MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TVelvet
Nos ez jól kezdõdik, már letölteni sem tudom :😊
TVelvet
Nálam királyul bekressel a telepítõ
Toltam párat,rövid véleményemet a foci és sétálás után leírom 😄
TVelvet
Én is, én is én is kaptam! 😊
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy aki bejutott a bétába alapító csomaggal és kapott 13k mc-creditet,azt most szabadon lehet költeni vagy az már az alapító csomagos adagból megy le?
Laptop
Proci:I3-2310M ,2.1Ghz
MEmória:4 giga
Vid kari:Ati 6470 1 giga

asszem ennyi az ami lényeges a játék szempontjából,most fogom tölteni,de nem fûzök hozzá sok reményt hogy menni fog rajta.
XenHai
Engem is érdekel én is akarom majd laptopon tolni!
Haza erek irom,most fejbol nem vagom.
Torzonborz
most nagyon elszomorodtam <#rinya>

nem baj , csak jussak be egyszer és lesz haddelhadd ! <#vigyor>

egyébként laptop konfig ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Otthon nekem is nagyon eros gepem van ne aggodj 😄 csak erjek haza 1 het mulva,meg is mutatom a jateknak milyen eros 😄 De azert ma megnezem laptopon hatha paraszt modban el fog futni 😄
Torzonborz
ööö nekem otthon naggggyon erõs gépem van, ha gondolod szívesen tesztelem helyetted míg nem jutsz jobb géphez.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jo hir: kaptam meghivast.
Rossz hir: Csak a gyengebb laptopon tudom jelenleg kiprobalni 😄
Birk@
"4000 keys out to founders by 4pm pacific. GL" EZ azt hiszem éjfélig szól.

Birkus Maximus

[NST]Cifu
Founder's Jenner reporting:

Éjszakai pálya megvan? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Persze ezert irtam hogy support nelkul,bar meg ugy is kerdeses a dolog a letszamtol fuggoen.
[NST]Cifu
@Masakari: Ez függ sokmindentõl. Ha magányosan vagy, igen, 2 Jenner/Commando szétszedhet. Viszont ha van melletted más, akkor már gáz a dolog. Közelrõl SSRM-ek elég hatásosak...

@Nagydög: Igen, van borulás, de eddig tudomásom szerint csak akkor, ha két mech összeütközik, és ott is elég faramuci módon. Hol átsétálsz a másikon, hol már egy apró érintésre mindketten elestek. Az ütközésvizsgálatot most patchelik majd.

Borulas van, vagy lesz? A lightokat korabbi jatekokban is azzal lehetett legjobban megfogni, ha sikerult egy eleg nagy maflast bevinned, hogy felboruljon.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Az szerintem mindenkinek a halala lesz ha a kis mechek (minimum 2) rohangalja korbe es szetcsipkedik,support nelkul az eselytelen gyk,vagy nagyon pronak kell hozza lenni😊

Elkuldtem kulon,elvileg most jo.
[NST]Cifu
Majd megtanulják, ha Jennerek, Commandok és Spiderek rohangálják körbe õket. 😊

PM-et nem kaptam...

Hat igen,de kezedtben azert szerintem zavaro lesz.De majd egy ido utan ugy is be fog allni egy egyensuly a mecheket illetoen hogy ki mit tud eltartani a kepessegei alapjan.

Az AS-7-D meg,nos ez kozelharci kiosztas inkabb,szoval az lrm-nek nem sok ertelme van igazabol szerintem.
Mondjuk nekem passzolna is valamennyire xD
Nem birok a seggemen maradni es altalaban megyek be kozelharcba,ezert is preferalom inkabb a MedLasokat meg az Lbx-eket😊 Bar itt a korlatolt hozza feresek miatt tuti valtozni fog kicsit a megszokott harcmodorom.

ui:irtam pm-edre nem tudom megkaptad-e mert nem ir cimzettet a valasznal.
[NST]Cifu
Ez benne van a pakliban, de van két nem elhanyagolható dolog:

-A Trial Mech-ek egytõl-egyig "alap" 3025-ös Mech-ek, AS-7-D Atlas, HCK-4G Hunchback, stb. Sehol egy XL engine, sehol egy SSRM-2, sehol egy ER PPC. Az AS-7-D meg annyira nem "felhasználó barát", AC/20 (14 lõszer) + LRM-20 (240 lõszer) + SRM-6 (60 lõszer) + 2xMedLas. Szerinted ki lesz képes ezt a loadout-ot kihasználni? Még az AWS-8Q a leg "boat-ab" a maga Small Las + 3x PPC-jével. Ezekkel ideig-óráig el lehet lenni, de fejlõdni nem lehet velük. Egy XL engine-es Cata K pl. megeheti akár az AWS-8Q-t is.

