78
  • Nagymoli
    #78
    Nem nagyon töltögetek filmeket, viszont jókora méretűek a fotóim. Volt, hogy 25 DVD-t vettem képekre, és elfogyott pár hét alatt. Szlovák DVD-t, 60 Ft-ért. :-) Akartam venni eredeti audio CD-t, régieket. Aztán megláttam, hogy 5000Ft körül van. Naná, hogy FLAC-letöltés lett a rendelés helyett. Na meg a benzin is ha fillérekkel olcsóbb Szlovák szomszédainknál, oda megyek tankolni. És szoktam vállalni fekete munkát is, mert a rendes meló után annyi pénzt nyúlnak, hogy nem éri meg dolgozni. Vállalkozóim visszaadom, marad a főállás egyedüliként. Ha reális, 1000Ft körül lennének az eredeti CD lemezek, megvenném őket. De 5-6 ezer Ft mellett nem érzem lopásnak a letöltést. 40 perc zenéért érzem az 5 ezrest lopásnak. (40 percből 10 perc hallgatható, 30-at átléptetek)
  • nagyadam77
    #77
    jaja
    http://bulvarvilag.hu/hopp/?id=55042
  • milu00
    #76
    Figyeljetek!

    Megjöttek a legfrissebb hírek a Windows 7-ről:

    http://www.bulvarvilag.hu/hopp/?id=53045

    Érdekes dolgok vannak készülőben
  • BenceYCE
    #75
    Ezért van még a mai napig elhanyagolva a magántulajdon védelméről szóló rész? Ezért kell megkérdeznem éjjel a házamban settenkedő tolvajtól, hogy milyen fegyver van nála, mert akkor olyat veszek elő? Az előző rendszerben le volt szarva, mert ha a tolvaj lebukott, még a rendőrségen is össze verték. Most ha késsel támad felé és én akárcsak megsebesítem éles lőfegyverrel, engem ér retorzió. Abban a rendszerben mindenkinek (kivéve egy réteget) ugyan annyi volt. Felesleges volt ilyet törvényt hozni. Most meg a bíróságon megélhetési bűnözőkről beszélnek, míg a házam kirablásakor a rendőrtiszt jólélhetési bűnözésről beszélt. Vagy nézzük át, hogy a korrupció felszámolására milyen erőfeszítéseket tettek az elvtársunokák? Vegy vegyük sorra az elmúlt évek botrányait? Miféle jogi kiskapukat foltozgattak? A Láger rádióban a kollegák szerint jól kivesézték, hogy nem is 20, hanem 30%-át a kiadott pénznek nagyberuházásoknál vissza kell utalni, különben labdába sem rúgsz. A sertésekkel már labdázni kell, de a pénzünket továbbra is lopják. Ti melyik országban éltek egyáltalán?

    "Ez egy szakmai(nak tűnő) érv:

    "még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt""
    Érvemet keresd elő az RTL Klub szomtudja melyik hírműsorából az akárhányadik adásából, ahol épp egy korrupciós ügylet miatt gyakorlatilag tehetetlen a törvényhozás, mert nem is foglalkozik a törvény kellő mélységgel a problémával.

    "Ennyit a szovjet diktátumról: nem a szám alapján kell megítélni a jogszabályt, hanem a tartalma szerint.)" - -akkor szeretném tudni, hogy eme alkotmánymódosításról mikor volt népszavazás?!?! Azóta is legálisnak nevezzük azt ami egyáltalán, még a legnagyobb jóindulattal sem az. Egyszerűen a szőnyeg alá söpörték. De természetesen belenyugodnék, ha azóta a törvénymódosításaink nagy része népszavazás útján teljesülne. Akkor most mégis csak igaz, hogy a diktátumot pont ugyan olyan diktátorok módosították, mint akik az elődjét létrehozták, csupán annyi a változás, hogy a módszerváltás előtt ehhez a felső körök kellettek, az után pedig egy szabad ország alapköveként egy csoport szabadon úgy módosította, ahogy éppen kedve szottyant. Ezt nevezitek Ti ma alkotmánynak? De akkor menjünk bele tartalma szerint!
  • Mike at home
    #74
    aranybullát, és Werböczi hármaskönyvát semmiképpen sem
  • Garfield
    #73
    Na, éreztem én...

