6493
MechWarrior Online
  • MarkBlade
    Szerintem félre értettél.. ha van egy 60 tonna is mech annak ellenfélnek max egy 30 tonnàs clan mech lehet az ellenfele. Rendszer összedobja az egyik csapatot.. megnézi az össztonnát is ben és clánban és ehez kalkulálja a 2 es csapatot.
  • [NST]Cifu
    Hajrá, ugyanannyit fog érni egy fegyver nélküli 60 tonnás Mech, mint egy álig felfegyverzet 60 tonnás Mech. Függetlenül attól milyen engine van benne (XL vagy sima), függetlenül attól, milyen tech-es cuccok vannak rajta (pl. single vs. double heat sink) vagy milyen tech-ek (ECM, Atermis IV., stb.).

Még IS alap tech szinten sem jó ez a megoldás, egy Banshee roham-felderítő Mech (5db Small Laser-el) többet fog érni, mint egy 80 tonnás Awesome, ami 3db PPC-vel rendelkezik.
  • MarkBlade
    De a handicap rendszer miért nem működik? Tonnára lenne leosztva a csata és a Klán mech több tonnát ér.. effective kevesebb ellenfél.. A régi VL rendszerben is tudott működni ez igaz megbeszélés tárgya volt..
  • [NST]Cifu
    Továbbra is az a probléma, hogy az alap táblás játék hex pályán, körrendszerben játszódó, taktikán és kockaszerencsén alapuló játék.

Bármennyire is szeretem, de a táblás szabályokat 1-az-1-ben átültetni egy szimbe marhaság, mert utána az jön, hogy vért izzadva fogják próbálni majd kibalanszolni azt, ami eredetileg a táblás játékokra lett kitalálva.

Ott azt találták ki a Clan tech kiegyensúlyozására, hogy a vérbeli Clan játékos igenis élni fog a Clan szellemiséggel, és nem fog sokkal erősebb csapattal felálni egy IS tech-es csapat ellen. De ezt megkönnyítették a CV pontokkal, amelyben minden egyes Mech-nek, fegyvernek, stb. megvolt a CV értéke, és ezek alapján kellett a kis Mech csapatot összeállítani. Persze a CV balansze is úgy volt gáz, ahogy leírták, rögtön van 2 különféle verzió is (1.0 és 2.0). Aztán a Pro játékosok hozzászólások ezreiben elemzik ki, hogy melyik CV érték miért hülyeség. De jobbat ők sem tudnak.

Sajnos a táblás játék is addig volt kiegyensúlyozott, amíg a Negyedik Örökösödési háborúról szólt. Ahogy megjelentek a klánok, vége volt a szép világnak. :(
  • Deus Ex
    Nemrég játszom az MWO-val, de sosem láttam kiegyensúlyozottnak, s a mostani rebalance talán még siralmasabb eredményt hozott. A Faction playban 240-ről 260 tonnára növelték a Clan drop max. tömegét, ebből, és számos, mostanában megesett 48:6 arányban a Clan oldalán elvesztett, és nem is tragikusan eltaktikázott meccsemből ítélve a Clant sikerült alaposan legyengíteni. Technikai okból alapvetően LRM és SSRM boatokkal játszom, az irányított rakéták hatékonysága sokat csökkent, viszont az Ultra AC boatok pár másodperc alatt szétszednek egy assault mechet is, ellenben a light mechek szerintem aránytalanul erősek. (Az egyik Tinder Wolfom 4xcSSRM6, 5xcMLAS, BAP, range extender és cooldown accelerator cSSRM6 modulokkal, egy alfája pár hónapja még nyomorékra lőtt egy gyári zsír light mechet, most jön az eleve plezuros light, benyel 3-4 alfányi hatóerőt, majd enyhén piros páncélzattal otthagyja a szarrá lőtt TW-m roncsait.)

Premiumot pedig időnként egész olcsón lehet venni, egy hónapja akciós volt az MC és a 360 napos boostert is kedvezménnyel adták, így 15 eFt-be került egy évnyi prémium idő, ennyit talán megér a bónuszok révén elérhető gyorsabb haladás. Mechet valódi pénzért sosem vettem, és nem is tervezem. S bár hébe-hóba osztanak mech bay-t, valamint a Faction archievementek között is van néhány, ha szeretnél saját mecheket, azok megvásárlását nem lehet megkerülni. (Oké, eseményeken lehet több-kevesebb MC-t nyerni, de az semmire sem elég.) Szóval inkább készülj arra, hogy fizetni fogsz, mivel idővel úgyis fizetni fogsz..:)

