MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

új map:
http://mwomercs.com/news/2012/07/346-heres-caustic-valley

only billentyûzet lesz nálam.
Ti hogy fogtok játszani? Bilentyüzet +egér/joystick?
Én a feeling miatt szeretnék egy joysticot, csak azt nem tudom hogy a bilentyüzet az maradjon, vagy az helyett is egy joy 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Asszem, mindent lehet, csak ingyen tul sokba kerul. <#ravasz1>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

TVelvet
Atlas-t meglehet majd szerezni amúgy is, vagy csak alapítóval?
Tulajdonkeppen nem is arrol van szo, hogy a serulekeny fejben van a pilotafulke, hanem az szamit fejnek, ahol az amugy serulekeny pilotafulke van.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Torpit is létezik táblásban (azt hiszem tech3), de semmi értelme - egy torzó kritikustól megpusztulhat a pilótád.
[NST]Cifu
Ez természetesen még béta, szóval egy félig megfõzött borjúpaprikásról beszélünk, de a tény az, hogy per pillanat az Atlas nyers tûzereje dönti el a csaták egy jelentõs részét.

Az AS-7-K egyszerûen annyira über a maga alapjában, hogy iszonyat, van AMS-e, szóval valamenyire védve van az LRM-ektõl és SRM-ktõl. Ha fent hagyják a 300XL motort, akkor bõven lehet pakolni rá az AC/20-on kívül bármit. Lehet belõle jó sniper Gauss és ER PPC fegyverekkel, lehet Large Pulse Laser-ekkel durva közepes távolságú harcos. De lehet LRM-boat is két LRM-15-el, ami mellett még marad mindig hely hat Medium Pulse Laser számára. Persze az Atlas LRM-boatok inkább az AS-7-DC-D változatból készülnek, azokra akár 3xLRM-15 is felmehet, persze csak sima reaktor esetén. Az 72 pontnyi sebzés, és e mellé még van mindig hely egy AC/10-nek, vagy két MedPulseLas-nak...

Természetesen egy jó scout továbbra is nagyon jól tudja kite-olni az Assault-okat, csak mostanság már ritkán látni magányos hõst játszó Atlas-okat. Ha meg mégis van, akkor kb. 20 másodperc alatt szétkapják.

A korábbi Scout-menyországot a motor-limitálás rendesen beszabályozta, azért 136km/h max. sebességgel már az LRM-ek is meg-meg csipkedik õket (a 200km/h sebességû speedy gonsales-ek az elõzõ buildben csaknem sebezhetettlenek voltak), és most egyre több közel-harcos Assault Mech-en látom az SSRM-eket. Ezek nagyon jók, mert ugyanúgy, mint az LRM-ek befogják a célt, és ~300 méteres távolságon belül szinte biztos találnak - kivétel két okból lehet, az egyik ha terepakadály van a célpont felé, a másik pedig a már említett AMS. Ami viszont scoutoknak nincs. Szóval egy AS-7-DC-D 3x SSRM-2-vel elég ütõs már ahhoz, hogy tisztelje az ember.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Birk@
Emlékszem, amikor MPBT 3025-ben 4 Urbanmechnek sikerült egyszerre eltalálni az AC10-el az elsõ domb mögül felbukkanó heavy fejét, hát szép látvány volt. <#eplus2> Sajnos Atlas se sokat ér ha magára hagyják, a light-ok sok bosszúságot tudnak okozni.

Birkus Maximus

[NST]Cifu
Amikor az Alapító csomagokat bejelentették, éppen "sz@r" volt az LRM, és nem volt még 1000 méteres lõtávja (ezt csak az ezen a héten kijött patch-ben kapta meg), ráadásul mindössze 2000 béta invitálás volt aktív még, szóval azok közül, akik akkor választottak, pusztán szimpátia alapján döntöttek. 😊

BTW én is úgy érzem, hogy a választásnál az Atlas a legjobb döntés. Egyfelõl iszonyatosan sok múlik az Assault classon jelenleg (ha 4 Atlas van az egyik oldalon, egy se a másikon, akkor esélyesen eldölt a csata, hacsak foglalással nem ügyeskedik a másik oldal), másfelõl a legdrágább Mech. 4100 MC vagy 9-11 millió C-bill...

