66
  • zola2000
    #66
    A magyar szó amit keresel: találékony
  • readswift
    #65
    PC miatt...
  • readswift
    #64
    nagy kár hogy ezt a kérdést nem 2006-ban feszegették, a rohadt PC miatt... Köszönjük európa... Gyakorlatilag a PC nyert a maszop...
  • who am I 7
    #63
    Hát igen..de ugye normál esetben, elég szélsőséges szitukban járna a segíjjke csak...Ugye az átlag embernek melóznia kéne, akár barnafeketezöldhupililafehér mind1.Csak ugye vannak kiváltságosak, akiknek nem kell..Ha valakelyik párt valami ilyesmit meglépne, nem biztos, hogy népszerűtlen lenne...sőt..Én inkább valami olyasmire gondoltam hogy munkavállalói/tatói részről adó, felmutatod a papírt, h dolgozol, fizeted az adót, rgó támogatod az államot, szóval szeretnél dönteni azokról, h ki intézze az "állami" ügyeidet...érdekes.
  • Epikurosz
    #62
    részben igazad van.
  • Sanyix
    #61
    "nem az én dolgom. Erre való a Btk."

    hahahahhaahhaaaaaaaaa amit a kormányok kényük-kedvük szerint változtatnak, pl olyan dolgokkal, hogy nem lehet gyurcsánytakarodjozni, meg úgy értelmezik a meglévő bejegyzéseket ahogy a kormány kívánja?

    A btk egy nagy rakás szar, azzal a fos rendszerrel együtt ami "betartatja".
  • Epikurosz
    #60
    Lehet, hogy nekem nincs gyöngyöm, de neked van ám rosszmájad. Vigyázz vele, mert előbb-utóbb panaszokat fog okoznni.
  • ilf667
    #59
    óó, hát nem értheted, hiszen ő a mester
    az akasha könyvtár tudása van beléöntve
    és disznók elé nem szór gyöngyöt
    főleg mert nincs is neki
    de még a látszatát sem bírja jól kelteni
  • globint
    #58
    Na, siker! A kínai partnerem tájékoztatott, hogy van eladó rapamycin, gramm-ja 0,5USD. Szerintem eladható lenne egy kicsit többért.....
  • Alfa Of NS
    #57
    "Miért pont egy döglöttből?"

    Próbálkoztak élővel is, de azok állandóan agyontaposták a tudósokat. Három nemzetközi hírű tudós elvesztése után döntöttek úgy, hogy inkább a döglöttel próbálkoznak.
  • B0nFire
    #56
    - Na, fiam, Boborján, éljél ötvenet!
    - És maga él ötvenet?
    - Van úgy, hogy csak negyvenkilencet.
  • Epikurosz
    #55
    nincs idő vagy nincs kedv ≠ fellengzőség.
    ne légy már ilyen kis buta.
  • Tsol
    #54
    "nemrég szedtek elő valami baktériumot egy döglött mamutból"

    Miért pont egy döglöttből?
  • Chocho
    #53
    Nem vágom, mert nincs mit vágni. Kár fellengzősködni. De mindegy, nem koptatom rád a billentyűzetem, van jobb dolgom is.

    Ja és még valami: a BTK a büntetésekről szól (benne van a nevében), semmi köze a választójogokhoz. Ahhoz csak az alkotmánynak van. Ha ezt se tudod, nincs miről beszélgetni. (Végeztem.)
  • Epikurosz
    #52
    "Legyen elég annyi, hogy amit most írsz is hülyeség, hisz hogy szűröd ki a "latrokat" egy több millió embert számláló társadalomból? "