Egyetértek Cifuval, a Clantech bevezetése lett elszúrva, és akkor lett oda az egyensúly, amit azóta sem sikerült helyre tenni. Eleinte persze megértő volt az ember, az 500 $-or clan mech pack megvásárlót ennyi pénzért már illik megajándékozni a terminátor életérzéssel, s mi pedig csak játsszuk a célt a tehetősöknek a vacak C-Billért vett IS mechjeinkkel.
    Sosem játszottam az eredeti táblás szerepjátékkal, nem tudom, az mennyire volt kiegyensúlyozott és azt sem, az MWO beli adaptációja mennyire követi hűen a táblás játékban régesrég meghatározott paramétereket, de talán a mostani csáléságot az ott meghatározottak lekövetése is okozza, ami működött a táblán, az nem biztosan ad jó eredményt így.
    Utoljára szerkesztette: Deus Ex, 2016.01.07. 23:03:36
  • [NST]Cifu
    Csapatjáték, egyedül nem fogod tudni megnyerni.
    Nemrég újra kipróbáltam, én egy 2x cLRM-20 + Artemis IV plusz 4x cER-MLAS Mad Dog klán mech-el voltam a legeredményesebb. Az Awesome trióm (az egyik 7x MLAS, a másik 4x LRM-15, a harmadik 3x ER PPC plusz 3x SSRM-2 fegyverzetű) kvázi értelmetlen, hasznavehetettlen ócskavas kategória. A Hunchback AC/20-al dettó (próbálj meg közelharcolni olyan King Crab-el, ami egy alfával kivégez). A könnyű mech-eket fel sem hozom, imádom az AC/20-as UrbanMech-emet, aranyos, vicces, mókás, csak éppen vagy az egész harcról lemaradok a lassúsága miatt (az AC/20 pedig távolról nulla), vagy pedig oneshotolják a különféle mókás közepes/nehéz/roham szerzetek.

Én azt látom, hogy a könnyű Mech-ek közül a gyors, ECM-el felszereltek tudnak mókázni, amúgy meg minél táposabb klán mech és klán tech, ha sikerélményt akarsz....
  • Mc Wolfy
    Szia mindenki!
    Most töltöm éppen a játékot. Általában a nyerésért játszok, és nem szeretek érte fizetni. valami tipp? :)
  • Masakari
    Engem 3-4 mp alatt is szarrá vág 1 Daishi 4 UAC5-el....ahogy írtad,nincs ki ballancolva a dolog egyáltalán.....
  • [NST]Cifu
    Kicsit elgyengültem, és felraktam megint az MWO-t. Ha már van UrbanMech és Mad Dog / Vulture, hát megvettem ezeket.

Először is: Bakker, ezek tényleg mindenféle korlátozás nélkül beengedték a játékba a Clan tech-et?!? Ezek normálisak? Úgy kapom 700 méterről a Clan Gauss lövéseket és az Artemis IV.-es LRM rajokat, hogy öröm nézni. Egy IS mech-el nevetségesen gyengének érzem magam a játékban. Ja, a legszebb epizód az volt, amikor egy Dire Wolf kb. 15 másodperc alatt szecskára vágta a régi szép emlékű 7x Mlas-os Awesome-omat.

Mikor megvettem a Mad Dog-ot, a 'standard' kis fegyverzetemmel (2x LRM-20 / 4 tonna lőszer és 4x CER Mlas, plusz AMS) rögtön 3 kill, 5 kill assistot csináltam. Egy Wolfhound-ot egymagam úgy szedtem szét, hogy szegény köpni-nyelni nem tudott. Ennek így mi értelme?

A játék amúgy tele van ECM-es Mech-ekkel, ami talán segít kicsit a sniper / LRM problémán, de nem éreztem azt, hogy aztán itt most megfordultak az esélyek.

De azért meg kell adjam az ördögnek ami az ördögé. A training része szépen kidolgozott és kellően alapos, a Mechlab / Skillek / Loadout menük végre korrekten meg vannak csinálva, sőt, immár a fegyverek részletes tulajdonságait kellően látványosan láthatjuk is. Jó poén a pályaválasztás és feladatválasztás a várakozó képernyőn. Ahogy az is szépen ki van egyensúlyozva, hogy kb. el van osztva a három Lance Könnyű/közepes, közepes/nehéz és nehéz/roham mech-ekre, végre nincs olyan, hogy az egyik oldalon 7 közepes Mech meg pár könnyű és egy roham, a másik oldalon meg 5 rohammech és 3 nehéz. Szóval e téren is láthatóan fejlődött a játék.

