87
  • Wittgen
    #87
    Ja, meg ha már alapmű. A Titanic sokat kaszált (pénz+oszkár), sokan istenítik, de az ÉN szememben csak egy fostalicska. Ez van.
  • Wittgen
    #86
    Nem is tudtam, hogy PJ filmet forgat a magyar költségvetés vitájáról + még a mozi is adja majd...
  • bigjoe
    #85
    Hát nekem tetszik a trailer és vita helyett majd jól beülök egy moziba oszt megnézem.. LOL
  • FoodLFG
    #84
    Egyetértek ez a csuszi egy LOL. :P
    Kit érdekel, hogy alapfilm. Ilyen fogalom nem is létezik. Megnézi az ember a filmet és ha tetszik neki akkor jó, ha meg nem akkor nem jó film.
    Szubjektív. Attól, hogy még mindenki azt nézi, nem lesz globálisan jó film, mert ilyen nem is létezik, mert mindenkinek más számít jónak..

    Ráadásul csak akkor jelenthetné ki valaki, hogy "alapfilm" (bár továbbra sincs ilyen), ha a világ összes filmjét látta volna. Jön a csuszi, hogy ezt nem láttad, akkor ne is kommenteljé'. Höhö na persze.. xD Gondolom ő sem látott még minden filmet.

    Az a lényeg, hogy nem kell hájpolni semmit sem. Megnézed a trailert, és ha jó, akkor várod a filmet, egyébként meg nem. Ennyi. Tökmindegy ki csinálja.

    Ennél tovább már nem olvastam a kommenteket, mert nem érdekel. hehe :P
  • Talley
    #83
    Baliboy:

    ezt még korábban írtad: " De ha te egy akció filmben mondani valót keresel, akkor lelked rajta. LOOOOOOL "

    egy példát így fejből tudok mondani: Bunyó karácsonyig. Más kategóriákba is beletartozik mellette, de azért akciófilm is.
  • Talley
    #82
    Baliboy és Csuszi:

    Remélem ezt az angol mondást érteni fogjátok: It takes one to know one. (sajna nem tudom hogy van e magyar megfelelője a mondásnak)

  • Silenzio
    #81
    Amilyen szarul indult, úgy lett egyre jobb. Mert nekem nem hiányzott egy tévés T2-koppintás, annak meglehetősen fos volt. Szépen-lassan viszont megtalálta a saját hangját. Akinek nem jön be, az szűk látókörű/türelmetlen és idő előtt abbahagyta/idióta.

    Ja igen, laikus, filmkedvelő fejjel Cameron lehet hogy benne van a top 5-ben, filmtörténész fejjel -tehát szakmai kánon szintjén- viszont nagyon nem. De a mentalitásával a legnagyobbakat idézi, ez nem vitás, és Hollywoodban a kortársai, kollégái körében hihetetlenül nagy tisztelet övezi. De ez "csak" Hollywood. Mielőtt valaki belém kötne, hogy mi az hogy szakmai kánon meg kik döntik el milyen film jelentős, nos olyan emberek, akik 1000x annyi filmet láttak, mint egy átlag ember, kapásból több száz rendezőt tudnak felsorolni konkrét filmográfiával, és látták is a legnagyobb részét. Mert ne pattogjunk Cameron zsenijét bizonygatva, ha nem vagyunk tisztában a filmművészet legnagyobbjaival, vagy akár Hollywood Cameront megelőző 80 évével... Már csak azért is mondom ezt, mert Cameron azért szerző, általában saját témából dolgozik saját forgatókönyvvel, és bizony ezektől a nagyságoktól tanult profizmust, maximalizmust, kreativitást és kitartást. Neveket szándékosan nem említek, volna vagy 50 csak a legfontosabbakból.

    Az Avatárt én is várom, remélem nem csak látványfilmnek lesz majd nagy durranás.
  • csuszi
    #80
    sikerült a 3-ból azt kiválasztanod, amire nem gondoltam. azért ez is valami:)
  • csuszi
    #79
    "Te:
    - A jó filmek számodra azok amiket a szakma elismer." wrong
    "Olyan filmeket nézel meg amikre mások azt mondják, hogy jó. (gondolom amire azt mondják, rossz azt meg sem nézed)" wrong 2

    egyéb óhaj?
  • BaliBoy
    #78
    "azért hype-olom az avatart, mert NEM szerintem, hanem a szakma és a világ rajtad kivüli része úgy véli, hogy cameron 6 filmje nem piskóta. és szerintem ha korunk egyik legtehetségesebb "gépészének" adunk 500 millát és 10 évet, az több mint jó előjel."