-Nem tudsz fejlõdni, új Mech-eket unlockolni velük.

Ez a foundersesek eseteben mar kicsit masabb lesz a premium mech miatt,tehat ott gondolom lesz a premium mech + ez az alap mech. De ha jol olvastam anno akkor ez az alap mech nincs megszabva milyen tipusu lesz.Szoval akar assault mech is lehet.Bar ez abban az esetben ha valoban csak penzt termel a mech kicsit erdekes lesz,mert elore latom hogy csomoan Assault/Heavy mechekkel fognak rohangalni.
[NST]Cifu
A gond az, hogy amíg a grafikai finomhangolás nincs benne a játékban, addig felesleges az egész. Per pillanat a Low és a Very High között annyira kicsi a különbség, hogy szinte észre se venni. Sem grafika, sem FPS tekintetében.

Remélhetõleg az Aug. 7-ei verzióba már bekerül ez is a játékba...

[NST]Cifu
Pontos árakat nem közöl per pillanat a gép. Automatikusan javít, és tölti fel lõszerrel a Mech-et csata után. Egy vesztes kör esetén is egy LRM-boat Atlas esetén marad ~20-30e C-bill nyereség.

Per pillanat vannak a bétában ilyen "trial" mech-ek. Ezek XP-t nem termelnek, nem lehet õket átalakítani sem, viszont a javításuk és lõszerrel való utántöltésük sem kerül pénzve. De lehet velük játszani és pénzt grindelni. Szvsz az induló Mech is valami ilyesmi lehet majd, tehát hacsak nem áldozol MC-t az elsõ Mech-edre, akkor az induló (trial) Mech-el kell az elsõ "rendes" Mech-re összegrindelni a pénzt. De ez az én feltételezésem, ezzel kapcsolatos DEV poszt nem volt még.

ÉS menynibe kerül egy totál káros gép javitása?
Illetve, a minden csata után kapott pénz után lehet még máshogy szerezni?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Annyival azert szerintem nem,csak szimplan Bad Luck Brian effektus.Szoval eros a gyanum hogy csak Aug 7. napjatol lesz szamomra rohangalas.Sajnos meg annyira se tudtam accot szerezni hogy azt megnezzem a gep milyen mertekben viszi a jatekot.
[NST]Cifu
Az meg azért nem jó, mert:

-Az LRM reload time-ja kicsi (nem akarok hazudni, de kb. 5 másodperc), vagyis ha lerohansz a hegyrõl akkor elveszted a lock-ot, és a következõ rakétaindítás elõtt újra be kell fognod a célt. Ne feled, hogy duplázva van a páncélzat, viszont az LRM-ek sebzése csak 1,6x-va. Egy gyorsabb Mech-re is simán kilõhetsz 300-400 LRM-et, mire megpusztul. Nagyobb Mech-ekre lazán kilõhetsz 500 rakétát is, ha más nem lõ rá, vagy AMS-e van... Bizony az LRM lõtávja tényleg jó support fegyverré teszi, ám az okozott sebzése csekély. Szóval egy LRM boatnak úgy kell köpülnie a rakétákat, ahogy csak bírja. 😊

-Nem érdemes annyira fedezékbe húzódni, max. a Gauss/AC/ERPPC sniper-ek elõl... Ám amíg egy Gauss-al lehorzsolják rólad a páncélzatot, addig lazán végzel vele LRM-ekkel. Szóval hacsak nem 2-3 sniper néz ki egyszerre, nem célszerû bújkálni.

-Elfutni akkor célszerû, ha már kezd közel lenni az ellenség. 😊

Birk@
Magas a gyanúm, hogy kb annyival növekszik az alapítók száma, mint amennyi kulcsot kiosztanak, így nem nõ az esélyünk minden kör után. <#rolleyes>

Birkus Maximus

Birk@
Akkor marad a dombról fel-le szaladgálós technika 😊

Birkus Maximus

[NST]Cifu
Tömören: per pillanat nem tudod annyira kitéríteni a testet, illetve a Cata esetében a "kar" rögzített, így nincs mód a testnél jobban függõlegesen kitéríteni.