    Ez egy szakmai(nak tűnő) érv:

    "még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt"

    Ez viszont abszolúte nem az, hanem pusztán érzelmi megközelítés:

    Na most akkor II András Magyar király aranybulláját tekintsük hozzánk közelebb állónak, vagy a szovjet diktátumot?

    Mellesleg azért remélem, te is érzed, hogy itt masszívan összemosol dolgokat, mert a 49-es alkotmány már csak nyomokban van jelen, elég sok érdemi, tartalmi változtatás - ideértve különösen a 89-es módosítást is - történt benne, hogy a "szovjet diktátum" ne állja meg a helyét. (Érdekes módon a wikipediás szövegből pont az idevágó mondat maradt ki az általad beidézett szövegrészben: Az átfogó alkotmányreform révén gyakorlatilag így is teljesen új alaptörvény született, mivel azonban a reform után is megmaradt a törvény száma – 1949. évi XX. tv. –, sokan még ma is azzal a kritikával illetik, hogy ez még mindig a Rákosi-féle Alkotmány. Ennyit a szovjet diktátumról: nem a szám alapján kell megítélni a jogszabályt, hanem a tartalma szerint.)
  • BenceYCE
    #72
    Na most akkor II András Magyar király aranybulláját tekintsük hozzánk közelebb állónak, vagy a szovjet diktátumot?

    Wiki

    Szorosan alkotmányalkotó jelentősége az Aranybullának nincsen, mert lényegesen azokat a jogelveket és jogtételeket iktatta törvénybe, melyek az ősi alkotmányból eredve, folytonosan éltek, hatályosak voltak a nemzet életében, s melyeket I. István király elsőként kísérelt meg írott szabályokkal körülírni.

    Tehát akkor valljam magam szovjetnek? Vagy ne ismerjem el királyainkat?
    Azt azért figyelmedbe ajánlanám, hogy a Wiki-s bejegyzéssel ellentétben sokan, több hasonlóságot találtak az Angol MC és az Aranybulla közt. Csak érdekesség képpen:

    "A Magna Chartát János fia, III. Henrik négy alkalommal erősítette meg, majd ugyanígy tett 1297-ben I. Edward. A Magna Chartát az egész angolszász világban a modern szabadságjogok alapköveként tisztelik. Később is többször hivatkoztak rá, az angol jogfejlődésben mérföldkövet jelentő 1628-as Petition of Rights és az 1679-es Habeas Corpus is hivatkozott egyes pontjaira. A dokumentum eredeti példányát ma a British Múzeumban őrzik." - hiv.
  • Garfield
    #71
    OFF:

    Az Aranybulla miért is "szabályos" alkotmány, amikor azt ugyanúgy országgyűlés alkotta meg, mint az általad kifogásolt 89-es alkotmánymódosítást?

    Mellesleg szerény véleményem szerint ez az ország teljesen alkalmatlan arra, hogy egy picit is komplikáltabb kérdésben népszavazással döntsön, egy alkotmány pedig annyira összetett jogtechnikailag, melyről nem szabad, hogy az ostoba politikusok lózungjai által megvezetett állampolgárok szavazzanak.

    Az elmúlt évek népszavazásáról pedig ez a véleményem:

    http://w.blog.hu/2007/07/27/igaz_tortenet
  • BenceYCE
    #70
    Semmi gond.
  • Mike at home
    #69
    kcisit kiakadtam akkor ott rád, elnézést a kirohanásért
  • BenceYCE
    #68
    "hagyjuk már ezt a fazsságot!
    kurvára unom már a baromságaidat!
    nem sztálini az alkotmányunk te majom :("

    Erre csak ezzel tudnék reagálni:

    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1247612795&no=50]"akkor ne beszélj te sem a levegőbe, hanem viritsd a hiteles adatokat!"[/URL]

    Tehát a mi alkotmányunk NEM, ismétlem NEM közfelkiáltással vagy népszavazással módosult a módszerváltáskor!