Birk@
Azért az az 1000m elég cudar... nem csoda, hog a legtöbben a CAT-ot választották founder mech-nek, ha csak 1-et tudtak.

Birkus Maximus

Palinko
hmm a tornyon van az a cuccos az van meg fél méter 😄
[NST]Cifu
Elég hosszasan lehet sorolni, mennyiben tér már most el a TT-tõl (TableTop, táplás játék) az MWO. 😊

Például a lézer sebzése ugyebár egy idõintervallumra értendõ, mivel kb. egy másodpercig "lõ", és ha ebbõl csak egy tizednyi másodpercig éri a célpont bal karját például, akkor a sebzés egy tizede jelentkezik a végtagon.
Az SRM sebzése 2,6 pont két pont helyett, az LRM sebzése 1,6 pont egy pont helyet.
Az LRM lõtávja 630 méter ha te vagy az spotter, 1000 méter ha indirect lövöd, vagyis egy csapattársad a spotter.
A ballisztikus fegyverek lõszermennyisége 1,5-el meg van szorozva, lefele kerekítve, vagyis egy tonna AC/20-as lõszer nem 5, hanem 7 lõszert jelent.

De ott van a Hardpoint rendszer, ami végképpen eltér a TT-tõl, nem is szólva a duplázott páncélzati értékektõl.

Bele halsz 1 regisztrációba...
És igen regelni kell mert pár éve volt néhány idióta aki az oldal teljes tartalmát elkezdte letölteni és emiatt totál kinyírta az egész oldalt elég sokáig,úgyhogy ezért kell regelni!
Birk@
Így kapásból legális megoldást 1-et tudok:MegaMek Official oldal

Itt egy komplett scenatiot tudsz összeállítani, és a deploy elõtt ki tudod választani a mech-eket. Azt, hogy ez mennyire van köszönõviszonyban a MWO-al, egy olyan ember fogja tudni megmondani, aki szerencsésebb mint én, és már kapott invite-ot. <#banplz>

Segítségképpen itt egy adattábla a HBK-ról, lehet összevetni INGAME. (bocsi a kép minõsége miatt, nem volt kedvem feltölteni sehova 😊 )

Birkus Maximus

[NST]Cifu

Palinko
2 tõl nem mondtam volna többet.
Akkor megéri majd lábra célozni scoutal. 😊
És hol lehet megnézni hogy egy mechre mennyi páncélt lehet rakni? Néztem rengeteg oldalt de ott csak azt irta hogy max mennyi páncél lehet rajta, engem meg az érdekelne hogy testrészeként/modulonként mennyit lehet. Erröl csak ilyen pálcika mech képet találtam.
Mech factorynál meg minden szarért regisztrálni kell.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

[NST]Cifu
Jelenleg AMS csak az AS-7-K Atlason van, a beérkezõ rakéták kb. 20%-át semmisíti meg, de ez csak becslés.

Ha az egyik lábat megsemmisítik, akkor a sebesség kb. tizedére csökken, gyakorlatilag csak vánszorogni tudsz.