    Na szevasz.
  • csuszi
    #77
    nem ezt írtam, de én huszadjára ki nem javítalak.
    65# bye
  • BaliBoy
    #76
    Te:
    - A jó filmek számodra azok amiket a szakma elismer.
    - Vakon megbízol abban akinek voltak jó filmjei és előre rajongsz a jövőbeli filmjéért.
    - Olyan filmeket nézel meg amikre mások azt mondják, hogy jó. (gondolom amire azt mondják, rossz azt meg sem nézed)

    vs.

    Én:
    - A jó filmek számomra azok amik nekem tetszenek, nem pedig azok amiket a szakma alapfilmnek tart. Felőlem tarthat. Azzal eddig sem vitatkoztam csak simán nem érdekel.
    - Nem rajongok előre egy olyan valamiért amiről jóformán nem tudok semmit csak statisztikai adatokat és azt, hogy a rendezőnek voltak jó filmjei. MEGJEGYZEM: rajongás=/=valószínűleg jó film lesz. Te vagy az előbbi én meg az utóbbi.
    - Mindenféle filmet megnézek mert nem tudhatja az ember, hogy mibe botlik. Jó ideje el sem olvasok kritikát arról a filmről amit megszeretnék nézni mert esetlegesen befolyásolhat. A filmeket utánajárás vagy random szerűen választom.




    Nyugodtan elolvashatja bárki ezt a posztot. Ha mások szerint én vagyok a szűk látókörű meg a hülye... hát legyen. Válallalom. Bár nem adok sokat mások véleményére.
  • pauly
    #75
  • csuszi
    #74
    pedig ez már ovis szint, mégse megy...
  • csuszi
    #73
    persze, mivel nem fogod az adást. de nem baj, mások igen, és jókat röhögnek rajtad...
  • csuszi
    #72
    "Az pedig egy másodpercig sem merült fel kérdésként, hogy világszinten mi övezi a Terminator meg az Aliens sagat. Semmi kétség, hogy mi." magyarázd már el plz.
  • csuszi
    #71
    a tv ben is meg kellett nézned valamiért, véletlen sem azért, mert a kis 10 éves haverjaid (annyi voltál akkoriban ha tv ben láttad) mondták hogy ez geci fasza film bazzeg nézd meg bali, vagy mert ez a brusz villisz kurva jó arc volt másik száz filmben...
  • BaliBoy
    #70
    Ugyanazokat ismétled. :D
    Olvasd végig újra a kommentjeimet és minden kérdésedre megkapod a választ. Ha észrevetted az utolsó néhány kommentemben csak ismételni kellett magamat, de még így sem fogod fel.
  • csuszi
    #69
    azt kéne de úgyis unatkozok.:) és olyan jó forgatni benne a kést, és észre se veszi. de azért mások veszik a lapot, asszem ezt hívják udvari bolondnak?
  • csuszi
    #68
    magyarázd már el, olyan kíváncsivá tettél...

    "Az, hogy James Cameron csinálja egy jó előjel, de már előre elkönyvelni az év sci-fijének hát sztem. nevetséges." ---> végülis csak 3szor jrtam le:

    azért hype-olom az avatart, mert NEM szerintem, hanem a szakma és a világ rajtad kivüli része úgy véli, hogy cameron 6 filmje nem piskóta. és szerintem ha korunk egyik legtehetségesebb "gépészének" adunk 500 millát és 10 évet, az több mint jó előjel.
  • BaliBoy
    #67
    Ez az utolsó válaszom mert nem érdemelsz tized ennyi gépelést sem:

    A Die Hard-ot (az első három részt) én először a TV-ben láttam. Ennyi.



    "és neked, amikor nem ismered be, hogy egy alkotó munkássága mérvadó hogy ítéled meg a munkáját a jövőben."
    Komolyan, annyira szánalmas vagy. Nem tudom hanyadjára idézem:

    "Az, hogy James Cameron csinálja egy jó előjel, de már előre elkönyvelni az év sci-fijének hát sztem. nevetséges."


