66
  • Anotino
    Ha 100 evre nyulna az atlag eletkor, egy 80 eves ember messze nem lenne meg roncs. Kb olyan egeszsegi allapotban lenne, mint most mondjuk egy 55 eves.

Tul sok jovobe latas meg scifi sem kell hozza, eleg osszehasonlitani az atlag skandinav ill. magyar pl 60 eves embert, hogy lasd mikre kepes +10 ev varhato elettartam.
  • readswift
    nem tudom melyik bolygóról jött itt egynémely hozzászóló. Komolyan azt gondoljátok hogy önzetlenül bedobnának ilyesmit a VAKVILÁGBA ?
  • Kornan
    Több ilyen is van, pl nemrég szedtek elő valami baktériumot egy döglött mamutból.Pl itt egy cikk róla

Jó lenne ha kombinálva ezeket megszabadulnánk az öregedéstől, annyira kitolnánk, hogy előbb halna meg mindenki valami másban, pl betegségekben. Persze a mainál jóval később. Kicsit talán megdobná a fejlődést,a hasznos emberek tovább maradnának hasznosak, mondjuk vannak negatívumai is.Továbbá a nyugati társadalmakban megoldaná a csökkenő és öregedő népesség problémáját, nem kéne beimportálniuk a túlnépesedett országokból az embereket, akik a kulturális különbségek miatt sokszor gerjesztik a feszültséget.
  • Sanyix
    kérdés hogy milyen adózó. Mert ugye mostmá segílybül is kell adózni, amit összevissza adnak, meg visszaigényelgetnek meg fszom tudja (a logika csúcsa az a lényeg...). Mert én is arra gyúrok hogy majd válság lecsengés után egy ingatlan eladásából banki kamatokból megélek :D. Bár úgy is lehúznák a kamatból a 25%-ot, mert van nekünk egy olyan szépségünk hogy kamatadó...

Amúgy egyszerű lenne, de a libsik fellázadnának a nyuggerekkel, és a nem idén barnultakkal karöltve.
  • ilf667
    remélem egy 18 vagy egy 80 éves roncs fog megoperálni ha egyszer szükséged lesz rá
  • who am I 7
    Nahmá, mit kell ezen csűrni csavarni?Csak az szavazhasson vezetőkről, akik fizetnek adót...Ha a többi is szavazni akar és tenni az országért, akkor nyomás melózni-adózni és lenne szavazati jog.. :)
  • gosub
    A 80 éves nénik is kerülhessenek a Playboy cimlapjára! Ha egy 20éves bombázó megmutogatja magát, akkor a következő honapban egy 87 éves dédmama következzen! Hogy ne legyen DISZKRIMINÁCIÓ! És a férfiak is szülhessenek! És 79 évesen is vezethesen repülőgépet 200 utassal!
  • cateran
    a szó amit keresel: tapasztalatlanabb..de hogy butább? De még az élettapasztalat is oly szinten változó egyénenként,hogy kizárt hogy általánositani lehessen:)
  • Epikurosz
    Akkor megsúgom neked, hogy a legtöbb fiatal - természetszerűleg - butább, mint az öregek. Nem véletlenül van szavazati jog csak 18 évtől felfelé. Ez az egyik. A másik, hogy kinek jár szavazati jog, és kinek nem, az más téma, úgyhogy nem is foglalkozom vele itt.
  • Sanyix
    Ne legyenek, legalábbis intelligenciaszinthez kellene kötni a szavazás jogát. Ugyanis a sok nyugger csak embert szivatja meg, amikor arra szavaz aki több nyugdíjat ígér, vagy akire egy ismerőse mondja, vagy mert régen megszokta (pl gyurcsány ultrák).
  • Epikurosz
    Ugye Csocsó?
  • Epikurosz
    Egyébként én régóta harcolok MINDENFÉLE diszkrimináció ellen. Egy 80 évesnek is legyenek ugyanannyi jogai és lehetőségei, minden téren, mint egy 18 évesnek. Mert ami most van, az nem fair.
  • Chocho
    Nem semmi felfedezés, de kötve hiszem, hogy lesz is belőle valami. Maximum a szupergazdagoknak.
  • Sanyix
    gy tovább Pl 80 év lessz a nyugdíjhatár és megszokottak lesznek a 100 éves emberek (akik mondjuk 70 nek fognak kinézni. )

Ez a mai 20 körüli évesek életében is be fog következni, azzal a különbséggel, hogy 80 évesen tényleg 80 évesnek fognak tűnni, de még mindig dolgozniuk kell...
  • globint
    Hamarosan spam-ok ezreit fogjuk kapni, hogy olcsón lehet vennünk rapamycin-t.
  • Szefmester
    ok, lehet elhamarkodottan írtam és kissé cinikusan.. de akkor meg többen leszünk és méginkább túlnépesedünk.. ez sem jobb..:S
  • rhonkhan
    Egész jó kis szer, és lehet hogy idáig nem csak nekem jutott eszembe, de a Rák nem nézi meg hogy mennyi idős vagy, se az infarktus, se az ezekhez hasonló dolgok, egyszóval nem nézik meg hogy mennyire vagy idős, csak megölnek egyszerűen.

Másik gondolat, azzal hogy ezt beadják, azaz ezzel kezelik az embert, csökken az immunrendszerének hatékonysága, mert elnyomja azt, szóval az idős emberek amúgy is könnyebben kapnak el ezt azt, fertőzést, betegséget, azzal hogy beadják nekik hogy több ideig éljenek, könnyen előidézhetik sokkal korábbi halálukat, hogyha elkapnak néhány betegséget, mert az immunrendszerük nem lesz képes védekezni, mondjuk egy influenzával szemben.

Tehát éppen ellenkezőleg fog hatni,nem összeomlasztja a nyugdíj rendszert, hanem éppen tehermentesíti.
  • jhetedikj
    Save the planet,kill yourself!
  • Prof William
    Én is pont ezt akartam beírni. :) És mi lett volna ha meghalnak az egerek? "Vazze buktuk a projectet! Miost vrhatunk újabb 4 hónapot! "

Hátha mire 50 -esek leszünk fiatalosak persze) már fogyasztható lesz a cucc.

Mellesleg ha a cucc tényleg LASSÍTJA az öregedést tehát nem máshogy húzza az életet akkor nem lessz több öreg mint ma csak nagyobb életkortól számít majd öregnek az ember. Pl. az 50 év az 35-40 éves kondinak felel meg és így tovább Pl 80 év lessz a nyugdíjhatár és megszokottak lesznek a 100 éves emberek (akik mondjuk 70 nek fognak kinézni. )
  • Cnut
    Az eredeti cél szerint 4 hónapos egereknél próbálták volna ki a rapamycin új formuláját, a fejlesztésben bekövetkezett csúszás miatt azonban a kísérletre szánt állatok már 20 hónaposak voltak mire a szer elkészült.

Nagy dolog lett volna újakat venni?
  • Nonix
    The Fountain ?
  • readswift
    hát ,nem sokon múlt hogy michael jackson ezt is beszerezze
  • Epikurosz
    Csak nehogy az új H1N1 kezébe kerüljön!
  • Tsol
    ja
  • Ronny
    bőven elég lesz az a 70-80 év is...
  • Szefmester
    nah megkezdődik a nyugdíjrendszer totális összeomlása :P az egereknél is csak a yugdíjasokat tartották meg.. vajh mibe került volna szerezni pár 3hónaposat?