Ezzel együtt sajnos nem érzem azt, hogy most rohannom kell vissza játszani. Szépen megcsináltam az AC/20-as Urbanmech-emet, aztán bele is rohantam egy szép csatába, ahol egy Timber Wolf / Mad Cat ráébredt arra, milyen nagyokat is haraphat belé az Urbi. A következőben viszont megízlelhettem, hogy nyílt pályán AMS nélkül rohangálni elől nem egészséges. Jó és poén dolgokkal rakták tele a játékot, de valahogy hiányzik a bugi az egészből...
  • xblades
    Persze, csak számomra az.
    Másnak ettől még bejöhet a játék.
  • Masakari
    Ennyire azért nem tragikus a helyzet, de lehetne sokkal jobb is.
  • xblades
    Ide is kár volt visszanézni :(
    Csak a "szívem szakad meg" mit művelnek továbbra is vele, bár nem számítottam a múlt alapján másra.
  • MaRee
    Most is az, ne aggódj :D
  • Cobra.
    Igaz fél éve játszottam utoljára, de még akkor is borzalmasan optimalizálatlan volt a játék, egy erős középkategóriás gépen akadt a játék nálam FHD felbontásban medium grafikán. DX11 módban meg még rosszabb volt a helyzet.
  • Masakari
    Az említett mech és fegyver gondokat én is nagyon fájlalom. Anno próbáltam felvételizni 1 jó klánba,de gyakorlás alatt mindig ugyanarra ment ki a hangsúly. Kollektíven szarrá lőni a kijelölt mechet ac20-al,gyorsabban mint az ellenfél minket. És ennyi. A hangulat remek volt,de én a fegyverzetemet nem voltam hajlandó ilyenre alakítani mert én nekem a könyv/lore szerinti fegyver leosztás és játék sokkal hangulatosabb mint a spam.
  • [NST]Cifu
    Ha innen nézzük, sikeres a Piranha. Talán nem annyira, mint a Wargaming a World of Tanks-al, de azért elvannak a saját kis terciájukon. Én anno 2013 végéig hittem nekik, de amikor már sokadszorra toltál el a CW-t, akkor azt mondtam, hogy ebből ez így elég. Kétszer néztem vissza, kisebb-nagyobb különbségekkel ugyanazt találtam. A fegyverek és a Mech-ek egyensúlya továbbra is botrányos, a boat típusú fegyverzetekkel továbbra se tudnak mit kezdeni, a játékmechanika továbbra sem támogatja igazán a csapatjátékot (nem láttam NARC / TAG + LRM kombót vagy ECM/ECCM párbajt, szóval ezeket se nagyon használja senki). A híresen alulreprezentált fegyvereket (small laser, Machine Gun, AC/2, AC/5, SRM-2/-4) sem használja senki.

Szomorú, de ez így vérszegény. Jól néz ki, kb. két napig élvezetes, utána tényleg max. a tamagocsi tartja életben a játék iránti vágyakozást...
  • MarkBlade
    Sose fogja hozni a 4 hangulatát mikor az amcsikkal hajnali 4-ig toltuk a ligában másnap meg munka.. :D
    Ez az egész vegyél ezt vegyél azt.. pedig venném ha lenne értelme.. de így.. :(
    Sajnos maga a Battletech világa alul van pozicionálva.. pedig mennyi lehetőség lenne benne. Ötvözni a stratégiát és a harcokat.
  • Masakari
    Na igen,én az Urban meches hypeot se értem...na mind1,hát egyszer majd észre veszik talán hogy lófasz amit kapnak a pénzért.
  • Masakari
    Én csak founder packot vettem és a la charte 2 klán mechet,többet nem. Párszor viszketett a kezem de mindig rávettem magam,hogy majd C-billért megveszem a mecheket amik kellenek. (founderses MC-ből még mindig van 5000 körül :D) A pénzt meg jobb másra elbaszni mint erre :D
  • Bucser
    Ez meg mindig Pokemon egy mech shooter kontosben...

A core gameplay fun. A problema mindig az, hogy azon kivul semmi nincs benne.

Csak a szedd ossze mind, es legyel a statisztika fa tetejen...