    nem az én dolgom. Erre való a Btk.
    De fogadni mernék, még mindig nem vágod. :-))
  • Chocho
    #51
    Van 70 éves ismerősöm, aki hülye, mint a segg. Akkor hát... ?
  • Chocho
    #50
    Kedves Epikurosz! Bármennyire is meglep ez Téged, el kell fogadnod, hogy ezen a fórumon nem csak Te születtél aggyal. Mivel a most leírt gondolatod semmiképp sem volt kihámozható az alant megfogalmazottból, jelezném, hogy Te is követsz el hibákat, de attól, hogy most belátásra bírjam fennhéjázó éned, eltekintek. Legyen elég annyi, hogy amit most írsz is hülyeség, hisz hogy szűröd ki a "latrokat" egy több millió embert számláló társadalomból?
  • Epikurosz
    #49
    és a kort a sors hozza, tehát....stb.
  • Epikurosz
    #48
    Csocsó! Ha bukfenceket hánysz, akkor sem fogom neked most részleteiben elmagyarázni. Erőltesd meg az eszed!
    Annyit segítek, hogy vannak rossz emberek, és vannak jó emberek. A jó embereket diszkriminálni nem szabad, mert mondjuk a sors úgy hozta, hogy valami baja van, és akkor segíteni kell neki, de a latrokat igenis meg kell diszkriminálni. Vágod?
  • Chocho
    #47
    Aha, tehát amit mondasz, az lényegében teljességgel mindegy, hiszen úgyis azzá változtatod a véleményed, ami éppen nagyobb nyomással nehezedik rád. Oké, vettem. :)
  • Epikurosz
    #46
    nem kell mindent szó szerint érteni. légy kreatív!
  • Chocho
    #45
    "Egyébként én régóta harcolok MINDENFÉLE diszkrimináció ellen. Egy 80 évesnek is legyenek ugyanannyi jogai és lehetőségei, minden téren, mint egy 18 évesnek. Mert ami most van, az nem fair."

    Bullshit szagot érzek...
  • teddybear
    #44
    Azért, ha kérhetem, csak nézz már utána annak amiről beszélsz!

    A parlagfű: mint a neve is mondja, a parlagon maradt, előzőleg művelt földeken terjed leginkább. Parlagon maradt terület igen kevés volt az előző rendszerben, de annál több a mostaniban. Ez a gaz nem szereti a sűrű, erős növényzettel borított területeket, mert az itteni növények elnyomják. A hegyekben sem él meg. Észak-Amerikából származik, onnan hurcolták át. Mo. az 1920-as években jelent meg. Szeptember elejéig le kell kaszálni, mert később már termést hoz.

    A krumplibogár(kolorádóbogár): Az amerikai Sziklás-hegységből ered, ott eredetileg egy vadkrumplifélén élt. Valahogy átszokott a normál fajta krumplira, és Európába a II. Világháborút követően került át. Magyarországra az ötvenes évek elején terjedt át.(Nem tudom, hogy az egészben nem volt-e könyékig az amik keze?)
    A nagymamám mondta, hogy amikor először láttak krumplibogarat, nagyon megbámulták, és jobb híján befőttesüvegbe vizet tettek, és abba szedték össze, hogy megfulladjanak.
  • Epikurosz
    #43
    én sem hiszek a nagy egyenlősdiben.
  • Chocho
    #42
    Nem tudom, mit akarsz ezzel. Én nem hiszek a nagy egyenlőségben, szerintem ez csak romantikus ábránd. Az emberek a természettől fogva egyenlőtlenek, és a társadalomnak ehhez kéne igazodnia. Már nem a XVIII. században élünk, hogy baromságokat higgyünk.
  • Chocho
    #41
    Ez így van.
  • bvalek2
    #40
    Parlagfűallergia volt régen is, csak nem volt ennyi parlagfű, mert egyrészt évszázadokra volt szüksége, hogy ennyire elterjedjen Európában, másrészt szerintem a két világháború miatt el is hanyagolták a vidékeket. Jól példa erre egy másik amerikai bevándorló, a krumplibogár esete. A 19.-ik század végén már voltak tervek, és pl. a Német Birodalom területét meg is tisztították tőle. Aztán jöttek a háborúk, utána szétdarabolták a legtöbb európai országot, és az új "földtulajdonosok", meg megszállók nem törődtek semmivel, inkább csak igyekeztek lerabolni amit szereztek. Az 50-es években törődtek ismét a krumplibogarakkal, akkor meg már nagyon elszaporodtak, és a kelet-nyugat között sem volt együttműködés, a bogarak meg nem tudták, hogy hol a vasfüggöny...
  • bvalek2
    #39
    Igy van, néhány példa:
    - profitalapon remekül működik: bányászat, nyersanyagok kereskedelme, vendéglátás, gépjárműipar, stb. általában az ipar nagy része ilyen.
    - Az egészségügynek, közoktatásnak NEM SZABAD profitalapúnak lennie (mert fogyasztóként nincs lehetőség nemet mondani a szolgáltatásra, vagy alapvető emberi jogról van szó).
    - A szoftverfejlesztés, irodalom, zene, képzőművészet profitalapon, és önkéntességi alapon is remekül működik.
    - A társadalom bizonyos funkcióiban fel sem merül a profit, mégis remekül működnek, és a résztvevői igen lelkesen teszik a dolgukat (pl. alapítványok, segélyszervezetek).
    - A temetkezés pl. kulturális okokból nem szerencsés ha profit alapú.