Bõvebben:

Az elsõ zárt béta buildben az LRM kb. 30°-os szögben indult, majd meredeken emelkedett, és úgy csapott le.
A harmadik patch-ben megváltoztatták az LRM mûködését, kb. 0-5°-os szögben indulnak a rakéták, és csak minimális pályagörbületük volt.
A negyedik patch-ben az elõbbi kettõ közötti megoldás van, a rakéták majdnem vízszintesen indulnak, majd kb. 30-50 méteres távolság után emelkedni kezdenek, és úgy haladnak tovább a célpont felé.

Mint említettem, a jelenlegi Mech-ek rakéta hardpoint-jai vagy a torzón vannak, vagy a kezeken, de úgy, hogy nem lehet õket a torzótól függetlenül kitéríteni (Cata). Emiatt nem tudsz a "hátra dõléssel" sokat segíteni, mivel ha a célkereszt nem a célra mutat, akkor elveszti a befogást, és kész.

Fenrir
Sajnos nem, ha pl épület van elõtted és befogod a célpontot, majd kilövöd a rakétákat simán beledurrantod õket oda.

Ha felemeled a mechet, hogy fölötte menjen el akkor elveszti a lock-ot. Legalábbis én így tapasztaltam.

A halál csupán a kezdet...

"Pending"et igazan felvalthatna 1 "Welcome in the beta" felirat.....
Birk@
Vagy eleve viszonylag nagy szögben indulnak. <#nezze>

Birkus Maximus

Birk@
A bétába bejutva (Elite pender xD) úgyis meg tudom, de azért megkérdem: Lehetséges a rakéták kilövési szögének vertikális irányú befolyásolása? (arm/body döntéssel pl)

Birkus Maximus

[NST]Cifu
A pontos mûködését nem ismerem még, de valahol ezek a keretek:

-Saját magad kb. 630 méteres távolságból vehetsz észre ellenfeleket, az elõtted lévõ 180°-os zónában. Csak a terep maga, illetve az épületek nyújtanak fedezéket, ezek mögé húzódva "el lehet tünni". A növényzet, a fákat is ideértve nem számít akadálynak. A 180°-os szögbõl fakadóan ha mögéd kerül az ellenfél, akkor elveszíted.
-In-direkt bármilyen távolságból érkezõ adatokat láthatsz, tehát akár 1400 méterre lévõ ellenfelet is mutat a HUD, ha egy csapattársad látja.
-A játékengine látótávolsága 1000 méter feletti, vagyis ha van rálátásod, akkor láthatod, ahogy ott áll (mozog) a Mech, de ha nincs hozzá 630 méternél közelebb senki, akkor a HUD nem fogja be (így pl. az LRM sem). AC/2-vel, AC/5-el, ER PPC-vel vagy Gauss-al van lehetõség így is lõni (és sebezni).

-Hozzá kell tenni, hogy késõbb várható az ECM és a Beagle Active Probe is. Elõbbi a befogási távolságot csökkenti, utóbbi az ECM és a leállt mech-eket "láthatja". Ezek pontos mûködése a játékban még nem ismert.

Jeffjohnson
Köszi a választ! Azért is kérdeztem mert ez a játék jó alternatívának tûnik. A wot sajna nagyon lassan "fejlõdik" jó lenne már valami friss felszabadultabb játék ami nem a grindrol a szar matchmakingröl meg az elrontott észlelési rendszerrõl szól. Jut eszembe itt az ellen felderítését, hogyan oldották meg?

[NST]Cifu
Amúgy most csütörtökön jön az új build, a fontosabb részletek:

-Awesome! 😊

Tömeg: 80 tonna
Sebesség: 48,6 km/h
Páncélzat: 15 tonna

Awesome AWS-8Q
Fegyverzet: 3x PPC, 1x Small Laser
Harpoints: 7x Energy, 1x AMS

Awesome AWS-8R
Fegyverzet: 2x LRM 15, 1x Large Laser, 1x Small Laser
Hardpoints: 3x Energy, 4x Missile, 1x AMS

Awesome AWS-8T
Fegyverzet: 2x LRM 15, 2x Large Lasers, 1x Small Laser
Hardpoints: 5x Energy, 2x Missile, 1x AMS

Awesome AWS-8V
Fegyverzet: 1x LRM 15, 1x PPC, 1x Large Laser, 1x Small Laser
Hardpoints: 4x Energy, 3x Missile, 1x AMS

-Ahogy fent is látható, minden Mech-en lesz legalább egy dedikált AMS hardpoint, ide csak az kerülhet. Az AS-7-K Atlas esetében 2x AMS hardpoint lesz.

