MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A founders mechek mivel jobbak a hormál típusoknál?

Torzonborz
nna az azt hiszem megtaláltam a founders cata konfigomat : 2xLL , 2xML , 2XSSRM2 , egyelõre még a standard engine van benne de ha cserélem akkor még esetleg JJ is mehet rá. Ezzel most jól elvagyok.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Én szerencsére ezt csak úgy érzékelem hogy amikor az elesett mechek állnak fel😊 futás közben szerencsére nemigen szenvedek a ping miatt.
Torzonborz
alapvetõen az a gond hogy amcsiknál van a béta server szóval emiatt adódhatnak lag problémák. összességében viszont szerintem így is a bõven játszható a cucc.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Ping problema. Gyorsabb gepeknel, vagy macerasabb szituacioknal, mikor kis vizszintes haladas nagy elmozdulast jelent(pl. meredek domboldal) elofordul.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

A jennereknél megfigyelhetõ ugrálás csak nálam jelentkezik, vagy ti is tapasztaltok olyat, hogy a rohanó jenner egyszercsak sokkal hátrébb jelenik meg ismét, és onnan folytatja a futást, aztán kicsit késõbb megint visszaugrik valamennyit? Néha nagyobbaknál is tapasztalom, de ott nem annyira látványos a dolog, lévén azok lassabban mozognak. Mondjuk sniperkodni azokat sem lehet emiatt, néha még az srm is elveszti a befogásukat egy-egy ilyen visszaugráskor.

Ezt a cserélõdést én is nagyon szoktam szeretni😊
[NST]Cifu
A Mech-ek ütközésvizsgálata nem picit bugos még. Ez különösen az egymásba gabalyodott Mech-eknél kínos, amelyek éppen fel szeretnének állni. Nyirtam már ki csapattársamat úgy, hogy az ellenséges Jenner-t becéloztam Gauss-al, de amire a lövedék odaért, már a baráti Jenner volt azon a ponton. Az azt követõ pillanatban megint visszacserélõdtek. Én meg agyvérzést kaptam...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ximix
Ez a a hol átmennek rajtam,hol felborulok elég érdekes nem tudom mi határozza meg.
Archie2048
Priv ment.

The Seventh the first. 7th Cavalry Regiment

Nekem összes könyv megvan gépen angolul😊
Miért pont a twilight of the clanst? Azt kiadták magyarul is 😄
Ha kell pár jó én tudok ajánlani melyiket érdemes angolul 😊

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Olvasd angolul a regényeket 😉
Ráakadtam egy fullos packra nemrég, úgyhogy az elmúlt pár hétben betoltam vagy 5-6 regényt már a fejembe, a Twilight of the Clans sorozatot még úgysem olvastam eddig.
Mellesleg kifejezetten könnyû a nyelvezete, különösen Stackpole-nak, szóval az õ korábbi regényeinek is bátran neki lehet állni, nem kell hozzá felsõfok 😊
LMAO XD
ez nagyon nagy 😄

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

<#nyes>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Archie2048
Na asszem nem vitatkozok a fanatikus hívõkkel. Pozvál?
Én csak egy Gundam Freedom-ot kérek... a játékba: 😄

[NST]Cifu
-Az MW2, MW2:Mercenaeries és MW3 erõsen gyilkos is volt a "szabadkezû" átalakítással, fõleg, hogy nem volt pénz se. Gyakorlatilag minmaxolhattál folyamatosan. Kizárólag XL engine, kizárólag DHS, plusz EndoSteel, stb. Nem voltál rákényszerítve arra a ésszerû legyél...

-A Hunchback "Púpos" a regényekben.

Hunchback->Pupos.

A belsoszferas mecheknek pedig nincs elonyuk a klanosokkal szemben. A Hatchetman nem tul sikeres darab, humanoid mechek pedig a klanoknal is vannak.

Archie2048
Én még emlékszem a Mechwarrior2-re ahol azt tettél oda ahová akartál.
Mivel általában a kezeket lõtték el elõszõr minden fegyver a törzsbe ment és a heatsinkek és ammo pedig a karba.
jõt jumpjeteket is külön kölün lehetett irányítani.
Igaz voltak ilyen exploitok, hogy a Vulture 120-al jumpjetelt elõre. Kell a játékba a balance. A kis mech nagy mech mindegyiknek meg van a kölün szerepe. Én most elõbáynysztam a régi könyveket amik még anno kb. 10 éve jelntek meg, csak az a baj hogy minden mech nevet fordítottak és fogalmam sincs mi a Hunchback a magyar fordításban. Belsõszférás humanoid Mecheknek is meglesz az elõnye a könyvek szerint, hogy hatalmas csatbárdokkal írtják a klános ellent. A csirke felépítés nem elõnyos a bárdozásra. Igez ez a játékban soha nem lesz implementálva.