    "1989-ben a rendszerváltás keretében sor került az Alkotmány alapvető, gyökeres módosítására, melynek eredményeképpen Magyarország államberendezkedése – a modern demokráciák mintáját követve – átalakult. Természetesen egy teljesen új alkotmány kidolgozásának elképzelése is felmerült a rendszerváltó erőkben, de annak elfogadását az akkori jogszabályok népszavazáshoz kötötték. Mivel a szovjet csapatok ezekben az években még hazánkban állomásoztak, egy ilyen népszavazás kimenetele bizonytalan lett volna, ezért inkább az Országház falain belül is lebonyolítható alkotmánymódosítást választották megoldásul."

    Valamint (Te majom) 1949-ben SEM(!!!) közfelkiáltással vagy népszavazással született és ebben még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt, amely érdekesség képen nem megszüntetésre került vagy törlésre, hanem felfüggesztették 1949-ben! Pontosan ezért van az, hogy azóta a Sztálini diktátum, és az áldemokrácia által elfogadhatóvá tett módszerváltáskori módosításai több sebből véreznek. A mai napig nem megoldott dolog a magántulajdon védelme, lást sörétessel nem durrantjuk seggbe a tolvajt.

    Az alkotmányokról kicsit bővebben:

    " * kartális alkotmány

    Egyszeri aktusként létrehívott alkotmány, melyet egy vagy több írott jogszabály tartalmaz. Kartális alkotmánya van például az Amerikai Egyesült Államoknak, Németországnak, illetve Magyarországnak is. A legtöbb országnak kartális alkotmánya van jelenleg.

    Az írott alkotmánynak két altípusa van: a rugalmas alkotmány, amely bármely más törvénnyel azonos eljárással módosítható, és a merev alkotmány, amelyet csak speciális eljárással lehet módosítani (minősített többség, népszavazás)."

    Wiki a barátnőd (Te majom)!
    Legalább ne ilyen vehemensen járatnád le saját magad (Te majom).
  • Mike at home
    #67
    nekem az az érv tetszik, amikor azt mondják, hogy mennyi bevételtől esik el az állam a letöltések miatt
    aha, persze, hogyne
  • Mike at home
    #66
    szerintem ugyanarról beszélünk, és mindketten félreértettük egymást
  • Mike at home
    #65
    Flatout 2
    2 vagy 3k volt megjelenéskor
    vitték is mint a cukrot
  • Azorut
    #64
    Szerintem a Dead Space-re gondolt, amit félreáraztak és megjelenéskor került 2990Ft, el is fogyott mind ha jól emlékszem.
  • ggfarkasgg
    #63
    Off
    Kedves Matula!
    Köszönjük, hogy kifejtetted és levezetted nekünk földi halandóknak a nagyívű gondolatmenetedet. Herótom van a hozzád hasonló "fórumharcosoktól", bármilyen téma van, gondolkodás és értelem nélkül beírjátok ugyanazt a mocskot és ettől nagyon keménynek érzitek magatokat. Soha ne írj be olyat egy fórumba, amit a valódi neveddel és címeddel nem mernél vállalni. Hiteltelen kis szarjankó mindenki, aki ezt csinálja.
  • keeppy
    #62
    Előadóknak, akiknek így is milliós a gázsia nem az, hogy évente, de többnyire havonta is?!?! Ja bocs nem tudtam, hogy a ferrári biztosítása ennyire sokba kerül, de tényleg úgy sajnálom őket, hogy mostanság csak audi-ra futja, a fene... Érdekes akik ott vannak a tűznél valahogy sosem olyan törvényt hoznak, hogy a csóringereknek jusson, de legalább maradna...! Ha nem nyúlnának oda fönt le mindent, hagynának pénzt az embereknél még az is lehet, hogy lenne miből megvásárolni a "jogdíjas" termékeket?! -így még esélyünk se sok.

