402
Érdemes-e dolgozni?
  • kenomy
    Van aki a minimálbérnek is örülne más meg 500000-ből nem tud kijönni, minél többet keress valaki annál nagyobb az igénye.
  • SötétBarom
    Én is így nyomom :) Mondjuk én nem minimált kapok kézhez.

Amúgy a 300k- hoz visszatérve:

- albérlet/részlet 50k
    - rezsi 30k (nagyon baráti, hiszen net-TV-áram-telefon kombo szokott ennyi lenni, és még nem beszéltem a 40-50k gázszámlákról)...
    - autó (törlesztő meg egy tank benzin) legyen 50k (szintén nagyon baráti, persze kellene még szervizelni, meg ilyesmi)
    - egyéb költségek 10k (mosópor, fogkrém, tusfüdő, minden egyéb szükséges)

Ez így 140k. Marad 160, ami harminc napra bontva kb 5 ezer forint. Ebből ki kellene hozni a szórakozást, az evés-ivást, áldozni hobbira, ilyesmi. Tudsz egy kicsit félretnni is, meg elmenni nyaralni.

Na most tegye fel a kezét, aki szerint a fent leírtak ritkák mint a fehér holló, és magyarországon luxusnak számítanak..
  • kenomy
    Azért annak is van előnye is, pl mindig van nyitva bolt (tesco), ha valami gond van nem kell várni amíg az ügyelet ki ér.
  • MR ME
    énis ezt tenném, belvárosba a büdös életbe nem költöznék be, nem is bírnám ki
  • MR ME
    nem szólta le senki a panelosokat
  • MR ME
    mind1 neki mit kérdez, úgyis elveszik tőled ha van nálad :/
  • autoszimulator
    vendéglátós ismerőseim vannak úgy, hogy tisztán minimál körül, de ugye ott is elég erősen van plusz kereset, jatt formájában, és egyéb ilyen olyan főnök elől pénzlenyúlós akciók során :d
  • kenomy
    MR ME! Sokan laknak városok környékén kisebb falvakban és bejárnak dolgozni, mert vidéken olcsóbb a ház és nagy a csend. :)
  • Hegi90
    Nemtom minek kell leszólni a panelosokat. Mi 2 éve adtuk el a baszott nagy családi házat, hogy beköltözzünk városba 80 m2-be. Egyszerűen már nem bírtuk fenntartani, és még nem is volt teljesen kész ház. Inkább adósodjunk el 50 évre, és adjunk csak a "kényelemre"?
  • SötétBarom
    Az a baj, hogy nem egyet ismerek. Viszont ismerek nem egy olyat, ahol masszívan ezen érték felett vannak...

Mondjuk felénk 100k alatt talán a tesco fizet meg a hasonlóan színvonalas munkahelyek..
  • Falcon87
    Meghalsz? És a cigányok? Azok a tetvek SOHASEM dolgoznak, de a hét szellemi fogyatékos gyerekükre megkapják a nyolcszázezer segélyt...
    Ma például egy fogyatékos kancsal cigány megkérdezte tőlem az utcán, hogy van-e eladó walkmenem :D:D A mögöttem jövőnél meg búvárszivattyú után érdeklőtött :DDDDDDDDDD
  • kenomy
    Hangsúlyoznám hogy ez nem faji hova tartozás kérdése (mert értek ilyen vádak,hogy bántom a kisebbséget), sok ember nem szeret dolgozni. Én pl a tök főzeléket nem szeretem. :) Viszont sokan vannak akik dolgoznának, és keresnek is állást de nem kapnak.
  • MR ME
    há me ez itt pest, tudod itt van az aranyélet (csak aki itt él nem találkozik vele...)
  • MR ME
    na igen, azzal már kiidegeltek :D
  • autoszimulator
    az meg a még durvább, hogy egy kisebb faluban levő kertes családi ház kevesebbet ér mint egy esetleg régebbi panelház pest közepén.
  • autoszimulator
    ez az elmélet majd egyetemen meg is dől azonnal, nem is kell elvégezni, már látod, hogy húbazdmeg ez még sem így lesz.
  • n3whous3
    XDDDDDDD hát jah