Az UAC-nak ez a hatranya. Ha megnezed, minden szempontbol sokkal jobb a hasonlo kategoriaju fegyvereknel. Nos, ez meg a hatranya.

AS7-RS ballistic hardpoint a táblázatban ellentmondásos.

Az UAC az mindenkinek rendszeresen be szkott ragadni? mert ez így eléggé gáz, hogy a harmadik körben sem tudom ellõdözni a felel lõszert, és utána szétszednek a számba állva.

ximix
A mech-ek azért ilyenek mert ez a játék és vele a történet régre nyúlik vissza, így a fejlesztõknek kötve volt a kezük mert a meck-ek kinézete adott volt.
A legtöbb mech azért törekszik szimmetriára.
A régi MW részekben csak a fegyvereket kellett elhelyezned a hûtést, lõszert csak megvenni azt õ elhelyezte, csak itt furcsa hogy a lõszert és a fegyvert ugyanoda teheted.
A régi MW részekbõl kiindulva és logikusan gondolkodva ha karba tettél lézerfegyvert a hûtést nem oda tetted, mert magának a lézerfegyvernek nem nagyon kell hûtés hanem a reaktornak(motornak) kell a törzsben, hogy letudja adnia azt a teljesítményt amit a fegyver kíván így a tömegközpontba került a súly.
Egy ágyúnál is a vállba vagy a törzsbe kerülhetett a lõszer.
Ezenfelül a burkolaton belüli kiegészítõk mennyire mozgathatok a kiegyensúlyozás érdekében pl: a motor is egy konténerszerû egység amit ha 1 méterrel eltolnak valamelyik irányba már is segít a kiegyensúlyozásban.
Az eldõlés azért nem fenyegeti õket, mert van egy egyensúlyi rendszerük egy giroszkóp aminek segítségével mindig a stabilitásra törekszenek.
Pl: egy teherautó daru gémje is kivan egyensúlyozva, de ha egyik lába megsüllyed, vagy leszakad a teher akkor heló már dõl is ami egy mech-el csak szélsõséges esetekben fordul elõ, mert a fõ egységeit motorok mozgatják így azonnal korrigál amit baj van.

Manapság is sok helyen használnak giroszkópot az egyik ezek közül a távirányításos játék modelleknél a helikopterek.

Torzonborz
hehe már csak az hiányzik hogy pimpelni lehessen a mechet 😛
mod beköpése jópofa. 😄

http://mwomercs.com/forums/topic/981-eridani-light-pony-mercenary-corporation/

Második komment üt a moderátortól 😄
Ez az iranyitas ezt nem teszi lehetove. Az eredeti vilagban a mechek mozgasa sokkal kozelebb all egy emberehez, mint a jatekban lathato gyalog tankokhoz. Ugyanakkor azt is pedalokkal es botkormanyokkal erik el a pilotak, ami szinten netto baromsag.

[NST]Cifu
Ez egy játék. Ahol egy nagy kaliberû gépágyú effektív lõtávolsága 270 méter, egy géppuskáé 90 méter. Ahol a nagy hatótávolságú rakéta max. 1000 méterig repül. Ahol a pilóta a Mech fejébe ül, a leggyengébben páncélozott részen, és ablakon néz ki. Ahol hatalmas méretû célpontot nyújtó Mech-eket preferálnak harckocsik helyett fegyverplatformnak. Sorolhatjuk napestig.

És téged az zavar, hogy a mech-ek nem szimetrikusak...

Ez egy játék, így alkották meg a szabályokat, mert ez a szórakozásról szól.

Én is szeretem a szimulációkat, a realitáshoz való törekvést egy olyan játékban, ahol azt mondják, hogy no, õk törõdnek a realitásokkal.

Már így is sokat tettek a Piranhás srácok azért, hogy hihetõbb legyen az egész. A táblás játékban és a korábbi Mechwarrior játékokban nem volt Max. lõtáv úgy mint itt. A PPC részecskenyalábja a hatótáv végén egyszerûen elenyészet, aki azon belül volt, az megkapta a teljes sebzést, aki egy méterrel hátrébb ált, az nem sérült.

Ez egy jó érv. Kérek manipulátort, hogy az elõttem álló mechnek kitéphessem vele az ... öööö ...pilótafülkéjét. Vagy csak simán tépje le a karját/fejét/rakéta-gondoláját, esetleg kössön masnit az ágyúja csövére. És ne termeljen hõt.
Vagy legalább üsse meg, hogy felboruljon, és a többiek könnyebben lõhessék.