    Ez tulajdonképpen együtt érzés, konszolidáció, a szerzők iránt, na majd ha ők is együtt éreznek velünk (a gazdagok), és csak úgy az összes gazdag csávó a 60millió HUF készpénz feletti részt csak úgy szétosztja azoknak akiknek valóban szüksége van rá, illetve mindenki a 250-300ezer HUF felettiről lemondana minden hónapban(beleértve a nem kicsi illegális jövedelmüket is), vagy fizessék ki a csóróbbaknak, mint nekem az összes adómat :-D, na akkor elvárhatják ezt az "együttérzést", különdben mire is?!
  • tmisi
    #61
    "ne haragudj, de egy játék ne 12 ezer forintba kerüljön, kerüljön kettőbe, és viszik mint a cukrot (mint ahogy erre is volt példa, nem is olyan régen)"
    Nem tudom melyik példára gondoltál de nekem az jutott eszembe, amikor a GS-hez adták a fullos eredeti UT3-at és GOW-ot. UT-t én is megvettem, GOW-ot nem mert már a warezt kitoltam 2x, sőt pont az újság előtt toltam ki másodjára. UT origi meg jó az online-hoz. :)
    Naszóval erre még utólagos kereslet is van, lehet még most is szórják az utolsó darabokat. Lehet ez olyan akció volt, hogy bemutassák: igen is van igény az eredetire, ha méltányos áron jut hozzá a vásárló (újsággal együtt 2k a hülyének is megérte).
  • 590227
    #60
    ANGOL ÁRAK
  • Matula Lukaski
    #59
    Ezek a férgek addig nem nyugszanak amig az égetőgödörbe bele nem lökdösik őket

    [brutálnagy]SIEG HEIL !
  • Matula Lukaski
    #58
    próbáltak már bannolni, és ebből is látszik, hogy mennyire szopják a zsidók faszát, de eggyet mondok: ha én azt akarom, hogy valami ide legyen írva , az ide is lessz írva, ha összeszarják magukat ezek a zsidó gecik az örömtől akkor is.
  • cateran
    #57
    Ohh kispajtás..csak a telepitett játékok 50 Gb és a WoW már nincs is a gépen.. (éppenséggel:CivIV+Beyond the Sword,Guild Wars,NfSUC és MW,Diablo 2+LoD,Fable,Sacred+Underworld,Sacred 2,Titan Quest+immortal Throne,Neverwinter Nights 2+2 expansions) és ez csak a játékok..és ne zsongits,hogy install-uninstall..ha azt hiszed fun,hát nem...plusz ha Steamről szedek le valamit,akkor azt el is kell tárolni valahol...mert hát a raw is helyet foglal..elhiszem,hogy nálatok,ott tahófalván fel sem merül az ilyesmi,de angliában nem megy rá a gatyám az eredeti dolgokra (más kérdés,hogy a fasza másolásvédelmekkel egyre inkább a warez felé hajtanak..)
    Hopp és (bár megvettem)a Jóbarátok 10 évad dvdképfileban..mert pöttyedt egyszerübb betolni 1 virtuális meghajtóba,mint a lemezeket rakosgatni..hopp és Dr. House is (1.,2. évad..) és még párezer -legális- dolog..szóval csitt gyermek
  • ggfarkasgg
    #56
    Reagálnék pár dologra:

    - Amit az Artisjusnak fizetünk, annak a pénznek szeretném látni az utóéletét! Fillérre elszámolva, publikálva.

    - Quent1n írta: "DVD filmek 900 forintért, játékok 900-2000 forintig. Rengeteg klasszikus zseniális alkotás van köztük Mégse fogynak jól."
    Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy mai átlagos tinédzsernek beadod, hogy az 5 éve megjelent játékkal játszon, mert az "klasszikus zseniális"? :)

    - Quent1n írta: "Tehát én úgy gondolom, hogy ideje lenne mentalitásban is változni kicsit"
    Abszolút igazad van, és ezt komolyan mondom! De tudod még minek kéne változni de nagyon? A fizetéseinknek. Amíg a magyar egyhavi átlagfizetésnek a tizede (jó esetben) egy dvd/bd ára, addig csodálkozni is felesleges, hogy virágzik a warez.