    "az első mondatod pedig tényleg nem értem hogy jön ide. magyarázd el nekem. hadd cáfoljam meg azt is."


    Na most aztán végkép kibújt a szög a zsákból. Menjél szépen értelmezni.
  • csuszi
    #66
    utoljára válaszolok. több ok miatt is.
    1. sértegetéssel nem mégy semmire. én se teszem, pedig te teszed.
    2. kérdezték hogy nálad mi a top 5. alapmű. erre te mondtad hogy a transfomrers látvány miatt. ---> FOLYAMATOSAN UGATOM, hogy nem ízlés alapján döntöm el mi alapmű, és mi nem. hanem hogy hozott e valami újat valamilyen téren, hogy korszakos jelentőségű-e. és ha te az alapján rakod be a trans-t, mert jaj de jól nézett ki, akkor nem fogod még mindig az adást.

    DIE HARD teljesen más vita még midig nem fogod fel (de én vagyok az analfabéta): kérdeztem hogy mi alapján nézted meg, amikor nem volt trailer akkoriban, és a történet egy nulla.

    egyszerű a dolog:

    azért hype-olom az avatart, mert NEM szerintem, hanem a szakma és a világ rajtad kivüli része úgy véli, hogy cameron 6 filmje nem piskóta. és szerintem ha korunk egyik legtehetségesebb "gépészének" adunk 500 millát és 10 évet, az több mint jó előjel.

    +

    te jöttél azzal, hogy önálló akarat stb. erre én kérdeztem, hogy akkor mi alapján választasz, hisz az alkotói előélet nem játszik, sem mások véleménye, akkor mi a faszom??,
    erre te hogy történet és trailer. erre kérdeztem a die hardot

    és ez már tényleg ovis szájbarágás bazdmeg...de én vagyok az analfabéta??? és ki a faszom mondja meg hogy mit nézzél? tőlem a világ legszarabb filmjeit is nézheted szarom le, magaddal baszol ki bazzeg.
  • stationx
    #65
    Találó. :) De hagyd rá szerintem. Van akin nem lehet segíteni s szvsz rajta nem is kell. Van aki élvezi a boldog együgyűséget. ;)
  • BaliBoy
    #64
    Te szerencsétlen! Továbbra is sík vagy. Mondtam egy szóval is, hogy a Transformers látványa korszakalkotó. Te olyan hülye vagy, hogy az nem igaz. Olvasd már végig azt a mondatot:
    "Esetlegesen más-más megközelítés miatt. Pl a Transformers csak a látvány miatt, de megelőzné Terminatort és az Alienst."

    Die Hard:
    1. Nem neked válaszoltam #46-ban.
    2. Nem te hoztad fel a Die Hardot hanem az én válaszomban volt ami Nasedo-nak volt címezve
    3. Fel sem merült Nasedo és köztem, hogy olyan akció filmet keressek aminek mondanivalója is van.

    Észlény: történet=/=mondanivaló
    Köszi, hogy mostmár azt is megmondod, hogy mi alapján nézek filmet. Egyre jobb.
  • csuszi
    #63
    1 autós megy az autópályán és hallgatja a híreket, ahol a bemondó felhívja a figyelmet, hogy egy őrült megy szembe a forgalommal.
    erre az autós: egy ?????? mind!!!!!!!!

    de biztos neki is volt szabad gondolkodása meg önálló akarata, a sok buzi meg szembemenet mind légy volt...
  • csuszi
    #62
    neked bizony, amikor százszor leírtam, hogy nem vitatkozok ízlésen.
    és neked, amikor a die hard-ot már azért hoztam fel, mert te történet és trailer alapján választasz mozit. trailer nem volt die hard 1-2-nél, történet sem nagyon:):) akkor ott mi vitt el a moziba? vagy mi alapján vetted ki a kölcsönzőből?
    és neked, mert az édes cimborámra úgy reagáltál ahogy.
    és neked, amikor nem ismered be, hogy egy alkotó munkássága mérvadó hogy ítéled meg a munkáját a jövőben.
    előjelnek pedig azt venném, ha egy jó rendező csinálná 200 millából. nem cameron 10 évig 500-ból.
    az első mondatod pedig tényleg nem értem hogy jön ide. magyarázd el nekem. hadd cáfoljam meg azt is.
  • BaliBoy
    #61
    Jah én nem tudok:
    "Az pedig egy másodpercig sem merült fel kérdésként, hogy világszinten mi övezi a Terminator meg az Aliens sagat. Semmi kétség, hogy mi."