Mondom ezt ugy hogy meg magamnak is nehez bevallani, hogy mennyit koltottem ra az elmult par ev alatt. (legalabb 3 maxolt packot vettem meg premium timeot is... Boven benne van 4-5 teljes jatek ara...)
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2015.10.10. 21:18:35
  • [NST]Cifu
    Tipikus Piranha beetetés. Nem tudom sajnálni a fanboyokat, akik még mindig hisznek nekik... :(
  • Masakari
    Nekem a Marauder is bejön. a Gond amit sokan nem látnak ahogy láttam a fb bejelentés után a reakciókat,hogy alig lesz rajta hardpoint,és csak 75 tonnás tehát csak felszerelni se lehet annyira. Szóval kvázi hatástalan mech lesz a lore szerint halálosztó gép.....
    De a sok fanboy már tuti most befizette a 40$-okat érte szóval a készítők pont leszarják az egészet...
    A mapok tetszenek a Mechek jól néznek ki,de tartalomba ez nem 1 100%-os mechwarrior játék. Időnként elszórakozok vele de ennyi.
  • [NST]Cifu
    Kár, hogy a design nagyon gáz a Marauder esetén. A Warhammer még úgy, ahogy kinéz...
  • Masakari
    Pénzlehúzással maximálisan egyet értek :P
    PL most ezen a "return of the icon" dolgon röhögök a Marauder és Warhammer kapcsán. Kurva jó mechek(mondjuk nekem csak a Marauder tetszik lore alapján),de a megduplázott armor és egyéb dolgok miatt nevetségesen gyengék lesznek a tényleges értékükhöz képest.(lásd Awesome....)
  • MarkBlade
    Jó túlzásba estem annyiba a csomagok kerülnek.. :) de a lényeg a pénzlehúzás.
  • ximix #6228
  • Masakari
    milyen 200?? 20! De tökmind1 nem a pénzcsiholásról beszéltem hanem magáról a játékról
    Utoljára szerkesztette: Masakari, 2015.10.07. 20:35:39
  • MarkBlade
    200 dollár egy Mechért?? Azért ez elég gáz.. Még külföldi viszonylatban is lehúzás. Grafika szép és a játéktechnika is jó lenne. De a pénz és a késői közösségi játék megölte ezt.. Amit kiadtak online néven az gyakorlatilag 1 évig agyatlan lövölde volt cél nélkül..
  • Masakari
    Én a story vezérelt singlet hiányolom az onlineból. alapvetően a játékkal nincs bajom,bár pár dolgot hiányolok...
  • MarkBlade
    jónak tűnik.. reméljük nem egy újabb pénznyelő amit a névvel akarnak eladni.. :( Egy Mechcommander 3-at el tudnék még képzelni.. istenem de jó volt.. vagy egy Mechwarrior 5-öt.. több élet volt azokba a játékokba mint ebbe a drága online valamibe..
  • ximix #6223

BATTLETECH
    by Harebrained Schemes LLC

• s1lkforrent
    Azért külön lelkület kell ahhoz hogy valaki _ezért_ pénzt adjon. Említették máshol, hogy "ez van, ezt kell szeretni", de ha nincs épkézláb Battletech játék a porondon, akkor játszok mással, csak azért nem játszom a kritikán aluli Tiberum Alliances pay to win böngészős játékkal, mert az az egyetlen kurrens és hivatalosan támogatott Command and Conquer játék.

Btw Renegade X-ben béta 5 óta elérhető a Tiberian Sun-béli Titán és Wolverine mech random ládákból.
  • Jockey
    ne szarakodjatok ezzel a penzlehuzo bandaval..
    WWR mobile
    telefonra es nem sokkal kevesebb mint ez a szepremenyu gamma..:_p
  • Azim04
    2 éves születésnapi hétvége
  • xblades
    Már olyan rég volt a kezdet?

Legalább aki most kezd, kissé könnyebb dolga lesz, de ezért még nem kezdem újra játszani.
  • Kotomicuki
    50%-os mech' bay leárazás, még 2,5 napig!

Ill. újabb, a #6217-ben említetthez hasonló, szervernyitó verseny is van (most, összesen 9 nap prémiumot és 9 milla kreditet lehet nyerni)!
  • Kotomicuki
    Újabb 35%-os leárazás, 31.-ig.

Most a Jenner, Hunchback, Orion és a Highlander sorozat van terítéken.

Ezen kívül ismét egy "30 pontos" versenyt hirdettek - ez azért nem olyan nehéz, csak sok időt igényel - , szintén 31.-ig.

Három pontért (3x 30 csatapontot elért ütközetért) már ad egy nap prémiumot és mindezt 3x meg lehet játszani, így, ha másért nem is, de ezért megéri beugrani.
    "Természetesen", Magyar zászlót nem lehet szerezni!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.07.23. 10:14:53
  • Masakari
    MAjd ránézek,remélem az optimalicázió is javult mert az utóbbi időben megint vesztettem 10 fps-t...és nem vicces 10-15el játszani 25-30 helyett....
  • Kotomicuki
    Él az EU szerver: az É-A-i 130 helyett 40-es ping-gel tudok rajta játszani és a várakozási idők sem lettek hosszabbak.
    Külön jó pont, hogy most már a játékmódokat is lehet választani - mint a wot-ban...
  • Ry0K3N
    Csak 2-3 évet. :D