224
Vajon,mi az igazság?
  • Slayerboy
    Már bocs, de sztem ez egy kurva nagy kamu :D
  • tigeroo
    hát nemtom ez nagyon semmitmondó...
    vannak más olyan halál utáni beszámolók amik sokkal részletesebbek és hitelesebbek
  • Phat Smoker
    Mennyiből visszajött feri ? :)
  • SL
  • Tyler1
    emberek próbáljatok már meg racionálisan gondolkozni!!!! felesleges ilyen topicok nyitogatása, létezik-e menyország, létezik-e pokol, létezik-e sors....NEM!!!!! egyszerű emberi kitaláció amivel magyarázni tudtak dolgokat többszáz évig, de manapság amikor már tudomány választ ad a kérdésekre felesleges ilyen hülyeségeken gondolkozni.
  • SL
  • TheRock18
    nah mit találtam? :) azt a videót,amit mondtam,SZINKRONOSAN :)
  • TheRock18
    a Biblia erre is választ ad...Isten mindig is létezett,mert ő a mindenség,a teremtő,mindenható..
  • tigeroo
    a végtelen és a semmi között csak egy vékony vonal van:P

és ha a semmiből lett a minden?
  • Phat Smoker
    Hogy mi az igazság ?

Az igazság odaát van! ;)
  • Prince23
    Ha Isten termetette az egész világot, akkor Istent ki??? Vagy hogy jött létre?
    erre talán sose kapom meg a választ
  • tigeroo
    ilyenkor nem a másik miatt alakul ki sajnálat, hanem a saját tudatod miatt.

egy halálhírnél is (nem közeli hozzátartozó!!!) az emberek inkább a saját halandóságukon döbbennek meg
  • dronkZero
    Kamu. Nagyon kevés az ilyen ember, és csak egy-egy villanásra "látnak a jövőbe". Nem tudok egy tucatnyi esetről sem, ahol az ilyesmi bármiféle eredményt hozott volna. Sokkal valószínűbb a feltűnési viszketegség + szerencsés tipp + bulvár szenzációhajhászás.
  • dronkZero
    Unatkozik...
  • dronkZero
    A sajnálat, mint érzés egy ösztön, az állati világ öröksége. Utódgondozásban van szerepe, növeli a faj túlélési esélyeit.
  • gfreak
    nem is azt mondom hogy igaz...azt mondom hogy a jövőlátók nagy része kókler volt (és most is az nagyrészük), így amikor a bibliát írták, akkor elkerülendőnek tartották (egy jó tanács az életre megint) hogy felkeresd őket

a jövőlátásban nem nagyon hiszek különben, hiszen ha valamit megjósolnak, azon leszel hogy valóra váljon (ha jó) vagy hogy elkerüld (ha rossz), így már tudatosan alakítod a "jövődet"...ahány döntést hozol, mindegyiknek van egy-egy reflekciója a jövőre nézve, tehát minden egyes döntéseddel egy-egy alternatív jövőt hozol létre...
  • brodix
    Lehet,hogy a szüleink nevelték belénk,de ha a szüleinkbe is az ő szüleik,akkor így most visszamehetünk sok-sok évet egészen a történelem első sajnálat érzéséig,de aki ezt megtette,ő honnan tanulta ezt?
    Nem tudom érthető-e ez a gondolat.
  • TheRock18
    ez nem igaz...
    erre felé,ahol én lakom van egy nő..és képzeld előbb mindig a múlttal kezd,majd a jövőt mondja...és ebbe a poén..hogy NEM KÉR PÉNZT...neki mind1,hogy amit mondott azért 500ezret adsz,vagy semmit... szó sem esik a pénzről...mert a jósok nagyrésze tényleg csak a pénz miatt csinálja,de mi van ezzel?
    mellesleg nem 1 ismerősömnak igazat mondott
  • tom235
    Ha láttad például a Men in Black című filmet, annak az utolsó percében is van egyfajta "isten" elmélet. Az igazságot viszont nemhogy mi, de még az utódaink sem fogják megtudni. Az emberi ész egyszerűen kevés ahhoz, hogy megértse, hogyan működik a világmindenség.
  • tigeroo
    vannak (jövőbe)látók, léteznek
    (pl. olyan látók akik a rendőrséget segítették felkutatni eltűnt személyeket stb.)