Torzonborz
azért ez még mindig erõsen scifi kategória szóval fogadjuk el hogy így mûködnek a mechek és kész. <#crazya>

Kettlebell?
De nem edzeni, hanem folyamatosan azzal tevekenykedni. Persze a myomer nem farad el, a vazat meg lehet tervezni az aszimmetrikus terhelesre, de azert a fizikaval csak egy bizonyos hatarig lehet jatszadozni, aztan visszaut. Eroset. A szemed ala. Mikor epp a legrosszabbul jon.<#zavart1>

Az nekem még nem megy de ismerek olyat aki 40k-al edz... Guggol mozog lengeti etc... és 8kg-al nehezebb nálam 😊

Ok. Ezzel a 40 kg-val kezdj most el jonni-menni, tevekenykedni! <#vigyor>

Én 72kg vagyok egy kézzel felemelek 40kg-ot. Akkor most én is asszimetrikus vagyok? Nem dõlök el és nem is szakad ki a karom. Nem fogyasztok teljesítménynövelõ szereket, és teljesen egészséges emberi testem van. A nagy titok az EGYENSÚLYÉRZÉK ÉS AZ IZMOK MEGFELELÕ HASZNÁLATA.
A mecheknél erre van a gyroscope és az izmokat helyetesítõ nemtommi(nem jut eszembe a neve).
Másik része meg teljesen marhaság amirõl beszélsz, mert a fegyverek felszerelése nem csak hely és súlyfüggõ. Tudod ezeket a fegyvereket irányítani kell és aktiválni hõelvezetés se árt, a lõszeradagolót és lõszertárral összeköttetésben kell h legyen.
Ha egy mech karja a Lézerfegyverekhez lett kitalálva mert ez volt az eredeti terv te pedig megpróbálsz beszuszakolni egy Gaust oda az nem fog müködni. Egy energiafegyvernek nem kell a lõszer ergo nincs is kialakítva neki a megfelelõ hely és tárazórendszer.

Meg nem is értem mi az h körszeletbe felrakja. Ennek meg mi a tököm értelme van? Ha vki nem tudja megjegyezni h a mechjének melyik fegyvere hol helyezkedik el és azzal milyen sávba tud lõni magára vessen.
De ne akarjad már h azért egyszerûsítsenek egy játékot mert vannak 50iq-s szobanövények is a számítógépek elõtt

"Nem is egy olyan robot van a listában, aminek pl. az egyik kezében nincs semmi fegyver, a másikat meg tele lehet rakni valamivel. Ez azért szerintem nagyon elcseszett gondolat."

Mellekgondolat: Ez jellemzoen azert van, mert egyik kez manipulatorban vegzodik, amivel a mech meg tud fogni dolgokat.

Jockey
próbálgatom tesztelgetem, de egyenlõre totál noobnak érzem magam..
elkezdtem light robotozni, mert a mozgással is problémáim vannak, azon most gyakorlom a manõvereket és utána megyek nagyobb gépekre..:-p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Túlpörgöd a dolgot,menj vele a hivatalos fórumra és mond a készítõknek ezt a dolgot,engem személy szerint már nagyon zavar hogy vagy minimum 2 hete ezen kattogsz és íród róla állandóan a kisregényeket. (Te is aszimetrikus vagy ha 1 kézzel felemelsz 5 kiló krumplit,remélem ezen gondolkoztál már....)
Torzonborz
késõ bánat , a jelenlegi helyzeten már nem fognak változtatni . így is késésben vannak a korábbi ígérethez képest ( ha nem tévedek akkor már open beta-nak kéne mennie ).

Továbbra sem bírom elfogadni ezt a hardpoint-restriction rendszert + aszimmetriát. Bocsánat, de le kell írnom, mert nagyon nem hagy nyugodni.

Nem is egy olyan robot van a listában, aminek pl. az egyik kezében nincs semmi fegyver, a másikat meg tele lehet rakni valamivel. Ez azért szerintem nagyon elcseszett gondolat.
Pl. awesome és centurion sorozat.

