224
Vajon,mi az igazság?
-
#103 a zsidók is keresztények egészen véletlenül -
gregtom6 #102 Korábban állította valaki, h az első iratok összessége, akkor rosszul fogalmaztam, de a lényege ugyanaz. -
#101 ami mellesleg hiányos,ugyanis még legalább 2 evangélium hiányzik belőle,ami létezik (Júdás,Mária Magdolna)
ezeket asszem a níceai zsinaton elutasították
a biblia eleje a zsidók történelmével foglalkozik
a másik fele a keresztények könyve -
gregtom6 #100 ...És talán azért olyan sötét az űr, mert a nagyobb világból nem ér be a fény, és talán az űr "széléhez" kellene jutni, h világosabb legyen. Nem lehetetlen, elképzelhető lenne mind, amit leírtam.
A buzgó vallásos embereknek persze biztos igazuk van, hát higgyenek, csak ne várják, h mi, racionálisan és logikusan gondolkodó emberek elhiggyük, avagy egy ugyanolyan elméletet, mint amit én leírtam, kétségtelenül kövessenek, mert nem kellene ennyire meggyőződni a bizonyíthatatlanban.
És ahogy hívő haverom, Ioles mondaná, a Sátán beszél belőlem, és ő mondja ezeket nekem:D -
#99 így van ez igaz,a biblia csak egy összefoglalónév
több részből álló gyűjtemény -
#98 biblia az első könyv?? wtf
a biblia = rengeteg irat összessége
na és mivan az apokrif iratokkal? -
#97 ezt tanították irodalom órán,hogy az első nyomtatásban megjelent könyv a biblia volt...még az első nyomtatott magyar biblia is idősebb,mint az általad ma visszakereshető családfád :)
mellesleg a holt-tengeri tekercsek idősebbek lehetnek a bibliánál -
gregtom6 #96 Fontosabb gondolatomat idézném, h a Biológia a Bibliám, vagyis abban jobban hiszek. És megfordult már a fejemben, h talán az egész Univerzum, amit annak nevezünk, talán egy gigantikus buborék egy nagyobb "világban", mint ahogy az atom mag is olyan alkotórészekből áll, amik ugyanúgy keringenek, mint a bolygók. Talán azok is kisebb univerzumok egy nagyobb körül, csak annyira apró, h ember fel se tudja fogni. Nem kizárt egy ilyen elmélet sem. -
#95 Ezért írtam h PÉLDÁUL.. tudod pl. a rövidítése. -
#94 ez azért hülyeség,hogy csak a szomorú emberek hisznek benne,mert én pont olyan időben kezdtem el hinni,mikor boldog voltam,így nyílván nem azért hittem benne,mert vártam valami jóra...
ezért butaság,hogy a vallás az a szegények,szomorúak, stb. mentsvára -
gregtom6 #93 Hát ennek a topiknak megint sok értelme volt, és megint tele lesz hívőkkel, meg hitetlenekkel. Én már leírtam a másik "Létezik Isten?" topikba, amit gondolok, lehet, h van, lehet, h nincs, kész.
Inkább áttérnék az itt elhangzott dolgokra.
TheRock18, olyan nincs, hogy végtelen. Egyszer mindennek vége kell, h legyen, logikátlan, és értelmetlen a végtelen.
Régen matek órán mondták páran valamire, h mennyi lesz? hát végtelen. Eleve ilyen szám sincs.
És ki tudja bizonyítani, h a Biblia volt az első könyv? Sztem ez se biztos, h így volt, csak azért, mert valahonnan ezt mondták/tanították, stb.Ők honnan tudnák, ugyanolyan emberek, mint te vagy.
A vallásokról már tartottam kiselőadást, aki akarja keresse meg 400 valahanyadik hszemtől kezdve a fentebb említett topikban. -
#92 jah...200éve még az áramot se ismertük...felesleges ezen vitázni,minden a fejlődés következménye
a levegőt se látod,nem érzed,nem tod megfogni...
jó,ha fogsz egy lufit,és belefújod,úgy megtod,de erre is rá kellett jönni
-
#91 Szerintem meg nincs is szükség ezeknek a dolgoknak a bizonyítására. Aki úgy érzi, hinnie kell vmiben, ami segít neki átvészelni pl. a szar időket akkor hisz vmiben. Nem feltétlenül a bibliai istenben.. bármiben, ami úgy érzi segíthet neki. Ez lehet egy falevél is.. Az "isten" szó pedig egy általános megnevezés, nem konkrét dolog/ember/fogalom vagy mittoménmi. -
#90 ezért a pacsi jár -
#89 a biblia rengeteg szimbólumon alapul.
