Szekeres Viktor

Nálunk is moziba kerülhet az év scifije Peter Jacksontól

Egyre nagyobb a hype, az internetes szóbeszéd a District 9 premierje körül; olyannyira, hogy az eddig rétegfilmként kezelt alkotás úgy néz ki, hogy hazai premiert is kaphat, vagyis a DVD előtt nagyvásznon is láthatjuk. Persze sok függ az amerikai szerepléstől.

Korábban már írtunk Neill Blokamp rendező scifijéről, melyet a Halo-filmterv befuccsolása után kezdett el és saját rövidfilmje alapján rendez. (A korrekt rövidfilmet itt lehet megnézni.) Jelen állás szerint az augusztus 14-re tervezett film itthon szeptember 24-én kerülhet mozikba. A District 9 röviden földönkívülis film lesz, ahol is az idegenek gettókban, harmadik világi körülmények között kényszerülnek élni a Földön.


Maga a netes hisztéria egyébként egyáltalán nem biztos, hogy jót jelent, hiszen bár bőven akadtak efféle módon, a szájhagyomány által sikerre vitt filmek, kudarcokra is volt nem egy példa, gondoljunk csak a Kígyók a fedélzeten című Samuel L. Jackson-mozira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #87
    Ja, meg ha már alapmű. A Titanic sokat kaszált (pénz+oszkár), sokan istenítik, de az ÉN szememben csak egy fostalicska. Ez van.
  • Wittgen #86
    Nem is tudtam, hogy PJ filmet forgat a magyar költségvetés vitájáról + még a mozi is adja majd...
  • bigjoe #85
    Hát nekem tetszik a trailer és vita helyett majd jól beülök egy moziba oszt megnézem.. LOL
  • FoodLFG #84
    Egyetértek ez a csuszi egy LOL. :P
    Kit érdekel, hogy alapfilm. Ilyen fogalom nem is létezik. Megnézi az ember a filmet és ha tetszik neki akkor jó, ha meg nem akkor nem jó film.
    Szubjektív. Attól, hogy még mindenki azt nézi, nem lesz globálisan jó film, mert ilyen nem is létezik, mert mindenkinek más számít jónak..

    Ráadásul csak akkor jelenthetné ki valaki, hogy "alapfilm" (bár továbbra sincs ilyen), ha a világ összes filmjét látta volna. Jön a csuszi, hogy ezt nem láttad, akkor ne is kommenteljé'. Höhö na persze.. xD Gondolom ő sem látott még minden filmet.

    Az a lényeg, hogy nem kell hájpolni semmit sem. Megnézed a trailert, és ha jó, akkor várod a filmet, egyébként meg nem. Ennyi. Tökmindegy ki csinálja.

    Ennél tovább már nem olvastam a kommenteket, mert nem érdekel. hehe :P
  • Talley #83
    Baliboy:

    ezt még korábban írtad: " De ha te egy akció filmben mondani valót keresel, akkor lelked rajta. LOOOOOOL "

    egy példát így fejből tudok mondani: Bunyó karácsonyig. Más kategóriákba is beletartozik mellette, de azért akciófilm is.
  • Talley #82
    Baliboy és Csuszi:

    Remélem ezt az angol mondást érteni fogjátok: It takes one to know one. (sajna nem tudom hogy van e magyar megfelelője a mondásnak)

  • Silenzio #81
    Amilyen szarul indult, úgy lett egyre jobb. Mert nekem nem hiányzott egy tévés T2-koppintás, annak meglehetősen fos volt. Szépen-lassan viszont megtalálta a saját hangját. Akinek nem jön be, az szűk látókörű/türelmetlen és idő előtt abbahagyta/idióta.

    Ja igen, laikus, filmkedvelő fejjel Cameron lehet hogy benne van a top 5-ben, filmtörténész fejjel -tehát szakmai kánon szintjén- viszont nagyon nem. De a mentalitásával a legnagyobbakat idézi, ez nem vitás, és Hollywoodban a kortársai, kollégái körében hihetetlenül nagy tisztelet övezi. De ez "csak" Hollywood. Mielőtt valaki belém kötne, hogy mi az hogy szakmai kánon meg kik döntik el milyen film jelentős, nos olyan emberek, akik 1000x annyi filmet láttak, mint egy átlag ember, kapásból több száz rendezőt tudnak felsorolni konkrét filmográfiával, és látták is a legnagyobb részét. Mert ne pattogjunk Cameron zsenijét bizonygatva, ha nem vagyunk tisztában a filmművészet legnagyobbjaival, vagy akár Hollywood Cameront megelőző 80 évével... Már csak azért is mondom ezt, mert Cameron azért szerző, általában saját témából dolgozik saját forgatókönyvvel, és bizony ezektől a nagyságoktól tanult profizmust, maximalizmust, kreativitást és kitartást. Neveket szándékosan nem említek, volna vagy 50 csak a legfontosabbakból.

    Az Avatárt én is várom, remélem nem csak látványfilmnek lesz majd nagy durranás.
  • csuszi #80
    sikerült a 3-ból azt kiválasztanod, amire nem gondoltam. azért ez is valami:)
  • csuszi #79
    "Te:
    - A jó filmek számodra azok amiket a szakma elismer." wrong
    "Olyan filmeket nézel meg amikre mások azt mondják, hogy jó. (gondolom amire azt mondják, rossz azt meg sem nézed)" wrong 2

    egyéb óhaj?
  • BaliBoy #78
    "azért hype-olom az avatart, mert NEM szerintem, hanem a szakma és a világ rajtad kivüli része úgy véli, hogy cameron 6 filmje nem piskóta. és szerintem ha korunk egyik legtehetségesebb "gépészének" adunk 500 millát és 10 évet, az több mint jó előjel."

    Na szevasz.