73
Taikodom - Brazil Űr-MMOG
  • tomonor
    na szal regizés... Fent jobb felső sarokba a Create accountra nyomod, kitöltesz mindent, még a születési dátumodat is, erre pipát nyomsz: I accept and agree with the terms of use; a Newsletter-re nem, és beírod a Word of verification szakasznál azt a pár betűt, amit ki kell tölteni az utolsó mezőbe.
  • Mazarex
    jó firefox gond volt, térjünk vissza a reg problémámhoz pls
  • tomonor
    hidd el, neked nem a billentyűzeteddel van gond, hanem a böngésződdel vagy a hálózatoddal. A billentyüzet nem tehet arról hogy fordítva kódolja át a böngésző a dolgokat.
  • Mazarex
    csak xarakodott a mozilla most egyenlőre jó:)
  • Mazarex
    na most jól ír szal 8mb/s a max de inkább lassanban szokott jönni, szal nem értem:S
  • tomonor
    o_O ilyet se láttam még
  • Mazarex
    s/bm8 xam tazóláh a sroyg géle táh

lol már megint forditva ír nem tom mér...
  • tomonor
    o.o hmm, a hiba az ön készülékében van, ugyanis nekem kb olyan gyorsan tölti be mint a youtube-ot xD milyen neted van?
  • Mazarex
    igen az oldalon, de kb 17%it betölt a firefox szerint aztán várok vagy 2 percet és semmi, de ha vki beegine hejettem azt megköszönném, ha nincs más megoldás, de azt már privibe , amugy most vmiért rossz a billentyüzetem, googleba pölö forditva ir be hogy modokiat
    meg hasonlók kbö így:O
  • tomonor
    mármint az oldal? Ilyet nem kéne csinálnia, biztos hogy minden fontos adatot kitöltöttél?
  • Mazarex
    hali! próbálok taikodomra regisztrálni, de nem akar a submit után betölteni, gondolom mert messze van brazilia, szóval ha vki tudna segíteni vhogy, rám privizne? előre is köszi
  • tomonor
    nos pénz lenne rá. Viszont nincsenek embereim, és minimum 4 ember kell hozzá. Továbbá rohadt sokat kéne foglalkozni a játékkal, más corpokkal is törődni... valahogy erre most nincs időm :X
  • Morpeus
    Tomonor, megcsináltad a corpot? Mert valahol olvastam, hogy corpot akarsz csinálni, csak még nem jöttél rá, hogy hogyan kell.
  • Morpeus
    Én valahogy jobban örülnék, ha nyílt forrású lenne a játék. Akkor sokkal gyorsabban fejlődne. Ezt biztosra veszem. Nem biztos, hogy lekörözné az EVE-Online-t mert annak erős a marketingje. Meg nincs nagy piaca az űr játékoknak. Hát még az mmo-nak. Ahhoz képest van 1-2 normális.
  • tomonor
    fejleszteni feljesztik, csak brazil sebességgel.
  • Morpeus
    Köszönöm a választ! Egyébként a játékot fejlesztik is? Vagy csak áll és szedik be a lóvét? Csak mert elég érdekesnek tartanám, ha nem fejlesztenének egy mmo-t!
  • Morpeus
    Bocsánat! Nem lett befejezve az egyik mondatom se. Most javítom: De szerintem ha lennének benne olyan dolgok mint az EVE-ben mint pl a corpok harca(nem tudom, hogy van-e ilyen benne.) akkor nehezebb lenne megunni. Durván fél órát toltam és újra akartam indítani mert csak v-vel lehetett irányítani a gépet, utána meg nem engedett vissza. Arra hivatkozott, hogy baj van a net elérésemmel. Ez igazán érdekes volt számomra. Akkor még úgy írta az oldal, hogy a szerver online.
  • tomonor
    vannak corpok és harcolnak is, csak általában a fizetős node-okban. Hogy mennyit kell fizetni, azt ne kérdezd, de a lényeg hogy havonta kell fizetni. A v-betüs dolog az egy bug, újraindítod és rendben lesz.
  • Morpeus
    Mennyit kell fizetni? Mert 3 ropi alatt van az belefér egyszer. De szerintem ha lennének benne olyan dolgok mint az EVE-ben mint pl a corpok harca(nem tudom, hogy van-e ilyen benne.) Durván fél órát toltam és újra akartam indítani mert csak v-vel lehetett irányítani a gépet.
  • tomonor
    ám ha femlész a főoldalra láthatsz jobb oldalt egy lámpát - na az ha kéken ég akkor működik a szerver, ha pirosan, mint most, akkor server offline van. :D
  • tomonor
    nos a játék már elég öreg, ha akarták volna bugtalanítani, akkor megtették volna. Nos, hogy aktív vagyok azt már nem mondhatnám... Van egy Merchantom, és azzal összebányásztam 5 millió Taelt, és 36 szintü vagyok, de már nagyjából unom az egészet. A másik dolog ami miatt abbahagytam, hogy fizetni kell a hoplonnak, hogy elutazhass a déli rendszerekbe. -_- mármint igazi pénzzel.
  • Morpeus
    Üdv! Jó kis játék ez. Legalább olyan jó mint a Vendetta online, csak jobb graffal. Tényleg kicsit gány, hogy még az irányítás is bugos és néha nagy a lag(ebben a pillanatban sem tudok belépni.) Van aki aktívan játszik még most is? Kérdem ezt úgy, hogy látom, a legújabb hozzászólás még júliusi. Az én nevem Sichrol. Ha még játszik valaki akkor vegyen fel mert én úgy gondolom, hogy több időt fogok ezzel eltölteni. Nagyon jó, csak bugtalanítsák.
  • tomonor
    ha egy üzit visszaolvasol, ott írtam le, hogy melyik oldalra mennyél a karrier pontokért.
    http://www.taikodomstats.com/