    - Artisjus: "2009-es felmérésünk szerint a teljes lakosság 40 %-a rendelkezik másolt filmmel, zenével."
    Ezért a maradék 60%-ot is jól meg kell szopatni. DE EMBER! Még csak a "bűnös többség" sincs meg! Ártatlanság vélelme? Alkotmányunk? Valami nem rémlik?

    - Artisjus: "Azt gondolom, hogy a fogyasztók legnagyobb része csendesen élvezi a rendszer előnyeit,..."
    Ez az Artisjus-ra is igaz. Dől a pénz, és szépen el lehet bújni, mert: "A rendszert azonban csak a szerzői jogi törvény módosításával lehet megváltoztatni, ami az Országgyűlés hatásköre." Ami röviden annyit jelent, hogy válogatás nélkül mindenkitől leszedhetik a sápot és még felelősségük sincs.
  • Mike at home
    #55
    téged még nem bannoltak?
  • Matula Lukaski
    #54
    Rohadt mocskos büdös faszrázogató gázkamratöltelék zsidókhoz kerül hova máshova kerülne... pontosan ezért nyomta őket a führer a gázkamrába csak sajnos nem eleget...


  • Azorut
    #53
    Ja az más, félreértettelek. Az átalánydíjra mondtam, hogy hasonlít a TB-re.
  • Mike at home
    #52
    férj már el letöltés nélkül 40-80 gigán, ok?
  • Mike at home
    #51
    hagyjuk már ezt a fazsságot!
    kurvára unom már a baromságaidat!
    nem sztálini az alkotmányunk te majom :(
  • Mike at home
    #50
    akkor ne beszélj te sem a levegőbe, hanem viritsd a hiteles adatokat!
  • Mike at home
    #49
    tudod, az egész okfejtésed azért álságos, mert a PC-s kalózkodás nem újkeletü
    aki belefog, pontosan tisztában van ezzel
    nem ezért haldoklik a PC-s játékpiac
    illetve fenét haldoklik, köszöni jól van! max nem a hc kategóriában

    a DVD filmek nem csak 900 forintért vannak, lehet kapni drágábban is,sőt az igénye kisadások ól fogynak, csak tudod elég romboló az, amikor vmit megveszel 3-4k-ért, aztán 1 hónap múlva látod a turiban ezresért. a kiadók a saját vevőkörüket szoktatták le a drágábban vásárlásról

    megeveszik a gépet a szoftver ingyen van? régen is igy ment ez
    egyébként is ha bekeményítenek , akkor tt a Linux
    kényelmes, ingynes, nem csak gekeknek való
    azt ne higgye a szoftveripar, hogy korbáccsal lehet ösztönözni az embereket a vásárlásra
    nem lehet

    miért vegye meg? drága. dehogy veszi meg
    ne haragudj, de egy játék ne 12 ezer forintba ekrüljön, kerüljön kettőbe, és viszsik mint a cukrot (mint ahogy erre is volt példa, enm is olyan régen)
    arról nem bezsélve, hogy ma már lényeges több játékot és filmet vesznek az emberek, és pont amiatt, hogy megfizethetőbbek lettek
    ugyanis egy játékszoftvber régen is 8-10k-ba került, meg most is
    ergo fele annyiba sem kerül
    nincsenek csodák
    csak ár/érték
    arról nem bezsélve, hogy sokaknak jelenleg kajára is épp hogy futja, nem hogy szoftverre nem költenek, de ruhára sem nagyon
  • Quent1n
    #48
    Semennyit sem kaptam karakterenként...:) Csak némileg máshogy látom a dolgot. Az adórendszerünk valóban igazságtalan ezt nem is vitatom, de itt és most csak erről az adóról szóltam. A hszed utolsó részével az a gond, hogy bizony akkor is sokan kikerülnék, túl sokan. Így a becsületesebbektől húznak le sokkal többet. DVD filmek 900 forintért, játékok 900-2000 forintig. Rengeteg klasszikus zseniális alkotás van köztük. Mégse fogynak jól. Pedig ma már nem kell éveket várni az árcsökkentésekre mint anno. Csak türelmesnek kéne lenni picit. Én szoktam figyelni az akciókat Steamen, GOG-on játékokat venni néha, mert olcsó. De a legtöbben nálunk csak megveszik a gépet akár több százezer forintért aztán úgy gondolják a szoftver meg minden más ingyen van rá, mert ott a warez meg a torrent. Aztán amikor nem jönnek ki a játékok PC-re akkor háborognak hogy miezmár? Tehát én úgy gondolom, hogy ideje lenne mentalitásban is változni kicsit. Igenis ha valaki játszik egy játékkal heti 4-5 órát akkor vegye meg.