dee nostradamus túl kétértelműen jósolt szerintem! a jóslatait bármire rálehet húzni
  • gfreak
    nézd, a Biblia egy teljesen fasza könyv, jó történetekkel, amik azért vannak hogy normálisan, békében éldegéljenek egymás mellett az emberek...ezek a történetek rengeteg tapasztalatot tartalmaznak, amik az akkori világ mindennapos dolgain épültek (plusz az alapvető emberi tulajdonságokon) tehát ne menj jövőbelátóhoz, mert kókler mind és csak le akarnak húzni...de ugye ezt így nem túl baráti leírni...szemfényvesztők, csalók, etc ;)
  • TheRock18
    nem tudom ki mennyire hisz a jóslatokban,én annyira nem,de olvastam érdekességeket
    nekem megvan/megvolt Nostradamus nagykönyve kölcsönbe..ami 1993-as volt asszem,és benne volt a WTC elleni támadás...persze nem szószerint volt leírva,de érdekes volt,ahogy utalt rá...
    mellesleg a könyvben több megtörtént érdekesség is volt
  • gfreak
    ezek csak példák voltak :D de pl. ha egy ember életét nézed, elég komoly hatások érik egy iskolában (másodlagos szocializáció színtere), ami már mindenképpen befolyásolja az egyedet (tehát a sorsát ;) )
  • TheRock18
    és,az nem lehetséges,hogy valakinek megvan írva a sorsa?
    a Biblia talán nem véletlenül tiltja,hogy a jövőbelátókkal találkozzunk...ugyanis,ha tudjuk mi fog velünk történni,akkor elkerülhetjük a sorsunkat...vagy legalábbis elkerülhetnénk...
  • NeverwinterKING
    "Miért van az,hogy ha látunk valakit szenvedni,akkor sajnáljuk?Honnan jön ezaz érzés?Ki kódolta belénk,hogy ezt sajnálnunk kell,nem pedig örülni ennek."

ez nem kódolás, ez nevelés. a szüleink nevelték belünk ezt.
  • tigeroo
    na és mi van akkor ha a sorsod szempontjából lényegtelen az hogy milyen suliba jársz vagy milyen színű pólót veszel fel?
  • TheRock18
    volt nekem 1 hét,amikor valamien okból kifolyólag,nem simán vettem a levegőt,hanem sóhajtoztam,ásítozva vettem minden lélegzetvételt..aztán elmúlt
  • kifli
    namármost az agy oxigénellátás nélkül 4 percig bírja, az hogy a rekord 18perc, az nem azt jelenti hogy addig oxigénhiányos állapoban volt, egyszerűen annyi oxigént vett magához, és képes volt a szervezetét olyan állapotba hozni hogy ne használjon annyi oxigént, namármost egy eszméletlen ember nemtudja ezt tudatosan megcsinálni, azaz az agya kicsivel több mint 4 perc után károsodik.
    Am azt tudtátok hogy az ember minden 100. légzés után sóhajt eggyet? a lélegeztetőgépek is így vannak beállítva a klinikán :D
  • gfreak
    persze hogy nem reagálnék máshogy, mert a véleményem ugyanez maradna :DDD

de a véleményemet én hozom meg, a saját tapasztalataim, tanulmányaim, stb. alapján ;)