de tudod a mondást, "el lehet adni" AS::DASASD:ASD:ASDASD:ASD:ASDASD::ASDASD:ASD:ASDasdasdasdasd
  • MR ME
    nameg attól is függ h mekkora házat tartassz fenn... nem rólad beszélek, de nagyon sok a panelproli aki kurva büszke h milyen jól élnek, aztán a wc-nk nagyobb mint az ő nappalijuk...
  • Tyler1
    Egyesült Arab Emírségek - ott még a csapból is pénz folyik
  • n3whous3
    igen, de most mi honnan tudjuk, hogy milyen az eloszlás?
  • 5m0k3sh0w
    lopok pénzt és gyorsan eltűnök. bárcsak így menne :)
  • n3whous3
    most kicsit akartam ezzel éreztetni azt, hogy az egy dolog, hogy te ismersz EGY párt, aki így keres

és esetleg többiek meg nem

bár tény, hogy ahogy nézem majd minden ismerősnél azért meg van a havi 300k összeg sztem

sőt mondok nektek még valamit, faterom keres 70-100-at, anyukám keresett 150k körül kézhez (most meg mást fog dolgozni, mind1), és ez is bőven elég lett volna spórolásra is!

ha

1. nem bassza el az ember hlyeségekre a pénz
    2. ha nincs ház hitel... bnőméknél nincs hitel és náluk se keresnek jól szüleik, de nyaralni is tudnak menni azért
  • dragon11
    Tanulj amennyit tudsz, legyen diplomád(lehetőleg egyetemről) így jobban keresel.. és olyan munkád legyen, amire mindig van igény.^^

• MR ME
    ha lesz miből ;)
  • 5m0k3sh0w
    én majd megpattanok egyszer kanadába vagy az usába
  • chalezlopez
    Erről van szó... A gödöllői rektort is olvashattátok ma...megszavazott magának meg a 2 elődjének havi 400k életjáradékot, mert a 4.5 millás fizetéséből nem bír félrerakni szegényke öregkorára...
    Az ilyeneket kéne föllógatni.
  • MR ME
    ez nagyon szép és jó h hangoztatod, de sztem mindenki tudja h ez eléggé abszurd, nektek biztos mázlitok van (vagy más van a dologban...) de kúrvára nem kerenek átlagban az emberek 150k-t...
  • SötétBarom
    Pf. Sopronban élek, az árak helyenként itt durvábbak mint arra. És az élet itt arany, nem a fővároban, csak ezt sokan nem tudják :PPP
  • SötétBarom
    Örökölt 17kg aranyat :DDDDD
  • MR ME
    te figy te voltál már pesten? :D hasolítsd már össze a pesti árakat a vidékivel és rájössz h bizony pesten nem olyan arany az élet mint ahogy azt a vidékiek gondolják, és a munkalehetőség sem sokkal több...
  • autoszimulator
    igen, tudom hogy nem robotnak születtünk, én sem a szalag mellé tervezem az életem, de ettől még akármilyen munkát nézek magamnak, vagy minden nap fix bejárós, vagy pedig nem, de akkor emellé jár akkora felelősség és 0-24 mindig elérhetőség, ami megint csak elrontja az egészet.

ha nem vagyok indiszkrét, milyen utat találtál ezeken kívül?
  • SötétBarom
    Mivel foglalkozik? (ezek bruttók, remélem észrevetted amúgy..)
  • chalezlopez
    Ha 20 ember keres 100-100k-t, 2 meg keres 1-1 millát, akkor mennyi az átlag?
    182k

Azért így is lehetne nézni...
  • SötétBarom
    Havi 300k két embernek = milkós??? WTF
  • LeWyTy
    Anglia,Németország,Hollandia.
  • bardocz
    Itt lévő legkisebbet nem kapja meg anyám:D Nyúháúznak meg igaza van.
  • SötétBarom
    Ezzel nem feltétlenül értek egyet. Pesten maximum a közlekedéssel kapcsolatos költségek magasabbak, ill. több lehetőséged van "elbaszni" pénz :D Viszont a bérek is magasabbak.
  • kenomy
    Igen vidéken valamivel könnyebb, de kevesebb a munkalehetőség is.
  • SötétBarom
    Ha minden 10 emberre, aki 100k-t keres jut egy, aki 500k-t, akkor az százharmincakárhányas átlag..
  • Yeltzin
    Azért azt számoljuk bele, hogy vidéken (falun, kisvárosban) fele annyiból meg lehet élni, mint Bp-en, de ezzel együtt sem szép a helyzet.