    A torrentet konrkétan nem "engedik". A zenék és filmek magáncélú másolása ugyan engedélyezett de a visszaosztásuk nem. Márpedig a torrent pont erre épül. Továbbá nem lehet csak úgy tiltani. Az alkohol meg a cigi azért más mert azokat lehet bőven adóztatni úgyis megveszik az emberek, lévén az innen-onnan szerzett cucc minősége kérdőjeles, és azért mégiscsak az egészségünkel játszunk.

    A fő gondom, nekem is az, hogy nem tudom hova és hogyan jut el a pénz. És hogy mi szerint és kik döntik el, hogy ki mennyit kapjon.

    A magyar adórendszer pedig az egyik legigazságtalanabb a világon. És nem csak azért mert a bőrt is lenyúzzák rólunk hanem mert szinte semmit nem kapunk cserébe csak adósságot amit a következő 4-5-6 generáció sem fog tudni megfizetni. Ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni lévén a magyar politikai elit szerintem több mint 90%-a gyakorlatilag lop, csal hazudik stb. tehát bűnöző.
  • Lord Zax
    #47
    Köszönjük, kíváncsi vagyok mennyit kaptál karakterenként. :) Az a 30 forint 110 nek is jó lesz. Azon kivül azért engedik a torrentet mert az tartja el az adathordozókat és ezeknek az adójábol, és jogdíjábol nem gyenge milliárdok folynak be. A lemezek szerintem 90% -ára illegális anyag kerül, a többi magáncélra. Kb olyan helyzet mint a cigi meg alkohol, fel lehetne számolni és törvénnyel tiltani de az nem jo az államnak mert sok pénz kiesik egyesek zsebéböl.
    Az igazán durva az hogy valaki megdolgozik keményen a két kezével a minimálbérért, aminek majd a felét elveszi az állam, ezen felül jönnek a különböző adok, jogdijak stb, amit veszel minden adóköteles, azt is lehúzzák rólad, és még ezen felül ilyeneket húznak rád. És emellett fizess albérletet egyél igyál meg a számlákat se felejtsd el, ha nem tudod pusztulj el.
    Engem nem érdekel hogy valamiért fizetni kell pluszba egy alapból adózott termékre, de magyarázzák meg és vezessék le hova megy az a pénz, és miért.
    Ez a feltételezett bűnösség is elég kemény. DE kb énis igy vagyok vele hogy akik ezt beszedik ellopják és hazug csaló .... mind, ezért kikerülöm öket. Ha kell rendelek kintröl és kész. Azt nem tilthatják, szabad nyilt ország, és eu-ben vagyunk.
    Sosem értettem miért jó az egy üzletnek vagy államnak vagy akárkinek ha maximálisan megadóztatnak valamit és 1% veszi meg, mintha értelmes kereteke között alacsony áron tartani (kis haszonnal), kis adóval és senki se kerülné ki, igy sokkal nagyobb haszon lenen a végén is.
  • cateran
    #46
    "És miért is vesszük a 300-500 GB-os HDD-ket a 100 db os hengeres DVD-ket? "
    Forditsuk meg a kérdést: miért árulnak ekkora háttértárakat? Miért jönnek a 2 Tb-os hdd-k?
    Ha nem érted,hogy ez elvi kérdés,akkor felesleges beszélni róla..hisz azzal,hogy minden adathordozón van ilyen járulék, annyit feltételez,hogy másra nem is,csak illegális anyagok tárolására lehet használni ÉS arra is fogja aki megvette...márpedig ez előitélet és sztereotipia:)
    Másrészt párszáz Gb a hd filmek korában semmiség..és azok már elérhetők online legálisan..vagy vegyük csak a gametrailereket,filmbemutatókat,stb..és én pl. szeretem mutogatni haveroknak pl a SW:Old Republic trailerét HD-ben (és 100 Mb már el is röppent..) A feltelepitett játékok se 2 Mb manapság..
  • Tetsuo
    #45
    Pontosan. Az angolszasz vilagban kicsit durvabb a helyzet, egyeni perekkel akar millios birsagokkal.. az a tenyleges agyrém.