Szerintem a slotokkal ÉS a fegyverek és felszerelések egyenkénti tömegével ÉS a robot VÉGTAGJAIra maximalizált tömeggel/teherbírással ÉS egy fõtípusra jellemzõ, az adott végtagra rakható maximális fegyverek számával kellene inkább megoldani az egészet! Esetleg meg lehet hagyni, hogy az össztömeg sem lépheti át a típusra megadott határt, de ha minden végtagon ellenõrizzük a feltétel teljesülését, akkor az össztömeg is rendben lesz.
Pl. ugye logikus, hogy egy 60 tonnás, páncélozott robot nemigen tud egy karon felemelni alapból 20-25 tonnányi fegyvert-lõszert-hûtõbordát-páncéllemezt, mert leszakad a karja, vagy az egész felborul a fenébe.
És ha a karja 25 tonna, az egyensúly miatt meg a másik is annyi kell egyen, akkor a lábai és a törzse összesen 10? És akkor hol a páncélzat? Azért sarkítok, hogy egyértelmû legyen, a tömeg azért sokat meghatároz, igencsak jó eszköze lehet a balansz beállításának.

A karok mozgási sebességét két tényezõvel is lehetne szabályozni: karok tömege, motor ereje.
Pakolással nehezítem a kart-lassul a mozgása, csökkentem, gyorsul. Erõsebb motorral ugyanaz a tömeg gyorsabban mozgatható, gyengébbel lassabban.
A törzs sokkal nagyobb tömeget tud viselni, tehát több slot-nagyobb tömeg engedélyezhetõ a torzókra. De a tömeg és mozgatás sebesség összefüggés itt is tartható lenne: a torzót nehezítem, a törzs lassabban fordul. Erõsebb motorral gyorsabban.
Ha a lábat nehezítem, lassabban fordul, ha erõsebb a motor, akkor gyorsabban.

Ezzel a rendszerrel nem létezik, hogy ne tudjanak balanszot csinálni a robotok között.
Kisebb robotnak kevesebb slot van a rögzítési pontjain, és kisebb max. súlyt tud cipelni rajtuk. De nem kellene kavarni, hogy csak egyfajta fegyver rakható oda. Ha belefér a súlyba meg a slotokba, miért ne lehetne ott mást (is) használni?

A különféle robot-verzók megkülönböztetése a játékban azért kellene, hogy
Vásárlás:
1) Lehet venni alapmodell robotot minden felszerelés nélkül (LEGO megoldás, ez lenne a legolcsóbb). A slotok száma és végtagok teherbírása a típuson belül minden modellen megegyezik, tehát egyedi konfig alapja, ha nem akarok fölösleges felszerelést venni vele.
2) Lehet venni gyári modellt, ami egy alapmodell azokkal a fegyverekkel és elõre felpakolt cuccokkal, amit a modelltípus listája tartalmaz. Természetesen az árban benne vannak a fegyverek és felszerelések.

Felszerelés:
1) HA van alapmodell, akkor a szerelésnél vagy totál egyedit pakolok össze egyenként mazsolázva minden függesztési pont tartalmát (megvásárolva a hozzávalókat), és játszva a fegyverek-lõszerek-páncél-hûtés- jumper elhelyezésével, figyelembe véve a végtagokra engedélyezett max. tömeget és slotot,
2) vagy rábökök az egyik típusszámra, hogy azt kérem, és akkor automatikusan felkonfigolja az adott típust (ha a raktárban van hozzá elég cucc, ha nincs, akkor meg megveteti hozzá), amivel utána lehet is menni gyakni.

Amit rakok rá, az látszik rajta. Körszeletes módon felrakja õket egymás mellé.
Ha egy fegyver engedélyezett az adott pontra, akkor a megjelenítés egyértelmû.
Ha 2, akkor I vagy – elrendezésben megjeleníti egymás alatt-fölött vagy egymás mellett
Ha 3 fegyver engedélyezett a karra, akkor Y alakban látszik mind
Ha 4 fegyver engedélyezett, akkor + (fent-lent-balra-jobbra) vagy X elhelyezéssel megjeleníti mind a négyet.

Torzonborz
Cifu errõl a MASC nevû kütyürõl lehet tudni valamit ? Lesz a játékban mint külön modul ? Itt nézegetem a mecheket és a Flea alapból csak 97-et megy ami nem túl combos viszont MASC-al már 129 ami egybõl elfogadhatóbb.

[NST]Cifu
#2676 hsz.-ben...

"Firepower: A tûzerõ egy számított Alpha Strike (Alfa Csapás, az összes fegyver maximális sebzése optimális távolságon) értéket viszonyít az adott Mech esetén, a 100% egy 175 sebzéses Assault Mech. Érdemes megjegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az Alpha Strike maximalizálása jó ötlet. Az ok egyszerû: a rendszer nem számol azzal, hogy ezt a tûzerõt fent-e tudod tartani. Magyarul a maximális Alpha Strike általában azt jelenti, hogy a Mech-eden nincs egy deka Heat Sink se, és az elsõ lövés után felrobbansz. 😊

Heat Efficiency: A hõháztartása a Mech-nek. Az alapérték 1.0, ilyenkor ki van egyensúlyozva egy bónusz nélküli pályán a fegyverek és a Mech hõtermelése, illetve a hõcserélõk (Heat Sinkek) száma. Az 1.0-nál jobb értéknél több zöldes sárga csík lesz látható, az 1.0-nál rosszabb értéknél egyre több piros csík."

