402
Érdemes-e dolgozni?
-
#122 ez nagyon suli függő, valahol inkább az elméleti, kutatási síkra terelik az oktatást, valahol pedig a hangsúly a gyakorlatiasságon, a "mindennapi" használat elsajátításán van. És az a szomorú, hogy ezt nem látod azelőtt, hogy elmennél egy egyetemre, ez közben derül ki. És akkor jöhet is a BSc csodája, a tantervek nagy vonalakban megegyeznek az azonos nevű szakokon, az oktatás azonban teljesen más. De részemről a programozó, mint példa, elég rossz volt, mert oda sok önszorgalom is kell, meg gyakorlás, olyan mint a nyelv, kell tanár az alapok elmondásához, nyelvtanok-szintaktikák/szerkezet megértéséhez, többi meg majd gyakorlással jön, azt meg ugye lehet bárhol, nem kell hozzá egyetem. Hasznát annyit látom most az egyetemnek, hogy a programozáson kívül tanulunk mást is, úgy önmagában, az informatikára ad rálátást, nem csak programozást, hanem tervezést, dokumentálást is tanulsz, hogy kiemelkedhess a robotrétegből. -
#121 "ha nem vagyok indiszkrét, milyen utat találtál ezeken kívül?"
Nem vagy indiszkrét, csak nem hiszem, hogy egy fórumon ezt normálisan meg lehet beszélni. Könyvet is tervezek írni a tapasztalataimról, éppen ezért, ha érdekel a dolog, szívesen elbeszélgetek róla privátban, személyesen. -
n3whous3 #120 nem, mi mind az utcán fogjuk végezni, majd meglátod ott fogod melletted csövezni az új híd alatt, isszuk a 2 hetes vizet palackból meg kukázott kenyeret fogunk enni -
#119 Hidd el, hogy ha azt a normális programozó képzést elvégzi, akkor van mögötte tudás is, jóval több, mint egy középiskolás suttyónak. Normális programozó képzésbe nem beleérteni GDF-et és társait. -
karajjj #118 hát, az csak könnyít rajta -
#117 ahhoz cigánynak is kell lenni -
#116 ez így van.sokan azért mennek csak egyetemre mert az van a köztudatban hogyha van egy diplomád akkor jobban keresel.ez csak akkor áll fennt ha olyan szakot végzel ami keresett és neves egyetemre jártál.a felsőoktatás csak úgy dobálja ki és szívja be a buta embereket akik elvégzik a slágerszakokat, aztán basszák a rezet a diplomájukkal munka nélkül.én most kerültem ki gimiből, esküszöm vannak olyan buta emberek akik nem valók az egyetemre de mégis oda mennek.és átjelentkeztem egy másik suliba szakácsnak.azt tevezem hogy a suli után 1-2 évig itthon maradok tapasztalatot szerezni aztán ki külföldre. persze nem kulákoskodni hanem télleg találni egy olyan éttermet kinn ami miőségi és megtanítja a szakma fortélyait, persze jó fizu mellet ehhez nyelvtudás kell ami megvan és a munka bírása ami remélem meglesz( a szeretete már megvan) -
karajjj #115 nabazz, megint egy világmegváltó topic :D
nem érdemes dolgozni, csinálni kell 10 gyereket, aztán minden hónapban jön értük 200 ruppó családi... -
#114 Elmaradott Az Egyesült Államokkal szemben. Nem olyan mértékben mint Mo. - Európa, de elmaradott. -
tom235 #113 Hogy érdemes e dolgozni? Én azt mondom nem érdemes, hiszen ezzel is csak tovább erősíted ezt a kizsákmányoló rendszert. Az más kérdés, ha nem akarsz éhenhalni akor kénytelen vagy. -
#112 "Európa is elmaradott."
Ezt azért gondold át :) -
#111 A témához szólva pedig.
Dolgozni muszáj, nem pedig érdemes. Érdemes akkor lenne ha lenne esélyed előrelépned idővel a társadalmi-vagyoni ranglétrán. -
#110 Igen, megvan ez a réteg, csak sokkal "vastagabnak" kellene lennie.
S persze a Bach korszak óta divatos adócsalás, a kisebbség aggasztó helyzete, s az előregedő társadalomból adódó társadalombiztosítási problémák sem lendítik előre az országot. -
#109 annyira vékony, h már már nem is létezik -
#108 Szerintem megvan ez a réteg, csak nagyon vékony. Én például sok ebbe a rétegbe tartozó családot ismerek, van egy szép családi ház, autó(k) is. De mégsem a kiemelkedően gazdag réteg tagjai. -
#107 Hiányzik Magyarországon az a fajta jómódú középréteg, mint pl. az USA-ban, melynek - ha becsülettel végzi a munkáját - esélye van egy kizsigerlés nélküli jó életre. Mely rétegnek telik évek után szép házra, szép autó(k)ra, biztos családja van, gyerekeit fel tudja nevelni, meg tudja nekik adni a legjobbakat. Az a fajta "amerikai álom" hiányzik. Ott ez már 30 éve lejárt lemez, elérhető. Itt még csak nem is látom ennek esélyét.