A fegyverek elpusztítása összetettebb dolog. Ha egy adott testrészrõl leszedik a páncélzatot, akkor utána az ott található critical slotok sérülnek, vagy sérülhetnek. Ilyenkor a fegyver megsemmisülhet, ha beérkezik találat. Ha lõszer van az adott testrészben, akkor az berobbanhat, és ez a szomszédos testrészeken okozhat károsodást. Ennek sem ismert a pontos részlete, de tény, hogy pusztultam már meg lõszer-berobbanástól (jobb torzón volt minden lõszer, középsõ torzón még annyi páncél volt, hogy csak na, viszont a balt epusztították, mire meghaltam - és nem volt XL reaktorom (az XL reaktor esetén bármelyik torzó pusztulása a Mech végét jelenti). Van a CASE nevezetû fél tonnás modul, ez a lõszerrobbanásnál ezt a károsodást szünteti meg). Ha az adott testrész teljesen elpusztul, akkor az összes benne lévõ fegyver elveszik arra a csatára.

[NST]Cifu
Ilyen magas az Abrams (leszámítva a búvónyílásokra szerelt géppuskákat). De ha a T-72/T-90-el jövök, ott ugyanez 2,3 méter.

Köszönöm.

Az AMS hogy müködik? Mitöl függ hogy hány rakétát tud megsemmisiteni?

Azt olvastam ha megsemmisül a mech mindkét lába akkor elpusztul, de ha csak az egyiket akkor sántikálni fog. Ilyenkor hány %-al lassul le?

A fegyvereket külön-külön szét lehet löni az ellenségnek?
Azt hiszem van olyan pilot skill hogy egyszerre max 4 dologra lehet célozni, és igy talán daraborka lehet tépni 1-2 elsöleges fegyvert. :S

Palinko
harckocsi 2,5 m? 😮
Genius topic
http://mwomercs.com/forums/topic/23958-harry-potter-vs-battletech/
komolyan hogy lehet valaki ennyire IQ bajnok?
Érsd jól😛
lényeg hogy legyek bent a bétában és tudjak játszani😊))
[NST]Cifu
Nincs "kulcs" 😊

Invite van, ha belogolsz a honlapon, akkor a Beta invite mellett lehet "Pending" (várakozás), vagy "Welcome to Beta" (? azt hiszem). Ide kattintva lehet letölteni a klienst. Az felpatcheli magát, és utána a fórum azonosítóval és jelszóval lehet belogolni a bétába.

Ideje lenne már végre ha kapnék kulcsot...kár hogy csak augusztus elején tudnám kipróbálni ha kapok....
[NST]Cifu
BTW akinek van Alapító csomagja, nézze meg az e-mailt / honlapot, mert újabb 1000 embernek küldenek invitálást.

A béta létszáma is rendesen növekszik, tegnap már láttam 900 online emberkét is a béta szerveren, és szinte minden csatában megvolt a 8 vs. 8.

[NST]Cifu
Egyébként a pilotafülke miért a mech "fejében" van?

Ezen logika alapján miért használna bárki egy 12 méter magas, kétlábon járú Mech-et fegyverplatformnak? Sokkal nagyobb célpontot nyújt, mint egy 2,5 méter magas harckocsi...

Ez egy olyan világ, ahol Mech-ekkel harcolnak, és azoknak a fejükben van a pilótafülke.

És mennyi a max dmg amit el lehet érni egy alpha strike-al?

A Hardpoint rendszer miatt nehéz megmondani. Valahol 100 körül. Cata SRM-boat: 6x SRM-6= 6x6x2,6= 93,6 + 2x MedPulseLas = 2x10 szumma 113,6. Persze szinte kizárt, hogy ez egy pontra menjen, sõt, az sem garantálható, hogy mint a 36 SRM eltalálja a célt, illetve a lézer végig a célon marad...

Ugyanez Atlas-al: 1x AC/20 = 20 + 3x SRM-6 = 3x6x2,6 = 46,8 + 2x PPC = 2x20 szumma 106,8

Köszönöm a válaszokat 😄
Egyébként a pilotafülke miért a mech "fejében" van?
Ott sokkal kevesebb a páncél. :S

És mennyi a max dmg amit el lehet érni egy alpha strike-al?
Rakétákat nem szeretem, igy eddig a huncback a kedvencem 8 medium lézerel. 😄 (40 dmg)

[NST]Cifu
Neten irták hogy egy ac/20 találatal padlora lehet küldeni egy ligth mechát. De ennek csak 20 a sebzése nem? És ahogy néztem a legkisebbeknek is van vagy 60-70 páncélja.