Az Alpha strikeozásról jut eszembe hogy annyira szép látvány amikor az Atlasnak szétszedem a jobb/bal torzóját(elõtte mindene megvolt még)és a következõ pillanatban azt látom, hogy lerepül az adott kéz is a másodlagos robbanásoktól és a mech elkezd dõlni mint 1 zsák cement,néha jól tud jönni az a C.A.S.E. 😊)))
Es a tuzero dolgot jol sejted, egy elmeleti maximumhoz viszonyitja. Azt hiszem, Cifu irta, hogy ez nemely esetben azt jelenti, hogy a maximalis tuzeronel egyetlen alpha strike megsuti az egesz miskulanciat.

Az en alpha stikeom 35, mig a DPS-em 13,45 elmeletileg, de mivel fokent az Ultra AC5-ot hasznalom, ennek a toredeke a valos.

Meg a mai jarmuvek sem feltetlenul szimmetrikusak. A vadaszgepeknel pl. gyakori a valamely szarnytobe epitett gepagyu, sot aszimmetrikus fuggesztmenyekkel is repulnek olykor. A (modern) tankok ugyan kb. szimmetrikusak kivulrol nezve, de a pl. loszer raktar gyakran van a torony valamelyik oldalan. Ami szukseges, hogy a tomegkozeppont azert kb. kozepre essen.

Én meg továbbra sem tudok megbékélni a robotok aszmmetriájával.
Lehet csak azért, mert mûszaki ember vagyok, és a hókuszpókusz kiegyensúlyozó technológiák helyett ésszerû tervezéssel hasznos súlyt és rögzítési pontot tudnék rájuk optimalizálni <#idiota>

Az egyébként hogyan van, hogy amikor kiírja a hûtési hatásfokot, a páncélzatot, meg a tûzerõt, akkor nekem mindenbõl igen gyenge a gépem? Pedig a maximális súlyba raktam bele a az adott típusból legjobb Damage/sec típusú fegyvereket, ha pl. a tûzerõt nézzük. Tény, hogy lehetne többet, ha minden mást leszednék.

Ezt úgy kell értelmezni, hogy a tûzerõ maximuma páncélzat és hûtés nélkül, a páncélzat maximuma fegyverek és páncél nélkül, a hûtés maximuma meg fegyverek és páncél nélkül mennyi lehetne, vagy van neki egy optimális felszereltsége (amihez viszonyít), amelyik felszerelésnél minden 100%-nak tekinthetõ?

Nem szeretem a Jennert, a Hunchback es a Catapult meg ebben a verzioban nagyon ketsegesen hasznalhato. Utalatos a valaszd a legnagyobbat hozzaallas, de tenyleg az Atlas a leghasznosabb trial.

Torzonborz
próbálgasd végig mind a 4et , pl a catát elég jól tudtam használni szóval nem olyan rosszak azok. mondjuk az tény hogy nem mindegyik felel meg az ember stílusának .

Archie2048
Na kipróbáltam.
Baromira jó, csak még nagyon gyorsan leszednek, és a trial mechek, ahogy észrevettem egyenlõre csak a ágyútölteléknek jó.

Áruljátok el pls, hogy tudom a sebesség szabályozást az egérgörgõre áttenni?
Sehogy nem tudok leszokni az FPS-es vezetésrõl, gyakorlatilag folyamatosan nyomom a w gombot a játékban.
Viszont nekem a BSGO-ban és a WoWp-ban bevált ez az egérgörgõzés, teljesen hasonló a szisztéma. Szerintem itt is jó lenne...ha lenne.

Az uj Centurionom jo viseli azt is, mivel az elsodleges fegyverkent hasznalt UAC-5 nem fut nagyon. A kiegeszito fegyverzetkent hasznalt 2 medlas, 3 SSRM-2 mar sokkal jobban fut, de arra ritkabban is szorulok ra. Mondjuk elofordult mar, hogy a 75 sorozatnyi UAC loszert ellovoldoztem.

[NST]Cifu
Danke, javítva.

Csak én nem tudom irányítani a robotot, ha a térkép nyitva van, vagy nektek is csak elõre megy olyankor?