    Ezt meg csak a 6. postban írtam.
    "Az, hogy James Cameron csinálja egy jó előjel, de már előre elkönyvelni az év sci-fijének hát sztem. nevetséges."

    Tényleg, nekem vannak nehézségeim...
  • csuszi
    #60
    és neked a transformers korszakalkotó volt látványilag??? megelőzte a korát? olyan módon lett filmezve ahogy előtte egyik film sem?
    és hülyét nem én csinálok magamból, mert nemén vagyok aki nem tudja értelmezni azt amit leír a másik. azt hogy a die hard-ot miért hoztam fel, te olvasni nem tudó, az nem azért volt hogy korszakalkotó-e vagy sem, (mert az, részemről alapmű), hanem hogy történet alapján nézel mozit akkor azt kihagytad volna, vagy az nem tűnt fel hogy ott már máson ment a vita? hogy trailer (die hard 1-nél te nem néztél trailert), és történet alapján választasz mozit. ha őszintén magadba nézel, akkor beismered, hogy egy rakás filmet azért néztél meg, mert megnézték még rajtad kívül kismilliárdan, vagy mert mások szerint jó volt.
  • csuszi
    #59
    1. te tényleg nem tudsz olvasni. leírtam ezerszer, hogy lelked rajta, hogy neked mi tetszik, itt azon van a hangsúly, hogy annak ellenére, hogy nekem nem tetszik a titanic, meg másik 100film a meghatározó jelentőségűek közül, attól még ELISMEREM!!
    2. hogy igenis számít az előélete egy alkotónak. mert nem adunk nekik tabula rasa-t. te sem adsz, senki sem ad.
    mint ahogy az avatart is meg fogod nézni. vagy ha nem, jól kibaszol magaddal. én mindenképp nyerek:)
  • BaliBoy
    #58
    Na most csináltál végképp hülyét magadból. De minimum sikerült bebizonyítanod, hogy nem vagy képes az olvasott szöveget értelmezni:
    "Esetlegesen más-más megközelítés miatt. Pl a Transformers csak a látvány miatt...

    Die Hard:
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1247993735&no=41]#41[/URL]

    erre válasz akció film kategóriában:
    "A sima csihi-puhi akció filmekért nem vagyok odáig. Szóval még nehezebb listát csinálni belőle. De az biztos, hogy a Die Hard-al kezdődne és ott lenne közvetlenül mögötte a Face off."


    De ha te egy akció filmben mondani valót keresel, akkor lelked rajta. LOOOOOOL


    És igen. Jó sok szar filmet láttam már. És büszke vagyok rá, mert veled ellentétben így én tájékozott vagyok és nem csak olyan filmeket nézek meg amiket mások istenítenek.
  • BaliBoy
    #57
    Na ez a baj a világgal, hogy tele van ilyenekkel akik másoknak vagy statisztikáknak hisznek, fantáziaországban élnek és tele vannak előítéletekkel (akár pozitív, akár negatív). Közben meg becsmérelsz mert vannak olyan filmek amik nekem (leszarom a szakmát nem ők irányítanak engem) jobban tetszenek a Terminatornál. Gratulálok hozzá.
  • csuszi
    #56
    trailer? történet? jó sok szar flmet nézhetnél meg ha így tennél. lásd alábbi hozzászólásom. biztos a transfrmersben is a történet vonzott. vagy a die hardban:D:D:D
  • csuszi
    #55
    disztingválási problémáid vannak ha te egy édes cimborámra úgy reagálsz ahogy.
    és egy szóval nem mondtam, hogy ez alapján osztályozok, mint ahogy le is írtam, hogy a sziget jó film, az ember gyermeke is tetszett. de ha egy alkotó 7 filmjéből NEM ÉN, HANEM A SZAKMA, A FÉL VILÁG (kivétel mr szabad akarat), 6-ot elhelyez az alapfilmek palettáján, akkor én megelőlegezem neki hogy egy jó filmet csinál cirka fél milliérd dollárból, tíz év alatt, úgy, hogy a főművének tekinti. de mit is magyarázok egy manusnak, aki az alkotók (legyen az festő, operaénekes, zeneszerző vagy bármi más) munkásságát nem tekinti mérvadónak. és akkor te mindenkinek tabula ras-t adsz? akkor ülj be minden uwe boll filmre pl. vagy olyan rendezők filmjeire, akiknek az imdb worst 250-ben vannak a filmjei. hisz kit érdekel mit nyújtottak előtte?
  • BaliBoy
    #54
    Trailer!? (jah, bocs, te ilyenről még nem hallottál mert a saját képzeletedben élsz) +utána nézek miről szól a film. Még mindig több mint amit mások mondanak. Ugyanis mindenki csak a saját ízlése alapján tud beszélni. (bár úgy látom vannak akik megpróbálnak mások véleménye alapján ítélkezni)
  • BaliBoy
    #53
    A reménytelen te vagy, hogy századszorra leírva sem érdekel, hogy másoknak mi az alapfilm, vagy mi a kurva jó film. Sem most, 100 év múlva meg főleg nem érdekel. De ha te ilyen módon osztályzod a filmeket, hogy mások mit tartanak jónak, toplistásnak, 100 év múlva is toplistásnak... akkor az a te szegénységi bizonyítványod.