Egy ponton nincs 60-70 páncélzata még az Assault Mech-eknek sem. Márpedig a sebzés úgy néz ki, hogy páncélzat -> belsõ szerkezet. A táblás játékban egy könnyû mech-nek a középsõ torzóján volt mondjuk 10-12 páncélzata, alatta 6 struktúra, és kész. Ha telibe kapta egy AC/20 lövedék, akkor megpusztult.

Itt duplázva vannak a páncélzat értékek, tehát lehet akár 20-25-ös páncélzat is a középsõ torzón, vagyis hiába kapod telibe a középsõ torzót, még mindig csak a páncélzatát hámoztad le.

Illetve, egy assault mechekre hány darab fér ezek közül?
ac/2
ac/20
large laser
ppc

Ez így értelmetlen kérdés. Olvasd el a fenti linkeknél a FAQ/Blog alatt a Mechlab-ot. Számít a tömeg, a critical slot és az, hogy hány hardpointja van egy Mech-nek. Per pillanat egy Mech-re sem tudsz 2db AC/20-ast rakni, például.

Jelenleg csak egyetlen Assault Mech, az Atlas van a játékban, abból négy féle változat.

Vegyük az Atlas AS7-D-DC-t:

Hardpointok:

Right Torso - 2 Ballistic
Left Torso - 3 Missile
Right Arm - 1 Energy
Left Arm - 1 Energy

Összesen:
2x Ballistic
2x Energy
3x Missile

Viszont mivel például Ballistic hardpoint csak a jobb torzón van, így két AC/20-ast nem rakhatsz fel, mivel ott csak 12 critical slot van, és az AC/20 meg 10-et követel meg. Ha XL motort pakolsz bele, ami fele annyi tömegû, viszont 3-3 cirtical slotot igényel a jobb és a bal torzón, akkor pedig egyetlen egy AC/20-ast sem tudsz felrakni.

A gond annyi, hogy ha alpha strike-ra mész rá, akkor azért áldozni kell, vagy rohadt lassú leszel (amire odaérsz lõtávba, már szétkaptak az LRM-ek és a Gauss/PPC boatok), és/vagy alulpáncélozott (ugyanaz, mint fent).

Láttam már ilyen megoldásokat, Swayback-bõl Medium Pulse laser-ekkel telepakolt mech, lõtt hármat, a páncélzatomat lefejtette teljesen az Atlasomról, de utána úgy túlhevült, hogy vagy 20 másodperc kellett, amire újra beindult a reaktora, ezalatt meg szétkaptam... 😊

Van annyi pancelja. Osszesen. De a labakon levo pancel keveset szamit, mikor az AC20 sorozat vege kijon a mech hatan.
Es a fejlesztok sem hulyek, igy aligha lehet "barmit egy lovessel" mechet epiteni.

Fenrir
Jah, aztán 2 Alpha Strike után jön a vészleállás mert a reaktorod kritikus hõmérsékletet ér el 😊

Saját tapasztalatból tudom, hogy az Atlas sem bír többet kettõnél, értelme sincsen sok.

A halál csupán a kezdet...

Hi, még nem játszottam egy játékal se, igy lenne pár láma kérdésem:

Neten irták hogy egy ac/20 találatal padlora lehet küldeni egy ligth mechát. De ennek csak 20 a sebzése nem? És ahogy néztem a legkisebbeknek is van vagy 60-70 páncélja.