pl. nem a misztikus sors dönti el hogy én melyik suliba mentem tanulni, vagy hogy milyen színű pólót veszek magamnak...a predesztinált világkép azért népszerű és kényelmes, mert rengeteg mindent amint nem tudunk vagy nem akarunk megmagyarázni, ráfoghatjuk arra a misztikus dologra ami a háttérből irányít mindent...
  • gyuri12
    Szerintem nem így van. Amikor az ember megszületik,akkor áll előtte egy út,amit a Sors jelölt ki neki. Az ember ettől eltérhet, járhatja a saját útját,de ez az út néha találkozik a Sors által kijelölt úttal. És természetesen a vége és az eleje is ugyanaz.(Születés-Halál)
    Biztos volt már mindenkinek olyan,hogy el akart kerülni valamit és megtett mindent a cél érdekében, de hirtelen jöttek a "véletlenek" és mégis megtörténik az a dolog.

És szerintem megint csak nem igaz az sem,hogy egy ember a bele "kódolt" dolgokat nem tudja megváltoztatni. Magamból indulok ki: 1 év alatt letudtam az összes kamaszkori problémát, és a végén úgy jöttem ki az egészből, hogy sok ember nem is hitte el rólam,hogy én vagyok. Pedig mindenki jósolgatott nekem jót és rosszat,és ezt az általad leírt dolgokkal magyarázta,és tessék,azok töredéke vált csak be,pedig minden jel arra mutatott,hogy olyan leszek,amilyennek megjósoltak.
  • Ben C
    Nem, csak elfojtjuk (ha olyanok vagyunk), és nem folytjuk el (ha nem vagyunk olyanok). Az agyunkban végbemenő folyamat egyféleképpen játszik le, de az az emberi sajátosság, hogy TUDUNK a folyamatról, abba az illúzióba kerget minket hogy mi irányítjuk. Az idegsejtjeink között terjedő elektromos-kémiai ingerlet egyféleképpen fog lefolyni.

Ezt gondold végig: Ha visszatekerődne az idő, és újra ott járnánk , ahogy elkezded olvasni ezt a hozzászólást, máshogy reagálnál rá? Szerintem nem. Innentől sztem triviális a dolog..
  • gfreak
    némi igazságot én is látok benne, de a genetikailag kódolt tulajdonságainkat felül tudjuk bírálni ah dolgozunk rajta..pl. az agressziót képesek vagyunk elfojtani (lám, mennyit is fejlődtünk az állatokhoz képest), intelligenciánkat folyamatos használattal tudjuk edzeni, míg ha ingerszegény környezetbe kerülünk, képes csökkenni (elbutulás)...
  • TheRock18
    látod...nekem 18 perc is lehetetlennek tűnik...sőt,még a 3 perc is.. :D
  • TheRock18
    :D xD
  • Slayerboy
    Amúgy Gianluca Genoni 18perc 3másodperc.. :) Csak a pontosság kedvéért ;)
  • brodix
    Tyűű mennyi filozofálás!!!
    Ide el fogok jönni olvasgatni!
    ,,Hozzáadás a kedvencekhez",Katt!
  • tigeroo
    szerintem is-is.

van sors, de az nem ilyen "részletes" mint a #22-es, ha van is valamilyen célod az életben attól még magad ura vagy, és te döntöd el hogy hogyan viszed véghez a feladatodat, vagy hogyan hibázod el (esetleg).
    szóval ha van is sors, az is csak egy eszköz (vagy afféle útmutatás), ami terelget téged.

tehát én úgy képzelem, hogy egy bizonyos esemény bekövetkezése az életedben olyan előzmények összessége, amit te magad hoztál létre
    (az eddigi cselekedeteiddel és még hátralévő feladataiddal)
  • Slayerboy
    Van ebben igazság, de azért ez az előre meg van írva dolog nem teljesen igaz szerintem.
  • Slayerboy
    Amikor valaki a klinikai halál állapotába kerül a szervezete akár 3-4 óra után is újraindítható, csaképp az agyműködés áll le ilyenkor nem tudják megmenteni :S
  • tigeroo
    mi az az ok, mi az az okozat?