    A Terminator ugyanúgy sehol nem lesz 100 év múlva mint azok amiket felsoroltam. De 50 év múlva sem. A Terminator a maga korában újdonság és átütő erejű volt. De ma már a számítógépek korában és a robotok hajnalán nem olyan nagy szám. 50 év múlva meg főleg nem lesz. 100 év múlva meg... LOL

    Jah, leírod a a post elején, hogy te mennyire nem akarsz paraszt lenni erre egy "én vagyok a magas lovon" féle édes cimborámmal társz. Ha tetszik ha nem te voltál aki elkezdte ezt az ilyen beszólásokkal, hogy neked nem is lenne szabad postolni meg a már az előző sorban említett szöveggel.
  • immovable
    #52
  • Barakukk
    #51
    Miért nem a District 9-ről beszéltek?
  • csuszi
    #50
    és mi alapján mégy el moziba? mert az alkotók munkássága alapján nem választasz azt már tudjuk. az meg hogy mások mit mondanak, a légy példázatod miatt nem játszik. akkor mi marad? dobókocka? ejj ez a fránya logika. vagy leborulsz Isten előtt, aki megmondja neked (szabad akarat), hogy mi lészen a feladatod? :):)
  • csuszi
    #49
    tényleg reménytelen vagy...
    nem vagy hajlandó megérteni amit írok, és ezért ismétled magad.
    és ha az édes cimborád neked személyeskedés, amikor direkt így indítottam a hozzászólásom, tényleg nem parasztságból írom, akkor nálad nagy baj van, de biztos egy lapon említhető ezzel:
    28;30;38.

    és én sose vitatkozok ízlésen, most se teszem, ha neked a transformers jobban bejön mint a terminator, akkor lelked rajta, csak azt nem fogod ember, hogy itt arról van szó, hogy vajon ha 100 év múlva készítenek egy listát hogy az elmúlt 100 év legnagyobb scifijei, akkor a kritikusok, szakmabeliek miket írnak fel. és garantálomneked, hogy sem a sziget (nem rossz de hagyjuk már bazzeg egy szimpla jó mozi, sem az ember gyermeke (szintén ugyanaz a szint), sem a transformers (ez egy vicc akart lenni ugye?) sehol nem lesz. és ehhez semmi köze nincs ahhoz, hogy neked vagy nekem tetszenek-e. mint ahogy nekem nem tetszik egy valag film a top 250-ből az imdb-én, de elismerem őket, és tudom értékelni hogy megelőzték a korukat, vagy új rendszert vittek egy műfajba, vagy új rendszerű forgatókönyv stb...ezt fognád fel végre

    a légy

    ui.: de tudom én nem érhetek fel szellemi nagyságodhoz, akinek önálló gondolatokat adott az Isten és szabad akaratot, és vagy oly lelkes, hogy ezt az sg-én osztod.
    ego azért játszik mi? deviáns...
  • BaliBoy
    #48
    Még azt hozzátenném, hogy egyetlen egy ember van akinek eddig sem a színészi játékában sem pedig a rendezésében nem csalódtam egyszer sem. Ez pedig Tom Hanks. De még az ő esetében sem rajonganék valamiért látatlanba. Ő is csak ember, ráadásul egy filmet hányan készítenek??? A neve max egy jó előjel, semmi több.