Ahhoz hogy rakétát lőjj, előbb rendelkezni kell a szükésges képeséggel, launcher-rel, rakétával és a launcher billentyű, amelyet már átálítottam, nem emlékszem melyik volt de elég hülye helyen volt.
  • Titan
    Dockoltam jópárszor, de a hiba nem javult meg...:(
    De a legjobban az zavar, hogy nem tudom mire teszem a skillpontokat, mert se leírás se semmi csak a blablatitle valami..:)
    De arra se jöttem rá, hogy pl. bomberrel vagyok és a kasztom is az, hogyan lehet rakétát lőni(Shift+1-et ír) de csak lézerrel puffogtat...
  • tomonor
    szó mi szó, a játék brazil fejlesztés ami sajna = a jó ötletekkel, de hibás megvalósítással. A játék néha összekever dolgokat, befagy a hud, vagy nem lehet irányítani a hajót a V lenyomása nélkül. Neked éppen az fagyhatott be, bedokkolásal orvosolható.

A hajó célkeresztje a kurzort követi, egy idő után megszokható, továbbá jó azért is mert egyszerre lehet vele célozni, és targetelni.

Ami viszont zavaró az a sok lag és flood ami nálunk délután 3-tól jelentkezik este 7-ig. Ám ha 12 óra előtt mész fel, akkor kítűnő játékmenetben lehet részed, ám sajna azt megszakítja a déltől 14-óráig tartó Server Maintance minden áldott nap, kivétel vasárnap. >_<

Ennek ellenére már túl sok pénzt szedtem össze hogy csak úgy abbahagyjam a játékot, amint működésképes lesz a Corporation creator rendszer, azonnal indítom a Corpom.
  • Titan
    Jópofa kis game lenne, de elég bétaszagú és tele van hibával.. :(
    pl. combat módban miért nem lehet forogni (A,D)??
    Elég zavaró a kurzor és a célkereszt láthatósága egyszerre..:(
  • tomonor
    Találtam egy jó oldalt a karrier menü pótlására:
    http://www.taikodomstats.com/
  • Landor
    én voltam kint brazilban és nem köcsögök
    te viszont az vagy
  • tigeroo
    sikerült közel 200 millió embert kollektíven beskatulyáznod egy mondattal.
    gratulálok :D
  • tomonor
    gyilkolom őket :D ám tényleg szó szerint igaz rájuk amit mondasz. Ennek ellenére ha lehet mellőzzük a csúnya beszédet.

FLAME OFF
    WAREZ OFF
    REKLÁM OFF
    SPAM OFF
    TGF/RECRUITING ON
  • Frosty01
    utálom a brazilokat. ritka köcsög népség és ha élvezed a velük való játékot akkor idióta vagy :|
  • tomonor
    Képek a játékból

E játékban te magad irányítod a hajódat, freelancer-es az irányítás. Alap billentyű konfig:

LMB-Cél
    RMB-Tűz

W-Előre
    S-Hátra
    A-Tengely körüli forgás
    D-Tengely körüli forgás
    E-Aktiválás
    C-Turbó (Cruise speed)
    Tab-Legközelebbi cél
    Alt-Harci mód be/ki
    Enter-Chat
    F-robotpilóta
    T-Cél (és az LMB ugyebár)
    Space-nagyobb látószög
    R-Radar, X-Z -Sensor zoom a radarban
    I-Belső nézet
    O, MMB-360 fokos nézet
    1,2,3,4-Ágyúk cserélése

Az angol verzió egyelőre fejlesztés alatt van, ám a játék 75%-a angol már. Ennek ellenére van néhány scriptelése hiba az angol verzióban, az egyik ilyen dolog a Career menü. Ehhez találtam egy fordítást a Merchantoknak, én igazság szerint nem nagyon tudtam belőle kijönni, de valaki hátha:

-----------------------------------

1. Ship: each level grants you +3% hull, +2% shield +1% cruise speed
    8 -> next shipclass 15-> next ship class
    skill level 15 and 40 required to get next ship class

2. Cannon (energy) second skill is energy cannon; all levels decreases the cooldown for such cannons by .2
    also, levels 5 and 10 allows you to use improved versions of energy guns

3. skill is for particle cannons
    each level boosts damage and range by 3%
    also, levels 5 and 10 allows you to use improved versions of said guns...