Illetve, egy assault mechekre hány darab fér ezek közül?
ac/2
ac/20
large laser
ppc

Persze nem egyszere az összes fegyver tipust, hanem külön-külön.
Pl. 6 db ac/2
vagy 2db ac/20

IGy laikusként olyan robotot szeretnék aminek nagyot ütt az alpha strike. 😄

Gundark 1 1
Pedig milyen szép filmet lehetne csinálni belõle. Most már megvan a teknika 😊 Egy szép kis trilógia ami a tukayyidi csatával érne véget. Álom álom... 😊
[NST]Cifu
"Szim" Mechwarior csak az MWO van. Nincs más, sajnos, legalábbis hivatalos forrásban (MWLL is létezik még, persze). Viszont Single/Co-op sajna sehol, semmikor.

Ha stratégiai/taktikai játékot keresel, a Mechwarrior: Tactics még ott van opciónak.

A jogok? A számítógépes játékkiadási jogok maradtak az M$-nél, elég megnézni a hivatalos honlap alját:

All material on this site is copyright ˆ 2012 Infinite Game Publishing Inc. / Édition Jeux Infinis Inc., Piranha Games Inc. and/or their respective licensors. All rights reserved. MechWarriorŸ is a registered trade-mark of Microsoft Corporation and is used under license. All other trade-marks are the property of their respective owners; Ÿ or ™ as indicated.

[NST]Cifu
Amennyire a fórumbeírások és az alant általam is tapasztaltak alapján sejthetõ, biztos, hogy egy "mai" közép-felsõ kategóriás géprõl beszélhetünk (i5 proci, 8giga ram, Gf 570/Radeon 6870+ szintû videókártya).

A grafika: alapvetõen jól néz ki, de sajnos igazi állejtésrõl én nem beszélnék. Szépek a Mech-ek, szépek a fegyverek effektjei és nagyon szép, ahogy a napfény átszûrõdik a fák ágai között (nem vicc!), de kb. ennyi. Az, hogy a fákon átsétálunk, engem például irritál. Az, hogy semmiféle rombolható környezeti elem nincs, szintén. De persze kérdés, hogy ez a grafikához sorolható-e.

Gundark 1 1
Jó hogy jön ez a játék 😊 "rendes" játék (azaz offline, hadjárat stb stb) ami Battletech világban játszódó már nem is lesz? Kinél vannak a jogok most? tervez valaki valamit, vagy játszunk ezzel? 😊
Torzonborz
Nekem az egész tetszik úgy ahogy van nagyon jól néz ki és az effektek is klasszak . 😊 Mondjuk kíváncsi lennék milyen gépen futtatják mert elég jól megy .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

[NST]Cifu
A videó azért érdekes, mert látni benne lila és sárga színû lézert. Ilyen nincs a zárt bétában. Szóval ez egy belsõ tesztverzióban készült videó.

Viszont érdemes megnézni az "amputált" mech-eket. A karcsonkok helyén kilógó vezetékek láthatóak. Ez új (a bétában is ilyen), igaz nem sisteres és szikrázik, de jól néz ki.

Torzonborz

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

xblades
Hát én nem az ilyen kis mecheket szeretem.
Leginkább a 60-85 tonna köztiekkel játszottam.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Mech 15: Spider
http://www.sarna.net/wiki/Spider
Najó ebbe ne menjünk bele, mert közel sem errõl szól ez a fórum, de röviden a gondok valahol ott kezdõdnek, amikor a valós magokat annyira kihasználja egy alkalmazás, hogy a virtuális szálak már nem képesek a feldolgozáson gyorsítani mivel már nincs mögöttük szabad fizikai kapacitás, az hogy ez hogy csap át negatív hatásba a teljesítményre azt passzolom, de megtörténik néha.

Itt egy, igaz régebbi teszt, de jól látszik (lap alján) több játékon is a hátrány különbözõ méretekben..