-A térkép nagyítható a "B" betüvel.

-Egér DPI fix (eddig a torzó jobbra-ballra mozgatása jelentõs FPS csökkenést okozott, ha magas DPI-jû (?) egér beállítás volt - azért a kérdõjel, mert szvsz nem a DPI-rõl, hanem a rating poll-ról, vagyis a frissitési frekirõl lehet szó).

[NST]Cifu
Hopp, de, jogos az öt pont, elviekben +25% bónuszt kapnak pénzre.

hehe😊 ahogy van is a videoban itt az lesz a legnagyobb szemetseg ha vkit flamerrel direkt tulhevitenek,itt kb az a tuti halallal lesz egyenlo😊

lepes-loves-shutdown => mech tango 😄
[NST]Cifu
Ezekre a kérdésekre jó választ nem lehet adni, mert zárt béta szinten van a játék, erõsen zárt bétás állapotban. 😄

Per pillanat annyira nem vészes a grind, 250'000 C-bill egy gyõztes, 125'000 C-bill egy vesztes csata. Nekem negatív köröm még sose volt szerintem a jelenlegi buildben. Viszonyítás képpen a legolcsóbb mech 2,7 millió C-bill, a legdrágább 11 millió, egy drágább fegyver sincs több 300'000 C-bill-nél. A reaktorok drágák, egy 200-as XL reaktor már három millió.

Viszont még nincs benne a sima/prémium felosztás, tehát lehet, hogy ez a prémiumra van skálázva.

A Match-making úgy néz ki per pillanat, hogy:

-8 vs. 8
-Nincs semmiféle balance, csak lehetõleg 8 ember 8 ellen.
-Van group-olás, viszont nincs garantálva, hogy egy oldalra kerültök, csak az, hogy egy csatába. A most jövõ patchben már igyekszik egy oldalra pakolni az azonos groupban lévõ mech-eket.

Tervezik egy balanceolt rendszerre való lecserélését, de ez még odébb van, még csak ködös megjegyzésekbõl lehet sejteni, hogy leghamarabb a nyílt béta idejére várható, de lehet, hogy még akkor sem.

A nyílt bétára már 12 vs. 12 lesz amúgy a csata felosztása.

XenHai
Nem is termel több pénzt ?
[NST]Cifu
A Map érdekessége, hogy az Icy Planet-el szemben is magas a hõmérséklet, ráadásul a pálya közepén egy vulkán van, ahol plusz 10% a hõtermelés. Na ott menetrend szerint shutdown-ol mindenki. Amikor bejött, mindenki rohant középre, és tucatnyi mech kergette egymást, ami valahogy így nézett ki: két lépés - lövés - shutdown. Mindkét oldalról. Már csak a Jakety Axe kellett volna aláfestõ zenének. 😊

Jeffjohnson
WoT-al összehasonlítva itt mennyire grind-olos a fejlõdés? Illetve a matchmaking, hogy van megoldva?

[NST]Cifu
Ez így nem teljesen igaz, az elsõ két béta invite (1000-1000 ember) még nem az alapítóknak szólt, sõt, az elsõ idejében még nem is lehetett az alapító csomagokat megvenni. Az utóbbi kettõ invite viszont már csak alapítók közül hívott meg.

[NST]Cifu
Az Alapító Mech-ek csak a kinézetükben / festésükben térnek el a sima Mech-ektõl. Az Atlas azonban elég drága jószág, ahogy írtam 9-11 misi C-bill. 44 gyõztes csata, másképpen fogalmazva. 😊

Birk@
Mivel az accountok 99%-a live-ra is átmegy (és most csak founder adhatja oda), így aligha hiszem hogy valaki odaadná <#fejvakaras>

Birkus Maximus

Palinko
de nekem olyan a gépasztalom hogy mind2 elfér mellette, Lock Ont is úgy repültem. majd megvárom csak nem adnak betat. ha valaki esetleg megosztaná az accját örülnénk 😄
Fenrir
Szerintem nem érdemes joystick-kel játszani, nagyon sok billentyût kell még használni a lövésen és mozgáson kívül is. Mindenképpen kelleni fog hozzá a klaviatúra mert nem tudsz annyit bindelni.

A halál csupán a kezdet...

Palinko
de milyen joy mint a repülõnél?
xblades
Jó az új fejléc a blog-on, egész átláthatóbbá tette.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...