például a "7nap" is csak egy szimbólum. 1-1 nap 1-1 szakaszt jelent.
azegyház hibáit meg nem valami meggyőző a kereszténységgel egy alapon venni. a középkorban már nem a krisztusi tanításokról szólt az egész, a papok teljesen tönkretették a kereszténységet (aztán jött a reformmozgalom) -
#88 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#87 Taps a tartalmas és témába vágó hozzászólásért. 25-30 között vagy elvileg de ennél többre nem futotta, elgondolkodtató. -
#86 LOL -
#85 jól van kislány aludj egyet menszesz előtt :D -
#84 a megfogod a vezetéket megbasz az áram, ha istenhez szólsz visszaszól? :/ -
#83 Ezt nem értem én sem, hogy milyen példa volt az előbbi. Tény, hogy amúgy érdekel engem X dolgoknak a létezése illetve örülnék, ha bizonyítást is nyerne némelyik. De pont egy olyan dolgot elfogadni amire a legkisebb esély sincs se bizonyíték, hogy létezne.. nem tudom, sajnálom akit ez sért. De nem lehet olyan dolgot elfogadni és hinni benne amire nincs egy kicsit is értelmes magyarázat.
Meg a másik, hogy tényleg azok az emberek akarnak hinni és azok ragaszkodnak a hithez a legjobban akiknek problémájuk van illetve gyökeresen beléjük nevelték mint az iszlám fanatikusokba. -
#82 Hát ember, őszintén tudlak sajnálni, ha számodra ez a gondolatmenet kielégítő és logikus.
A levegőt tudod legyezni, az áram meg megbasz. Istent tudod legyezni, vagy megbasz? -
#81 A levegőt és az áramot értelmes módon meg lehet magyarázni és be lehet mutatni/bizonyítani, de istennel még nem pacsiztam le sehol tehát érthetetlen, hogy miért kellene hinnem benne. -
#80 4évvel korábban még én is ateista voltam,nem foglalkoztam ilyesmivel,tagadtam mindent,amit ma vallok
így értem a gondolatmenetedet és a kérdéseidet :)
anno még einsteinnek volt egy példája,mikor kérdezte a tanára,hogy hol van Isten?
mert,hogy "én még nem láttam Istent,tehát nincs"
erre mondta einstein,hogy "tanár úrnak nem láttam az agyát,tehát nincs"
sőt a levegőt sem látom,meg a vezetékben az áramot,de mégis van...
-
#79 a témához:
-
#78 Ha már az igazságnál tartunk, van valahol bizonyíték, hogy az első könyv volt ? Illetve arra, hogy nem csak egy alkoholista ember írta aki nem futott be íróként ? Már nem azért.. de amit nem a saját szemeddel látsz miért hiszed el ?
Ateista vonalról ennyivel le is lehet zárni a megmagyarázhatatlan dolgokat illetve az isten kontra ördög dolgot is. -
#77 nem kell mindent elhinni,ami a Bibiliában van,de ezért érdemes könyv és az elolvasása hozzátartozik az alap műveltséghez,ha vallásos vagy,ha nem...mivel az első könyv volt a világon,talán megéri elolvasni
mellesleg a többieknek azt tudom üzenni,ha van valami,ha nincs....élj tisztességes életet,mind1,hogy kapsz-e majd érte valamit,vagy sem...lelkibékéd mindenféleképpen lesz... -
#76 Az is lol, hogy megvan az esélye, hogy nem 14 év alatti és nem is lány.. nem kell hinni abban amit az interneten látsz..
#66: Nem értem miért kapna bant, tény, hogy provokatív módon írta a dolgot de ez jó esetben is csak egy, max két pontot érdemel. -
#75 ezerszer sértettek már meg engem is, mégsem futottam hogy banánt osszanak...mellesleg nem ír baromságot, max kicsit nyers a stílusa... -
#74 LOL te aztán tudod 14 éve alatti fejjel hogy miről szól az élet -
#73 mondtam már korábban is a Biblia egy fasza tanítókönyv, példákkal és történetekkel amik arra nevelnek hogy békében, nyugiban lehet egymás mellett élni, és nem az van ami egy-az-egyben oda van vésve angyalokról meg istenről meg mindenféle csodáról...
másrészt nem a vallás hanem az egyház tartotta vissza, és a kettő különböző dolog...az egyház egy begyepesedett, görcsös pénzsdajtoló intézmény beteg vlénemberekkel a vezérkarban akik királyként élnek és a nyomorról papolnak...a vallást használják fel a csorda irányítására, és azok a vallásos emberek akik nem gondolkodnak csak hisznek vakon, mind igába hajtják a fejüket, és fizetnek hogy a vén köcsögök még jobban élhessenek -
#72 mert megsértett engem...
attól,hogy valaki nem ért velem egyet,ne próbáljon meg meggyalázni..főleg,ha egy kis takony...főleg,ne azért,mert "nagymagyar" vagyok...jöjjön és mondja a szemembe
mellesleg,ez a topik nem azért jött létre,hogy fikázzuk egymást..
ez nem térítés,mindenki leírja mit gondol,nem kell lehülyézni a másikat,és ne személyeskedjetek -
#71 van olyan tudományos magyarázat ami feltélezésre épül, de az egész keresztény vallás meséi feltélezésre épülnek. Nincs bizonyiték semmire amit pl a biblia leírt.
