leverték a festék felső rétegét, nem vészes, fekete autónál lehetne szembetűnő pl)
Hogy mikre kell odafigyelni nemtudom, mert mint mondtam ezen még semmi nem ment tönkre nagyobb dolog 250e+ km-nél. Újkora óta használta fater majd én.
Talán elektromos dolgokat ellenőrizd. (A hőmérő nekem 69,5 fokot mutat vagy két vonalat pl :D)
-
206-os csak divatautó volt anno... nem több.... -
Párszor volt lehetőségem vezetni 206-ost és valami eszméletlen nagy csalódás volt a váltója mindnek.Pontatlan,akadozó,pocsék váltó.
A mérete akkora amekkora.Tudomásul kell venni,hogy ez egy kisautó.
Azt szerintem el lehet fogadni.
Ha választani kellene akkor inkább golf IV -
én most vettem egy PUG206-ot
teljesen jó az autó, bár családon belül volt a biznisz, és ismerjük a verda történetét kezdetektől.
jó autó
város 7-8
kint 6
amúgy kicsi autó...
én imádom, mert fürge, stabil, van benne egy csomó extra, de kicsi.
én nagy állat vagyok, egyedül oké, feleségem beül mellém, oké/közép termetű/ de tesóm beül mellém, akkor azért szűkös, de nagyon... -
molnar0921 #3334 Köszönöm a tippeket!
Elmélyültem az autók között, de még több variáció lett mint volt :D
Számomra az alacsony fogyasztás, illetve ha gond van vele olcsó alkatrész lenne a fő szempont.
További ötleteket szívesen fogadok.
A hozzászólóknak köszönöm a tippeket :) -
én hozzátenném a g astrát is a listához :)
abból is az 1.7 cdti-t. 250k+ km után egy aksi, meg egy vízhűtő cső szorítóbilincs cserén van túl, pöccre indul :)
-
én a golfot venném meg a kettő közül jobban összerakott autó szerintem
de vannak itt más alternatívák is pl.
clio 1,5dci
thalia 1.5dci
accent 1,5 crdi
corsa
-
Citroen Saxo 3.8 litert városon kívül, Daihatsu Sirion és Charade 4-et, a Peaugeot lehet kevesebbet eszik de a Golf megbízhatóbb. -
molnar0921 #3330 Sziasztok!
Autót szeretnék venni és nem tudok dönteni.
VW golf 4 és Peugeot 206 között vagyok most.
Írjatok véleményeket az autókról melyik éri meg jobban. (vagy milyen más megbízható keveset fogyasztó autó van 1 milla alatt)
A tippeket előre is köszönöm! -
ubulka #3329 nem sok időtök maradt, nemsokára visszaadják Massának az autót. -
aszem hamarosan ebben fog feszíteni w77d :D
-
Ez nagyon trágya :D -
hányinger
5 ft-t nem ér -
én kérek elnézést :D
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ferrari/348/ferrari_348_replika-5316035 -
Na ilyenbe nem akarok beleesni... Továbbá még az a gond is fennáll nálam hogy nincs garázs mert a házban 3 kocsink van és nekem már nem jutott :( Kertben áll, kis beton bejárót kiraktam csíkba de asszem valami sátor-vas szerkezetes bigyót kéne csinálnom... pff.. az meg hogy nézne ki... -
Egyértelmű, csak olyat vegyél ami tetszik! Nem jó kompromisszumosan autót venni! Nekem Audim volt amit eladtam az idén, most vettem egy 5 éves Passatot, nem kis csalódás az Audi után. Azért szeretem :D -
Lehet elfogadom jaszy tanácsát de még csak véletlenül se jut eszembe európai autóra gondolni... -
Egy ilyen jó japán autóhoz a szerelő 300.000km-ig hozzá se nyúl... csak az olaj csere. Sajna a negatívumot csak a karosszéria okozza... :( -
GTti nem kicsit alázza a német gagyi tucat autókat... autópályán sorra ezen kocsik állnak félre: Golfok, Audi, Golf, Polo, Opel, stb. ja a francia kocsikról nem is beszélve.... -
Spanomnak van egy GTti-je;) -
Nehéz mert ennek a kocsinak a korábbi típusa van nekem, karosszéria forma is nagyvonalakban ugyanez meg a motor, sőt 2 ilyen még a budapest-bamako rally-n is volt, vicc az egészben pont spanyolországban szállt el a kuplungja az egyiknek és a spanyol autó szerelők hallomásból hallottak a daihatsuról, de hogy létezik Charade model arról fingjuk se volt :D esztergálni kellett bele egy traktor kuplungot... szeretem ezt a kocsit mert ritka mint a fehér holló itthon és kint is, imádom a strapa bíróságát és hogy igazi made in japan
igazából szigetországi fogyasztóknak szánt kocsi, nem importra való, valami megfogott benne... -
Na igen, így nem egyszerű! Esetleg gondolkozz másban.....tudom nem egyszerű:) -
De ez most gáz ugyanis itt Érden poros földúton is láttam Ferrarit menni de azt a kocsit amit én keresek eddig életemben csak egyszer láttam Pesten... Bár a német oldalakon akad azért..