    A problema az igazsagtalan elosztas a muveszek kozott.. meg az, h 1altalan a muveszeken kivul mas is meggazdagszik a Te vasarlasoddal.
  • kisjuzer
    #44
    Nos az EU-,és a magyar ((proli)) átlag jővedelmei eltérőek,az igényekkel eggyűt. Nos ha az ADOM mit Fizetek,ott jelentkezbe aholl kell?? Hm-Hm.De ne akarjon Hűlyébek nézni Mindenki.Veszek DD-DVD-USB-t űresen már az árában van az Ado,Mit akarnak még legombolni??((pislogási,légvételi.tűsszentési ADO még nincs.
  • Archenemy
    #43
    "nem Magyarország túl drága, hanem Szlovákia túl olcsó"

    nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy
  • Quent1n
    #42
    Felesleges rágni a gittet. Inkább örüljetek annak, hogy legális a film és zene magáncélú letöltése. Lehet itt jönni, hogy így-úgy igazságtalan de kíváncsi vagyok van e itt olyan, akinél nincs egyetlen darab letöltött mp3 sem. Nem hiszem el, hogy az a 30 forint annyira földhöz vágna bárkit is. Pendrive-ot se veszünk hetente ahogy hdd-t sem. És miért is vesszük a 300-500 GB-os HDD-ket a 100 db os hengeres DVD-ket? Nekem ne mondja senki hogy a családi fényképek tárolására, vagy mert annyi legális szoftverünk van... Persze vannak profi fotósok biztos, de azok meg keresnek annyit, hogy ne akadjanak fenn ezeken a dolgokon. Sokatokat az zavar, hogy egy DVDért kell plusz 30-40 forintot fizetni. Hát elmondom vannak nálunk sokkal nagyobb igazságtalanságok is. Inkább örüljünk annak, hogy a szép kis lewarezolt filmgyűjteményünk miatt nem kell bíróságra járkálni egyenlőre. Én egyáltalán nem vagyok kiakadva a jogdíjak miatt ugyanis írható DVD-re nincs igazán szükségem pendrive-ot 3-4 évente ha veszek, vinyot ugyszintén, akkor meg belefér. Engem igazán csak az zavar, hogy ezek a jogdíjak nem megfelelő arányban kerülnek elosztásra. Sokan úgy nézik, hogy mindannyian büntetve vagyunk. Lehet így is nézni meg jönni azzal hogy az ártatlanság vélelme meg ilyen magasztos dolgok. De összességében mi járunk jól. Persze sok tehetségtelen zenészt is eltartunk ezekből az adókból, de amíg nem kell letöltött zenék és filmek miatt bíróságra járkálni addig szerintem nem rossz megoldás ez. Ha valaki tud jobbat akkor hallgatom, mert tényleg érdekelne.
  • sathinel
    #41
    ?? ez hogy jött ide? Ártatlanság vélelme? Mert ez törvény lenne, de mindenki büntetve van itthon.

    Mondok mást. Haverom Creatice common zenéket játszott le a kávézójában, és megbüntette az Artisjus. Márpedig ha elolvasod mi ez akkor ez a bünti a lehető legnagyobb parasztság volt. Ennyit itthon a pénzéhes köcsög jogvédőkről.
    Ezeket nem érdekli semmi csak a pénz.
  • Azorut
    #40
    Ha a TB-t fizeted, akkor feltételezhetően beteg vagy?
  • Sir Quno Jedi
    #39
    Csak médiára igaz, programokra nem.