4. skill is related to vault size
    each level increases it by 100

5. improves defence turrets
    each level boosts damage and rof by 3%

6. is rails
    +3% damage and +3% range for rails

7. is blasters
    3% damage and 'projectile' speed

8. containers
    it increases conteiner capacity by 2% per level

9, is for missiles
    +2% damage and +2% speed

10. rockets
    +2% damage and

11. mines
    +2% damage

12 hull armor
    + 5% and +4 armor

13 mines #2
    +2% damage

Merchant

1 ship
    2 energy cannon cool down
    3 particle cannons
    4 vault (size)
    5 rail
    6 blasters
    7 container (size)
    8 missiles
    9 rockets
    10 mines (durability until they blow up)
    11 hull / armor
    12 mines layer (small, medium, advanced)

12. mines layer, (small, medium, advanced)

1. Ship: each level grants you +3% hull, +2% cargo space, +1% cruise speed
    8 -> next shipclass 15-> next ship class
    skill level 15 and 40 required to get next ship class

2. Cannon (energy) second skill is energy cannon; all levels decreases the cooldown for such cannons by .2
    also, levels 5 and 10 allows you to use improved versions of energy guns

3. skill is for particle cannons
    each level boosts damage and range by 3%

4. skill is related to vault size
    each level increases it by 100

5. is rails
    +3% damage and +3% range for rails

6. is blasters
    3% damage and 'projectile' speed

7. containers
    it increases conteiner capacity by 2% per level

8. is for missiles
    +2% damage and +2% speed

9, rockets
    +2% damage and

10. mines, durability

11 hull armor
    + 5% and +4 armor

-----------------------------------

Nos. Ezzel sok sikert xD

Maga az univerzum nem éppen nagy. Itt a naprendszer az összes bolygóval, + még néhány kiegészített szektorral, És még van néhány szektor a külső peremeken. Ezek a rendszerek többnyire PvE, ám a kalóz rendszerek többnyire PvP szektorok. És ott vannak a kalózok is =.=

A fejlődés a Merit pontokkal lehetséges (vagyis itt így hívják az xp-t) Pénzt szerezni sokféle képpen lehet: kereskedéssel, bányászással, kalózkodással, questek megoldásával. A questeket az Agentektől lehet felvenni egy állomáson. Ha lesz pénzed, új hajókat vehetsz, továbbfeljesztheted azokat az ú.n. Amplifier-ekkel, vehetsz rá fegyókat, rakétákat, aknákat, stb. Egy játékosnak lehet Corporation-e, ami egyelőre titok számomra, hogy hogy is megy, mindenesetre kapnak a játékosok egy állomást ha jól tudom. Egy corp megnyitásához minimum 4 ember, és 1 millió Tdollár szükséges.

Maga a játékélmény kíváló ha azt nézzük hogy ingyenes. Ám egy valamit meg kell jegyeznem: a brazil játékosok (márpedig a többség az) rühelli az angolokat. Így az én nézetemben maga a játék egy nagy háború az angolok és a brazilok között.
  • tomonor
    Üdvözlök mindenkit frissen nyitot topikomban :D Ezúttal egy kebésbé ismert, Brazil Űr-Massive Multiplayer Online Game-t mutatok be.

Nos, aki arra gondol hogy űr + mmo, az rögtön rávágja, hogy Eve Online.
    Ám ennyi. Eme játék inkább az X3-TC univerzumot/grafikát idézi, mint az Eve-t.

A játék ingyenes. Regisztrálsz, leszeded a klienset és játszol.

Egy faj (Terránok) és négy féle játszható osztály van:
    -Hotshot (vadász)
    -Juggernaut (bombázó)
    -Scout (felderítő)
    -Merchant (kereskedő)

A játékről bővebb infó magyarul itt: SpaceSimulators Blog

Illetve a főoldal: http://www.taikodom.com/

A játék maga nemében kítűnő, ám van valami, amit érdemes megemlíteni: gyenge a szerver, és ráadásul messze is van. Így este fele, amikor Brazíliában nappal van, nagy kifagyásokra (lag-ra) számíthattok. Ellenben, akit ez nem zavar, és kereskedőnek áll, az gazdag életre számíthat. Enjoy.

~Tomonor