Sztem arra mindenesetre elég bizonyíték van, h nem vmi felsőbb dolog teremtett mindent 7 nap alatt.
Jah és azt vedd figyelembe h a tudományt a évszázadokon át a vallás tartotta vissza! akinek vmi reális magyarázata volt a Föld születésére vagy h talán mégsem lapos ez a világ, akk azt az egyház máglyán elégette.
-
#70 OK, ezt tudom, de hogy jött létre, hogy bukkant fel.......... vagy ő a Big Bang? -
#69 a sok halál utáni baromságtól nekem is a szőr felálla hátamon...úgy hülyeség ahogy van
az, hogy valaki vallásos vagy nem, az mindenkinek a saját döntése (jobb esetben), de ettől egyik sem különb a másiknál
mi a bánatért járna ban egy szubjektív véleményért amivel nem sértett meg senkit? -
#68 ez egy faszság! ha egyátalán igaz ami mond vagyis nem azért találta ki h lóvét kaszáljon azzal h még él, akk sima agyi funkciókról van szó. A baleset során olyan ütés érhette ami lelassította a szívverést, vagy a pulzust, h igy próbálja megvédeni a testet, de nem halt meg! Az agyi funckiók ilyenkor még működnek ezért képes olyan dolgokat valósként megálmodni, ami előzőleg az agyába rögzült pl. a menyország. Arcokat lát, ismerős embereket, tárgyakat, ez tök normális dolog.
A másik h azt mondja a menyország csak a keresztényeké(nem pontosan igy mondja), tehát akk egy afrikai benszülött nem is kerülhetne sehova?? ugyanmár nem tudják ezt normálisan kitalálni... -
#67 kis olvasmány - halál utáni élmények
lélekvándorlás történetek
vajon miért van az hogy a dalai láma is halála előtt pontosan megjósolja hogy hová fog ujjászületni, az inkarnációját pedig mindig a leírásai alapján találják meg... -
#66 ezért a dumáért bant kapsz haver... -
#65 tudomány?
várj, egyáltalán hol a határ a hit és a tudomány között?
hisz van sok olyan tudományos magyarázat, ami csak feltételezésekre épül.
most te több ezer éves megfigyelésekre és leírásokra mondtad azt hogy "hülyeség"
ha az egyiptomiak évezredekkel ezelőtt olyan csillagászati és matematikai tudással rendelkeztek, akkor nekünk a mai tudásunkkal már rég fel kelett volna fedeznünk a naprendszert, a rák ellenszerét, stb. nem? -
#64 ha tudtam volna hogy miről szól a topic címe az 1. komment elolvasása nélkül, akkor 95%ra megmondtam volna hogy vmi ilyen hozzád hasonló betanított nagymagyar vagy vmi balesetet szenvedett és megbolondult ürge nyitja
bármiben is ami "nem létezik" csak azok hisznek, akik valamiért nem jól élnek, vagy nem jól működik az agyuk, és nem boldogok ebben a világban. az a baj, hogy szét fog rohadni a tested és nem lesz még egy lehetőséged, nem fogsz felhők közt röpködni, az ördöggel cimborálva embereket kínozni a pokolban, nem leszel fecske vagy szamár, nem fogsz tejben vajban fürdeni. amit elérsz azt eléred, amit megcsinálsz arról elmondhatod majd hogy megtörtént. más nem fog.
isten nem fogja erdélyt visszaadni azért mert az ezsgén hittérítesz, sok hívét hagyta nyomorultul meghalni. azon meg gondolkozz el hogy egész nap itt irogatni jobbá teszi e az életedet? legalább menj el sétálni vmi szép helyre és fedezd fel hogy vannak itt a megmaradt részen is jó dolgok, nem kell sóvárogni a múlt után. ne bibliát olvasgass hanem rendes irodalmat, és fogsz tudni beszélgetni az emberekkel a neten kívül is, lesznek barátaid, életszínvonal felfelé tart majd. isten visszafog, hagyd hátra.