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-975-950_7.html#sect0

En az AMD optimalizacioval kapcsolatban tettem megjegyzest. A HT - ugy hallottam - eleg sok helyen okozott visszaesest, vagy szereny szamitasi teljesitmeny novekedest, randa melegedessel es teljesitmeny felvetel novekedessel. <#nemtudom>

[NST]Cifu
Az, hogy a AMD mikroarchitektúrán fejlesztették és optimalizálták a játékot, szerinted akkor mi? 😊
Egyszerûen a fejlesztéskor nem vették figyelembe a HT-t, és kész. Nem optimalizáltak rá semennyire.

[NST]Cifu
Az i5 4 fizikai magot tartalmaz, és nem támogatja a HT-t, szóval ez pont nem jó példa. A gond a HT-t támogató prociknál van, mint az i7, ahol ugye 4 fizikai mag van, és 8 "virtuális" mag a HT-nak köszönhetõen. Na, ahol mûködik a HT, ott vannak (voltak) gondok a BF3 esetében...

A probléma pedig ugye eredetileg az volt, hogy a fejlesztõk nem tesztelték a játékot HT-s procikon. Szóval amikor a játék kijött, és hirtelen a HT-s proci tulajok csúnya dolgokat tapasztaltak, akkor jött a fejrecsapás, hogy hát persze...

[NST]Cifu
Amúgy a játék optimalizációja terén van egy érdekes megjegyzés van a Dev-ektõl.

A lényeg, hogy a játék eredeti ütemtervéhez képest még elõrehaladott állapotban is voltak, amikor nyilvánvaló lett, hogy a minimum hardverszinten nem képesek elfogadható játékélményt nyújtani. Ezért úgy döntöttek (feltehetõen valamikor Április környékén), hogy áttérnek a legújabb, 3.4-es Cryengine verzióra.

Ez a következõ okokból volt szükséges:

-A 3.4-es olyan bugokat, problémákat orvosolt, amelyek megoldásra vártak éppen (nincs részletezve, mire céloznak)
-A 3.4 megváltoztatta a fény/árnyék kezelés egy részét, márpedig ha utólag térnek át erre, akkor sokkal több munkát jelent.
-A 3.4-es jobban optimalizált, erre mindenképpen szükségük van.
-Dx11 támogatás
-Olyan új lehetõségeket nyújt a 3.4, amit késõbb beépíthetnek a játékba.

A Rövid-távú tervek, prioritások:

-Az új kiszolgáló hardverre való áttérés
-Optimalizáció és a 3.4 integrálása
-Még több sztressz-teszt, felkészülni az Alapítók csatlakozásához.
-Új content (megj.: az XP ablakban ott van már az Awesome, ebbõl lehet sejteni, mi lesz a játékban megjelenõ következõ Mech)
-NVidia Mechwarrior Community Day

A hosszú távú tervek, nyílt béta:

-Eljutni a minimálisan megkövetelt termék szintre (minimum viable product)
-A kiszolgáló hardver bõvítése az igényeknek megfelelõen
-Játékbalance
-A Mech-ek ütközésvizsgálatának javítása
-További bugfix és finomhangolás
-A látványvilág javítás (kihasználni a Cryengine 3.4 nyújtotta pluszokat)

Mondjuk az optimalizálásnak vajmi kevés köze van a HT gondjaihoz, egyszerûen a felépítése a probléma, van amikor hasznos, de van amikor kontreproduktív, ez tény.. Csak érdekelt hogy ennél a játéknál melyik eset áll fenn. 😊

Amihez kepest az I5 szepen megverte nyers erobol az X6-osokat, pedig en is a 6 fizikai magra tettem volna, kulonosen mivel a BF3 epp 6 magot tamogat.

Hát konkrét példákat ne várj, valójában kiváncsiságból írtam azt, hogy hogy reagál rá az MWO 😊 Hátha felírhatjuk a listára õt is <#vigyor5>

[NST]Cifu
Az "egyes játékok" alatt milyen más játékot tudsz még felhozni a BattleField 3-on túl, amelyet ugye AMD-re optimalizáltak? <#zavart1>