    Szóval esete válogatja, nem szabad egy ideológiát erőltetni, inkább az egyes iparágaknak megfelelő természetes kereteket kell támogatni, különben az adott terület teljesen eltorzul. Ha a gyáriparban a szocializmust erőltetik, az ugyanolyan káros az iparágnak, mint kapitalizmus erőltetése a szabadalmak körül, és a szoftveriparban.
  • Csacsis
    #38
    Az kéne még csak, hogy Szaddam Husszeinek meg a többi kedves diktátor bácsi ne 80 hanem akár 150 évig is élhessen.
  • Sanyix
    #37
    Párszáz éve már felfedezték amerikát. Jópár éve a parlagfű is jelen van. Mégis mostanában lett belőle nagy hiszti.
    Én egyébként nem vagyok rá allergiás, sőt semmire sem vagyok (csak a tömegre :D), lehet hogy mert külvárosban kertes környezetben nőttem fel? Ja hát igen nem mindenki teheti meg, mert a költözzünk egymás seggébe, hogy vízgereblyézéssel hajszoljunk egy valamit (pénz, ami mögött manapság már semmi valós nincsen) dolog terjed.

    Igazából a gyakori rákot, érrendszeri betegséget, és az allergiát is szaros modern társadalmunknak köszönhetjük. Az ember az egyetlen olyan állat ami arra van berendezkedve, hogy önmagát szopassa(nem mindenki magát, hanem külön emberek a másik embert).
  • bvalek2
    #36
    A parlagfű az Újvilágból származik. Azért vagyunk rá sokan allergiásak, mert az emberi evolúció során még nem találkoztunk vele, a légzőrendszerünk nem szokott hozzá a pollenjéhez, és tévesen káros anyagként azonosítja. Szóval ha mindenképpen bűnbakot keresel, erről Kolumbusz tehet.
  • Sanyix
    #35
    0 helyett 8 órát :)
  • Sanyix
    #34
    0 helyett 8 órát :)
  • Sanyix
    #33
    pl az allergia miatt sem a tamtamot kéne verni hogy parlagfű ejjajjj... hanem inkább mögé nézni, hogy hogy a faszba van az, hogy sokezer évig azt se tudtuk miaz, az utóbbi pár évben meg mindenki allergiás rá?
    Talán mert rommmá szennyezzük a levengőnket szart eszünk, miközben steril környezetben élünk?

    Ugyan ez igaz a betegségeknél. És valószínű ennek a rohadjál akármilyen melóban napi 0 órát, majd utazz oda/vissza, basztassuk a másikat, mindent tegyünk meg a pénzért, mindent leszarva mentalitás az oka.
  • Sanyix
    #32
    Szar lehet ha szerinted a világ= kapitalizmus. Mert arra jellemző ez a mindenből profit, amúgy dögöljmeg mentalitás. Remélem hamarosan le is áldozik ennek a szintén szar rendszernek.
  • KillerBee
    #31
    "Akkor megsúgom neked, hogy a legtöbb fiatal - természetszerűleg - butább, mint az öregek."

    Erre te vagy az élő cáfolat. :P
  • Epikurosz
    #30
    Amúgy sok antiaging honlap van, de pénzlenyúlósak.
  • Sir Quno Jedi
    #29
    Hiába az élethosszabbítás, mert pl. a családomban szinte senki sem végelgyengülésben halt meg, hanem főleg rákban, néha cukorban/szívben. Szart sem ér az örökélet, ha 40-50 évesen bekampecolsz ebben a szénné szennyezett világban. Röhejesek ezek.
  • orkaman
    #28
    na még ez hiányzik. mamutinfluenza.
  • Kornan
    #27
    Nemtom mire célzol. Ha megéri akkor miért ne? Ha jó a közösségnek, akkor állami támogatással mindenkihez eljuthatna. El lehetne kerülni ,hogy egy szűk csoport keresse magát halálra vele, ha nem az övék a szabadalom. Én azt nem értem miért nem ölnek több pénzt az ilyen kutatásokba, akár állami,eu szinten is, azzal el lehetne kerülni a kisajátítást. Szerintem nagy potenciál van az ilyen dolgokban.