Ok, hogy Magyarország az USA-hoz képest elmaradott ország, mindig is az volt, mindig is az lesz, s Európa is elmaradott. De a mi elmaradottságunk sokkal gyorsabban nő, mint azt kellene. Nem jó ez így, nagy a lenyúlás, vagy nagyon jól élsz, vagy nagyon rosszul máshová viszonyítva. Aki közel van a tűzhöz annak jó, s akinek van esze az közel kerül hozzá. Normális helyeken pedig ez elítélendő, de itt. Ez az egyetlen esélyed. -
#106 Magyarországon az állami tulajdonú nagyvállalatok számítanak az egyetlen munkaerõ-piaci területnek, ahol a válság ellenére sincsenek elbocsátások, sõt továbbra is erõs toborzás folyik
A Mercer listája szerint egy állami cégnél dolgozó mûszaki vezetõk havi átlagbére 664 ezer forint, a pénzügyi és gazdasági igazgatóké 549, a fõosztályvezetõké pedig 441 ezer forint. Az iskolaigazgatók 278, a mozdonyvezetõk 276, a pszichológusok 188, az úszómesterek pedig 103 ezer forintot kapnak átlagosan. -
#105 ezt nem tagadom :D -
#104 Pest nem jó viszonyítási alap, mivel az élhetetlen belváros meg a fasztarisznya tömegközlekedés ill. a teljesen elkúrt parkolási rendszer irreálisan befolyásolja az árakat :D -
#103 erre egyszer már válaszoltál :D -
#102 Próbálja meg :D -
#101 ez azért így kicsit fals megállapítás, mert valóban, a diploma önmagában kevés, de vannak olyan területek, ahol a diploma elvárt dolog (jogi, orvosi, stb), s van ahol nem a diploma elvárt, hanem a szaktudás, amit bár az egyetem alatt nem fogsz megtanulni (legalábbis az oktatás keretei közt), azonban utána ha a szaktudás megvan, és ott a papír is, akkor a diplomás minimálbér legalább jobb, mint az alap minimálbér.
Persze az érem másik oldala is jelen van, hogy ha egy programozó elvégzi a középsuliját, és jól programoz, megpályáz egy állást. Mellette egy ugyancsak jól programozó, diplomás is megpályázza, akkor nem feltétlenül utóbbit alkalmazzák, éppen azért, mert az elvár, sőt jár neki egy nagyobb fizetés. és azért akár hogy is nézzük, valamilyen szinten meg is érdemli, mert azért kijárta azt a bizonyos iskolát, amit előző társa nem. függetlenítve attól, hogy amiatt aztán a tudása több lett avagy sem. -
#100 Miért is?:D -
#99 felénk, szhely környékén is ilyesmi árak vannak, paneltelepeken olcsóbb, 30-50 között, de a város központban, fő tér körül kóstál némely 70-80at is... viszont egyre több város széli családi házas lakópark épül, ezek kicsit szebbé teszik a várost, a rengeteg hipermarket között emberi élet nyomait is engedi felfedezni... -
#98 A minőségi szakmunkásokat (burkoló,asztalos,fűtésszerelő,villanyszerelő stb...) elég jól megfizetik
persze ha nem alkalmazott...
a sok diplomával meg ki lehet törölni -
#97 ilyen abszurd lehetőségekkel nem is számolok :D -
#96 ismerősömék 60ért laknak egy kb pincelakásban, ami akkora h ellehet benne lenni
jó oké 2.ker, azért mondtam h hely függő is -
#95 Próbálja meg :D -
#94 Ahol én lakom az konkrétan 65k, viszont nagyon szép és jó. Nem túl nagy, két embernek bőven elég. Itt Sopronban 45-80k körül mozognak az árak, 60-70 környékén már szép nagy lakások vannak. Nem tudom Győrben vagy Szombathelyen mennyi, azért írtam 50-et, mert ennyiért mindenhol van szerintem vállalható. -
#93 Na, befejezem a cigányozást, nem akarom hogy klóztápig legyen. -
#92 Tudom, ezért írtam mögé, hogy nagyon baráti összeggel számoltam. -
#91 vagy beraksz egy bicajt meg egy légzőmaszkot a kocsiba, lerakod a városszélén (lehetőleg valami csöves suzuki legyen, nehogy felnyomják, vagy ha igen, ne legyen nagy baj), aztán onnantól tekersz :D:D -
kenomy #90 vidéken 10-15000 -
#89 A fővárosban annyi, a megyeszékhelyeken 30 ért kapsz már jót! -
#88 Nem erről szól a topik, de amúgy igazad van. Szerencse, hogy engem mindez nem érint. -
#87 albérlet ára :D 50ből 2 embernek eléggé szűkös albit lehet kapni :/ persze az is környékfüggő valszeg
benzin talán még oké :D -
#86 azért az a rezsi van hogy 100k-ra is felmegy télen :D -
#85 Melyik része nem klappol ott? Az albérlet ára, vagy az 1 tank benzin ??? :DDDD -
#84 hajajj, ritka? inkább sokan még kevesebből élnek, de sokszor nem lehet eldönteni, hogy ezek egy része, gondolok a törlesztőkre, kocsira, mennyire képeznek "luxust". hazánkban az egy kocsi még valamilyen szinten luxus, köszönhetően a rá és a vonzataira kirótt mocskos nagy adóknak... értem én, hogy közlekedj tömegesen, ne egyesével egy egy kocsiban, de ahhoz kell egy olyan infrastruktúra is. De szép lassan a városokban megállni nem lehet, erre mondják az okosok, járjál busszal. Járjon az a köcsög, aki szerint egy megyeszékhelytől 25 km-re levő faluból 10 órától este 10 óráig összesen 5 bemenő buszjárat van. Ez elég? szart. kocsival bemegyek, vagy leteszem az autót a város széli parkolóban, és húzok egy helyi járatos közt félórás intervallumban, 320 forintért per út. vagy bemerészkedek a városba, parkolok kilométerre a célponttól, fizetve óránként 300at, ami alapból az oda vissza út. hol jó ez? -
#83 látom most sem pestről beszélsz :)